Sjuk?

Kevin vart ju hemma idag från skolan eftersom han vaknade med huvudvärk o halsont. Nu har han piggnat på en del medan jag känner av mer o mer huvudvärk själv :S
Inte bli sjuker nu :(

Snabbfika

Andreas kom upp för en snabbkopp me kaffe, full fart som alltid :p
Nu är hans ledighet slut o jag har hela 6 nätter kvar innan jag går på nästa gång :D
image423
Tiger där bakom ser minst lika glader ut som pappan på språng ;)


Schlaafen

Egentligen är de en auktion som går ut om en timma, men jag tror jag måste säga tack o gonatt för nu e jag trött!
Sova är nog de bästa valet.. Lite proviva först bara *blink*


Ny mobil..

Ringde från 3 på min mobil tidigare ikväll.. de undrade om jag hade några frågor som de kunde svara på ang abonnemang o liknande. Vart spännande att de faktiskt verkade intresserad av vad man hade att säga.
Men jaja, så hade han då ett erbjudande. Hade ej tänkt tacka ja men så är Kevins 3 mobil så otroligt kass- den hänger sig, batteriet dör o knappsatsen e trasig. O eftersom jag nu skaffat 3 åt honom så vi kan ringa billigare vore de ju bra om han hade en ordentlig fån att använda.
Så jag sa ja.. för 69:- / mån ringer o sms/mmsar vi nu varandra utan extra kostnad o så fick han en ny mobil gratis. Valde SE Z610i och jag hoppas den blir bra :) Inte blir de dyrare nu än med kontantkortet, utan går nog på ett ut eller så tjänar vi på det :)
image422
Dessutom skulle säljaren ringa mig om en vecka för o se så allt hade gått som de tänkt med leveranser o sånt :) Känns som vissa företag börjar bli mer servicemindade..

Shopping..

Så gick det massa pengar idag som inte vart tänkt egentligen!
M e n ...
Besticksetet från ÖB för 39:- för 24 delar vart helt enkelt behövligt. Priset vart alldeles ensamstående-mamma-ekonomi-lagom!! Och det är trevligt att ha lika många bestick av varje sort, som de vart innan fanns bara 4 teskedar.
image419
Mina är i grått!

O för o inte stoppa där hade de glasserbjudande. Big Pack Oboysmak för 10:- styck, även två olika Cartedor, så det blev 3 glasslådor till slut.
image420 image421
Men innan dess så köpte jag något till enbart mig själv. Coop har ett hantelset med 6 hantlar i tre olika viktklasser nu för 79:- o de köpte jag.. de sa jag till mig redan i början i höstas att jag skulle försöka skaffa mig.. o nu när de hade sänkt priset så unnade jag mig faktiskt de :P

Proviva

Har vart tveksam till dessa drycker, inte ens ägnat dem en tanke extra. Men så fick jag smaka lite på Proviva Hallon och när den första reaktionen lagt sig så insåg jag att det vart ganska gott. Det behövs inte mycket dryck förren de ger massa smak i munnen. O bra för magen är de oxå, o dessutom lättsockrade.
Så köpte hem min första Proviva idag i smaken mango. Lät Kevin smaka och han tog den till sig direkt, skitbra!
Mango kändes ej lika sur som hallonen gör innan man vant sig, så vart en bra förstainskolning.
image418
Nästa gång ska jag testa Skogsbär och se hur den är :)
Kanske ge sig iväg till Ica, de har kunderbjudande på Proviva denna vecka :p

The Lovers

The Lovers
 

The Lovers represent a powerful union and the harmony of opposites. It represents the combining of two elements to create an even greater entity. This card often represents the formation of a new relationship or the strengthening of a current one. Love can come your way at anytime. There are difficult decisions to be made and conflict may arise when temptation and desire overcome morals and ethics.

Snöö..

Jag tycker jättemycket om snö, men nu anser jag att denna vintern har haft sin chans.. nu får det räcka!!
Så inte alltför nöjd blir jag när jag läser på Aftonbladet att nu e de dags igen.

Till helgen blir det kallare och solen rymmer igen. Vi har haft sol nu några dagar och allt blir lättare då.. men tydligen e det över för denna ggn.

Och när jag kollar femdygnsrapporten står det att vi kan vänta oss snö och regn här på västkusten under lördag/söndagen. Storm har vi var o varannan dag här men nu verkar temperaturen sjunka som extra jäkelskap denna fjantvinter. Men come on då väder.. gör de du ska så e de över sen och vi kan få vår o värme på riktigt!!
Funkar det att strejka??

Karaoketime

Vi hade faktiskt väldigt kul igår kväll :)
Syster o moi sjöng karaoke till Idolspelet med Kevins karaokemaskin till hjälp, o K filmade oss :D
Hade vart så kul o lägga ut resultatet men fått stränga order från systern att det får jag inte alls :p
Så istället blir det en allvarsbild på oss två, nått lika??
image417

Hihi.. o ente ser jag la 5 år äldre ut än hönan till höger.. nene, praktiskt taget tvillingar *intalar mig själv* :D

Tandläkarbesök

Jag befarade det värsta, grin vägran och hysteri.. men allt uteblev :p
Barnen skulle till tandläkaren idag, och sist för två år sedan vägrade båda två att ens pröva att sitta i stolen. Men idag gick det hur bra som helst. Bådes tänder blev räknade och fotade :)

Med William vart allt bara bra men hos Kevin såg de att han är för trång i munnen.. såpass ont om plats att de tänder han ska tappa om en 6 år redan är lösa just för att vuxentänderna trycker på nerifrån. Så vi ska tillbaka om ett halvår o då får de se om han tappat de tänder som håller fast de som vill fram underifrån.. men blir troligtvis så att han får plocka bort några så de får plats.
Detta får man tänka på hur man säger till K. Säger man att han ska dra ut tänder så tvärtokvägrar han.. men säger mnan att tandläkaren ska hjälpa till o lossa försiktigt så de nya tänderna får plats gå de ann.. just det där med orden "dra ut" som verkar skrämmande.. så vi ska ikke dra ut nåra tänder här inte, vi ska hjälpa de andra fram försiktigt istället :p
Så funderar på den där nya Braun eltandborsten som sägs vara så bra.. dels för egen vinning men även för K skull nu när han har så trångt där bak bland tänderna, kanske den hade kunnat vara bra och underlätta borstningen där. O med den där monitorn så kan han ha lite koll på hur länge han ska borsta på varje sida :)
image416

Så nu bara hunnit äta frukost o lite tiramisu till kaffegott, innan dess har de vart full fart.. O snart slutar K skolan.. han vart ganska nöjd över att slippa morgonlektionerna ;)


Ny månad, nya räkningar..

Ovanligt att bara ha Kevin att få upp och iordninggjord såhär en vardag.
Kvällen o nattningen igår gick hur bra som helst, och även morgonen avlöpte väl. Passade på och morgonhandla en del på Willys innan jag for hem, nu är det mesta tagit, lite mjölk o sånt återstår till sen.

Betalat räkningarna för sista ggn hos Swedbank, nästa månad har allt gått in på Bohusbanken om allt flyter smärtfritt. Så gott när räkningsklämman på kylskåpet är tom :) Nu har man fixat en månad till..

Kaffe har jag fått i mig o ska nu ta en lång dusch i ensamheten innan jag ska ner o möta K..

Slutet..

Sista natten är gjord.. nu har ljuset slocknat, nu återstår bara mörker om natten..!!
Ne, inte vara så dramatisk.. Vi kommer sakna dig o de tror jag du vet.. men shit va kul vi haft under den här tiden :)
image412

Inatt vart de kallt som alla andra nätter.. men man får ikke vara dum.. sa de med högt IQ :D
En vetekudde på huvudet håller frosten borta.. :)

 

The Jürg has left the building :(

Inatt gör jag sista natten med the Jürg :`(

image415

Hur ska detta gå..??

"Tina, det är bara att acceptera! Du har haft din bästa arbetsperiod i livet nu"
Jo, självsäkrare o stöddigare människa får man leta efter.. men när de sägs med glimten i ögat är det hur kul som helst!! Kommer sakna de nätter vi haft.. hoppas du snart e tillbaka igen!!

Sying

Inte som andra söner..

Kevin har alltid vart lite egen o speciell :) Som jag berättat om tidigare så tycker han om att sy. Igår plockade han fram min farmors gamla symaskin för att se om han kunde så.. upptäckte att det ej fanns några hela nålar kvar. Så idag när Kevin skulle åka från skolan hade han fått Emilias mamma Anna att följa med honom in på Åhlens och låna honom pengar till några nålar :P
Sen följde vi med syster ut till torp o då fick han köpt sig en styuvbit tyg på Jysk för 10:-

image414

Blir spännande om nåra år när han får syslöjd o redan kan hantera en symaskin :D

Sötingarna

296243-415
Sen middag efter vi kommit in från lite handlande och lekplatslekande. Pyjamasarna på :)
Kevin hjälper Emilia med ketchupen :p



296243-410
De är så fina tillsammans.. här spelas de Bingolotto, båda hjälps åt att hitta siffrorna :)

Hörde hur de pratade med varandra i soffan..
"Kevin: Jag vill vinna en resa!!"
"Emilia: Kan jag få följa med dig då?"
"Kevin: Jaa, vi två åker då!!"

:p

Sänggäst

Barnen hade pratat ihop sig och vips vart det bestämt att Emilia även stannar över natten :p
Ska bli spännande o se hur nattningen går ikväll :)

Håller på och plockar saker här och där.. men hur jag än plockar e de fullt nästa gång jag tittar till. Evighetsprojekt!

Bonusbarn!

Idag har jag bonusbarn hela dagen :D
O inte vilket barn som helst utan Emilia!! Även fast det nu är tre barn känns det mycket enklare. Inga onödiga tjafs över dumma saker utan de uppför sig som de ska. Allt går enklare när hon är med. Kevin lägger energi på att ha roligt istället för att jäklas med lillebror.

   

Lämnade William på kalas 11.30 och sen for jag och E&K ner till stan. Lite lördagsgodisshoppande i blåsten. På bussen hem skrumpnade nästan öronen ihop. Emilia berättade hur Kevin och hon skulle gifta sig och ha barn. En flicka för det ville Kevin ha.. men Emilia skulle byta alla blöjor utan en som Kevin skulle byta.. tyckte han :p Får nog ta ett snack med den där herrn ang lika ansvar :p, han känns skrämmande lik far sin i den frågan!!
Men söta är de..

Har nu hämtat hem William igen. Kalaset hade vart kul och med det lördagsgodiset jag hade till W fick han ihop till en jätteskål eftersom han även hade fått sig en påse där :p

Inge bakis

Få timmars sömn men oförskämt pigg ändå :)
Göttgöttdricka igår o de vart verkligen göttgött. Lull vesst men ingen tendens till nå bakisfasoner idag.. känns fint :p

Slöer

Lämnar ett litet livstecken innan jag ska diska efter maten. Vi har gluffsat i oss tacos efter bästa förmåga och nu väller det ut överallt känns det som.
Idag värker huvudet och kroppen känns seg. Tror någon slags förkylning är i antågande. Vill helst bara slappa soffa med filt o kudde, men tror inte de skulle uppskattas av mina små.

Minns att jag vaknade inatt, hela kroppen vart spänd och stel. Jag kan inte säga att jag minns vad jag drömde, men något bra vart de inte. Sån där slowmotionmardröm.

Nu e de nåra timmar kvar men sen när barnen somnat ska jag hoppa i mina pyjamasbyxor o bädda ner mig i soffan framför en film med lite Amarula med mjölk o is.. intalar mig att likör e bra mot förkylningar :p Iaf e de en feelgoodgrej för psyket :)

Grattis till lägenheten gumsan, det blir nog bra när de e flyttat o klart!!
*kram på*

Evil

image408

Evil e mitt andranamn.. såhär grann e man efter duschen.. jaaa jag borde ta bort mascaran innan.. men otjejig som jag är tänker jag "orka"

Ska jag blogga?

JO jag har en bloggsvacka.
Jag har ingen ork lust eller egentligen något att skriva om heller.

Haft ett kanon sistadygn. Fäen vad vi jobbade men hjälp så samspelta vi är, Lella, Andreas och jag. Flyter oerhört bra och vi trivs så gott med varandra, aldrig några sura miner utan megaskoj mest hela tiden.

 ♥  
"Moi med Andreas sneffandes i örat | gulleLella o Daddy"
(Precis exakt så blek är man när man jobbar natt :p )


Vaknade kl 12.30 idag och borde egentligen vila nu men är för upptrissad för det. Mötte Kevin nere i stan, barnbidragsdags och fick ladda på hans månadskort nu när de finns pengar för de. Unnade oss en lunch/frukost på McDonk, var sin happy meal innan vi handlade på Willys och skulle fara hemåt. Då ringde systera som oxå vart i stan.. åkte med henne hem till oss för kaffe och tjöt fram till Kevin skulle lämnas på nattis igen. Syrran körde ner oss och följde med K in och kollade hur de hade det där :) Kevin glad över det..

Syrran till Willys och följde med en kortis o träffade Helen :D Bestämde att vi skulle träffas på tisdag när jobb o skolor slutat :) Way to längesedan nu!!

Så nu är jag upprymd.. laddar upp videos jag filmade inatt.. Haha.. jo så kan de vara!!
*tröttflum*

Visst känns de som de stämmer..

Månadshoroskop - februari 2008

När den lilla lyckobringaren Venus går samman med din härskarplanet, Jupiter, i början av månaden ser det mesta ljust och glädjefyllt ut, i synnerhet i ditt sociala liv. En attraktiv och ambitiös person vill gärna göra gemensam sak med dig, och relationer till vänner kan rentav ha romantiska övertoner just nu. Du har stöd av inflytelserika personer, och kan till och med få tillgång till vissa resurser som du är i behov av.

Icke desto mindre är det svårt att tolka signalerna som kommer din väg under kommande månader. Detta beror till stor del på att människor är benägna att lova mycket utan att tänka igenom i någon nämnvärd utsträckning huruvida de är kapabla att leverera. Mycket kommer att ändras både en och flera gånger innan du kan vara säker på var andra står. Under tiden gör du själv klokt i att se till att du har markkontakt hela tiden.

Månförmörkelsen den 21:e tar in ditt tecken genom Solen och innebär en mycket stark betoning på relationer, såväl privata som yrkesmässiga. Tvivelsutan kan du vänta dig svårigheter och utmaningar, och det enda som finns att göra är att möta dem fast besluten om att få saker och ting att rulla på som de bör. Det är en tid som ser fördelaktig ut för samarbeten som ger dig större inflytande, åtminstone när du väl kommer underfund med den nya ordning som präglar vänkretsen och ditt sociala nätverk.

Vikten 18/2-08

Någonting är lite mysko med min kropp..
Den 6 feb började jag äta ordentligt.. och första veckan brukar jag gå ner 1.5 kg cirkus, just för omställningen. Men måste ha bunkrat vatten innan eller liknande för vikten har fortsatt dalat.
Imorse när jag ställde mig på vågen visade den -3.2 kg på totalt 12 dagar.. och jag har inte gjort något annorlunda förutom att ha ätit mer o druckit mer.. fast på bestämda tider.

Nu borde detta raset stanna upp sig.. och gör det de borde jag inte bli kinkig för de, för nu har jag ändå redan ett stort försprång på mig själv!

Efter några timmar..

Jag vet egentligen inte vad det var som hände igår.. först vart det oerhört negativt men nu är jag mer osäker, för det behöver det ej bli så. En ny positivitet skapades och ett band som är svårt att bryta.
Och även om det ej sker nu så finns inget som säger att det inte sker i framtiden. Nu när vi har båda sidor och facit på hand så är allt nog precis som det vart menat. Hade en deja vu för ett tag sedan och befinner mig ändå något sånär på rätt plats. Det här är meningen helt enkelt.. och ju snabbare jag accepterar det desto bättre blir det.

Nu kör vi med öppna kort, som vi borde gjort från början.. så igår vart startpunkten för en ny tidsperiod!

Känns som en bra morgon trots att det inte borde det :)

*empty*

Piss.. megapiss..


Stardust



image402

Såg på filmen Stardust idag!

O jag blev kär, vilken film.. den hade precis allt! Så sevärd, så passa på om ni skulle få möjlighet. Skådespelare som Clare Danes, Sienna Miller, Michelle Pfeiffer, Robert de Niro o så det verkliga stjärnskottet Charlie Cox. Honom lär vi få se mer av. Han kommer bli nästa stora tjejmagnet. Med en Orlando Bloom likhet har han möjligheten att verkligen bli eftertraktad. Ville aldrig att filmen skulle ta slut!

 

No comments

image401

No Comments!

Sömnrekord.. nästan

Jag var nog trött när jag la mig imorse.. för jag vaknade till liv kl 17.14!!! Den måste slå sig in på en andraplats på listan över längsta sovandet efter jobbet.
Men helt oförklarbart är det ej, innan jag la mig hade jag sovit 3½ timma av 49 timmar.. så nu vart äntligen kroppen trött. Igår vart det stört omöjligt att somna om efter att jag vaknat tidigt. men tog igen lite av det nu :p

Känns ändå lite snopet, nu ska jag snart iväg och jobba igen.. hela dagen har pyst iväg!
Men får börja med kaffe o bota huvudvärken o få lite energi så jag kan skala potatis o fixa matlåda tills jobbet, för inte hinner jag äta hemma när tiden är så knapp :)

Hjälm botar Alzheimers?

Ska jag vara ärlig så är själva synen av Alzheimershjälmen inte så lockande. Ser mer ut som dålig rekvisita från någon gammal science fiction b-rulle.
Men skulle den verkligen göra positiv verkan så spelar det ingen roll hur den ser ut, för vilket genombrott det hade blivit. Vad den kunde ha hjälpt.. tänker särskilt på de yngre som får denna dödliga sjukdom, även om jag inte glömmer bort våra äldre heller. men det är nästan accepterat i dagsläget att när man blir gammal så får man dåligt minne.
Men oavsett om hjälmen kanske förlänger minnet något år bara så är detta ändå ovärderlig tid för både den drabbade och dennes anhöriga.

Jag som valt att jobba nära dementa ser och hör deras ångest och förtvivlan. Särskilt när de klara små stunderna glimmar till, då har de det om värst... det är då de ser vad det blivit av dem. Vissa mår utmärkt i sin lilla värld och har det riktigt bra, men det finns även de som lever i en mardröm.

Så kommer forskarna på något som fungerar i kampen mot demenssjukdomar vore det väldigt efterlängtat hos många!!
Jag håller tummarna!

Artikel Aftonbladet

Krafterna kaputt väck

Här talar vi rakt in i väggen.. rätt ner i stupet.. pang bom vad hände?
Satte mig ner i soffan för att äta lite innan jobbet, och allt bestämde sig för att stanna till. Vart vaken sen jag snoosade mig sen imorse och vart igång ungefär hela tiden sen dess. Har nu lämnat Kevin utan problem nere på nattiset och sedan städat deras rum.. och tydligen är nu orken slut. Kroppen bara tvärstannade, ögonlocken kämpar sig neråt. Varma kaffet gjorde mig sömnig istället för pigg..

Det kommer bli en l å n g natt inatt :S


The Bohus Bänk

image378


Här snackar vi skillnad.. Serviceskillnad!!
"Får jag bjuda på en kopp kaffe?"

Lugna behagliga miljöer.. inget spring.. o en rådgivning som kändes vart till för att göra det bättre för mig, inte som ett möjligt tjäna-pengar-på-objekt från deras sida.
Visst har Swedbank alltid erbjudit sina tjänster men det här vart ett steg längre. O för första ggn någonsin kändes inte bankbesöket som något jobbigt och utsatt, utan nu kändes det som man fick förhoppningar och nya möjligheter till en stabilare ekonomi.. och att man var välkommen!!

Egentligen blir det inte så mycket annorlunda. Stora skillnaden är att jag får billigare ränta på det lån jag har kvar från husförsäljningen samt att Daddy inte behöver vara med som medlåntagare och att jag från och med slutet av Mars kommer börja månadsspara på ett särskilt konto.. Inte så mycket per månad men efter ett tag kommer jag ha kommit upp i en slant :) Allt till fördel för mig!!

O som en parantes tyckte hon allt såg jättebra ut o enligt sån där scoring där de kollar kreditvärdigheten låg jag i topp.. så allt vart kanon!

Så yey.. de här vart la bra då :)

Å Majs, ni e säkert bra på Handelsbanken o hade du jobbat här i stan hade jag gått direkt till dig :D



I Will Come to You

När Hanson slog igenom med Mmmbop vart jag lite äldre så de blev inte den där pojkbandscrushen som med andra band. Vart trallvänliga sånger men inte mer än det.. Men så finns det en sång som lever kvar.
 Rösten är fantastisk just i denna..



Hanson - I will come to you



Justin

Jag har aldrig varit ett Justinfan!

Särskilt inte på senare dar.. Så här som i gamla tider är han helt ok men jag har inte följt hans utveckling, det är så här pojkbandsaktig som jag vill ha honom :)


Tearing up my heart

Tycker han vart bättre tillsammans med Nsync.. :p
*lever kvar på stenåldern*

Ben Kingsley

Det finns de människor som har uppfattningen om att deras "värde" rankas på hur ofta eller mycket de syns i media. Sen finns det de människor som trivs alldeles utmärkt utan att vara synlig hela tiden. De som bryr sig om konsten och inte bara uppmärksamheten man får av det de skapat.

En sådan människa, vill inte säga bortglömd.. men ändå en liten doldis är Sir Ben Kingsley.
Med roller i Gahndi och Shindlers List är han absolut en av de stora. Nominerad flera ggr och en gång även fått en Oscar för Best Actor i Gahndi, så en småskådespelare är han ikke.

Jag upptäckte honom första ggn när jag såg filmen "House of Sand and Fog" för några år sedan, och sedan dess har han etsat sig fast!! ♥

image400

Ben Kingsley




Så här ser mina framtida celebritykids ut :D


Wicked Game



Chris Isaac - Wicked Game




Vad finns att säga.. en av de stora tidlösa låtarna..

Leverpastej

Som vi pratade om igår över kaffet. Leverpastej är underskattat!!
Hyfsat billigt är de, en tia för en ask, räcker ganska så länge. Går att variera, ljust bröd, grovt bröd.. hårt bröd!! Med gurka - utan gurka.. funkar till juice, te, kaffe, mjölk eller vatten. O så finns de bra med Järn i den oxå.. :)

image399
Enligt Scan håller man järnbristen borta om man äter minst en leverpastejmacka om dagen :p

Träff hos M&M

Igår efter veckor, månader av otajming kom vi oss bort till M&M för tjatter o fika.. jo barnen fick umgåtts me :)
Vart alldeles för länge sedan vi sågs *nynnar*. Det dära med att fota gick lika bra för mig som för dig M ;p Suddiga bilder fick jag gott om.. den enda som kan räknas som möjligen godkänd är denna..

image398

Men det är liv i fotona ändå.. tiden när vi kunde placera ut barnen intill varandra och göra lustiga miner och fick skratt o bilder på stillasittande gossar är nog tyvärr över :p

*Strålar*

Dagen är helt underbar, redan från start.. Nu börjar vintermörkret ge vika för ljusare mornar och behagligare väder.
Vart tvungen att få lite solstrålar på mig så knatade runt Bjursjön en sväng.
Rofyllt!

    
Bjursjön / Änder i vattnet / Skogen från andra sidan sjön som reflekteras i vattnet.

 
Skog & Strålar

REA

I min bokvärld sker snart årets mest trevligaste händelse.. b o k r e a n !!!

Undrar om det är någon mer än jag som tycker att den ligger på fel tidpunkt varje år. Jag tycker aldrig jag har några pengar över till böcker i Feb.. hade de lagt den i en mellanmånad som April/Maj hade man kunnat unna sig någon bok extra.. så för mig är det mest trånande bara!
Har förhandsbokat en bok på Adlibris för 69:- och det kommer bli årets reabok för mig.. Resten får jag nog gå till Biblioteket och läsa, får göra så!!

Periodare..

Jag är en periodare..

Just nu är det böckernas värld som hägrar. Jag får ett infall och sen kan jag vara fast i oförutbestämd tid. Jag plöjer böcker som andra läser serietidningar. Jag och min drömperson trivs i bokvärlden, få vara i någon annan verklighet en stund. Tydligen lever jag mig in i dem utan att jag är medveten om att det märks så uppenbart. På jobbet en natt satt jag insjunken i Blåljusserien av Margit Sandemo när Jörgen tjoade till och undrade vad jag satt o log åt. Han hade ju rätt, jag satt ju där för mig själv å smålog dumt in i boken.. men det vart ett bra kapitel just då och där :)

Kanske har jag bidragit med denna ådra till Kevin, han är ju en tänkare han med. Igår var en stor dag för honom! Oplanerat hamnade vi på Biblioteket, ofta vi går förbi men inte ofta vi går in. Vart evigheter sen jag själv lånade något där eftersom jag sista tiden köpt eller fått böcker från andra ställen.
Mitt lånekort hade jag ej på mig, ligger här hemma.. så Kevin fick sig ett eget lånekort o tro han vart stolt över detta. Våra besök på bibblan kommer öka numera. Lätt för honom att själv cykla dit och låna nya när han läst ut de andra.
Men än så länge är dte jag som läser för dem vid nattningen. Fast igår hade han lånat en väldigt enkel bok med stora bokstäver som han läste för mig :)
Om några år kanske han är som jag var.. minns att modern sa till mig "ska du bli präst när du blir stor så som du läser" Hur prästen kom in i de hela vet jag ej.. men läste det gjorde jag :)


Klona mig??

Jag hatar mornar som skiljer sig lite från vanliga vardagsrutinen. Idag hade Kevin skolläkartid kl 09.00.. och William 5-årsstund kl 10.00. Men innan dess började Kevin skolan kl 08.10.
Eftersom jag ej hann åka och lämna W på dagis innan läkartiden så fick jag och han ströva runt skolan i en halvtimma medan K hade gympa. Och direkt vi var färdiga där så kvickt upp till dagis, men vi hann :)
Men likväl hatar jag när det är tider tätt inpå varandra på olika ställen..
O snart ska W hämtas eftersom 5-årsstunden varar endast till 11.30.. o sen slutar Kevin kl 13.10 :p

En riktigt happig förmiddag, får inte gjort någonting.. men iaf fått i mig frukost nu. Har nu ätit frukost 7 dagar i rad och druckit ordentligt med vatten, o vågen visar -1.4 kg på dessa dagar. Det var det extrakilot jag svullade på mig nu innan jag skulle starta ordentligt. Tycker sockerbehovet är värre nu än de första dagarna. Igår kväll vart jag så nära att göra en sån där kopp med varm choklad med massa grädde på.. det vart bara tröttheten som hindrade mig.

nonorkingbloggkväll

Jag orkar inte blogga, jag ska nog sova..

Sköna Söndag

Hette det inte så, det där programmet som gick förr om åren.. då man bara hade svt. Minns han Jesper eller vad han hette, gråhårig då som nu :p

Igår då så åkte vi till Emaus igen, gratis som sagt om någon missat det ;p
Vart ridning mellan 11-12.30. Betydligt mer barn än vad det vart på torsdagen när vi var dit förra ggn. Kön var lång men så var det 7-8 hästar fler nu än sist så det gick undan ändå. Kevin fick ridit 6 ggr medan William nöjde sig med 2, sen lekte han hellre resten av stunden.

image389

Träffade "Bobbä" på Emaus. Varken sett eller pratat med honom på nästan 5 år. Robert som han heter vart C chef 02/03 och Kevin vart så liten så han kunde ej uttala hans namn på annat sätt än bobbä, därav bobbä :)
Robert o hans dåvarande flickvän vart på husvagnssemester med oss ner till Tylösand några dagar i Aug -02.. o det jag minns bäst är alla vattenkrig vi hade med våra vattengevär vi köpte på Ullared på vägen ner :p Hur vi sprang o gömde oss bland husvagnarna o hoppade fram och sköt vatten när den andre minst anade de :D De var kul dagar de :p

På kvällen packade vi sin väska och åkte ner till stan.
William blev avlämnad hos mormor o efter lite fika traskade jag och Kevin bort mot Nattiset Fyren.
Han var nog lite nervös trots att han nekade, precis innan vi skulle gå in sa han till mig att han var blyg.. o de e inte så konstigt.
På nattis vart det kollugnt, endast en liten tös skulle sova där förutom vi.
Kevin fick lite sen middag och efter att ha spelat lite data och sett en halvtimma på en film vart det läggdags kl 20.30. Kevin struttade in till sin säng hur enkelt o problemfritt som helst :) Nu tog det lite längre tid än vanligt att han somnade men efter en timma sov han sött utan några svårigheter eller problem alls.

image390

Sov gott hela natten och väcktes 06.15 av fröken Kikki. Medan jag var och borstade mina tänder hade Kevin i smyg klivit upp och tagit på sig sina kläder som överraskning. O tur var väl det för taxin som skulle köra K till skolan och fritids kom redan kl 06.30. Hade blivit något fel i beställningen så taxin kom 20 minuter tidigare än tänkt.
Satte oss i taxin och åkte mot skolan, gick jättebra.
Väl framme tyckte sen inte K att han skulle stanna på Fritids när han ej vart tvungen.. så efter lite pratande och så så bestämdes att han skulle åka med mig och hämta W från mormor och sedan åka till skolan till kl 8, så slapp han fritids på morgonen.

Så totalt sett så har hela natten gått jättebra, bara tjafset på Fritids men det vart enbart för att jag vart med o för att han egentligen ej skulle vara där.. så tror ej de blir några problem där i fortsättningen :)

Nu har jag och William varit och handlat, pannkakor blir det efter önskemål idag :) Frukosten är avklarad och två maskiner tvätt är ilagda, så nu ska ner o hängas upp..

Sova nattis

Ligger nu i en säng på nattis. Kevin somnade utan minsta knyst. Visst tog det en timma för honom att somna, men inte ett pip från honom under denna stunden. Finns en behaglig känsla över hela fyren.. Nu ska här sovas :)

Äta eller inte äta!

Kevin är oerhört kinkig med frukosten. Onyttigt som godis och kakor går gärna ner, men vägrar riktig mat, trots han är hungrig. Hos mig blir det riktig frukost och då låter han helt enkelt bli att äta. Men idag, åt han både yoghurt, flingor, macka och juice :) En bra vana att försöka få honom komma in i. Inte lätt hos C, men blir enklare när han är hos mig sen :)

Aktivering

Efter en stormig morgon hoppas jag på att aktiveringen i badhuset gjort slut på deras energi så eftermiddagen blir lugn och harmonisk. :-) Får se till och tryggt i dem lite mat ganska så direkt efteråt så inte hungern skapar onödig grinighet. Va gott det vore med en bra kväll :)

Blött o ljudligt

Ganska oplanerat hamnade vi på badhuset idag. Funderade hur jag skulle aktivera dem bäst i detta tråkiga väder, o varför inte då simhallen. Priset avskräckte, många ställen som höjt priserna inför 2008. Får köpa 10kort om vi ska kunna följa planen om mer badhus detta år. För mig kostar det skamligt nog 50 kr för ett enkelt bad. Du får jag som tur är reducerat pris tack vare jobbet, annars hade de ikke gått. Nu börjar det minska på ungar och ljud. Ett ålderstecken är nog när man börjar bli ljudkänslig :-P

Hunger & Längtan

Det här är tredje dagen jag lever som jag bör, och jag märker hur kroppen redan har ställt om sig. Magen riktigt knorrade efter lunch redan kl 11 så nu börjar regelbundenheten och hungern synka sig!

William trampar runt här, han är otålig.
"Kan inte Kevin sluta snart??"
Är väl enda gången han vill ha hem K tidigare. Men det har sin anledning.. han vet ju att när Kevin slutat skolan kommer mormor och ska fira hans födelsedag litegrann i efterskott. O väntandet är svårt, speciellt ju mer det närmar sig.

Idag är det dammigt som barnen säger. Dimman ligger tjock runt husknutarna och vägrar släppa igenom någon sol alls. Men kylan var ganska svag imorse, kändes nästan våraktigt ute. O hör nu hur fåglarna kvittrar vårsånger utanför fönstret.. Hade vart förträffligt om våren kunde småstarta istället för den här löjliga sk. vintern.


Ridning..

Så sitter man här igen, slö o dan. Gott det är fredag imorgon, kanske man kan få sig någon extra timmas sömn under helgen. Det är segt när klockan ringer 5:15.. erkänner att jag snoosar i en timma innan jag kommer på benen.
Vi har haft sol här idag, faktiskt så!
Lillasyster kom på iden att åka till Emaus när det ändå vart uteväder :)
Sagt o gjort! For iväg vid halv tre snåret. Upptäckte när vi skulle fara att alla regn o termobyxor tydligen är hos C *förvånad ikke* så Kevin fick tränga på sig ett par försmå regnbyxor. Innan vi skulle åka hem hade de hasat sig upp till knähöjd :P

Emaus har ponnyridning 6 dagar i veckan men i vanliga fall brukar inte det vara så uppskattat hos boysen. De har aldrig  vågat prova vilket inneburit att de trott att de skulle vara livsfarligt och pest & pina. Vart väldigt få folk där idag så utan press eller trängande barn kunde de till slut våga att hoppa på var sin häst medan jag & moster gick bredvid. Tog inte mer än nån minut så älskade de det! Slutade med att de fick ridit tre vändor var samt ledit hästen medan den andre red var sin gång :)
Kevin var den som fastnade mest för det, och trots att han i vanliga fall är lite "småklumpig" i kroppsbyggnaden/motoriken så satt han hur stadigt som helst på hästryggen. :)
Gissa tjatet över att få åka dit igen. Och det är trots allt gratis, så varför inte.. o frisk luft får man på köpet. Så mer Emaus får det bli, kan lika väl utnyttja det mer när det finns.


"Sol i Uddevalla"

  
"Emaus Vattenfall - Kevin & William klappar kaniner"

   
"Första ridturerna på Bianca & Zorro"

 
"Leder varandras hästar"

Från ett ställe till ett annat..

Dagens utb. avklarat!
Nu ska jag trampa bort till dagis och hämta lillskrutt för o sedan hoppa på bussen ner mot stan. Efter de stora protesterna igår från K när han ej ville med att handla så tar jag och William och gör det innan Kevin hunnit ner till stan sen när skolan slutat.
Inte lite yoghurt och liknande som slukas när barnen är hemma. Går lätt 4-5 liter per vecka.. Men ska väl vara glad att K äter det eftersom han ej dricker mjölk, så får han lite kalcium i sig ändå.
O så måste jag ha kaffe.. kaffet tog slut idag o tycker nog jag e värd ett paket kaffe till mina frukostar.

Så nu blire iväg igen.. känns som hela dagen vart happig fram och tillbaka..

Nystart..

Började idag med bra mat osv.
Och det har gått bra, ingen jättesockerdumpning eller abstinens än så länge. O de brukar ju vara svårast i början.
Men det har gått bra. Frukost, lunch, middag och mellanmål på regelbundna tider och nästan 2 liter vatten. Ingen träning dock men inte alltid lätt o få till..
Men tror nog jag ska unna mig en kopp kaffe på morgonen, så hjärnan o kroppen vaknar till!

Sleep

Borde vara nöjd ändå. Nu har båda barnen sovit kl. 20.20 två kvällar i rad :) Inte alltför illa ändå, har vart med om värre!
Sitter här med mina gojjs, wilma putsar fjädrar så de ryker runt oss och Doris klättrar i trädet.
Te morran efter lämningar blir det smärta/demens utb på jobbet i nåra timmar.
Blir nog sängen tidigt idag med..

Möte

Tog tre timmar och sedan damp det ner ett mail med mötestid på Bohusbanken den dagen jag ville ha. Kvickt och enkelt..

Annars har det vart en skiteftermiddag!!

Banker..

Inte så säker på att Swedbank är så bra egentligen.. Jo en bra bank naturligtvis, men är den så bra som den kunde vara om de bara bjöd till lite?? För mig har de enbart vart naturligt att vara kvar eftersom jag alltid haft dem, eller kanske är jag kvar pga lathet!
Hmm.. Har hört mycket gott om Bohusbanken som är en del av Danskebank. Har nu mailat in om ett möte så de kan visa vad de har att erbjuda mig som möjlig kund. Kostar inget att se sig om, förutom lite tid..

 vs.

Så Bohusbanken, upp till bevis.. kan ni knocka Swedbank tro??

Abstinens?

Började skriva ett inlägg igår vid bolibompadags, men hann ej färdigt innan barnen skulle nattas.
Smygande huvudvärk växte till något jag inte vart med om på flera år. Jäklar vilken huvudvärk.. Så när barnen somnade åt jag mina efterlängtade semlor och gick till sängs jag med efter nåra alvedon. Så därför nada blogg igår..

Vaknade imorse med smärtan som bortflugen.. men nu känner jag att det är på g igen. Funderade på om det var kaffeabstinens, så ska se om den försvinner nu efter frukosten..

Sanerat katastrofområde

Jag är nöjd.. barnens rum är nu helt som de ska vara!! Ingen soptipp, dumpningsplats eller katastrofområde i sikte anymore.. Jo jag har skött mig idag. Nu ska jag jobba.. o förresten så älskar jag Lars Winnerbäck!! ♥

Egoist??

Det här är omöjligt resonemang..
Håller på som bäst och städar barnen rum, trevligt när man kan gå in dit utan att behöva höjdhoppa över leksaker på golvet som bara väntar på att trampas på, med hysterisk smärta som resultat!

Men det jag egentligen ville babbla om var det här med crosstrainer eller inte crosstrainer. Har sett en eller möjligen två jag hade velat ha men båda ligger såklart väldigt över budget eftersom de inte vad jag vet ger bort dem gratis *hmm*

Så då har vi det där samvetet..
Jag vet ju att energin blir mycket intensivare och mer hållbar när jag får tränat ordentligt regelbundet. Svackorna minskas och blir inte lika kännbara med ett större tålamod till allt och alla. Inget konstigt än så länge. Är säkerligen vetenskapligt besvisat i någon viktig studie bla bla.. men det är så det är..
Men.. men, det där men:et!!
Om jag skulle lägga dessa pengar på mig själv upplever jag det som att jag faktiskt tar pengar från barnen, även om det är mina pengar. Dessa pengar hade vi kunnat göra något kul för till sommaren eller liknande, och då hade de fått något utav av dem istället för att det bara ska gagna mig.
Men kvickt ändrar jag resonemang att om deras mamma får mer energi så får de någonting bra för de här pengarna hela tiden, inte bara en stund på sommaren..

Fast jag är inte objektiv, jag vet inte om det sista synsättet bara är ett sätt för att döva samvetet om jag skulle skaffa en sådan..
Så, är det egoistiskt tänkande?

Det hade det vart trevligt om den där jäkla lottoraden kunde stämma någon jäkla gång.. de borde vara mina nummer nu!!


Semlesuug

Jag har beslutsångest, grov beslutsångest.

Hde ju tänkt börja äta hälsosammare idag.. men så kläcktes inatt att imorgon e de semledagen.. Klart jag vill ha mina semlor för tusan, dålig tajming.
Men samtidigt så behöver jag dem ju inte!!

Får äta frukost o se hur suget artar sig..

Natt på Nattis

Nästa söndag ska vi sova nattis jag och Kevin :)
Det gick jättebra o han tyckte allt vi kunde vart kvar en stund till när vi var där. Han tinade upp ju längre tiden gick och tror nog de ska gå bra detta.
Vart till Willys på hemvägen o fick köpt honom tandkräm o tandborste som han ska ha liggandes där :)

Nu snart till workie igen..

Campbell Soppor

NU har jag hämtat ut mitt Buzzador paket med färdiglagade soppor :) Enbart att värma så är det klart..

Vart 16 soppor totalt, 4 av varje smak. Sopporna kommer från Campbell och är i smakerna Tomatsoppa, 7 grönsaker, Solmogna grönsaker & Jordärtskocka.

Nu blir de en soppnatt imorgon på jobbet :p

Träna hemma?

Såhär är de.. vi lever i regn här mest hela tiden.. o regnar de inte så de ligger risk för drunkning så har jag barnen hemma. Dvs.. när ska jag få tränat?

Satt o funderade lite på en sån dära crosstrainer/orbitrek..? Är den bara tyst av sig så kan jag ju träna så fort barnen somnat om kvällarna.. utan att behöva sticka iväg. Som ett komplement till löpningen när den blir svår.. Hmm.. jo får fundera på den där.. Ganska perfekt nu vintertid o även om den ej kan slå känslan av en löprunda en ljummen sommarkväll så finns den ju alltid där.. enda kruxet är de jäkla priset. Så får la börja spara mig en sån :p Kanske till nästa vintersäsong :D

A new day, a new life..

Idag är det ju söndag. Nu sker snart brytningen för en ny vecka.. o vore det då inte bra att börja lägga om vanorna då och börja det där hälsosammare livet jag skulle gjort redan för en månad sedan.
Jo, nu är det dags.. och försöker nu hålla till den 10 Maj då vi på jobbet har vår grande finale.
Jonnis har vart så redig att han redan tappat över 6 kg av sina 16 han hade tänkt.. Go Jonnis
:)

Ansiktsvård

Får nån månad sen fick jag den här med posten..

image376
Testade den igår och blev positivt överraskad!
Först vart det en "peeling" smörja man skulle massera runt i ansiktet.. inte de skönaste jag vart med om men de funkade. När man hade sköljt bort den kom steg nr 2 som var en fuktmask man skulle lägga på. O wow!! De här vart ju hur gott som helst :D När den legat på i 5 min skulle man torka bort återstående klet med en handduk/servett o så vart de klart!
Vilken mjukhet som följde.. helt klart impad!!

God Morgon

Idag blir en spännande dag för Kevin. Första ggn han får besöka nattis :)

Jag sitter nu och dricker mitt morgonkaffe som idag vart ovanligt gott. Än en gång vaknade jag med ryggont. Igår blev det bättre under dagen och när jag vaknade idag vart det inte så mycket på ena sidan som igår, utan mest hela ryggen. O inte att jag gjorde något ovanligt igår heller..

Ute slaskar de sig. Tycker det är tråkigt. Ni skulle sett inatt när jag skulle lägga mig.. Det hade börjat snöa och temperaturen låg på -1. Ute var det ljust och himlen vart helt suddig av alla flingor. Då var det fint.. nu är det fult!!
Eftersom jag veterligen inte äger några stövlar får jag helt enkelt acceptera blöta strumpor mer som en regel än ett undantag idag!

Vitt överallt!!

Småsnöade sådär som det gjort de senaste dygnen igår när jag la mig. Snö som är så blöt att den försvinner så fort den nuddar mark. Det snöar och snöar men ändå händer inget.
Men idag blev ögonen chockade när jag klivit upp ur sängen, i vardagsrummet vart allt onormalt ljust, det riktigt sken av allt det vita utanför!
En dm har det minst kommit medan jag vandrat bland drömmarna.. och inte verkar snöandet dra ner på takten heller, och minusgrader har vi fått..
Vad månne bliva av detta, ska vi få vinter nu?

 

Mer om snön finns på Aftonbladet



Onda krafter

Vaknade av grymt ryggont. Vänster sida stramar de från skuldran och nedåt mot höften. Kan inte minnas att jag gjorde något över det vanliga igår som skulle kunna ha något samband. Så det troliga är nog att jag legat fel inatt, kanske på en kudde jag har intill mig.. Jaja, halvt invalido stoppar inte mig.. nu blir de kaffe!!

O idag fyller min maygums 26 år *hipphurraar*





MAX

"hejdå mamma nu åkerjag til max i två tim"

Hade jag fått på mailen när jag slog upp mina blå.. Kevins premiärtur till MAX :p Klart han är förväntansfull, de bör man vara när man ska på sånt höjdarställe :D

The Funeral

Fann de.. o kvickt gick det denna gång :)

I slutet av avsnittet av C M hann man höra några toner av en låt.. Här är den!!



The Funeral - Band Of Horses

Sök och du skall finna

Upplagd för detektivarbete.. återstår o se om jag lyckas..

C M

Slötittar på Criminal Minds medan jag väntar på kvällens storfilm ska bli färdig.

Jag vill oxå vara smart som Dr. Spencer Reid..

image373

Matthew Gray Gubler




Hmm.. har nog redan sett detta avsnitt.. jaja, får la sysselsätta mig på annat håll :)

Feed me..

Njutakväll o det gör jag såhär..

image370image371image372

KORNMO / Cantadou Vitlök & örter / Pepsi MAX

O till efterätt blir de Amarula me mjölk :D

Johnny Heting

Zappade runt bland kanalserna och på kanal 9 är det nu en intervju a la talkshow stuk med Johnny Depp "Inside the Actors Studio". Han är en av de där riktigt stora. Någon man har svårt att tycka illa om..
O alltid har han vart så ruskigt snygg.. hej o hå ;)

  


Amarula

Bråttom Bråttom, kom på att klockan tickade iväg och Systemet stänger. Kutade bort och hann med bussen ner till stan. Lite smått beslutsångest vad jag skulle ha men efter lite betänkande valde jag Amarula som Lena säger är så god :p
Så ikväll blir de Amarula baby ;D

image366

Hann dessutom handla på Willys samt ladda på mitt busskort och ändå hinna med bussen uppåt 20 min senare.. de går fort när farten finns med :P Fast i vårt fall är de nog tack vare alla hårda vindar som för en framåt!!

Till Er!!

Snälla Söta Rara Västtrafik, kan ni inte bara vara så vänliga och vattentäta era bussar. Är inte så jättekul och sitta i era fordon som verkar ha en inbyggda vattenspridare! Åker jag buss för att slippa regnet vill jag komma fram något sådär torrskodd.
När ni nu slog till och höjde biljettpriserna kan ni la vara så gulliga och gå igenom era bussar för att minska obehaget för era trogna passagerare.. som ändå stannar kvar trots höjning på höjning!!

Born Slippy

Här är oxå en låt som hängt med länge :)

Underworld med Born Slippy


Kladdkakor

Kladdkakor är alltid trevligt. Gott är trevligt!
Scrollade ner sidan och för varje ny bild skapades ett nytt sug. Den.. o den.. o den.. o den vill jag ha!!
Känner mig själv så nån dag den närmsta tiden får det bli en kladdkakedag för att utse den bästa av dem baserat på enkelhet vid tillagning och smak. Det här kan ju bli hur gott som helst :D

Har varit bekväm det sista, Frödinge har skött bakandet åt mig.. Sorry Frödinge, nästa gång klarar jag mig själv!i

Nån mer som är sugen på Kladdkaka??


RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari