Pisces

PISCES - The Partner for Life

Caring and kind. Smart. Center of attention. Messy at times and irresponsible! Smart but lazy. High appeal. Has the last word. Good to find, hard to keep. Passionate, wonderful lovers. Fun to be around. Too trusting at times and gets hurt easily. Lover of animals. VERY caring, make wonderful nurses or doctors. They always try to do the right thing sometimes get the short end of the stick. They sometimes et used by others and hurt because of their trusting. Extremely weird but in a good way. Good Sense of Humor!!! Thoughtful. Always gets what he or she wants. Loves to joke. Very popular. Silly, fun and sweet. Good friend to other but need to be choosy on who they allow their friends to be.

kvällen..

Lagom slappt nu. William ligger bredvid och mumsar cheese balls och Kevin har somnat för natten. Wilma på knät och Doris i trädet.

Börjat med att få upp stjärnor och gardiner i kök och mitt sovrum, barnens rum behöver saneras innan vi byter gardiner och sånt där inne.. men ork dit in tack!

Vart iväg på lghvisningen där på de dära området jag hade velat flytta till.. området är helt klart ok, närmare skolan och så.. men..
Det går ju inte att jämföra med denna standarden jag har idag, området jag bor i byggdes senare och är därför mycket fräschare.. speciellt om man ser till badrum och kök, som vitvaror o sånt. Jag har det finare nu.. Oavsett vilket så hade nr 1 tackat ja till den så de spelade ej någon roll ändå, för  jag hade tackat nej!

Så ska vi åka till tomteparaden imorrn när syster slutat jobbet vid 14. Missade det förra året.. ska bli kul, men är alltid så jäkla kallt just den dagen.. hur man än klär sig går kylan in i märgen.

Nu blir ögonenlocken tyngre och tyngre på W, mm nu sover han :p De gck fort och såg väldigt avslappnat och behagligt ut :)


Ï dont know..

I don´t know what I´ve done, or if I like what I´ve begun..


Stjärnfall

Natten mellan tisdag till onsdag såg jag en stjärna falla.. återstå att se om önskningen slår in..


image208

orkar inte.. + annat

Kl 19.30 vart jag nere för räkning, så jäkla trött. Men som vanligt kvällstid så kan jag ej somna när jag lägger mig. Glad att jag ej har de problemet efter jag jobbat, men nu är det som att det krävs att hjärnan är totalt utmattad innan den kan sätta på standbyknappen och låta mig somna. Hade jag vart ensam ikväll hade jag nog lyckats somna när jag vart som tröttast där förut, men nu vart det lönlöst. Fick sätta mig här nu en liten stund för att bryta sängmönstret och sen gå in för ett nytt försök.

Jag har hittat en bra dagdrömstory nu.. kul när de är extra bra så drömvärlden känns allt mer lockande, min fristad. Typiska är att en sån story håller bara några dagar innan den är så genomfunderad/drömd att den inte verkar så speciell längre.. back till ruta ett.. därför är de mysigt när de infinner sig såhär :)

Vi ska titta på en lgh imorgon.. men jag känner ingen direkt glädje över den.. den kommer vid fel tidpunkt, idag vill jag nog bo kvar här även om läget till skolan kanske är bättre där.. men vi ska iaf åka iväg och kolla hur den är.. sen så står jag som nr 2 på den, och väljer då den som är nr 1 att de tar den så slipper jag besluta mig alls.. Tycker om att ha en egen ytterdörr, tycker om radhuskänslan här hos oss.

Verkar som att Tomteparaden blir av på lördag, syster med pojkvän ville oxå dit så de lutar mot att vi åker.. så sen söndag ska jag jobba, måndag ska jag först till dagis på eftermiddagen och julpyssla med barnen och sen vid sjusnåret ska jag se om jag kan få igång Andreas internet innan jag ska jobba vid halv tio.. fan.. kom på att jag har tvättid vid pysslet.. får boka om imorgon..

Så något varje dag nu det närmsta, inte glömma adventsljusstakar och julgardiner :) O städa barnen rum :S

Inte överraskad att detta är en funderarkväll, har ju trots allt jobbat och nu är de mer en rutin - tradition - behov - beroende att nästkommande kväll blir så!


*saknar dig*

Inte nött me nött

Så vart det redan 29 nov. Detta året har gått fort. Kylan har nu förvandlats till varmare mer normala temperaturer och ute spöregnar det just nu. På lördag är det årliga tomteparaden i Brålanda. Barnen vill dit så de kanske. Just nu tykar sig mina kära arbetskamrater, tydligen vet de ej om tomteparaden alls :p Men iaf kanske man kan snappa upp lite julkänsla och stämning om man åker dit.

Syskon..

.. i ett annat liv?? Jag vet inte, men jag tycker vi är lika trots att vi är så olika.. o jag vet inte vart jag fått det ifrån.. nått är de som jag ej kan sätta fingret på..

 
"Pappa & Tena"

Det kanske är ögonen eller blicken då??




En nattbild på mig osså..


"Tina a la work"

Vi tre..

Vi kom på inatt att vi inte har nåra kort av oss alla tre tillsammans. Nu har vi de :) Annars brukar de alltid vara en som plåtar på de andra två.. men här är vi together at last..

  
"Pappa, Tena & Lella"

Jag vill ju egentligen bara visa såna där "fina" bilder.. men frågan är om inte de "misslyckade" är vackrast,  just för att de är fulla av liv.. så smäller in skrattbrytet i mitten :)

Äckligt

Bomtätt i avloppet i köket när jag vaknade, vatten i båda hoarna.. drömsituation när man är nyvaken.. ByggareBobTina ner bland rören, hur äckligt är inte sånt här egentligen!! Fick lirkat ur en ostbit som hade format sig exakt som rören, såg ut som en sån där Minibabybel precis. Så klart vattnet hade svårt att tränga förbi.. men nu rinner de fint där ute igen.. o jag kan få äta frukost!


Winnerbäck 2008

Wuhuu.. står idag att Winnerbäck ska ha sommarturne 2008 *yey*


Julbord med Örjan

Det här kommer bli en we love Örjan blogg.. för we doo!! En sann underhållare ända ut i fingerspetsarna, går bara att känna glädje och värme för en sådan person!! Han ger lycka åt alla på samma gång.. som igår kväll vart 200 pers hänförda av hans existens!

Men vi börjar väl från början dåråå!

 
"Julbordsfärdig hemma & Isa, Lena, Jörgen"

Strax efter 16 tiden igår kom Isa och hämtade upp mig och Jörgen för vidare avfärd hem till Lena :) Isa har vi inte sett sen innan sommaren så vart dunderkul! Drinkade lite glögg, punch & cider hos Lena men inte så man blev odräglig :p

Åkte mot Gustavsberg och mot det uppskattade julbordet. Placerade oss precis vid scenen.. man ska vara längst fram, så är de.. då ser man sånt som andra missar :)
Som vanligt när det är buffe så äter jag massor av det jag gillar och missar det mesta. Igår blev det halva tallriken inkokt lax, andra delen legymsallad.. och detta toppat av massa julskinka och inlagd gurka.. julmat?? Kanske inte men skitsamma.. de vart gott! Och sedan spred sig mättnaden så några köttbullar eller någon varm mat fick hoppas över, de lockade mig inte heller.. så dessertbordet nästa :)

Så kom då Örjan upp på scenen o började showa.. o han e braaa!!


"Örjan"

Lena & Jörgen tvärs över borde hinkade öl medan jag drack min julmust.. måste ha julmust, där har vi mitt julbord!!
O i takt med deras drickande blev de bara roligare o roligare :D

 
"Goingarna"

Massa massa skratt, drar i mungiporna idag av allt skrattande igår kväll!

Jörgen som kan sjunga vart inte blyger utan hoppade upp på scenen o höll låda han med!

   
"Örjan & Jörgen sjunger och spexar"

Förlåt Jörgen, men vart tvungen att lägga ut den sista för den är helskön :D Bju på de tack :p

Helt otrolig kväll, sjöng så man tog i från tårna och skrattade så man grinade!

Så snälla arbetskamrater fotade de med o så här såg man mig :p

 
"Örjan & Tena"

Haha.. Men kolla in Isa som satt vid sidan om mig, nu här då bakom.. känns de igen!! :D Han förtrollar helt enkelt!!


"Jag grimaserar & Isa ser drömsk ut i blicken"

Lena vart framme tätt o fotade (jaaa.. vi vart som fjortonåringar) och fick finfina närbilder!

 
"Örjan och Örjan close"

Så blev klockan efter halv tolv och kvällen tog slut. Vi stannade nåra minuter extra och bubblade för de "bobbla ju så" Yeah, eller hur Lena ;D

Ringde taxi men de skulle ta 20 min ut så tack dear Örjan!!!!! som sa att vi kunde avboka taxin så körde han hem oss! Haha vilket fnatt vi fick.. Där åkte vi i samma bil med honom.. Ni skulle hört Lenas TJUT när han sa att han skulle gå och röja i bilen så vi kunde åka med!! Haha, skrattar åt det fortfarande, helt underbart!!

Så där satt vi tre i hans bil, som så många andra under kvällen högt uttalat att de ville göra.

Bildbevis :p

   
"I bilen hemåt"

Sista bilden flyttar sig Lena från baksätet till framsätet när jag och Jörgen klev av här uppe på norr, och man kan se hur happy hon är att hon bor utanför stan så hon fick åka en bit till! :D Ja jävlar, man kunde tro de vart Brad Pitt eller Johnny Depp där i förarsätet.. eller Örjan slår nog dem alla!! *big smile*

Så va häftig kvällen visade sig bli!!
Lite avis att Jörgen ska åka ut dit ikväll med för o sjunga o hålla igång, hade me velat dit såklart men i kväll ska jag jobba med Lella & Andreas så kunde ju vart värre!!



Lena & Jörgen a la julbord!

DSC05120.JPG
Lena & Jörgen a la julbord!

Where I Stood

Kollade på Greys nyss och de hade med en sån fin låt.. stor del till att GA är såpass komplett, de har musik som verkligen är genomtänkt och som berör för att förstärka övriga intryck.

Missy Higgins - Where I Stood



Avsnitt nio är tydligen dubbelavsnitt så nu blir de sura dagar innan del tio finns tillgänglig! *huga*





Efter lite oplanerat surfande fann jag denna covern av låten ovan. Och detta känns mer speciellt.. hennes röst är kanon.. så vill jag oxå låta!!



Kali Azzura - Where I Stood

Vilken föredrar ni??

Jobbgrodor

Man borde ha en bok och skriva upp alla grodor och egenskapade ord och felaktiga meningar man säger nattetid när man jobbar och är trött!

Klisterpokal
Spola inte, spola inte, spola inte!!!!
O sen vart det en till.. men den har jag glömt för tillfället..

Vart mysigt på jobbet, Lena hade köpt räkor och aioli och vi åt tills vi storknade. :)

Helt oväntat bestämdes det att jag ska ha efterfest innan julbordet imorgon kväll vi ska på (felsägning) Så blir nog så att jag får mig lite besök innan vi ska åka dit och äta äta äta tills vi rullar fram :)

Utröstad!

Finns det något annat ord än skandal!! *pinsamt Sverige*

Fakket oxå

Jag  tycker inte om FÖRSÄKRINGSKASSAN.. de är som William skulle sagt - OTREVLIGA!!!
Fakk men what to doo!!

Not so much on tonight

Efter nattmöte sen kl 19 har jag ingen lust mer. Känner mig osocial och trött. Vill helst hem om jag ska vara ärlig. Denna natten är en offnatt..

after eight

Sov och drömde hur sjuka saker som helst! Ingen tandlossning denna gång -tacksam för de-!

Om jag skulle göra mig lite middag kanske.. bra o får gjort de för sen hinns det ej med.. mat får de bli! O nåra after eight.. jag är löjligt karaktärslös när jag kommer in i mina vill ha perioder.. nu har jag kommit ur vitlöksbröd suget o vill haa after eeight!!!

Tolk pleese!

Dina drömmar ger näring åt skeendet..

S
å står det i mitt horoskop för idag, men vad betyder det? Att mina drömmar hjälper saker att hända?

Basshunter

Tina Tycker Till

Så vart de prat om Basshunter igen, känns som de vart lugnt på den fronten men nu har de satt fart igen!
"Boten Anna" är nu "Now you´re gone" inför Englandslanseringen och faktiskt så gillar jag den bättre så. Så vart de själva pratet då.. strippvideo bla bla.. Antingen är jag helt verklighetsbefriad men jag ser inget konstigt i den videon för det är inget nytt, känns som man ser sånt dagligen, tre tjejer byter om, knappast ny världshändelse eller?? Eller så är det jag som är avtrubbad!! Jag tycker faktiskt inte den är utmanande utan enbart fint gjord..
Och jag vill vara där i vimlet o dansa skiten ur tid och rum!!

Basshunter - Now you´re gone

Dagen idag!

Redogörelse för kvällen igår kommer vid senare tillfälle.. vart så trött hela dagen pga av få timmar sömn och huvudvärk mest hela dagen. Men mitt i all trötthet lovade jag Kevin vid ett svagt ögonblick att vi skulle baka pepparkakor.. så nu är det bara att rumpa ut och diska upp efter middagen och sätta igång med bakandet.. helst hade jag bara velat krypa till sängs, men tid för de kommer väl förr eller senare det med!

Fick iaf julaftonstunikan från Åhlens idag som jag spanat på sen i sept, o är de ändå hade rätt storlek kvar idag så slogs det till.. sen kom mor min med förslaget att jag kan ha den på jobbjulbordet på mån o vips vart huvudbryet över klädseln dit poff borta!

O grattis lellaliten på 32årsdagen ;p
Imorrn ses vi!!


Framme :)

Nu är vi här, fnittrade som skolflickor när vi såg Terry sitta vid ett bord för signering :-) Bara runt halvtimman kvar innan det börjar!

Schampoo

Ännu ej fått fram schampoot under badkaret så idag inhandlades nytt, så får snylta på nya flaskan tills den andre behagat smyga sig fram.. Håret har en konstig konsistens så nu fåre bli en dusch o få håret tvättat på riktigt!! :)

image182

Just nu 13:98:- hos Willys Uddevalla ;-)

Status!!!

Det här måste ändå vara ren skär lycka!
Att efter några veckors förnufthandlande få åka ner till Willys och verkligen handla. Jovisst, 40 min = 768 små söta slantar! Och vad fick jag egentligen? Inte alltför mycket vad det märks nu, men kändes tydligare när jag skulle få hem allt från affären tidigare.. smart hade jag ändå tagit med ryggsäck för de tyngsta varorona såsom mjölk o tvättmedel osv.. Denna vecka hade de extrapris på Via color.. de gällde 4 paket, otympligt att få hem men nu lär jag ha tvättmedel säkerligen ett halvår framöver, minst!!
O som en sån grej att handla ett 20-pack med batterier så jag kan använda mus till min bärbare dator.. vad det undelättar.. en vardagslyx som jag egentligen klarar mig utan men som är himla gott att ha emellanåt!

William vart mest glad över stureosten.. han älskar ost så de ggr han får sina ostmackor är han from som ett lamm.. han är just nu inne på sin tredje polarkaka med ost och paprika!!! Nu är han nöjd och harmonisk!

Tänker jag så så skiter jag ärligt talat i märkeskläder eller fina prylar.. ett välfyllt kylskåp är status för mig!

Jag är en halvpysselmamma.. jag köpte pepparkaksdeg! Okej, så pysslig att jag tillagar den själv är jag inte så barnen får hålla till godo med deg från Skogaholms bageri.. men det är bakandet de är intresserade av ändå! Och något vi ej haft innan är en sån där adventsljusstakesom man sätter 4 ljus i som man eldar ner.. med mossa o svampar i o sånt.. men nu fick jag inhandlat detta :)
Det tillkommer alltid någon julpryl varje år, men inte blir vi kompletta för de..

Bibbi Bus

Allt fixat inför imorgon tror jag.. lovat barnen att vi ska äta våfflor innan jag ska iväg till Gbg på eftermiddagen.

Tråkigt då att DaddyA ej kunde följa med men glad blev nog syster som köpte hans plats..

La nåra tarotkort förut och det kändes genast positivt, inte som det vart för några veckor sedan.. nu såg det snarare ljusare ut.. och det verkar ju bra iaf :)

Här är William i bussen tidigare idag, efter klippningen..

image181

O om nåra timmar dimper barnbidraget in *dansar fuldans*


Nu äre klippt!

Fick ett ryck vi två, William och jag!
Frågade om jag skulle klippa honom lite o japp de skulle jag.. hade bara tänkt och jämna till det lite men blev kortare och kortare så nu är han nästan frisörsfriserad :P Vart i Juli han klipptes kort innan så det hade hunnit växa en del. Att det kanske är lite amatörsojämnt syns ej när man stylar till  det uppåt :)

image180

Terry Tomorrow

Ja tänk att det redan har gått 9-10 månader sedan jag bokade biljetterna i början på året, och imorgon är det dags. Hade lätt kunnat boka 4-5 st till för när folk hört vi ska dit har de med velat följa med :) Så imorgon ska vi då ner till Mölndal o se den bäste av de bästa.. spännande och otroligt intressant ska de bli, första storseansen jag vart på. O så får jag träffa min Helen B *yey* Vi bor så nära men ändå så långt ifrån varandra, säkert 3 min gångtid :p Att de kan vara så svårt att få till det. Så vi som ska åka är.. Jag, Helen B, Andreas, Lena, Inger & Tero.. sicket gäng :)

image179

http://www.creativexperiences.com


Sörpling coffee

Så då vart man igång igen!
Kevin lämnad skolan och William sitter och smaskar på sin frukostmacka medan jag sörplar i mig återstående kaffet. Idag är det Molly Mus dvd som rullar på tvn, W fängslad..

Kan inte säga att jag är så mycket piggare trots att vi i går kväll hade släkt ner allt och lagt oss alla tre innan kl vart 19.30. Tröttheten vill inte riktigt släppa. W hade rejäl hosta och kl 2 vaknade han och ville lägga sig i sin svala kalla säng istället för att ligga i min varma, kl 05.30 vart han tillbaka i min igen :p Han verkar då pigg och glad idag och hostan hörs ej till.

Tack Majgums, du är bäst *kram på* I will survive.. En downtrip you know.. är la snart på väg upp vettu :)

Vip

Vip


Rutiner yes

Inget bra humör idag.. gott det är måndag imorgon med skola så vi kommer in i vardagsrutinerna igen.. Försöka städa är en evighetssyssla.. kan börja om på plats ett när jag kommit till plats tre.. osv..
Jag är trött idag!

Och idag är jag Meredith..

Ge er..

Har hittat en SE K850i Luminous Green med möjlighet till förhandsbokning till priset av 12 623:-

Har det inte gått till överdrift nu??

http://www.intropris.se/default.asp?c=shop&supcat=1&cat=92&subcat=&id=8280&tid=0


Dyster world

Så trött imorse, hade lätt kunnat sova några timmar till.. men upp kl 10 o nu mätta o kaffebelåtna!

Vad ska det bli av denna dagen? Känns så mörkt och dystert ute, som om hela världen deppat ihop. Snön finns bara kvar som små smutsiga klumpar och däremellan enbart lerigt gräs. Världen behöver nog också sova såsom jag.. och bara vakna upp på rätt sida någon annan dag.

Pick me..

Tidigare sänggång ikväll.. seg i huvudet, orkar inte tänka, orkar inte drömma, orkar inte vara!


Som Meredith says:
"Pick me... Choose me... Love me"





Halebop & Telia

Satt och åt min frukost imorse och slötittade i dagens gratisbohuslänning. Där fanns då min troligtvis blivande nya mobil i en Teliaannons från Köpcentrat Torp.
Fick ett ryck och snabbduschade och tog oss ut dit med buss för att kolla in de närmare. I dagsläget kör jag Halebop i en Telialåst mobil och det har funkat utmärkt så tänkte samma sak skulle gå nu.. men som tur vart så lät snälla säljaretjejen mig testa i en låst telefon där innan jag skulle köpa om mitt simkort fungerade men det gjorde det ikke :( Så blev ingen ny mobil idag alls. Får skaffa mig en olåst ifall de ska funka med mitt kort, för inte vill jag överge Halebop inte!


"Kevin spelar gitarr på EB Games"


Åkte hem till arbetskamrat/halvgranne Jörgen för att hjälpa till i den mån jag kunde med deras Internet. Lite kaffe o babbel o sen datorkollande.. barnen kollade film o klappade katt lite här o där och vart väldigt framåt, inte alls så blygt. Efter en stund kom J dotter hem o då blev sönerna lugnare igen :p Där vart ju en tjej ;)


"Jörgen & Elin"

Nu ska vi äta chokladpudding o ha de mys med popcorn i soffan pojkarna och jag!

Badskum..

Lathet eller glömskhet..
Nu har jag tre ggr i rad tvättat håret i barnens badskum/tvål för att jag just när jag blött ner mig kommit på att schampooflaskan visst ligger under badkaret *tröttsamt* O de lockar inte att kliva ur kall o våt o gräva där under.. så man tager vad man haver! Men när duschen väl är avklarad är schampoot ett minne blott. Nu minns jag det faktiskt men är alldeles för trött för att gå in och fiska fram den.. så bli inte överraskad om jag doftar badskum nästa gång du ser mig :p

Barnkanalen vs. Disneychannel

image176

Barnkanalen är bra..
Och som mina barn föredrar jag sådana program framför Disneys tecknade.. har absolut inget mot disney, bara det att dessa program är mer tilltalande!

Andar, kaffe, blogg, jag är vaken nu!

Jag är trött, o ja, kan inte säga att jag blev väckt för tidigt heller.. om jag hade somnat i normal tid inatt. På något sätt blev jag kvar bland folks liv och bloggar. När jag sedan vart på väg mot sängen vaknade liten och ville sova min säng.. helt ok by me.. Så lullade vi till sängs o när jag precis vart på väg och somnade.. hann drömma något som jag ögonblicket jag vaknade förintades till en känsla istället för att bli ihågkommet, så tjoade stor.. o på så vis blev min säng överfull redan innan jag hade somnat ordentligt.. då vart klockan strax 02.00..
Så ögonen svider och själen vill få mer ro, men får se de som bara 12 timmar kvar, om jag nu bättrar mig ikväll.

Inte alltid jag har bloggsug, ibland orkar jag inte ens tänka på denna sida.. så mer glädje dessa moments.



Vad händer idag då?

Frukost och kaffe och tillvaknande står som förstapunkt. Sedan lovat J som nästan bor granne, bara en bussväg emellan att vi ska droppa förbi o se om jag kan få fart på deras internet som velar sig.. kanske kan man få se deras "ande" om man har tur.. ska gå dit med öppna sinnen :p Speciella energier ska de tydligen ha där iaf.

Chokladpudding ska vi ha ikväll.. och där mellan andar o gottgott har vi inget så planerat.. men behöver verkligen tvätta min soffa, W yoghurtfläck är så odiskret den kan bli så ska få gjort det idag på middagen så den hinner torka tills kvälla.

"dollar dollar bill ya"

Greys

Fick kollat Grey till slut och nu är väntan evigt lång tills nästa fredag och nästa avsnitt.. det har blivit som en drog, ett behov jag måste få tillfredsställt.. drömmer jag eller flyr jag in i min Grey World? Oavsett vilket så är det bra där!! Bara 7 dagar kvar..

Schyman

Har faktiskt alltid diggat Gudrun Schyman :) Hon är bra.. 

Favorit!!

Haha Idol Daniel är riktigt humoristisk.. låt han vinna please..

En fråga??

Finns det öppna dödsregister att söka i i Sverige som privatperson?? Har tex Skatteverket uppgifter man kan få del av?? För hur funkar de annars med släktforskning i nutid??

Från Förr

Idag förresten i affären så såg jag en gammal bekant. En jag arbetade med/hos mellan -99 till -03.. Jag vet inte om han kände igen mig, han log sådär som bara han kan när jag hejjade.. men om han kan placera mig vet jag ej, har trots allt förändrats en del sen jag vart där sist.. Trivdes som habiliteringspers.. de vart en bra period.. o just han från idag vart min absoluta favorit, vi hade en grov barnslig humor som gjorde att vi fick bra kontakt.. Saknar de bra stunderna där faktiskt!! Men gott att se att han är välmående..

Ilsk Stånk Stön

Greys filen vart korrupt o de vart bara o börja ladda ner på nytt.. o nu går de saakta.. inte ens säkert jag får ner det ikväll med denna hastigheten *surar*..

Men nu blir de Rikard Sjögren innan Ajjdoll..

*surar ännu mer* Vill ju se McDreamy o resten ikväll..

*krama majgums*

Idol & Greys

Laddar för kvällens tittande *ser fram emot* Först blir det Idol, missat tre fredagar så nu vart de änna längesedan. Sedan när kiddos somnat ska jag luta mig tillbaka och se avsnitt 8 av säsong 4 av Greys Anatomy *längtar*

Men många timmar kvar innan det är dags.. får gå och diska och verka nyttig..
Tänk att det redan är tre veckor sedan Majgums o Gbg, två veckor sedan Winnerbäck och en vecka sedan workylullull!!

 
*favoriterna*

Panta mera

K ynklig imorse.. sååå oont i hals o huvud.. visst nysar han lite men tror inte de e nått större fel på pojken inte.. men hemma är han så snart får han vara ensam hemma när jag och W går till affären en sväng, måste få handlat vare sig K är sjuk eller ej.
Nu är det sista dagarna innan BB kommer så nu är slantarna få.. så ska passa på och ta med mig panten bort till Ica.. alltid inbringar det nåra extrakronor :)

Idag börjar nog snön töa bort, så fuktigt och dimmigt ute nu.. :(

;-p

Kvällens skratt!!

Kevin: "Mamma, hur många gig är det i din dator?"

Racer..

Går emot denna veckas principer att sitta vid datorn när de är vakna men nu är vi alla trötta o sitter i soffan med Bolibompa.. o då kan jag blogga lite!
Åt en tidig middag och gav oss sen iväg ut till pulkabacken för tredje dagen i rad.. att snön fick ligga såpass länge är otroligt kul. William tyckte det vart sådär idag, men mycket berodde nog på luftfärden han fick utav guppet barnen hade byggt upp.. Så åkte runt timman och sedan ville W gå hem. Då stannade Kevin kvar själv med sin snowracer och där åkte han med de andra barnen i över en timma till efter vi gått. :) Och glad vart han när han kom hem..

   

"Barnen på racern, Jag snöleksklädd, Fina himlen vid solnedgången & K nöjd och nyss inkommen efter åkandet"


Stor nu..

Det här är Kevin 7 år som för första ggn åkte buss hem från skolan alldeles själv.. dvs först en buss ner till stan, ta sig över vägen till hållplatsen på andra sidan gatan och sedan byta till en annan buss upp till oss :)

Då är man stor kille!!!

image167

Precis inkommen och självklart förevigar mamman denna stora dag :p

Omen

Jag drömde inatt med hur jag tappade tänder.. ingen smärta utan mest obehagligt att de trillade ut, o känslan av att ha tandlösa hål i munnen..
Här kommer drömtydningen från en bok av Henry Boulanger:
Om tänderna faller ut : En närstående kommer dö!
Att drömma att tänderna sitter löst är ett dåligt omen..

Tack för de.. två ggr inom en vecka dessutom..

Mer snö..

.. hos oss :)

Vi är inte så bortskämda med denna vana så har verkligen utnyttjat det de sista två dagarna o skulle tro de blir mer pulkaåkande i eftermiddag.

Lite mer bilder från igår..

   

Efter all frisk luft o snötrampande så vart alla trötta på kvällen så kl 21 låg alla och sov :p

Sjukhusbesök

Idag vart det dagen W.. William hade tid på hudmott. på sjukhuset. Klockan ringde okristligt tidigt imorse och trots trötta barn, kyla o halka och lämning Fritids så kom vi i tid till mottagningen o dessutom hunnit få gjort en ny patientbricka innan dess.
W vart som vanligt hur medgörlig och hjälpsam som helst hos doktorn som sen blev en doktor till för att verkligen vara säkra. Märket vart godartat och ingen fara, ev att de tar bort ett annat han har i ljumsken när han blir äldre men just nu behövdes inga åtgärder alls *glada över det*
Så belöningstur ner till Willys och fick inhandlat nåra negerbollar som gottgott efter att ha varit så redig :)

I väntrummet..

image162

Ikea..

.. har idag beslutat att öppna ett varuhus här i Uddevalla.. de vart änna på tiden :P



Tidigast 2010 sker öppning.. kanske man skulle söka sig dit.. Ikea är alltid kul..

Friday

Har när jag tänker efter ej kommenterat vår jobbutgång vi hade i fredags..så får försöka med det nu.
Om det nu är någon som ej vill vara med på bild får ni tjoa så plockar jag bort..

Fredag eftermiddag åkte jag hem till Lella för omklädning o nåra cider innan vi skulle ner till Kvarterskrogen dit vi bokat bord. Tjöt o babbel o flabb till dåligt karaokeskrålande på Youtube så vart vi redo för kvällen..

  
"Lilla Lella full i fan"


"Den här är bara så bra.. oavsett vad du tycker Lell!! Glädje!!!!"
Håller på o velar egobilder strax innan vi ska åka..



På Kvarters blev vi sen nio pers. Stark HET underbar mat o lite dricka till så hade vi himlans kul.. tyvärr kunde ej Christer o Jonnis följa med ut till Mortens för de skulle jobba, är ju tyvärr så att tre av oss alltid har work att passa om ej vikarier är insatta..


"Samlats utanför Kvarters - från vänster: Lella, Lena L, Tina & Jonnis"


"Gossarna Christer & Jonnis"


"Lella & Lena"

 
"Tequilan beställdes in - Therese, Helen & Lena"


"Da Boys"


"Tina & Lena R - Inte så smickrande bild kanske - men kul har vi som synes :p"


Efter mat o gott så vart vi sex lullar som fortsatte vidare.. och väl där så joinade Lellas boyy medan en av oss andra åkte hemåt.


"Lena & Therese"


"Lella & Robert - Hon är bra på att göra miner hon :)"


"Andrejjas - Go & Gla"


"Lena fotar - Andreas & Tina posar"

 
"Såhär ska ett riktigt fyllesamtal se ut.. man riktigt ser hur inne i samtalet de är :D"

O sen tog kvällen slut runt tvåtiden eftersom de bommar igen ställena här i stan vid den tidpunkten *tycka illa om* Så klart man ser fram emot nästa tillfälle.. hur kan man inte ha kul med dessa stjärnor ♥

Har inte använt mig av min bilddagbok på evigheter så får bli att jag använder bloggen..

Nu så, lite bilder från igår!

Orkade aldrig lägga ut några bilder från snön igår.. så här kommer de, bättre sent än aldrig!

"Yesterday"



Såhär såg det ut på dagen här omkring vårt område.. de första bilderna är på väg hem från dagis. Sen två bilder tagna innefrån lgh, först från köket och sedan från vardagsrummet.. o så den sista när vi vart ute och åkte pulka o gjorde lervälling av backen :p

Blir väl en repris av gårdagen i eftermiddag när barnen hämtats, lika bra att passa på medan den finns kvar! O nu finns de betydligt mer snö än igår :)

Vaken

Så trött när mobilen envist tjöt kl 06.00 imorse. Det är omänskligt att behöva vakna så tidigt.. jag förstår vart Kevin fått sin morgontrötta sida ifrån!!
Upp och iväg i snön.. denna morgon flöt ganska så bra, inga större incidenter alls utan till skola/dagis i snö o halka!! För under snön är det halt.. och där de har plogat är det ännu halkigare :S

Imorgon är det dagen D = dagen W.. Efter det är de inget måstemåste förren tisdag och Terry :)

Natti

Tired.. blogging more tomorrow..

Drömmar..

Olustkänsla..
Hade en fylle/bakis dröm lördag morgon som kändes så verklig.. nån sa till mig att kolla i en drömtydningsbok och nu när jag gjorde det känns det inget bra.. de det betydde vart allt annat än positivt.
Fakk!!

Snow

image141

Synen när jag vaknade :)
Nu är de tyvärr så bistert att snön lär smälta bort ganska så omgående, lördag skulle vi få 9 plus här hos oss :(
Men fint så länge den ligger kvar!

Neil..!! How good are your danish/swedish now? Do you understand what I´m writing???

SNÖ!

Kan knappast mäta oss med Majagums snöland men ändå.. det är faktiskt snö där på bilden :D

image140

Döden under lupp..

Nu är frukosten intagen och ska snart få fart under fötterna.

Det här är lite spännande, eller intressant.. eller hur man ska säga.. de flesta kanske rynkar på näsan och tycker det är obehagligt men det är trots allt livets gång.. the death..

Innan så har jag enbart sett människor strax efter deras bortgång. En klar märkbar skillnad inträffar ögonblickligen med kroppen efter själva dödsfallet, färgen ändras och det blir annorlunda helt enkelt. Men inte att jag uppfattat det som obehagligt, det är något fint med det med.. Själen är bortflugen och kvar finns skalet. Ungefär som en bil.. när man kört i flera år och sdan bestämer sig för att byta sort.. kvar finns bilen, men ingen som använder den.. för den är för gammal, är trasig etc.. Mmm.. nu jämförde jag människan med en sak men likheterna finns där.

Fast nu har jag fått en annan bild, en erfarenhet till ang hur kroppen förändras när den ej är levande mer. Efter cirkus 18 timmar har huden slätats ut mer och blivit mer insjunken runt skelettet.. upplevde denna fas som mer obehaglig än direkt efter det hänt. Kanske för att i skräckfilmernas värld utger man de döda lite mer såhär. Så man är van med att det ska vara skrämmande. För likheterna utseendemässigt stämmer mer väl in i denna fas, döda som återuppstår.
Om skillnaden blivit så stor inom ett dygn.. hur fort går det då inte sen??

Och egentligen.. när de ligger i bårhusen hos SCI.. aldrig ser de väl ut så?? Fast klart, de sminkar la till de bäst dem kan :p


Good Morning

Jag är trött idag. Vaknat nu men är mer groggy än vaken, bara en natt kvar och sedan hägrar långledigheten. Det ska denna gång bli otroligt skönt att få några nätters sängsovande.
Två Scan falukorvar för 30:- på Willys denna veckan.. pürfekt när jag ska ha barnen.. får åka ner o shoppa loss lite food, men om det blir idag eller imorgon får tiden utvisa, nu är jag mest slö. Måste till Ica Nära och hämta ut 3 paket jag fått avier om, endast ett av dem vet jag innehållet på.. så ja.. min nyfikna ådra pickar lite på att vi skiter i att handla nere i stan och att paketen får hämtas ikväll istället!

Lite frukost nu o jag kanske kommer igång.. o snart är det mörkt igen!

Eller?

Vad jag vet har solen gått ner här i Uddevallatrakten mellan kl 18-24..

image139




Nu måste jag få gjort något vettigt..

Fredag

Om två dygn sitter jag på en kvarterskrog i Uddevalla mätt o antagligen lite halvlull.
Sett fram emot denna kväll sen den bestämdes och nu är det nära. Senaste nattillställningen vart i slutet av Maj och vart den bästa vi hade haft på länge så förväntningarna nu är minst lika stora.

Hur kvällen artar sig återstår att se. Blir den bra, extra bra eller bara halvdan eller kanske till och med kass? På lördag vet jag.. Svårt att gå ut med låga förhoppningar men det bästa, så kan det ej bli så dåligt. Maten kommer garanterat smaka trevligt iaf :) O nattisarna är riktiga braingar.. kameran ska med som sist :p De flesta har nog ingen aning vilka kort jag har av dem i min dator :) Mina kort och mina minnen..

Och ingen kan stoppa mig från att flyga i det blå.. där är det bra oavsett..

Age defence..

Vad är det som bekymrar Sara Wehn?
Min favorit på Daugava..
Lurar, hög musik & drömmar.. mer behövs inte.. här är det bra!!
Inte funnit den på youtube än men den kommer kanske. Åå va själsbefriande!




Vi pratade om ålder inatt.. svammel som vanligt blandad med en allvarlig sida.
Jag förfaller kroppsligen.. nu märker jag att ungdomsåren faktiskt börjar gå mot sitt slut för att avlösas med någonting annat. En fas jag ej ännu lärt känna, eller ens är intresserad av att lära känna.. men den flörtar med mig, ber mig komma lite närmare. Men jag uppträder ointresserad och tittar åt ett annat håll. En dag är jag tvungen att acceptera, men det är inte ikväll och det är inte imorgon. Men jag förstår att det bara går åt ett håll. Middleage here I come..
Den ultimataste åldern låg någonstans runt 24-25. Där passade jag in, hade ej behövt bli äldre än så. Men åren snurrar fast jag egentligen fortfarande är kvar i 2005 tidsålder. Trettioårskris vid tjugosju??
Borde se de som att jag kommer ett steg närmare mitt livsmål genom att åldras.. för åldras jag inte så kommer jag aldrig bli gammal och klok.
Jag ska bli klok och vis.. på den vägen vandrar jag!!

Dårfink

Nu blev jag riktigt sugen på att skriva, men har inget ämne som jag känner att jag borde lyfta upp. Världen snurrar runt i sitt ekorrhjul och det går för fort för att ha chans att kliva av, fast vad händer den dagen det saktar ner?

Är vi då antingen dårfinkar eller dönickar? Jag är en dårfink helt klart.. jag är tänkande med botten så djup. Kan en dårfink överhuvudtaget komma överrens med en dönick? Kanske för stunden.. men orkar man med att lägga energi på någon som sedan ej är lik en det minsta? Vad har då dönickarna för syfte här i världen? Komponera hinderbana av livet för oss dårfinkar?
Befrielse som infinner sig när man finner likasinnade, de som rättvist speglar tillbaka ens inre. De som låter en förstå vem man är, utan tillsatser.
Vackert!

Feelings

Ut med mig nu nu nu.. fastnar här inne..
*lassekonsertnostalgifeelings*




"Tidvis"

Ljudet är väldigt bra för att vara publikinspelat live..
*want moore*

Rise Up

Måste ner o betala fågelmaten jag har beställt men slänger ändå in den här videon som får spratt i benen på mig :) Drömde om den nu innan när jag sov så vart nog meningen att jag skulle lysa lite ljus över den. Sov i 4 timmar efter frukost när jag hade lämnat barnen.. så megagott.. fint verkar det vara ute med..


 

"Rise Up"

Done..

Efter en kaotisk morgon med en snäll A är nu det värsta avklarat..
Men smått trött nu..
O längtar tills jobbet imorgon.. wörk wörk.

Winnerbäck a la Uddevalla

Nu så :)

Åkte ner ungefär en timma innan insläpp, när jag kom dit hade det samlats en liten förväntansfull kö utan för ingången till hallen. Ett gäng hade med sig en bandspelare o spelade Daugava för fulla muggar medan de spelade kort på marken. Mysstämning vart de, solen hade gått ner o kylan kändes i fötter och fingrar trots dubbla sockar och vantar men det gjorde ingenting.. alla vart så glada!

När klockan närmade sig 18.10 släppte vakterna in de första tio metrarna av kö in i entren just för att dessa hade köat längst i kylan.. o de vart skönt. Kunde plocka av sig jackan i lugn o ro medan kön växte sig längre och längre utanför dörrarna. Så 18.30 vart det insläpp, vakterna visiterade mest de yngre (nu räknas jag som äldre) och jag kunde trippa rakt förbi. Fram till staketet och jag vart glader att jag åkte ner tidigare så jag kunde stå där jag ville :D Vaktena tog våra jackor och väskor vi ej ville ha på oss och la intill kanten på andra sidan staketet och där kunde de få ligga orörda under hela konserten.
En timma kvar till det skulle dra igång så fanns egentligen inte mer o göra än att sätta sig ner med gallret som ryggstöd och titta på folket som anlände efter hand, satt så i 45 minuter ungefär tills det började bli mer folk framåt.

Hade innan hört att förbandet inte skulle vara nån höjdare och gick in med den inställningen men det är häftigt när man blir positivt överraskad, jag tyckte de vart helt lyssningsbart.. de heter Abalone Dots och länken går till deras myspacesida som inte funkar så bra för mig men kanske bättre för er andra. De spelade 20 min cirkus o vart en bra början på konserten som snart skulle sätta fart.

Finally begyntade de då :D
Lasse kom o det vart hopp o studs o digg o dans o shake o sång o skrål för hela slanten.. Ord kan inte beskriva lyriskheten där framme.. Så blev faktiskt lite besviken när jag läste recensionen från vår lokaltidning Bohusläningen där de skrev att det inte vart så mycket fart i början.. Runt mig vart det fart konstant från början till slut, men kanske sittplatsarna vart lite off, vad vet jag..

   

Låtarna avverkades en efter en och värmen och stämningen steg. Undrar hur glad man känner sig dagen efter när man betalat 350:- och sedan blir utburen efter 5 låtar för att man svimmat? Två flickor råkade ut för detta och en av dem verkade inte må så bra alls, ingen styrsel i musklerna överhuvudtaget. Det vart fördelen med att stå precis längst fram för där fick man lite luft och kyla jämfört mot en meter längre bak där det enbart vart värme och tryckande människor. Vattnet som vakterna gav oss hjälpte oxå till.. Glad vart jag då att jag hade tagit på mig linne under koftan så kunde klä av mig lite ytterligare och låta tröjan falla till golvet vid jackan.. för frös gjorde vi inte!

Att se honom le mot publiken när de sjunger låtarna åt honom måste vara en av de största kickar som finns. Då vet man att man är stor.. ett helt hav av människor som kan minsta lilla ord i texterna.. finns bara en kung, o vilken kung sen!!
Klart alla låtar vart bra och vissa mer publiksjungande än andra men min favorit är ändå min favorit även igår kväll.. Du hade tid.. Vilken pärla!

Trycket inför extranumrerna vart hårt :) Stampande fötter, klappande händer skrikande människor.. fast vissa av sittplatsarna verkade ej förstå att det kommer mera "nynnar" (minns ni programmet?) och började lämna hallen.. synd för dem, rena fyrverkerier där i slutet.

 

Och när konserten vart slut och man fått sin kofta och sin jacka och började trampa sig därifrån neråt stan så vart man som i ett rus.. mycket folk på stan, fredag och sen Winnerbäck på de. Firade lite extra genom att gå in på Donk o köpa med mig en Tastymeny hem. Vart hemkommen runt 23.15 och då strilade regnet ner ute. Åt min burger i soffan med ett stadigt lock i vänsterörat :p Laddade in korten som togs med min mobil, ångrar att jag ej hade riktiga kameran med mig.. men bättre än inget.
Somnade sen ganska omgående..

Så för att summera.. Winnerbäck gör det ingen annan når upp till. Hade velat höra om alltihop från lite längre bak för att se hur resten av publiken vart, för att få en helhet av konserten.. men klart bästa beslutet att stå där nära längst fram, vi hade iaf stämning från början till slut :)


Bra kväll?

OSLAGBAR..

Lasse bom bom bom, Lasse bom bom bom..

Vilken kväll! Precis så jag ville ha det. Hopp, klapp, studs, shake, digg o sjungande så halsen värker. Jag fick allt :) Går ej att förklara hur otroligt bra det var där längst fram, men gör ett försök imorgon. Internet strular men hoppas de fixar till sig tills jag vaknar så jag kan skriva mer och visa lite bilder.. som avslutning, Lasse är bäst, vem kan överträffa denna kväll.. Så glad jag verkligen var där.. längst fram!! (Om nu någon skulle glömt detta) :)

längst fram :-) Sitter nu på golvet med gallret som ryggstöd och%2

DSC00185.JPG
längst fram :-) Sitter nu på golvet med gallret som ryggstöd och bevakar min plats :-)

Inne..

Yes :-) Vi som stod längst fram i kön som vart i kylan längst fick komma in och köa i entrén :-). Gott med värme, ute ringlar sig kön längre :-). 10 min till riktigt insläpp!

Gissa vems bussen är :p

DSC00184.JPG
Gissa vems bussen är :p

Spooky & Wbäck

Men här ska jag på Winnerbäck o den enda fras jag har i huvudet sen jag vaknade är "you can be my black Kate Moss tonight" :S
Får se hur dagen artar sig.. nu snart frukost o sen iordningörande o sen till Agnebergshallen för köing.. men nu fruukost..

Vart en kul natt igen :) O go.. lella redig massa. Vi har de bra daddy cool o jag.. fast ibland köldchockar hon en till en istapp.. but we love her anyway..
Vilken spooky natt vi hade förresten, hade jag glömt nu medan jag sov men faktiskt så vart allt lite annorlunda inatt. Dels så vart det en speciell stämning, mitt i de glada fanns de ändå lite hugg o stirr o ettrighet.. som inte brukar finnas på de nivåerna. Sen så hände flertalet oförklariga saker.. den mest spektakulära vart när vi fick en närvaromarkering ut på våra larmtelefoner när vi alla tre personal vart samlade på samma ställe.. denna markering görs av personal när den är inne i en lgh, men vi vart alla där på annan avd.. mitt i natten.. sen såg lella ett ljussken i en spegel när hon vart på väg ur en lgh på morgonkvisten, dessutom kom ett rörelselarm från samma lgh alldeles för snabbt, fast lella ej utlöst det.. att det vart en av de lgh med störst spookyness visste hon inte då, men de vet hon nu :) Känslan vart annorlunda i huset inatt, på alla sätt!

Riktigt så man längtar extra till terry den 20 nov nu :)

Samtal :(

Kom till jobbet ikväll o hade fått kallelse till medarbetarsamtal.. på måndag morgon redan :S Jippie eller vad säger man *blä* Hopp hopp..

Geeky

Nu har jag försökt sova en stund.. som vanligt sket de sig men fått lite vågrätt vilande inför natten iaf. Daddy Cool o LillLella tonight. tonight tonight. Minns ni.. lalalalalala tonight.. lalalalalala tonight.. New Kids a la tidigt nittiotal :D
Imorgon är de Winnerbäck, att det redan är imorgon!! Dagarna går så fort, så letar ni efter mig imorgon kväll så står jag där o sjunger med bäst jag kan :) Kanske inte så bra, kanske inte som en star.. men med inlevelse.. *nynnar "du är ett glashus och jag är en sten, men det är du som försöker se genom mig"*


 
Haha, fick ett ryck o fick på Step by step me NKOTB :D O jag blir glad, texterna sitter som gjutet..

Men här.. Tonight!!




O så är de, pojkbandsgeeken finns kvar inom mig :p Håll till godo..

RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari