Fotbollsmamma

Jag längtar redan till nästa fredags träning :D
Kevin satt och räknade minutrarna tills det skulle vara över och jag tyckte tiden gick alldeles för fort.

William har de sista dagarna pratat om att stå i mål men lite egoistiskt ville jag nog innerst inne att han skulle slå sig fram som utespelare, helst på topp :p Till stor del av att jag själv var målvakt i så många år, lite variation förnöjer. Men när jag såg honom stå där som målvakt för ett annat lag i en annan match så såg det riktigt bra ut. Dessutom höll han nollan :D
Men skitsamma, han är sex år och kommer säkert vandra igenom de flesta positioner inom laget innan han finner sin rätta plats.. om han nu väljer att ens fortsätta med fotbollen, vem vet!!
Men oavsett allt var det ett ypperligt fredagsnöje.. underbart!


*bollkontrollsövning*


*kämpar på*


*William slår en avspark så tjusigt med vänsterfoten*

Nu får det nog bli slapp med tv:n.. fick ett tips ang en sak så ska kolla upp de får vi se :)

Fotbollsträning

Nu ska jag följa med lille Wille på hans andra fotbollsträning och min första som föräldraåskådare. Han är förväntansfull fast han nog är något tung i magen efter allt trick or treatande här på dagen. Jag däremot är inte imponerade av vare sig denna helgen eller påsk och alla tiggande barn. När samma ungar kom hit för tredje gången och fick samma svar att vi har inget godis hemma klämde jag till med ett extra.. o vi tänker inte köpa hem något heller!!!! Får se om detta kan hålla dem borta. Vilken hemsk moder jag är!
Men nu blir det träning, och ute är det redan mörkt :p

Nytt Buzzadorpaket

Idag fick jag hem ett nytt Buzzadorpaket.. Innan har det handlat om halstabletter och färdiga soppor men denna gång inget mindre än doftspray från före detta Glade one touch. Verkar som att de heter Oust nu.
Ni vet de hära molijoxarna..




I mitt paket fanns det 15 hållare och 15 refills fördelat på 3 olika dofter samt rabattkuponger :)
Leena, Therese & Malin, någon speciell doft ni önskar? Vi har lemon, tallbarr o natur  :p


If you could only



Fann den här versionen av If you could only see med Tonic.
Sången blev mer komplett med den här början..


Sjukisar..

Inte skrivit något på bra länge men ork, lust och tid varit bristvara sista veckan.
Vi lever i svinkoppornas värld..
Kevin fick efter mycket tortyr vid tvättning och smörjning till slut en rejäl dos Heracillin av en jättebra läkare. Så inget mer pill i de blödande onda såren runt näsan utan enbart penicillin. Tacksam son för detta som nu pillar i sig 4 tabletter morgon som kväll utan några som helst problem. Idag tidtagning vid fukosten och fick svalt sina 4 tabletter på 15 sekunder :)
William klarade sig länge innan han fick något utslag men för någon dag sedan kom det ett litet litet även hos honom. Eftersom det är såpass lindrigt ännu kör vi med Microcidsalva och klorhexidintvätt och hoppas det ger med sig med enbart detta.

I onsdags var jag på utb hela dagen och för en gångs skull gick jag hem med en känsla att jag faktiskt lärt mig något vettigt och användbart. Var skeptisk till heldagen innan men jättenöjd när jag gick därifrån. Kul när man blir positivt överraskad.
Då utb krockade med mina ordinarie nätter så kvittade de nätterna jag skulle jobbat med heldagen på Äsperöd så fick två jobbtillfällen ledigt som jag annars brukar göra. Lite egentid nere hos Donns.. men nu har jag barnen över helgen med allt vad det innebär :)




Weapon

Matthew Good - Weapon
 



Hungrig?

Nu är det gjort, monsterdisken superfixad.

En sak förresten.. människor kan verkligen vara av det mysigare slaget. Eller så är de av något annat slag!!


Curry till vänster och nudelwok till höger..

Jag var 3 cm från att trampa i curryvarianten till vänster i bild när jag kom inrusande i busskuren för att komma undan störtskuren.
Varför hälla ut två middagar med thaimat i en busskur?
Om man nu inte tänkt äta upp maten varför då inte i alla fall kasta in den i en buske så folk slipper trampa i det eller bara enkelt lägga det i en papperskorg. Nä, inne i busskuren behövs lite dekoration mot det gråa cementgolvet.

Inte så sugen på nudlar idag, förståeligt.

Superheroes

Williams spidermanryggsäck är återfunnen. den var inlämnad till hittegods så promenerade dit efter barnen slutat skolan. Var tänkt att vi sedan skulle åka hem men istället blev det att vi åkte till Torp och fick köpt benskydd till William inför fotbollsstarten. När vi ändå var där ute passade vi på och kollade in Partaj där de hade några nedsänkta maskeraddräkter. Barnen bjudna på halloweenfödelsedagsdisco på lördag och då skulle man vara utklädd. Nu blev det inga monster utan mer superhjältar men barnen var rätt nöjda när de kom hem och provade.
Väldigt trötta och hungriga fick vi i oss lite middag och nu väntar megadisken, lika bra att passa på när barnen är nere hos Pontus och leker.. trött trött vill inte men så måste.





Åska & Hagel

Märkligt väder vi har här på västkusten. Solen har försökt så gott den kan att titta igenom de förbiflygande molnen men förut sänktes allting i mörker. Efter bara någon minut trummade det av hagel ute samtidigt som det dundrade till rejält från åska.





Första haglet här i år?


Yes and noooo..

Lille Wille fick plats i fotbollsskolan, och glad lär han bli över det. Men för en bra sak sker en dålig sak.. Kevin ringde och berättade att William glömt sin ryggsäck på förra bussen och att de inte orkade vänta nere i stan på att den kommer in till centrum igen. Så får väl ringa och höra om någon vänlig själ lämnat in hans ryggsäck till borttappade ting och än en gång hålla tummarna.

Dagen i smått.

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Igen.

Jag har inte bäddat eller dammsugit eller röjt i badrummet. Istället har jag plöjt igenom de sista avsnitten av QAF säsong 2 och även det första ur säsong 3 då jag var nyfiken på hur det skulle gå. Men ingenting löste sig till det bättre tyvärr..
Jaja, vilken tomhet den dagen då alla fem säsongerna är genomtittade, det börjar ju faktiskt närma sig. Vad ska jag ta mig till då?

Troligtvis ska vi titta ner till Nina när pojkarna kommit från skolan, lite kaffedrickande. Mitt hår är inte det fagraste idag, därför är mössa något av det mest praktiska man kan ha. Synd bara att min nya fula fina kliar i pannan.
Tonade om mitt hår igår, det var väl det vettigaste jag fick ur gårdagen. En ny nyans. För något år sedan var jag nattsvart men sakta har det gradvis gått åt det ljusare hållet och igår var det färgen "kastanj" som känns lite brunare. Helst hade jag velat ha mina slingor i men tydligen har Coop slutat ta in den sorten som man kan ha på nytonat hår, men får väl leta runt på andra ställen. Trots brist på slingor skiftar ändå mina gamla igen här och där vilket ger mer liv i håret om man kollar noga.
Lite ovant med brunt men vänjer mig nog..



Så här blek och energilös som jag ser ut stämmer verkligen med verkligheten.
Vart tog sommarens bruna färg vägen?


Hoppas..

Håll nu tummarna!

Det enda William lever och andas för är just nu fotboll och har varit så sedan i somras. Han pratar fotboll, härmar fotboll, tittar fotboll och ändå verkar han inte få nog. I skolan finner man honom på fotbollsplanen vareviga rast. Och självklart vill han också då få spela fotboll på riktigt i ett lag. Frågade honom igår eftermiddag vilket av lagen han i så fall skulle vilja börja spela för och valde då utan att tveka IFK Uddevalla. Är det laget han helst vill till så får det väl vara så :)

Kikade in på deras hemsida och fann där att deras fotbollsskola ska dra igång sin höstverksamhet nu på fredag så ringde och fick tag på en människa på kansliet som sa att det fanns platser kvar men skulle ringa om en halvtimma då han var upptagen för stunden. Så håll tummarna att det finns platser kvar i hans åldersgrupp så vi kan göra min blivande bolltrollare gladast i världen.


Höstpromenad..

Riktig blöt höst ute nu.






Det luktar bränt!

Någonting vill mig något, eller så är jag mer ouppmärksam än vanligt. Två dagar i rad har jag bränt mig på händerna så det resulterat i brännblåsor. I söndags brände jag mig i ugnen och igår andra handen på en stekpanna.
Tredje gången gillt var då? Mina händer är slut och jag är inte så sugen på att bränna någon annan kroppsdel heller!

Taktisk..

Kevin börjar bli stor. Kevin börjar bli än mer uträknande.
Imorgon ska hans klass till Innovatum på studieresa. Så kom beskedet förra veckan att de skulle få ha med sig en summa fickpengar på resan.
Idag kom K hem från skolan och sa att de hade bestämt att man kunde få ha med sig 200:-. Jag flög upp i taket. Två hundra är bra mycket mer än jag kan ge honom då det är knapert, väldigt knapert fram till lönen kommer. Snabbt ändrade han sig, okej mamma - det får väl gå med 50:- då samtidigt som jag känner att det verkar mer överkomligt och säger att det är vettigare.

När jag sedan läser lappen står det att barnen max får ha med sig 50:- på utflykten. Så smarte sonen drog till med 200:- för att jag skulle tycka att det var mer än okej att ge honom 50:- , den intelligente fulingen!
Han börjar bli stor!

Hål

Jag blir tokig på det här med gummistövlar!! Skogstokig!

Kevin fick nya fina i fredags eftersom alla andra vi har och haft har hål i sig. Nu kom han hem efter skolan och sa att det läckte in i den ena stöveln :( Igen.
Har kvittot kvar så imorgon får han ta med sig dem hem så jag får se om det verkligen är så. Varför har vi sån stövelotur i vår familj?

Scanna för skolmat

Se det bara fortsätter, än en gång är Uddevalla i blickfånget.
Idag handlar det om fingeravtryck för att få äta, läs artikel från AB här.

Det här är inget nytt påfund här i stan. Tror det hela började med att kommunen hade ont om pengar och de gymnasieelever som ville äta skolmat fick då betala tror det var runt 900:- per termin för skolmaten. När man hade betalat fick man scanna sitt fingeravtryck och skaffa en fyrsiffrig kod. Så var dag man ville äta gick man till en tallriksautomat, scannade sitt finger och knappade in sin kod o vips kom tallriken ut.
Något längre köer till maten blev det då det tog några sekunder extra vid tallrikarna men minns inte att det upplevdes som besvärligt ändå.
Jag tror att detta infördes 1997. Det som var största debatten då var inte att man behövde lämna fingervtryck utan snarare det att man fick betala för maten. Men helt förjäkligt är det ändå inte. Många tog till sig mat bara för att sedan kasta vilket säkert kostade åtskilliga kronor för ingenting. Just detta spill undveks nu..

Verkar ändå som att det fungerat hittills här i Uddevalla, helt kass tanke är det faktiskt inte!

I ropet..

Nu måste jag blogga om det här..

Uddevalla syns i vanliga fall inte alls utåt men sista veckorna har det riktigt exploderat i media..

Först rapporterades om kidnappning eventuellt mord på en 31-åring från Uddevalla.
Några dagar senare var även en Ljungskilebo mystiskt borta, ingen utav dem har hittats.
Sen när jag slösurfade kom jag in på en artikel om Ulf Schevert som funnit sin gamla kärlek bla bla.. men Schevert är mest känd för mig som tränare för Kroppskultur i handboll här i stan för många år sedan. Allså koppling Uddevalla.
Sen var det ytterligare en grej som jag i min iver förträngt.

Nu läser jag hur tåget mellan Sthlm - Uddevalla spårat ur o gjort att alla tåg söderut är inställda.

Det går bra för oss nu..

God Morgon

Vaknade till av en stark förglödande stråle in genom mitt fönster.


Vart är världen på väg :p

Tittade ut från mitt sovrumsfönster igår kväll och denna makabra syn mötte mig.
En Polisbuss vid vår lilla vändzon..



Jo jag erkänner, nyfiken i en strut..

Glugg

Ska vi gissa på att busbibbi snart tappar sin ena framtand, ser ut som det trycker på underifrån.


Lilla trollet..


Lång lördag

Jag är för sorglig när det kommer till bloggande för stunden. 

Nu väntar vi på att frukostmackorna till boysen ska tina lite till och att kaffet ska puttra färdigt. Under tiden kanske jag kan få till någon slags uppdatering om vårat liv.
Igår hade vi tänkt åka på den där bytesmarknaden men blev inte riktigt så. När vi kom ner till stan hade vi massa tid över innan det skulle öppna i andra änden av stan så vi passade på att besöka SecondHand butiken som enbart har öppet 4 timmar i veckan o de på lördagen. Alltid mycket folk där o rätt kul är det.
William fick sig ett par rikitgt fina fotbollskor (som han inte tagit av sig sedan dess) för 30:-. Kevin fick sig en elektrisk räknemaskin, sån där som skriver ut på papper. Den kostade 25:- och fungerade utmärkt. Jag fick så en barnbok jag tyckte om för 20 år sedan, Sunkan Flyger heter den :) 5:-.

   
Sådan räknemaskin fast modell äldre. Williams nya skor.

När vi var klara där hade bytesmarknaden fortfarande inte öppnat så istället gjorde vi om våra planer och for till Torp en stund istället. Barnen fick köpt var sin sån fulsnygg mössa som jag hade fått till mig själv i fredags som de blev så avis på. Pratade några minuter med Elin på Onoff innan bussen till stan gick igen. Vi räknar ner till den 21 Nov då vi bokat att vi ska ut :D


Kevin provar min mössa på fredagkvällen och vill ha sig en alldeles egen.

På väg mot stan så bestämdes med Donns att vi skulle hälsa på en sväng. D & R väntade på oss i centrum och tog följe ut till honom. Lite oplanerat fick vi middag där, R duktig kock som vanligt :)
William var rätt vild av sig som han varit det sista men Kevin uppförde sig oklanderligt hela dagen.

 
K & D leker med halvmeterlånga tomtebloss..

På väg hem kikade jag in lite snabbt och fick med mig den sista B&J ChunkyMonkey som fanns kvar i glassdisken, Tinalördagslyx. In på Willys och chokladpuddingshopping till lördagsmys för boyas och sedan hem.


Fanns inget lockande på dumburken för vare sig barn eller vuxen så det slutade med att William fick sin drömlördag genom att få ligga i soffan och kika på fotboll medan jag och Kevin låg i sängen och kollade på avsnitt S05E04 av Greys Anatomy. Inte det roligaste för K när han inte förstår vad som sägs men han fann sig ändå. Kevin somnade sedan ganska omedelbart medan W kollade färdigt på matchen. William duktig kille och dök sedan rätt ner i sin egen säng utan minsta protest när fotbollen var över och jag kunde gå på dejt med mina qaf:are innan jag själv dåsig och övermätt av all glass somnade jag med.

Tog någon timma att få skrivit detta, frukosten överstökat och kaffet kallnat. Barnen sprungit ut i fina vädret och jag.. jag får nog ta och röja här hemma.

Kanske senare..

Det är ingen direkt diss, mitt blogghumör har gått ner sig en aning bara.
Ska försöka få till något konstruktivt senare ikväll. Men nu ska vi snart fara iväg, K vill till bytesmarknad på regementet, o ja, varför inte!


Gjort för ikväll..

Gick bättre ikväll. Glad för det o tacksam att det är gjort.. men märks att det är skillnad på projekt och projekt. Det jag hade förra veckan gav 13 genomförda intervjuer på 4 timmar.. idag kom jag upp i 7 genomförda totalt. Folk dissar när de får höra vad det handlar om, så är det! Hoppas jag får förra veckans undersökning någon mer gång i framtiden..

Trött i halsen o snart kommer nog trötta barn hem.. nu ska vi sova!

Fortsatt seg..

En hel skoldag till har förflutit för barnen medan jag ägnat mig åt att inte göra något vettigt alls.
Frukost och kaffe såklart med efterföljande promenad till ICA för att hämta ett paket. En gratispocket från HäagenDazs, trevligt.
Om det är hösten som gör mig trött eller om det är för mycket jobb o tider o möten o utbildningar jag ska jonglera med samtidigt vet jag inte. Något piggare idag än igår dock.

I eftermiddag ska jag göra ett intervjupass och hoppas innerligt det flyter bättre ikväll än i måndags. Nu är det en vecka sedan jag gjorde mitt första och har alltså avverkat 4 pass på 8 dagar om man räknar efter ikväll. Nästa vecka blev det lite joxigt i planeringen då jag fick reda på att de flyttat vårt nattmöte tills tors kväll då jag egentligen tänkt göra en intervjuare.. så tror jag får klämma in det på fredag istället o då blir nästa helg såhär.

Tors kväll - Nattmöte
Tors natt - Jobb
Fre kväll - Intervjuande
Fre natt - Jobb
Lör natt - Jobb
Sön kväll - Intervjuande


Om jag löser det såhär behöver jag ingen extrabarnvakt som idag och de dagar som det är jobb kan man verkligen kalla jobb. Vilket innebär att jag kommer jobba 39 timmar på 3 dygn.. Skulle gissa på att jag inte kommer vara så social alls nästa helg!
Jag kommer nog vara tacksam måndag morgon över att det är höstlov och att vi inte ska iväg så tidigt..

En liten parentes är att jag idag gjorde något som kan bli trevligt om några månader, som en slags belöning!


Försvunnen

Jag trodde jag skulle bloggat idag men nu blev det bara lite vip..

Varm Oboy o bulle nu.. ja helt riktigt - bulle trots att jag inte ska äta sånt!!

Ingen bra kväll..

Igår hade jag ingen lust med intervjuandet alls. Kanske kände jag på mig att det skulle bli en tuff kväll redan innan. programmet velade och växlade projekt mitt i allt utan att jag fick någon förvarning och undersökningen var inte alls lika lätt att få folk till som den jag vart tilldelad förra veckan. En riktig bläkväll med sura griniga personer och verkligen seeeega pensionärer. Tappade änna lusten en stund innan jag fick reda på att jag tydligen kunde logga in på min arbetarprofil för att läsa mer om projekten osv. Varför jag inte fått redapå detta innan vet jag ej men något enklare blev det nu. Dessutom kunde jag se hur mycket jag arbetat och även kommande pass samt lite resultat och statistik. o trots rojpasset så låg jag i mitten resultatmässigt sett, så även fast det gick så dåligt så hade jag hälften bakom mig!

Nu är det torsdag nästa gång, o hoppas innerligt det blir enklare då.

Kaffe nu, blogga sen

Lättnad, gladhet.. nu är jag ledig tills på tors eftermiddag. Nu äta frukost.. sen berätta om igår!

Ingen lust!

Idag tar det emot. Bokat in mig för mitt första pass den här veckan men idag är det motigt. Vill inte alls.. kanske är jag bara trött och osocial. Glad när de här 4 timmarna är över så det är gjort. Hade dessutom helt förväxlat dag med Williams föräldramöte. Fakk! Enda positiva är att när det är ikväll blir hela onsdagen ledig iaf..
Tags att bita ihop och fram med den allra lenaste rösten!

Efter vecka 1..

Efter en inte alltför nyttig helg, ser nu fram emot långledigheten så matrutinerna kan stabilisera sig lite.
Men trots Siblla, Tacos och lite naturgodis och inte så mycket vätska visar vågen idag -1 kg precis och detta gör att dagens BMI ligger på 24.1. En liten minskning blev det allt under vecka ett :)

J & A & Jag

Satt mina 4 timmar med headsetet till strax efter kl 20 då jag var klar. Donns stod då utanför min dörr och väntade på att bli insläppt. En timma umgåstid innan D skjutsade mig till vanliga jobbet, vad jag inte visste då var att mina hemnycklar föll ur i hans bil.
Denna natt hade det fallit sig så überpürfekt att det var Andreas & Jonnis jag skulle jobba med. Totaltokar båda två, vilket uppskattas :) Väldigt underhållande natt men på något sätt var det som jag var speedad. Jag kände ingen trötthet och trots att jag var så ansträngd i halsen och bröstet av att ha pratat i fyra timmar innan jag kom dit så bara det fortsatte. Så till den grad att A på nattkröken kände hur öronen krullade sig och bad snällt "Tina, kan inte du sluta prata med mig en stund" Tror aldrig jag varit med om det innan så vet inte vad det var i det där kaffet.. Pigg blev jag ändå!


*J & A*

Fick oss ett rejält garv där på morgonen där vi i vår usla humor tyckte det hade varit skoj att väcka Vååååckra Leena med lite skönsång. Andreas stod för sången.. Fick tillbaka ett sms där hon kort och koncist bad oss HÅLLA KÄFTEN!! :D Vilken natt, det stavas kvalitet!



Eftersom jag oftast aldrig finns med bland bilderna som tas övertalade Jonnis moi till några gruppbilder..


*Tema Blåsfisk*

Så kom då morgonen och jag lägligt insåg att mina hemnycklar ej fanns med mig. Fick tag på D innan han åkt från stan och löste sig så väl att jag kunde åka med A ner till stan för att sedan möta upp D innan han skulle åka till jobbet. Så fick mina nycklar till slut och en tur ner till city by morning.
När jag la mig på kudden somnade jag ögonblickligen.. var nog trött ändå!


Helgen..

Lite bloggfrånvaro.
Stoppar i mig några mackor nu innan jag ska göra mitt andra IMRIpass. Inte lika nervös idag som sist men inte lika invant som mitt vanliga jobb. Mitt vanliga jobb går jag förresten på 1½ timma efter jag slutat extrajobbet ikväll. Två nätter och sedan är jag långledig nio nätter igen.

Här kommer lite vad som hänt sedan sist..

Fredag.
Låg mest i soffan. Var darrig och yr största delen av dagen. Barnen kom hem från skolan och vi la oss i sängen och spelade UNO, lagom avancerat.
C ringde och skulle ej hinna till stan i tid för att ta dem när han skulle. Fick laga lite middag så barnen inte skulle gå hungriga. Efter maten började jag piggna på igen och packa mig iordning för att åka ner till D efter barnen kommit sig till C. Efter mycket vel var jag så barnledig när C tog barnen kl 19. Var rätt ilsk då, väldigt ilsk ska jag medge. Regnade och blåste gjorde det ute med steg av bussen i stan och handlade lite naturgodis och morötter o en dip till kvällen. promenerade sedan ut till D i regnet. Men det kändes som bra väder till min sinnesstämning just då för stunden. Ilsket kyligt regn som hamrade mot ansiktet!

Hos Donns hade Ronny anlänt och de satt i godan ro och tittade film när jag genomvåt damp in. Blev till en ny film.. Tortured. Lite väl rå kanske men gick an. Under tiden blev det lite smådrickande som i slutändan fick R lite rund under fötterna. Vilket sen gjorde R allt annat än på humör för att sova.. men till slut somnade även han.

Lördagen så skulle Donns på släktkalas och gjorde sig så fin så. For iväg vid halv tolvtiden. R och jag grejjade lite bilder o D nya jobbmobil innan vi åkte hem till mig för att mata och rasta fåglar medan vi åt lite Sibylla. När birdies vart gosade åkte vi ut till Torp och hade oss en kamerarunda bland teknikaffärerna. Den jag hade sett ut är nu helt utesluten. jag kommer ångra mig om jag lägger så mycket pengar på en sådan kamera. Smartaste är faktiskt att lägga till några tusenlappar och sedan få en kamera som verkligen kommer hålla måttet. Jag har alltid velat ha en Eos så varför ska jag nöja mig med mindre om jag ändå ska lägga ut massa pengar på en kamera.

När Donnsen kom tillbaka till stan åkte vi tre och handlade tacotillbehör för kvällen och sedan blev det slapp till slutet av RobRoy de andra inte såg färdigt dagen innan. Maten lagades och åts o sen åkte jag o R åt var sitt håll så D skulle få lite egentid efter några intensiva dygn innan det är dags för ny vecka igen.

La mig i sängen och pillade lite med Photoshop med de bilder jag tagit under dagen innan jag somnade efter ett avsnitt av QAF.
Söndag sov till strax innan 11. Lika bra när jag ska jobba många timmar snart igen..

Men nu blir det disk om jag hinner innan jag ska prata prata prata :p

 


Kevin & Wilma

Kevin har alltid haft ett speciellt förhållande till Wilma. Ända sedan han var riktigt riktigt liten har han kunnat göra precis det han vill med henne. Lyfter och bär o busar runt och Wilma hänger på :)
William har inte samma nära band med Wilma alls då hon är långsint och inte alls kan med att förlåta honom för att han kastade sin snuttefilt på henne när han vart bebis. Det får han sota för nu :p



Kevin bär Wilma som en liten kyckling och hon protesterar inte..

Kom på att jag har ett liknande kort taget för 2½ år sedan. Som synes har han samma hand med henna idag som då. Kevin 5 år på detta kort.



Så gick det till!

TACK alla ni som önskat mig lycka till, det värmer!

Jag kan väl erkänna att jag var något spänd igår. Sov ganska så ryckigt efter jobbet och vaknade till tidigt. Försökte läsa ännu djupare i handledningen vilket jag nu i efterhand inte hade behövt, men det gjorde mig ändå aningens säkrare.
Barnen kom hem och for igen. Så var det dags..

Ringde supporten och fick hjälp att starta upp det hela. Inte direkt avancerat alls när man kommit in i det.
Det hela gick ut på att programmet ringde upp ett nr och jag hade manus och frågor framför mig på skärmen. De flesta vart vänliga och svarade gärna på frågor då jag denna ggn representerade en stor organisation inom Sverige som de flesta har synpunkter på.
Jag hade endast två vägrare på detta 4timmarspass som la på luren direkt efter jag presenterat mig men som sagt de flesta tog sig tid.

Inför nästa pass på söndag kan jag förbereda mig lite bättre med att ställa fram en kanna vatten intill mig. Kan ärligt säga att det var längesedan jag pratade så oerhört mycket och halsen började hesa till sig ju senare kvällen led. När jag var klar var jag rätt trött trots att det egentligen inte är ansträngande. Kan ju för tusan sitta i pyjamas i sängen och utföra det om jag skulle vilja :)
Jag tyckte själv att det gick bra igår och hoppas såklart att Imri tycker det med, har inte hört något annat än iaf.


När jag var klar där strax efter 21 kom Donns och hämtade upp mig. Blev några Friendsavsnitt och sedan sova. All energi bara dog bort när all spänning släppte när jag vart klar.

Vaknade till en kortis när D åkte till jobbet vid sjutiden. Somnade om och vaknade 11.40!!!!! Och det enbart tack vare att grannen steppade runt med vad som lät klackskor på våningen ovanför. Annars hade jag nog sovit en stund till.
När jag kom mig ur sängen var kroppen darrig och svag medan huvudet snurrade. Tog mig till Willys bitande i kinden för att inte svimma, få smärtan att koncentrera mig på. Handlade lite nödvändigt innan jag kom hem och fick druckit vatten. Nu är kroppen van med att få vatten och när balansen sedan rubbas blir jag helt abstinensig. Fått kaffe och lite mat och ytterligare vatten så nu börjar jag piggna på igen.
Tagit det jättelugnt och ligger nu i min soffa och lyssnar på Måndagsbarn, sett ett avsnitt av QAF och bara tagit det lugnt. Barnen kommer hem om en 40 minuter och ska vara här tills C slutar jobba. Sedan ska de till honom och jag ha min barnlediga helg. D ringde från jobbet för en stund sedan och ska ta o åka ner till honom och R sen i kväll.

Känner mig rätt stolt faktiskt! Här finns det människor i detta land som går runt arbetslösa och aldrig tar ett initiativ till arbete medan jag inte bara har ett fast jobb utan även ett extrajobb :)



 


Snart dags..

Wish me luck!

Knäckebröd

I och med det här äta bättre livet har jag gått från mjukt till hårt bröd vilket inte gör mig något oftast.
Har testat runt bland många märken och sorter och för stunden är det Wasa´s Fiber Plus som tuggas till frukost. En magisk enkel sak som lätt vinner över mig som glad ätare är om det finns sesamfrö på knäckebrödet. Finns det det så är det oftast okej smak för övrigt. Vilket nu detta har. Lätt, luftigt, mättande och gott!



Mina armar och jag..

Köpte ett hantelset för ett halvår sedan. Dessa har legat väl undangömda under min säng sedan dess.  Vart tryggt ifall jag hade behövt tillhygge någon natt :) Men inte det huvudsakliga syftet dagen jag inhandlade dem.
Målet är att få något starkare och mer skulpterade armar. Just nu begåvas jag av två sladdriga degklumpar med ingen märkbar muskelmassa i alls.

Så tänkte börja lite lätt med 4 små vardagliga övningar som Aftonbladet lagt ut i en artikel.
Jag tror jag sträckte mig efter första övningen där jag enbart använde 1.5 kg i vikt. När jag var färdig lyfte jag armen för att flytta över håret till andra sidan nacken och aj aj på en speciell fläck på bakarmen. Kändes som att muskeln inte hade mjukat till sig och nu låste sig helt. Lättat nu men känner fortfarande hur det drar så fort armen kommer höjer sig mer än vågrät position.

Verkligen vältränad är jag, men det är väl det här som ska råda bot på slappheten. Och det kan knappast bli så mycket värre!

Gojjs

Hur många har en papegoja som tvprydnad. Jag har!

Wilma har en förkärlek ill just tv:n. Jag tycker inte det är lika kul med lodräta spår längs rutan.


Doris har nu bott hos oss i 2 år.. vårt lilla nyfikna matvrak.



Lite spänd..

Dagstempen så¨här ett dygn innan jag ska börja jobba för IMRI.
Jag är nervös. Försöker intala mig att det är något bra. Hade det varit som vilken sak som helst hade det knappast varit så utvecklande som jag nu hoppas på att det blir. Alla har någon gång haft en första dag och min är så imorgon.
Jag önskar verkligen att det här är något som jag kommer tycka är både roligt och som kommer spä på min erfarenhet och kompetens för att arbeta med människor.
Jag är rätt haj på mina gamlisar på jobbet. Aldrig att jag har svårt för att prata med dem.. så får helt enkelt föreställa mig den andre bakom luren som en av mina boende om det skulle kännas alltför svårt.
För egentligen är jag rätt osocial så sett, drar mig ofta för jobbiga telefonsamtal så detta tror jag kan ta bort den där oviljan jag har.

Nu kom barnen hem från skolan, ska ha dem till eftar 20 idag..
Får se hur denna kvällen blir :)
Inatt jobb igen.

Det blev som jag trodde.

Det är inte dagar blir precis så man förutspår dem men igår blev det verkligen så. Min lilla lista visade sig stämma.

Ner till stan. Köpa Frimärke. Posta stipendieansökan.
BUP.
Vänersborg?
Promenad?
Till jobbet för en natt med Therese & Andreas.


Min ansökan är nu skickad och hoppas nu de hära stipendiefondsmänniskorna ser mig som en värdig kandidat till lite pengar. Inget att förlora i alla fall.
BUP gick okej, K vill inte riktigt ta till sig det Bupgubben säger men är väl för känsligt just då just där.
Gick över till modern tills C behagade hämta barnen. Modern bestämt sig för att byta operatör så for till Vänersborg för att göra detta möjligt. Glömt vad fint det faktiskt är i VBG. Säkert 15-20 år sedan jag gick där trots att det ändå är grannstaden.
På väg mot stan igen ringde Donns och vi bestämde oss för en långpromenad efter jag ätit lite mat en snabbis.
Ute vart det kyligt men vi stegade på. Kom upp till Tureborg och bestämde oss för att gå i skogen till Sommarhemmet. Blev inte riktigt så, toksvart ute med enbart min mobillampa som ljus hamnade vi istället vid Kapelle. Jag var mest bara glad att vi kom ut helskinnade från denna Blair Witch skog. När vi ändå var i dessa trakter gick vi förbi D så han fick hämta en mössa och jag plocka upp W glömda vantar. Efter det gick vi in mot stan och jag fick ta bussen hem.


*Donns när vi mellanlandade hos honom igår kväll*

Tiden hemma räckte enbart till ihopplockning va det jag skulle ha med mig under natten och sedan kom Therese och hämtade upp mig inför en precis lika låg natt som den förra vi gjorde ihop. Nu är A & T långlediga och jag har fortfarande 3 nätter kvar innan det är min tur.

17000 steg är nog det mesta jag kommit upp i och inte att det blir lika mycket detta dygn. Har lovat att ha barnen fram till strax efter 20 ikväll så inga mörka långpromenader i staden denna dag.
Men nu ska jag iaf dricka mitt varma kaffe, börjar bli kallt ute nu..


Tramp

17018 steg på ett dygn blev det totalt. Inte så illa ändå.. mycket tack vare långpromenad och jobbnatt.
Nu ska jag stega rätt in i säng!

Produktiv förmiddag

Hur har jag förädlat denna fina höstförmiddag?

Hmm.. jag duschade. Finns sämre saker än att duscha.
Klädde mig i den nya Traderapikén. Inte spyfult trots allt.
Kollade ett avsnitt av QAF. Finns absolut sämre saker än QAF.
Jag drack kaffe vilket var jättegott.
Jag gosade fåglar och bytade i deras stora bur. Ett ryck i det slöa.
Tittade in Tradera en kortis.
Ätit både frukost och lunch. Med tillhörande vatten.
Försökte skymta utevärlden genom de neddragna persiennerna. Gick halvbra.
Tog en egobild. Okej, tog två egobilder.
Svor över kameran som ej vill spara till minneskortet vilket göra hela föraöverproceduren stönig.
Funderade över middagsmat. Fick en idé. Förkastade idén.

Vad jag borde gjort.

Bäddat sängarna. Hade ingen lust är min ursäkt.
Förberett middag eftersom vi snart ska iväg igen.
Städat lilla fågelburen när jag ändå var igång.
Dammsugit.
Bloggat mer.

Vad jag ska göra härnäst.

Resa mig från soffan.
Sätta in mina vildfjun i buren.
Välkomna barnen hem.
Middag.
Äta.
Ner till stan. Köpa Frimärke. Posta stipendieansökan.
BUP.
Vänersborg?
Promenad?
Till jobbet för en natt med Therese & Andreas.



Jag har rosa på mig idag.. o mina baggysar de fina.


 


Lite mat tror jag..

Barnen somnat och dunderhuvudvärken slog till.. får äta något litet igen så jag håller igång förbränningen.
Gått riktigt bra idag och nu är jag allt annat än sugen på något onyttigt.. sådeså!

Springningen gick trögt. Dels fattade jag nada av min nya pulsklocka o instruktionsboken någonstans jag inte kommer ihåg just nu, o dels så vart det tunga tunga ben. Så kanske vart det tur i oturen att jag blev avbruten ute på rundan innan, så blev det en mjukstart. Men klarade ändå av att springa över 10 min i ett sträck utan att gå, vilket är bra mycket bättre än när jag körde igång där förra året :)

Men nu något litet att äta innan jag ska sova..

Money Money Money

IIIIIIIIIIHHHHHHHHH!!!!!!!!!

Jag har fått extrajobb tadatadatadaaaaaaaaa....

Personen på Imri som jag nu är anställd hos ringde upp mig när jag vart ute och sprang en kortis förut. Flåsade inte alltför vackert när hon ringde. Bestämde att hon skulle ringa hem en halvtimma senare. Fick tokspringa hem och läsa på handboken som jag inte hade läst klart, trodde ju jag hade till imorgon på mig.
Hon ringde upp och jag fick mitt anställningsnr/intervjuarnr och blev sedan inloggad så jag kunde göra ett test. Blev godkänd på första försöket och fick sedan ringa upp supporten för att få ett IPkonto att ringa från. Allting funkade fint och Kevin vart mäkta imponerad intill mig i soffan. Telefon via headset :)

Så på torsdag kväll ska jag göra mitt första arbetspass *pirrpirr* o sen ska jag rusa ner till Dons o sova hos honom.. nästa arbetspass efter det blir på söndag kväll.
Timlönen vart inte urkass ändå, låg där jag trodde..

Nu är jag full av adrenalin men måste få barnen i säng..


Vem vinner.. suget eller jag?

Jag klarade mig rätt länge, ända tills nu minsann. Pratar om sötsuget det svåra. Jag kan bli totalt nojjig. Gottetankar upptar hela mitt tänkande. Nu två timmar efter middagen råkade jag tänka på kladdkaka. Kladdig kladdkaka med krispigt skal och grädde till. Värsta är att jag vet att jag råkar ha alla ingredienser hemma till ett snabbt litet kladdkakebak, tyvärr. Till och med grädde har jag hemma.. sablar!

Dagen har annars gått bra.. ätit mindre men oftare och 2 liter vatten i mina ådror. Inte en endaste kak eller godisbit men nu försöker min sjuka hjärna övertala mig till att det bästa är nog att trappa ner långsamt. Att det bara gör mer skada att chocka kroppen med denna plötsliga brist på socker. Att en liten kladdkaka nog istället hjälper till att få mig på rätt spår.
Klaaddkaakaaa

Kanske istället borde kolla om batterierna i pulsklockan fungerar och ge mig ut på en lugn springrunda.. trots att min hjärna tycker att jag är en urbota tråkig egoist just nu.




Chunky Salsa

Det riktigt sprutar eld ur munnen nu. Tungan är mer av den avdomnade sorten. Inte fryser jag heller. Slö blev jag i mängder.

Orsaken och anledningen till detta..


Jag är en stor fan av Chunky Salsa från Santa Maria. Gärna så hett det bara går. Sådär så öronen vänder sig ut och in inuti huvudet. Så när jag idag skulle ha kyckling till middag fick det bli salsa till. Kanske kan det få igång förbränningen men oavsett så är det pürfekt att ha som sås när det är kalorisnålt. Så idag 1½ dl Chunky Salsa till maten, och jag blev mätt. Och dåsig.


Nu så :)

Jag har varit lite slö ang det här marknadsintervjujobbet om jag ska vara ärlig och självkritisk. Men för att få fart på det hela mailade jag nyss iväg att imorgon fungerade det bra om de kontaktade mig för anställningsnr och alla uppgifter.
Skulle det nu inte alls vara min grej det här så har jag i alla fall prövat på, en erfarenhet jag kanske kan få nytta av längre fram i livet.

Fast just nu, precis just nu känns det oerhört spännande. Jag vill komma igång redan nu. Men nu när jag har press på mig ska jag ta och läsa igenom handboken en gång till extra noga så jag kan genomföra testet imorgon och få godkänt.

Mitt headset har jag gått in nu och tycker det fungerar skitbra. Bra tydligt ljud och behaglig att ha på sig.

Ohh.. tänk om de ringer imorgon :p


Dag 1 - Toalettspringandets dag

Jag kan ta det som ett tecken att solen lyser klart utanför mitt fönster nu när jag går in i mitt nya liv bla bla.
Jag gör det inte för att jag plötsligt tröttnat på godis, kakor, fika, fet fet och onödigt fet mat. Jag gör det för att det helt enkelt får räcka nu. Jag vaknade inte nyfrälst med en drivande motivation. Jag sitter inte här och tänker äntligen. Men jag gör det ändå för det här håller inte i längden.

Jag har startat dagen med att dricka 4 dl vatten innan frukosten, just för att jag dricker alldeles för lite vätska. Klarar mig lätt på 2-3 dl flytande max per dag. Nu trycker jag i mig minst 2 liter. Jag vet att första dagen kan det smälla till en fin huvudvärk, men tror enbart det beror på sockerabstinens och vattenovana.

Så det här med vikten då..
Jag har ju hela tiden haft mitt mål som jag aldrig nått ner till. Jag vill så gärna men de sista kilona verkar fastetsade. Nu ska jag göra ett sista försök annars får jag helt enkelt höja mitt mål med vetskapen att jag iaf har försökt och att min kropp då tycker att det är för lågt. Idag måndag har jag ett BMI på 24,5. Fortfarande inom normalvikt men upplever det ändå som jobbigt när kläderna inte sitter som de en gång gjorde och segtröttheten som kommer av all lathet. Mitt mål är att nå till 21,6 i BMI.



Dagen jag når mitt mål om den nu kommer ska jag åka ut och köpa mig en sån där kamera jag vill ha. En sak enbart för mig, en egen morot. Kanske kan jag klara det innan årets slut. Min mobil som används flitigt har nu börjat vela igen.. kaffeincidenten misstänker jag ligger bakom. Den vill iaf inte längre spara till minneskortet så får köra på det begränsade telefonminnet igen.. Jag vill verkligen ha en sån där kamera!

Så om ni vill mig något idag befinner jag mig nog oftast på toa eftersom vattnet har en förmåga att trycka sig neråt.. ofta.


Med smör på..

Eftersom det här är sista kvällen innan mitt hälsosamma liv startar har jag just tryckt i mig två äggmackor med extra mycket smör på. Det var gott. Känner mig rätt lycklig över detta.
Nu är jag trött och hoppas att kaffet som intogs till mackorna inte kommer hålla mig vaken alltför länge. Fåglarna är ovanligt vakna där inne i lilla buren, undrar om de satt i sig något speedande.
Tror Wilma är kelsugen.. nu kacklar hon I Love You innefrån sovrummet :)

Sovning bloggers.. Noashine säger godnatt!

Terror mot äldre..

Jag kan inte riktigt se tjusningen i att skrämma gamla damer och tracka personal på ett äldreboende. Vad kan de få ut av det egentligen.

Nu är det några ungdomsgäng som jäklas med ett äldreboende i grannstaden Trollhättan. Just själva Kronogården är väl inte känt som ett av de lugnaste områden i denna stad. Men det ska inte spela någon roll. Äldre människor ska vara helig mark. Hur vilt det nu går till runtom så ska ingen behöva sjunka så lågt att de går på äldre. Har man inte nått botten då!

För en fyra-fem år sedan hade vi något liknande hos oss. Småungar som sen kvällstid sprang runt vårat boende och kastade sten på rutorna, smög i buskarna utanför och skrek inte rumsrena ord om vi gick ut. Om jag inte minns fel hade en kollega en natt öppnat balkongdörren och bjudit in dem på saft och bullar så de skulle få se insidan på detta hus de var så lockade av. Ingen accepterade erbjudandet.

En natt/dag minns ej vilket hade en ruta fått sig en rejäl smäll. I rutan satt tillhygget kvar, en sån där glashammare som oftast är urdragna ur sina fästen längst bak i taket i lokalbussarna. Kort tid därefter hade även samma skett i den skola som barnen idag går i. På något vis hade de då åkt fast och allt stök upphörde omedelbart.

Under denna tid detta pågick hade vi väktare som patrullerade runt huset några gånger per natt. Men aldrig att de var där när det verkligen hände något. Självklart hade ungarna koll på när det var fritt fram. För det var just vad det var - ungar.. max 13-16 år gamla. Trettonåringar som borde ha legat till sängs vid den tiden..

DN

Turkakor

Det kunde ha gått så illa om man tänker till. Helt i onödan.
I fredags åkte jag ner till D en stund på kvällen innan jag skulle jobba. D delade ut kex & kakor han hade fått i avslutningsgåva till alla som visade sig, just så han skulle slippa sätta i sig allt på egen hand.
Roffade åt mig ett paket Remi mint och en låda med småpaket Ballerina innan jag skulle gå. So far so good!

Hade ej ätit någon middag och behövde få något i magen under natten så pinade in på Tempo för att köpa med mig något till magen. Inne på Tempo var det stökigt och två killar hade brottat ner en annan kille som hade vad det såg ut stulit kakor! Tänkte inte mer på det utan betalade min mat och gick till Kampenhof där Lena skulle hämta upp mig. Där slog det mig att jag hade spatserat runt inne på tempo med både Remi & Ballerina i väskan, utan kvitto. Hur illa hade det inte varit om de hade bestämt sig för att kolla min väska då det trots allt var turbulent där inne.
Att säga att jag fått dessa innan jag klev in i affären känns som en klen darrig ursäkt!

Så ska nog vara glad att det gick bra ändå. Snyggt att åka fast för snatteri för något jag i själva verket fått. Vart det en kakgud som pikar att nu får det vara slutätet av allt onyttigt tro.

Imorgon börjar mitt nya liv, så det så!

  


Varning

Min braiga tandborste har överraskat mig med en ny funktion. Tydligen känner den av när det är dags att byta själva borsthuvudet. Härom dagen reagerade Kevin på att en varningslampa lös på displayen, tänkte bara att det vart tandborsten som behövde laddas. men igår kikade jag närmare och minsann var det inte enn liten papperskorgssymbol som lös. Kasserade den använda borsten och tog en ny. Även om jag inte hade märkt innan att den behövde bytas då den inte blir spretig så kände jag absolut skillnaden efter.
Tycker om min ruskigt dyra tandborste, ack så värd sina slantar :)



Droppar

Messtormen som puttrade förbi oss inatt gjorde små fina droppar på fönstrena.
Då kändes det skönt att vara på rätt sida glaset..




Lugnet efter stormen..

Stormen har bedarrat. Väderleksgubbarna hade aningens fel. Hos oss nådde den sin kulmen strax efter tre inatt, inte kl två om man ska vara petig :p
Det ruskade om träden mer än vad det gjort på länge. Dropparna var hårdare och fetare än på länge. Men mer blev det inte. Ett vanligt höstbusväder helt enkelt.

Nu är det mörkare i min lgh än vad det varit på länge. Ska bli dundergott o lägga sig nu med vetskapen om att mina fyra nätter är avklarade. Sova ska jag göra.. ska vi slå vad hur länge?

Svammel..

Jag borde äta någonting. Ingenting lockar, ingenting frestar.
Tiden börjar rinna ut, snart ska jag jobba igen. Märker nu att man inte är van med avvikelser från originalschemat. Varit ok hela dagen men nu kom vågen som bara vill bära mig in i säng och rulla täcket över mig.
Jag lär vara aningen övertrött imorgon kväll.

Jag drömde förut idag hur jag var på väg till MAX och deras nya nachoburger. Den som jag egentligen inte vill ha. Men i drömmen var det den jag var ute efter, inte originalmålet. Förändringens vindar viner även innanför dessa husknutar.
Men nu är jag inställd på MAX och inget annat duger. Hur pissigt vill jag säga det är att MAX finns mil härifrån, 7 kupongers bussresa. Sen ska jag hem igen. Och inte att jag hinner detta på den ynka timma som finns kvar innan jobbplikten kallar. Hinner inte ens ner till Donk på den tiden.

Hamburgare kan jag se mig om i drömmarnas värld efter. I den riktiga världen ska jag nu masa mig in i duschen för att bli lite mer presentabel inför natten!



Det var på tiden..

Nu ska vi få storm igen :p

Hör redan hur det viner i köksfläkten och knäpper i fönsterna. Ser fram emot att jobba då av flera anledningar. Dels tycker jag att det är spännande och lockande med rejäla väder och dels tycker jag det är mysigt när man kan sitta inne i värmen utan att behöva gå ut. Ingen fjuttblåst här inte, ge mig rejäl vara!
Stormen skulle nå sin kulmen runt tvåtiden inatt så glad jag jobbar och inte sover o missar allt. Enda nackdelen är om strömmen skulle slås ut, men hittills på 5 ½ år har detta endast skett en gång när jag jobbat så tror vi går säkra.

Nu välkomnar vi höstens första riktiga storm och hoppas på tunga regndroppar och svajjande tallar :)

Läs mer på Aftonbladet

Fick ett sms från gumsen imorse om att det snöade.. Sommaren verkar nu tynat bort helt!

Mina jobbers..

Mina jobbers dessa två sista nätter av fyra.


*Ramone & Våckra Leeena*

En natt kvar sedan ledig två..


Viloplats?

Min son.. baktung?




Sopa

Vet inte hur utvecklingen med sopor gått i andra delar av landet men hos oss är de hysteri. Det ska sorteras på alla möjliga sätt och i alla möjliga kärl, men först och främst och viktigast känns det där med gröna, röda och vita påsar.
Nu har det gått så långt att jag igår när jag hade städat marsvinsburen fick småångest när jag insåg att jag hade använt den sista gröna påsen. Att använda en röd till den vanligtvis gröna komposten känns som ett svek.. vill inte riktigt titta när jag öppnar dörren under diskhon för att kasta skräp, det gröna saknas.
Balansen är rubbad!




Så var de..

Inte så konstigt vi kände så starkt att det luktade brandrök härom natten.
Lägenheten som det brann i befann sig endast cirkus 150 meter från oss. Men nu hade allt gått bra till slut som tur var och lghinnehavaren kan vara tacksam att brandvarnaren fungerade så grannarna reagerade.
Eller ska vi tacka Uddevallahem som utrustat sina lgh med brandvarnare.


*Gul prick = Brand - Röd Ring = Da jobb*

Bohusläningen


Klass på denna humornatt..

Haft en otroligt kul natt med tokarna!
Många nya bestående uttryck myntades denna natt. Säkerligen inte roligt för andra utan man måste nog varit med för att förstå det kuliga. Men att skratta så det värker i käkarna är underbart när det sker. Dessutom blev det tårta tills man äcklades över sig själv.


*Pappa Andreas - Guds gåva till verksamheten fick vi höra*


*Tärrääss - kan inte ni bara hålla käften*

Riktig riktig kvalitetsnatt!

Strax innan halv tre reagerade min näsa på stickande rök men vi kom fram till att det vart utifrån det osade från, annars hade nog brandlarmet reagerat förhoppningsvis. men luktade bra starkt ett tag där. Läser på GP nu när jag kom hem att det vart en lghbrand i Uddevalla vid tvåtiden.. så var det mysteriet löst!

Även alla fina blixtar som ljudlöst lös upp himlavalvet igår kväll. Mäktigt att se.
Nu är det bara en dimmig morgon..


*Fredag morgon*

Nu lockar sängen till sist..


Jag - en Obama

Aftonbladet har ett webtest där man man utläsa efter man svarat på några frågor hur man står i USA valet. Jag glömmer alltid av vilket som är vilket. Men att jag var Obama/Clinton anhängare vart inte förvånande.



Till Testet


Rekord..

Vart en bra extranatt. Trevliga jobbers o glatt stämning.
Intensivt måste de vart för idag slog jag rekord. Jag sov ända tills klockan väckte mig innan 14.30. Barnen haft problem med bussar så de är nog snart hemma nu till slut. För att nästan vända omedelbart då de ska till C.

Jag är fortfarande trött. Kanske borde jag försöka sova en stund till sedan..

Riding..

Jag såg då "Riding alone for thousands of miles" till slut. Fick dela upp den på två kvällar då rastlösheten tog överhand vilket gjorde filmtittande till en pina.
Tycker den vart svårbedömd. Egentligen en fin story och den hade sina rörande ögonblick den filmen, det hade den allt. Särskilt i slutscenerna. Men räcker det för att filmen ska bli sevärd. För höga förväntningar förstörde för mig. Tror inte det är en film som går hem hos alla utan man får nog se lite djupare för att kunna uppskatta den.


IMDb

Tänker inte betygsätta den, jag vet inte vad den skulle få.


Lars Eriksson

Inget Idoltittande alls i år då jag som innan knappt ser tv alls.
Men en deltagare har fångat mitt intresse och det är Lars Eriksson som med sin första audition fick mig såld ganska omedelbart. Hans Rejected Love går på repeat i min spelare och gillade även hans version av R.E.M:s Everybody Hurts.

Första framträdandet..



Hela Rejected Love kommer här..
 

Och så Everybody Hurts..



Vilken röst, vilken kille..
Om jag skulle skänka någon en röst så hade han fått min!


Rätt nöjd hittills..

Hade ett gammalt premieheadset jag fått med någon tidningsprenumeration för ett tag sedan. Legat här under bordet men när jag väl skulle till att använda det så vart det puts väck. Minifolket svär sig oskyldiga och jag har ingen aning. Nu vart det ingen kvalitet att tala på så hade ändå fått köpa nytt headset..
Intervjuföretaget hade vissa produkter de rekommenderade, men den listan borde nog uppdateras då det headsetet de tyckte vart prisvänligt och bra vart utgånget ur affärernas sortiment. Finns egentligen en hel djungel där ute med såna här grejjer så om jag valde rätt eller fel kan jag inte svara på. Huvudsaken är att jag är nöjd, och det är jag.

Det blev Logitech ClearChat Pro.



Ljudet är klart och tydligt, bågen vilar mjukt på huvudet och det känns knappt att det sitter på.
Hoppas det fortsätter så..


Testar på eko!

Sitter här nu.. tagit tag i marknadsintervjujobbet och skrivit ut deras handbok så jag kan plugga den inatt. Testat nya headsetet också :) Man kunde ringa ett ekotest där man då hörde sig själv som om man befann sig på andra sidan luren. Gapflabb! Tur man inte vet hur tetig man egentligen låter.. det här vart värre än att höra sig själv sjunga karaoke utan musik!

RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari