Julbordsresa till Kärlingesund

Julbord Kärlingesunds Gård 12-13/12-2008.

Hade för dagen fått för mig att locka håret.
Sist då för 1½ år sedan gick det sådär och lockarna försvann i intet en stund efteråt, men ett nytt försök denna ggn.




Donns kom och hämtade upp oss strax efter kl 17. William var för stunden på hiskeligt humör men detta försvann omedelbart när vi kom oss iväg. Ut i mörka skogen for vi och nära var det vi fick en rådjurssadel med oss men rådjuret klarade sig för denna gång, kanske lärde den sig en läxa med att hoppa ut framför bilar så.
Kärlingesund ligger cirkus 30 minuter från stan. På somrarna fungerar det som vandrarhem men mest har de konferensverksamhet.


När vi kom in fick vi nyckeln till vårt rum och när vi lagt in våra väskor bjöds vi på glögg och pepparkakor i köket på bottenvåningen. Efter en liten stund blev vi välkomna upp i matsalen där bordet stod reserverat och vi kunde slå oss ner medan rätterna bars in till långbordet intill oss. Barnen hade myror i benen och följde noga vad de bar in för något att äta.


William spänd förväntan..


Kevin så fin i sina nya kläder..


Långbordet med en del av all mat..


Hur mysigt som helst där inne..



Maten var underbar och vi åt alla det vi själva tyckte var gott. Jag o Donns fick nog en gemensam favorit i ägghalvorna med majonnäs och räkor på. Så krämigt och smakrikt. Själv åt jag 4 stycken :p Efter äggen kom den inkokta laxen som var hundra ggr bättre än på förra julbordet jag var på i slutet av Nov. Donns var redig och smakade runt efter det som var bäst först medan jag gick mer på det jag visste att jag skulle tycka om. Förresten hade den en kycklingfilé med örter på som var jättegod, den hade lätt funkat till en potatisgratäng.
Barnen gick och plockade det de ville ha på egen hand. Kevin åt nog mest prinskorv och potatis medan William pillade i sig köttbullar och sen mer drog sig åt clementin och pepparkakehållet.
Gottebordet började lugnt för att sedan växa mer och mer. Äggosten med hallonsåsen var något av den godaste äggost jag ätit, så saftig och krämig.. den hade de absolut lyckats med! Chokladkaka med mintsmak och grädde, toscanötkaka av något slag, hemmagjorda chokladpraliner och kolor, kex & ostar, nötter.. o skumtomtar.


Donnsen besökt godisbordet..


Äggosten var mumma..


Vi blev mätta och mer därtill. Förutom Kevin som efter godiset plockade till sig ännu mer prinskorv och potatis :) William plockade odiskret med sig pepparkakor och clementiner för att få äta idag!


Kevin går på mat ytterligare en gång..


William mumsade på bland clementinerna..


När vi var mätta och nöjda gick vi ner till rummet och la oss på sängen och vilade en stund. barnen underhöll sig först med att spela lite gameboy och bygga med lego. När de tröttnat på detta tog de med sig kameran ut och tog kort på huset.


William spelar lite gameboy i sin säng efter maten..


Donnsen vilar middag..


Gemensamt nöje, D fick oxå lov att spela..


Intressant, barnen byts av för att titta..


Gemensam bild :)


Runt 22 tiden var det läggdags för minisar och även detta moment gick ovanligt bra. Inget bråk eller kiv mellan barnen alls på hela kvällen.

På lördag morgon, lucia och allt så vaknade vi strax efter 8 av Kevin som fått väckt William och som nu skulle på toaletten. Kunde dra oss några minuter till innan frukosten lockade de små. Frukosten var oxå fin och som igår var äggen något extra. Kevin åt Honungsmelon och William kokta ägg till frukost, men även nu var det äta vad de ville tills de var mätta.. är det "semester" så är det!


William studsade in i bilden men där bakom sitter vi och äter frukost..


Slapp efter frukosten..


O efter slappet en hel del bus..


När frukosten var avklarad var det lite lugn innan vi började packa ihop oss för avfärd hemåt. Kevin tyckte att vi kunde stanna där ett tag till. Totalt sett är vi så nöjda, att det kunde bli så bra när vi innan aldrig hade hört talas om stället ens. När vi i flera veckor byggt upp förväntningar och då inte minst barnen och så blir det så lyckat :)

O har ni sett.. håret höll såg fantastiskt bra och man kan faktiskt urskilja lockar även idag :)
Trivdes verkligen med håret såhär lite ostyrigt.




Så som Kevin sa.. Kan vi inte åka dit nästa år igen?
Återstår att se!




Kommentarer
Postat av: Mamma Mormor

Va fin du var i håret. Alla fina och det ser trevligt ut.Kul att allt gick bra.

2008-12-13 @ 21:54:08
Postat av: Therese

Åhh sååå mysigt ni har haft de!!! Du va super fin i håret o alla dina killar va så fina=) Kul att ni hade de så mysigt!!! KRAMEN

2008-12-14 @ 12:33:33
Postat av: Maja

Ni är såååå söta tillsammans :D

2008-12-14 @ 19:57:53
URL: http://missmor.blogg.se/
Postat av: Björn

Gah! Mysigt värre! En annan har bara hunnit dricka glögg... och fin i håret var du också :)

2008-12-15 @ 09:05:47
URL: http://bjornnastet.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari