Leaving

and off to work she goes..



Sänker sig..



Såhär såg årets sista solnedgång ut här på västkusten..
Kallt, klart och tyvärr alldeles vindstilla. En liten bris hade varit att föredra så all rök från kommande fyrverkerier drar iväg istället för att lägga sig som en döljande svamp.

Befinner mig på jobbet när allt drar igång inatt. Inte första nyåret jag spenderar där och säkert ej det sista heller. Ska se om vi kan befinna oss högst upp när det drar igång. Ska ta med kameran men lovar inga underverk.. får se hur det utvecklar sig.

Men här från Uddevalla önskar vi er alla ett Gott Nytt År!



Hård kamp!

Vet ni va!

UFC var rätt splashigt inatt. Såg en fight mellan BJ Penn & Joe Stevenson. Till och med vampyrer hade blivit mätta bara genom att titta på den där matchen. Det finns bilder på hur det såg ut samt även snuttar på youtube men inget jag kommer länka till.. den som vill se får söka.
De som betalade för att få se blod var nog rätt belåtna!




Penn vann till slut även om fast man även måste se Stevenson som en vinnare han med, för kämpa det slutade han aldrig att göra!


Vår sista natt..

Tiden sprang iväg något så otroligt sen vi kom hem från besöket hos mormor/gammelmormor. La mig inne i sängen med Wilma och inte att jag ville gå upp för keligare goja än idag tror jag inte jag har varit med om. Nu har vi snoosat o gosat dun så jag är alldeles fjäderdammig. Lilla skruttan var så mattekrank.

Ska strax iväg till jobbet, nu är det dags för två nätter igen. Denna natten har jag sett fram emot samtidigt som bävat för. Idag slutar vår lilla Therese, vår sista natt tillsammans på vet inte hur länge. Vi har haft det så jäkla bra och jag behöver nog inte ens gissa på att vi kommer styra upp denna natten fint. Mat, flabb och samhörighet.. känns direkt illa att hon ska vidare till akuten och vi vet hur lyckosamma de är som får just henne som arbetskamrat. Men trots att det är så tråkigt att det tar slut nu så är jag så så så glad över att hon fått ett sånt drömjobb.. du är verkligen värd det!!


(drunkie.. dvs. inte så nyktra)

Så inatt blir det våra avskedstimmar.. Therese, Andreas och Jag. Hur nyktra, drunkie, trötta eller pigga vi än är så har vi ändå alltid precis lika fantastiskt roligt tillsammans.

Stor kram till den allra bästa TösskaTärrääss




Tillbakablick..

Fick nåra bilder av Ronny igår kväll. De var tagna i somras när vi var ute och sköt en söndagförmiddag. Ser inte alls ut som början av Augusti men så var det faktiskt. Oftast finns det inga bilder på mig eftersom jag allt som oftast är den som tar korten.


R säger nog något eftersom vi tittar dit.


Kevin med hjälpande hand.


Tina in action.. Alla pojkar såååå impade, jorå!

Snart fem månader sedan, en hel termin har flutit förbi. I den här takten har vi snart sommar igen..



Vinterlöv



Fick med mig kameran ut när jag besökte återvinningen..


Dimmig förmiddag i December




*Decemberdimma 08-12-29 11:35*

Översta bilden är originalet men den uppljusade versionen känns mer nära verkligheten. Upp till var och en vilken som föredras starkast.




Mot ljusare tider..

Det här är nog den piggaste dagen under de senaste sju snörveldygnen. Den elaka huvudvärken har inte flytt ännu men vill ändå tro att det går åt rätt håll nu. Energin har fylls på i högre dos än innan och humöret är lättsammare.
Så idag tänkte jag nästan på att få ett ryck och röja i klädkammaren. Där inne finns allt existerande på denna jord och jag har ingen möjlighet i världen att få fram något som finns längst in. Det kommer ta sin tid men varför inte börja ändå.
Barnen har åkt till badhuset med C så jag kan i lugn och ro dricka ur mitt kaffe och sedan så smått samla mod för plock och åter plock.

Min gran är förrresten fortfarande lika ståtlig trots att den nu stått inne i nio dygn.. herrejesus, hur kan det redan gått så många dagar! Snart nyår och sedan lämnar vi 2008 till förfluten tid..

Men fylla kaffekoppen nu och attackera huvudvärken och sedan se hur vi kan spendera denna dagen.

2009

Jag måste säga.. jag tror på det här kommande året. Bra år. Ja det känns som ett bra år.





Ännu vaken..

Idag har varit en skrivardag.. skrivit ord efter ord och det har verkligen runnit ur mig. Ingen skrivkramp idag, hade alla förutsättningar som finns.
Trots att jag är mycket tröttare nu än förut idag är humöret mer på topp. Framåt kvällskanten började det lätta mer och mer. Fick en slags bekräftelse även om ingen utom jag reagerade över hur eller när tillfället gavs. Inget märkvärdigt men ack så värdefullt.

Nu har jag messat o pratat med mina braingar Leena & Daddy A. A försöker föra UFCinflytandet vidare på Leena och en dag ska ni se att våckra leena sitter där och tjuter efter blodig fight som vi andra.. The day will come, be so sure my darlings!

Nu ska jag bara få läst igenom vad jag ihopplitat under dagen och sedan får de bli natti skulle jag tro..

Ultimate Fighting



Nu ska ni få höra på något stört som jag inte ens kunde inbilla mig skulle finnas inom mig. Jag har fått ett intresse för Ultimate Fighting *hua*. Nu sitter jag hemma och har tryckt på tv4 sport, jag som aldrig ser på tv ensam.. men nu jäklar ska de bli fight. Började titta lite smått på jobbet för ett tag sedan eftersom daddy A tyckte detta var kul och detta har utvecklats till riktigt kul ju mer man sett :D

Det jag tror jag gillar med det är de snabba vändningarna. En person kan ha övertaget för att helt otippat komma i underläge och förlorar hela matchen sedan inom någon sekund. Även om man inte är starkast eller snabbast så kan ändå en tillfällighet göra att det vänder. Jag tycker om de som slår ur underläge..

Men vem hade kunnat tro detta råa om mig, allra minst jag! Boxning upplever jag som tråååkigt men detta är det mer fart i :p

Ståpäls..

Körsång kan jag tycka vara rätt mäktigt men ändå inte tillräckligt mäktigt för att få mig se på tvn..

Men titta här.. Erik och team Uddevalla rockade till Glorious igår, jag som aldrig ens tyckt om den låten. Men de gjorde om den till ståpäls!

Glorious


Ny VIP

Vaknade upp och ner o min majagums flytt Sverige..
Får bli en vip..

Fortsatt likadant..

Ytterligare en dag har gått utan att jag fått blogga ordentligt. Fortfarande rätt kass men nu är det mest hals och huvudvärk som jäklas. Huvudvärken sitter på sidorna och strålar längst ut på öronen, som om de låg i kläm eller nått. Störande.
Försökte sova på eftermiddagen men gick ej, iaf fått dammsugit och diskat på kvällen så nu ser det någorlunda ut här igen..
Gnäll gnäll men är rätt trött och hade helst fått vara hemma och sovit inatt men nu är det sista passet på min jobbhelg så är jag ledig tvä nätter sen.. om 10 timmar slutar jag snart!

Inte frisker alls..

Blev inte så mycket bloggande idag ändå trots att jag inte haft några barn. Beror till största del att jag sovit nästan hela tiden och andra delen beror på att jag helt enkelt inte orkat.
Förkylningen håller mig i schack.. men nu tror jag att vändningen kommit. Somnade på soffan för några timmar sen och vaknade genomvåt trots att jag själv inte känt att jag skulle haft någon feber. Men hoppas sjukeriet är på väg bort nu.

För idag då så gäller mer alvedon mot bihåleskiten och sen blir det jobba natt 2 av 3 innan helgen är avklarad. Skulle skriva ett godnattsms till D imorse när jag la mig men började skriva om starwars och att det var deras fel att allt var så kallt. Kvicknade till och såg vad jag hade skrivit.. så helt med när jag kom hem från jobbet var jag inte!

Korten från jul har jag inte ens orkat föra in ännu men kanske jag kan få någon lust efter maten.. tur jag hade framförhållning tidigare i veckan och köpte hem sån där fryst färdig potatisgratäng i påse som jag kan ta till julskinkan. Ok, kanske inte världens smakupplevelse men den fungerar som bukfylla för mig. Lite festligt i min ensamhet är det oxå!

Så nästa nu blir alvedon, mat och dusch..

Jobb inatt..

Är hemma och ska göra mig iordning för jobbet.
Kommer mer bloggande imorgon..

Snabb resumé.. julaftons kväll firades hos modern nere i stan med Syster, Björn & Moder. När klockan var strax innan 24 kom Donns och hämtade mig på väg hem till Vbg. Idag har de varit en lugn dag med D & R. Tog tåget mot stan kl 18 och nu blir det jobb.

Horoskop 2009

Fiskarna Horoskop 


Fiskarna 2009

Turen kommer till dig under 2009. Du lyckas med allt. Det gäller att börja året på rätt sätt. Om du gör det kommer hela året att ge framgångar. Det gäller dock att tro på dig själv och göra nödvändiga förändringar. Turen är med dig under året, men du bör ta chanserna. Många fiskar kommer att uppleva kärleken under 2009. Hälsan är god och du kan under året lösa dina hälsoproblem.


Framtiden ser ljus ut för Fiskarna år 2009 och det är viktigt för fiskarna under 2009 är att hålla sina löften. Det gäller att visa respekt för andra och ta ansvar för sina åtaganden. Någon som finns i fiskarnas närhet och som de håller av, kommer att behöva fiskarnas hjälp.


Mot mitten av mars månad kommer fiskens utvecking att granskas av chefer eller av en auktoritet. Därför är det viktigt att fisken gör allting rätt och verligen bryr sig. Han eller hon kommer att belönas för detta.


Turen kommer att följa fisken under 2009. Jupiter hjälper er att ta er lätt via problem och svårigheter. Var försiktig vilka relationer ni inleder under 2009 - de kommer att finnas i ditt liv under en mycket lång tid.

Under 2009 har fiskarna möjlighet att göra långa resor. Under de här resorna kommer fiskarna att upptäcka nya möjligheter.



Mot slutet av året, kommer en nära relation att nå nya höjdpunkter.

Endast i slutet på året kommer du att inse att 2009 har gett dig allt som du önskat dig.


Nattamat

Nu har jag alvedonat och strepsilsat mig, lite otrivin när jag ändå var igång. Lät det verka en timma innan jag donade till en vörtbrödsmörgås med julskinka. Det var så gott att jag fick göra mig en till och så gott att jag gick och skar mig några skivor julskinka att äta extra efteråt.
Nu känner jag mig mätt, trött och mosig och ska därför pyttsa mig in i sängen..





Underbarn..

Jag är nästintill mållös.. att man kan leverera såhär totalt vid 8 år ålder är makalöst. Vilken blivande stjärna hon månne bliva när hon växer upp om hon väljer fortsätta inom sången.


All I want for christmas..

Har man ingen julkänsla innan fick den en gratisboost tack vara denna unga begåvade dam..


Helst både från övre och undre lagret..

Jag håller med.. ingen ska mucka med Körsbär i likör!
Alltid varit min favorit i Alladinasken o den jag norpar allra först..

Vilken är din favorit?

Läs mer om gotteasken hos Aftonbladet..

Mot apoteket..

Som en fin oväntad julklapp gick besöket hos veterinären på strax över 600:- plus schampoo och decinficeringsmedel. Men vad göra.. sätta ut han i kylan så han fryser ihjäl så vi kan köpa en ny för 165:-? Ne, så grymma och hjärtlösa är vi inte utan betalar snällt tant djurdoktor och hoppas på att han blir bättre och lever sen hälsosamt i tio år minst så han blir värd varenda krooona :p
Han tyckte inte om att bli skrapad på alls utan bet Kevin fint i fingret så den som var bandagerad när vi gick därifrån var inte marsvin utan pojke.. men han var rätt glad, inte alla som får svart bandage över plåstret så som hundar brukar få :)

Nu blir det apoteket nästa och borde nog köpa något lindrande mot min hals och mer alvedon när jag ändå är där borta, imorgon är ju allt nedclosat.


Rekord..

Förresten tror jag det sattes nytt rekord idag.. 49:39.. tur det är kostnadsfritt!



Till veterinär idag..

Då var räkningarna betalade för denna månaden, lika trevligt som alltid.. tröttnar aldrig på att få bort räkningshögen i slutet av månaden. Glädjestund 12 ggr om året.
Var ute på Torp igår eftermiddag och fick inhandlat de allra sista klapparna. Hade förväntat mig mer folk och mer tjat från barnen men överlag gick allt smidigt.

Idag ska vi till veterinären kl 14 med nya marsvinet. Såg att han hade en liten kal fläck i pälsen i fredags och i söndags fick W två utslag. Lite gogglande och snart visste man att W fått Ringorm och då troligtvis från nya marsvinet. För visst verkar det misstänksamt att han plötsligt har en liten kal fläck i pälsen. Så var till VC igår och fick svampdödarsalva till W eftersom Ringorm är en hudsvampssjukdom som vi nu smörjer med morgon och kväll. Idag då marsvinets tur att gå till doktor och få medicin. Ska höra med Zoo på Torp om de hört av någon annan av sina marsvin som varit smittade då de i så fall bör kolla upp varifrån de tar in sina djur..

Själv har jag nu huvud och halsont och vill helst bara sova men se det går ikke..

Förbannad!!

Nu blev jag ilsk, totalilsk på en sekund..
Barnen ringde C för att fråga om han kunde åka till Liseberg eller till Vattenpalatset med dem idag. Han svarade bara "ta med mamma!" K sa då att mamma har ej råd och C kontrar med " Det har hon visst, hon fick barnbidrag i fredags!!"
Kevin blev naturligtvis svajig och undrade varför vi inte kan åka för jag fick ju pengar i fredags..
Det gör mig så förbannad.. säger jag att vi ej har råd är det inte upp till C att ifrågasätta detta. Han vet inte ett jävla skit vad jag har för pengar eller vad jag behöver använda dem till. Att jag måste hålla på dem för att få pengarna räcka hela månaden..
Men han som får X antal mer slantar per månad och inte alls använder de barnbidragspengar jag skickar över till honom var månad för att köpa kläder till pojkarna osv har mage att kritisera min ekonomi så barnen tycker vi har de eländigt här och undrar varför vi ej kan åka när vi fick pengar i fredags.

Jag blir så pissarg!!!!!!




Tidig julafton

Helt oplanerat fick vi en liten julklappsutdelning a la tjuvstart här på kvällen. Barnen är hos C när Tomten kommer så vi pratade om att ha en minijul kvällen innan men tänkte att varför inte då redan idag så kan de ha roligt med sina DS och spel hela helgen fram till jul.
Överlyckliga barn var det faktiskt. Jag hade förväntat mig lite olika reaktioner men K flög på mig o kramades när han såg vad som fanns i lådan :)
Sen kan man sammanfatta den här kvällen med S P E L A !!


William ännu ej sett vad som finns inuti lådan..


Kevin har tjuvkikat in i sin och ser rätt belåten ut :)


Wuhuuu


Resten av kvällen.. W går i fotbollskläder för de hade visat Zlatan på tv innan :p

Dessutom pratade de med moster som sa god jul och sa att de kunde få sina klappar från henne med när vi ändå var igång och vips hade de sex stycken spel att roa sig med allt som allt!

Nu är det väldigt tyst från barnen. De lade sig och spelade i sängen en liten stund och kom sedan ut och lämnade sina DS här hos mig för att sen pipa in i säng utan protester.. o nu är det så tyst så tyst :)


Åt skogen till..

Idag har det hänt mycket.. Skinkan har griljerats, smakade klart godkänt. Granen inhandlats och trampats hem med. Julsnickersarna tillagats. Granen klätts..
Nu har jag egentligen disken kvar men tänker vara fräck och lämna den till imorgon, inte så att den kommer springa ifrån mig utan den väntar nog snällt på sin tur.




Duktiga barn hjälper till och bär gran.


Färdigt resultat.


Bra inköp :)

Inte så ofta jag köper kläder till mig själv men nu inför jul hade jag budat in både en jeanskjol och en Espritskjorta som jag tyckte var röd, julig och fin :) Kläderna kom hem lagom till helgen och blev jättebra, så nöjd så!
Det här tyckte jag om, inte för pråligt utan lite mer avslappnat som jag.



Trots att skjortan var väldigt röd så kommer jag ändå kunna använda den till vardags precis som med kjolen..
Tradera ♥


Tandläkarbesök..

Besöket hos Tandläkaren gick väldigt bra och smidigt. Inga tänder som behöver dragas ut för stunden utan nästa kontroll blir i Aug-09. K mun är väldigt trång för alla tänder som vill få plats vilket gör att han nu vid 8 års ålder tappa stora tänder som annars ska tappas först vid 12 års ålder.. men vuxentänderna underifrån trycker på och gör mjölktänderna lösa. Naturens sätt att själv lösa det..



Efter tandläkaren var avklarad hämtade vi upp lillebror på Fritids och åkta alla tre ner till stan för en första fika på Espressohouse.. hua vad dyrt det blev men gottgott!!

Nu barnen blivit hämtade av C och jag har en kväll i tystnad innan de är tillbaka här imorgon igen..


Promenadväder..

Tittar ut och det regnar!
Hade jag fått välja hade jag krupit ner under täckena men bara att snöra på sig kängorna och dra mössan långt ner över öronen och gilla läget..




Febrig natt..

Natten innan höll jag på att frysa ihjäl men inatt var det hur gott som helst :D
 
Donnys kom hem från jobbet och påstod att han hade feber.. mina erfarenheter från tidigare liv säger mig att det oftast inte brukar vara så illa. Att det låter högre än vad det verkligen är. Fast ju längre kvällen led desto varmare blev han. Ett tecken på att något var fel var att han frös, trots tjocktröja och filt i soffan låg han och frös. När vi skulle lägga oss fick han rotat fram ytterligare ett täcke som vi hade ovanpå det vanliga och ändå låg han och hade ståpäls på benen medan han var glödhet.
Inte för att sko sig på annans olycka men det var en underbar natt värmemässigt sett, ett tag var han så varm att det nästan gjorde ont. På morgonen berättade han om sina feberdrömmar han hade haft, att det var viktigt att han var så varm annars skulle något stelna som det var ytterst viktigt att det ej gjorde. Nu när klockan ringde hade han svalnat av en aning så det värsta var borta, token valde ändå att gå till jobbet även fast han har en giltig anledning att ta det lugnt.


Donns inte alltför välmående på kvällen..


Lät bli att somna om när D gått förut. Om en sisådär 40 minuter får jag börja traska mot tågstationen för färd hemåt. Kevin ska till tandläkaren kl 13 så måste hämta upp dem i skolan vid 12.30 tiden.
Lovat dem fika hos Espressohouse sen när det är överstökat.

Kollade kollinr jag hade fått från barnens julklappar och som status stod det att avi var utskickad. Har jag ordentlig tur hinner det komma med dagens post så mamman kan sitta och kolla igenom allt ikväll när barnen är hos C. Imorgon eftermiddag är de tillbaka igen..

Men skriver mer i eftermiddag..


Gratis Cola :)

Om ni inte redan har ett användarkonto hos Coke.se tycker jag ni ska klicka er dit och skaffa er ett omedelbums. Just nu kan man skicka iväg ett presentkort på en 0.5 l Cocacola att hämta ut hos Pressbyrån eller hos 7Eleven till tre av sina vänners mobiler. Bara att besöka och hämta ut..
Men kvicka er på, begränsat antal presentkort..





Freezing..

Låg och tänkte på det där inatt när jag höll på att frysa ihjäl under täcket.
Hur kan folk ha såna skillnader temperaturmässigt?
Jag för min del är ofta kall och frusen, kalla händer och kalla fötter och en kyla inom mig som går ända in i märgen.
D är precis tvärtemot. Han kan gå utan strumpor men likväl jättevarm och go om fötterna, jag hade haft två isklumpar!


Inatt frös jag som en tok under hans tunna täcke medan han till slut tyckte det blev för varm och tog av sig det!
Imorse när han gick till jobbet fick jag en filt över mig och dessutom roffade jag åt mig en tröja som låg nära sängen.. men i slutändan fungerade det för att hålla mig ljummen, inte varm! Hemma sover jag under två täcken och vi snackar inte tunna täcken.
Ser vi till underhudsfett borde jag vara den varma eftersom han inte har ett uns fett på den lilla kroppen medan jag har och blir över.
Så det önskar jag mig av tomten.. ett nytt självvärmande system till min kropp, det ska vara enkelt.. bara att plugga in, som ett chip eller nått!

Julklappar till barnen fixade..

Det allra viktigaste glömde jag igår när jag skulle till Donns.. min bankdosa *suck*!

Hade mailat några stycken ang julklappar till först och främst Kevin men när en person hörde av sig ang ett paket som i så fall även skulle täcka in William så kändes det helt riktigt. Nu behöver de inte slåss om själva saken utan får var sitt och detta överkomligt.. kruxet var då betalning men snälldonns fixade överföringen och får så tillbaka sina pengar när jag kommer hem och får tag i dosan igen.
Säljaren har bekräftat att pengarna kommit in och postat iväg mitt paket och skickat mig kollinr :) Så innan jul lär det komma! Hoppas de blir glada.. det här var vad jag hade tänkt från början fast gick ifrån idén då jag inte trodde jag skulle få råd med två.. men det verkar lösa sig till det bästa ändå. Och skulle nu W julklapp dyka upp som jag redan beställt så kan jag spara den tills han fyller i Januari :)

Julklapparna till boys börjar med Nin. Ds med 6 kassetter.. nu kanske förvillat K om han skulle läsa här :)


Finemang

Resan med mitt Prio-kort gick förresten überbra. Nemas problemas, bara att visa fram så var de klart. Gott att veta att min hemresa redan ligger på kortet så behöver inte tänka på varken pengar eller biljetter när jag ska hem igen imorgon.

Supergirl..

Jag börjar förstå det här med den nya lgh varför den skulle vara såpass mycket bättre än den förra. När man sitter i soffan kommer det nu ljus in genom fönstrena, inget mörker, ingen nackspärr när man ska titta ut för att se vilken färg himlen har. Man har utsikt även om det är en trist och grå barrbackad vinter utsikt för stunden, men liksamma är det utsikt.
Nackdelen är bara att det ska vara så förbannat kallt här..


Minor Majority - Supergirl..


Resa med Prio

Har nu bokat mig tågbiljett till Vbg tur och retur . Blir ekonomiskt bättre så än att ta bussen. Den här gången ska jag ta och testa på något nytt dessutom. Jag ska göra en biljettlös resa och använda mig av mitt SJ Prio kort och slipper på så sett tänka på att hämta ut biljetten innan avgång. Tror nog det blir smidigt!




Borde nog ta och börja packa även om det inte är så mycket jag ska ha med mig.. kameran och datorn är obligatoriskt men kanske lite kläder och annat bös kan vara bra att ha. O sen duscha och utfodra djuren o rota reda på modemet jag lovat ta med.. lite att stå i ändå!


Kevins Lusse

Igår gick Lusse nr 2 av stapeln och Kevin klarade av sin dikt inför publiken helt fantastiskt bra. De flesta barnen hade fusklappar men inte K och ett barn till som körde utantill.


Pepparkaksgubben Kevin intill stjärngossarna..


Så duktig och läser dikt på egen hand.


Kevin & Mormor - dags för fika!

William var också med men ville tyvärr ej fastna på bild den rackarn.. hans tunga har en förmåga att göra det dock!


Sömnbrist men bra ändå..

Barnen kommer hem lite senare idag då Kevin var vänlig att vilja stanna kvar på Fritids en stund längre på eftermiddagen. Detta av att han hörde att jag hade "Utvecklingssamtal" med chefen direkt efter avslutat arbetspass i morse.
Natten gick bra och mötet likaså. Full av energi när jag gick därifrån strax innan halv nio bestämde jag mig för att åka ner till stan och handla för att slippa detta moment nu i eftermiddag när jag vaknat. Smart, för inte har jag någon lust att hasta mig iväg nu och frukost har jag redan fått i magen.

Kom hem strax efter nio i morse, la några bud på Tradera o till min glädje har jag nu fått mig en jeanskjol när jag vaknade och såg att budet gått hem.
Somnade gott under två täcken och vaknade inte förren kl 14.50 då Donns ringde och väckte mig..

Ikväll blir det lussefirande numero två när Kevins klass ska ha sitt uppträdande. Kevin skulle tydligen läsa en frivillig dikt som han haft stora problem med att lära in, och frustrerad och otålig har han varit. Men nu när han ringde när de åkte hem så kunde han den faktiskt.. hoppas det går bra. Igår kväll var det så illa att han inte ville på lusse alls, vilken press de kan känna de små!

När lusse sen är över skulle de tydligen med mig hem igen eftersom C hade möte av något slag. Jag behöver verkligen vila men det sket sig grovt. Sen inatt har vi ny person som går bredvid, vilket innebär omkastning i vardagen. Såå till morgonen lär jag sova gott när jag kommer hem..

Sen kommer det bästa :)
När barnen åkt till C imorgon eftermiddag åker jag till Vbg för två dagars egentid utan både jobb & barn, enbart Tinatid.. De är väl efterlängtade nu. O ska bli skoj o se hur D nya lgh gått framåt då det är två veckor sedan jag var där sist.

Men nu kom kiddosarna in genom ytterdörren :)


Julbordsresa till Kärlingesund

Julbord Kärlingesunds Gård 12-13/12-2008.

Hade för dagen fått för mig att locka håret.
Sist då för 1½ år sedan gick det sådär och lockarna försvann i intet en stund efteråt, men ett nytt försök denna ggn.




Donns kom och hämtade upp oss strax efter kl 17. William var för stunden på hiskeligt humör men detta försvann omedelbart när vi kom oss iväg. Ut i mörka skogen for vi och nära var det vi fick en rådjurssadel med oss men rådjuret klarade sig för denna gång, kanske lärde den sig en läxa med att hoppa ut framför bilar så.
Kärlingesund ligger cirkus 30 minuter från stan. På somrarna fungerar det som vandrarhem men mest har de konferensverksamhet.


När vi kom in fick vi nyckeln till vårt rum och när vi lagt in våra väskor bjöds vi på glögg och pepparkakor i köket på bottenvåningen. Efter en liten stund blev vi välkomna upp i matsalen där bordet stod reserverat och vi kunde slå oss ner medan rätterna bars in till långbordet intill oss. Barnen hade myror i benen och följde noga vad de bar in för något att äta.


William spänd förväntan..


Kevin så fin i sina nya kläder..


Långbordet med en del av all mat..


Hur mysigt som helst där inne..



Maten var underbar och vi åt alla det vi själva tyckte var gott. Jag o Donns fick nog en gemensam favorit i ägghalvorna med majonnäs och räkor på. Så krämigt och smakrikt. Själv åt jag 4 stycken :p Efter äggen kom den inkokta laxen som var hundra ggr bättre än på förra julbordet jag var på i slutet av Nov. Donns var redig och smakade runt efter det som var bäst först medan jag gick mer på det jag visste att jag skulle tycka om. Förresten hade den en kycklingfilé med örter på som var jättegod, den hade lätt funkat till en potatisgratäng.
Barnen gick och plockade det de ville ha på egen hand. Kevin åt nog mest prinskorv och potatis medan William pillade i sig köttbullar och sen mer drog sig åt clementin och pepparkakehållet.
Gottebordet började lugnt för att sedan växa mer och mer. Äggosten med hallonsåsen var något av den godaste äggost jag ätit, så saftig och krämig.. den hade de absolut lyckats med! Chokladkaka med mintsmak och grädde, toscanötkaka av något slag, hemmagjorda chokladpraliner och kolor, kex & ostar, nötter.. o skumtomtar.


Donnsen besökt godisbordet..


Äggosten var mumma..


Vi blev mätta och mer därtill. Förutom Kevin som efter godiset plockade till sig ännu mer prinskorv och potatis :) William plockade odiskret med sig pepparkakor och clementiner för att få äta idag!


Kevin går på mat ytterligare en gång..


William mumsade på bland clementinerna..


När vi var mätta och nöjda gick vi ner till rummet och la oss på sängen och vilade en stund. barnen underhöll sig först med att spela lite gameboy och bygga med lego. När de tröttnat på detta tog de med sig kameran ut och tog kort på huset.


William spelar lite gameboy i sin säng efter maten..


Donnsen vilar middag..


Gemensamt nöje, D fick oxå lov att spela..


Intressant, barnen byts av för att titta..


Gemensam bild :)


Runt 22 tiden var det läggdags för minisar och även detta moment gick ovanligt bra. Inget bråk eller kiv mellan barnen alls på hela kvällen.

På lördag morgon, lucia och allt så vaknade vi strax efter 8 av Kevin som fått väckt William och som nu skulle på toaletten. Kunde dra oss några minuter till innan frukosten lockade de små. Frukosten var oxå fin och som igår var äggen något extra. Kevin åt Honungsmelon och William kokta ägg till frukost, men även nu var det äta vad de ville tills de var mätta.. är det "semester" så är det!


William studsade in i bilden men där bakom sitter vi och äter frukost..


Slapp efter frukosten..


O efter slappet en hel del bus..


När frukosten var avklarad var det lite lugn innan vi började packa ihop oss för avfärd hemåt. Kevin tyckte att vi kunde stanna där ett tag till. Totalt sett är vi så nöjda, att det kunde bli så bra när vi innan aldrig hade hört talas om stället ens. När vi i flera veckor byggt upp förväntningar och då inte minst barnen och så blir det så lyckat :)

O har ni sett.. håret höll såg fantastiskt bra och man kan faktiskt urskilja lockar även idag :)
Trivdes verkligen med håret såhär lite ostyrigt.




Så som Kevin sa.. Kan vi inte åka dit nästa år igen?
Återstår att se!




It´s a sad sad goodbye..





Vår TöskaTärrääss som fått sig ett sånt alldeles jättebraigt jobb!
Nu kan vi tryggt göra oss illa när vi vet vem som får ta hand om oss.
 Alltid välkommen att komma och gästspela när som helst, speciellt på Lena & Tenas pass ;)




Vi kommer toksakna dig..


Julklapp.. eller?




Trött men snart bär det iväg..

Då var det så dags. Om några timmar sker tillfället barnen och i synnerlighet Kevin räknat ner till. Julbord på Kärlingesunds Gård. K klassföreståndare kom och frågade i morse om det var idag det var för Kevin har tydligen pratat om detta konstant i skolan sen vi bokade :p
La mig inte överdrivet sent igår men trött var jag ändå när klockan ringde imorse. Så trött att jag ställde om klockan fel men så vaknade vi strax innan sju ändå som tur var och barnen kom till skolan i tid. Tror detta är tredje gången de senaste veckorna.. kanske är vintern som gör denna morgontrötthet.

Frukost, kaffe, kaka och sedan var det städ i de tre burarna medan Wilma hängde och klängde i mitt hår. Gott o ha det gjort.. Har under tiden lyssnat på gamla BonJovi och Aerosmithklassiker för att nu övergått till Phil Collins. De går aldrig ur tiden!

Piggat till håret inför jul..

Affärerna har slutat sälja de slingorna jag använde när jag hade tonat mitt hår. Som ersättning provade jag ikväll på L'Oreal Couleur Experte där både färg och slingor finns i samma förpackning. Prismässigt går det på ett ut som innan.
Mer ingående får jag se på håret imorgon i dagsljus men som jag känner nu blev resultatet helt ok :)



Skulle tro att jag fick någorlunda samma färgresultat med skillnaden att mitt hår känns något ljusare av slingorna jämfört med bilden på förpackningen.


Espresso House

Om 19 timmar sker det största nere i Centrum sen ClasOhlson öppnade. Vi ska få vårt eget lilla Espressohouse och jag är rätt lycklig över det.
Mitt i dagsläget inte så använda kaffekort får nu dammas av, spännande att se om jag kanske har något innestående saldo kvar. Nu är det snart 1 år sedan jag åkte till Gbg sist gång vilket innebär att kaffekortet inte heller använts under den här tiden.. Så klart jag måste inviga stadens nya stjärna med en Cappuchino, eller en Frapino kanske till o med!




Tills dess ska jag nu hälla upp en kopp av mitt hemmagjorda för nu blir de frukost!!



Luciafirande med William

Lusse Lelle Lusse Bibbi..
William hade för kvällen sitt allra första luciafirande inom skolvärlden. Alla fyra förskoleklasserna sjöng upp till sång och de var så rediga så. Min lilla pepparkaksgubbe såg ut som en liten sköldpaddesvamp :)


Massa barn.. lille wille längste pepparkaksgubben..


Jorå, man passar på att fota när han skrattar åt sig sjäv över att han nyss gjorde en ful min..


Liten Kaka full av bus tillsammans med Mormor


Krams


C & Kevin som huggit in av lussefikan..

Nu ska jag ha en timmas slapptid innan jag ska till jobbet igen.. nu inte långt kvar till julbordet på fredag :)


Huvudvärk, spänning, kaffe och min Gums

"Man kan inte sova bort hela dagen"
Jo men just nu hade jag behövt det. Ögonen svider och huvudet dunkar och ansiktsbenen värker.
Ingen sova idag, snart kommer barnen hem och ikväll är det lusse för William i skolan.

Ska ta några alvedon och en kopp kaffe och hoppas det mesta ger med sig. Haft mer huvudvärk senaste veckorna faktiskt..

Natten var wünderbar as always.
I natt drog vi det till en helt ny nivå.. den som gick vinnande ur det hela var Pappa Keno och Jag.. Tärrääss får vänta in nästa tillfälle. Men vi kan nog avslöja vi la till en nypa spänning i det vardagliga, något medryckande och adrenalinshöjande.

Natten gick kvickt och trots att jag trodde att jag skulle frysa ihjäl på kvällskanten när jag upptäckte att jag hade fått med mig fel tröja till jobbet - enbart kortärmade.. men jag överlevde och tacksam att det inte var en av de mest köldslagna nätterna där.

Nu får jag hälla i mig kaffe..

Min darling fingums har öppnat ny blogg..
MajaminMajaminsötalillahmmhmmpapaya..
Hur lätt är det då att komma på nått fint som rimmar på piraya!!!

Besök henne NU!



Marie & Emilia

Marie och Emilia kom hit för en liten kaffe förut. Emilia & William boundade snabbt trots att de bara träffats en gång innan och det i somras. Att hon är tuff som en kille gjorde att de kunde leka på lika villkor. Så bra vänner att W tyckte att hon kunde sova över hos oss istället för att åka hem, och det bara efter en timma :)

Kevin är fotografen för dagen..












Mammorna såg rätt uttråkade ut med sitt kaffe men så var inte fallet alls!
Nu har barnen åkt till C och jag ska försöka få gjort lite middag för sen är det jobba igen..


Kvällsbus

Är det något som ungarna gillar är det sängbus och de försöker på alla sätt att förhala tiden för att få hålla på en stund längre.. oftast är det barnen mot mamman  i en stor hög av armar och ben som försöker kittla åt alla håll som går.


*glädje*



Går mot slutet..

Med lite förtvivlan går jag nu in i femte och sista säsongen av Q.A.F.
Vet inte riktigt vad jag ska ta till mig efter jag gått igenom denna serie.. inte vill jag att det ska sluta nu. Alla karaktärerna har sin egen lilla självklara plats och kommer bli tomt utan dem..





Kläder till Kevin

Snabbt lätt och enkelt hade man fixat julkläder till Kevin.. dessutom blev det inget gnäll alls över fula kläder utan han tyckte om dem :)

 
 

Tradera ♥
Vit skjorta strl.152 - 15:-
Slipover    strl.152 - 25:-


Fina kläder som passar till lite allt möjligt..
Med lite tur är de här innan julbordet på fredag!


Röjj

Tvättberget hade intagit vårt badrum. Kan märka viss skillnad i lätthet att få tvättid nu inför jul. Annars går det relativt smidigt men nu fick jag vänta nästan en vecka på passande tid. Nu var det åtskilliga veckor sedan sist så de tre fullpackade maskinerna jag tryckte in nu på förmiddagen var välbehövliga, dessutom kan man nu röra sig i badrummet.. stigen till toaletten är nu en motorväg.

Gårdagen började slött men när barnen slutade skolan fick jag det där efterlängtade rycket och begav mig in i barnens rum med röd soppåse.Jorå, hann få slängt en hel del innan William kom insläntad från skolan och panikartat dök ner i skräpet för att se vad jag tänkt att kassera.
Till slut, fyra timmar senare är rummet beboligt igen och vi alla tre förvånades över hur stort rummet är när det är iordning.



I vanlig ordning somnade jag när barnen somnade, eller kan nog till och med ha gjort det innan. Vaknade groggy en stund senare. Brukar aldrig ha problem att somna om då jag redan är rätt borta men igår typiskt nog var det omöjligt.. låg och vred på mig bra länge innan jag somnade.
Höll på att försova oss fint imorse igen men klarade oss då vi ändå kom upp innan kl 7.. så morgontrötter vi alla tre!


Toppen

Vi hade en riktig guldnatt Lena, Andreas och Jag.. och nu är det ona kvar att göra innan jobbhelgen är genomförd.





G O I N G A R ! !


White morning..

Se vad som hände i natt.. världen blev vit. Tråkigt nog är det nog grått igen när vi vaknar framåt eftermiddagen.


 

Tärräss precis försökt mula Pappa Keno, därav hennes lyckliga, något vilda ansiktsuttryck :D
Pappa inte ledsen han heller..


Klipp it!



Började klippa lite grann, ett sånt där ryck jag fick. Klippte lite till.. och lite till. Blev mörkare och mörkare i handfatet av allt hår som la sig som en tapet mot det vita kaklet. När jag väl var färdig hade det nog försvunnit en 7-8 cm minst men ändå känns det ändå som jag har längden kvar. Det var nog ganska långt trots allt.

Om det blev jämnt?
Ingen aning, men jag betalade nada för 10 minuter mot annars massor av slantar.
So I don´t really care!

Nu pågår det en inre debatt om jag ska klippa lite till när ändå saxen ligger i badrummet..
To be continued..


Utflykt Vbg

Var det en sådan där dag då det mesta jävlades?
Det är då man får ta till problemlösningar..

Hade pratat med K klassföreståndare om att han skulle sluta en kvart tidigare vid skoldagens slut för att vi skulle hinna ner till Centralen i tid för att hinna med ett tåg. Så långt inga problem. Tog för ovanlighetens skull ( det var nog där det började) med mig barnens busskort med mig hem på morgonen eftersom jag senare skulle komma och möta upp dem på skolan innan vi skulle åka ner till stationen.
Vi skulle åka till Vbg och hälsa på Donns i nya lgh så hade bokat biljett så det var klart. SJ blir halva priset för oss tre jämfört med Västtrafik då man på SJ får ha med sig två barn för 5:-/styck på en vuxenbiljett.
Kom hemifrån i god tid och kom med 3:an bort till Dalaberg som vanligt, trots att jag vad jag insåg i efterhand använt Kevins busskort istället för mitt eget.. men chauffören anmärkte inte alls. Ser väl knappast ut som 15 :S
Borta vid bussbytet vid Dalaberg var jag nog lite disträ för när bussen kom klev jag på och parkerade mig på ett säte. vad jag inte hade räknat med var att bussen istället för att svänga in mot Fasseröd fortsatte ner till Bleket.
Fundering. Fundering. Fundering.. hur göra?

Hade ingen möjlighet att möta barnen då vi i så fall skulle missat tåget. Och själva hade de inga busskort då jag hade tagit med mig dem på morgonen. Fick ringa Fritids och be Kevin ta med sig William och slå på mobilen. Pojkarna fick då ta och jogga ner mot stan från Sandersdal och samtidigt sprang jag från sjukhuset där jag hoppade av och kunde möta upp dem borta vid broarna innan Mona Lisa. Tillsammans promenerade vi raskt den biten som var kvar och vi hann trots att det såg mörkt ut när jag insett att jag hade klivit på fel buss utan att ens reagera över att det inte stod rätt namn på.
Smått trötta i benen var dessa gossebarn när vi kom på tåget.. men glada ändå. Utflykt!


Röd om kinderna efter springandet..


Yey - tåg!!

Donns kom och mötte upp vid stationen i Vbg och for sedan hem till nya palatset.. Jag tyckte verkligen om lilla grottbunkern i U-a men kan förstå att han föredrog denna då det faktiskt kom in dagsljus och dessutom ej var någon insyn. Blir säkert bra det här även om jag fortfarande föredrar den andra, men får han bara boa in sig så blir det nog grejt det här med.
Barnen fastnade för film och tvspel medan de vuxna plockade lite flyttsaker..
Efter en stund var det bilbesiktning i T-hn så under tiden gjorde boys och jag lite handling på Överby.


Intagit soffan..

När vi kom tillbaka var det mer tvspelande och Korv & Bröd innan vi skulle till Uddevalla igen. Kevin tog lite kort men som vanligt är det ett omöjlighetsuppdrag att få D att titta in i kameran samtidigt som han säger smile.. Men jag ger inte upp, någon gång så!



Litet smile iaf..

Väl tillbaka från besiktningen skulle Morgan (Donnys broder - Tinas klasskamrat Brålanda) låna bilen och pojkarna muttrade rejält över att behöva gå till stationen men rackarns kom han tillbaka precis när vi klev ut genom ytterdörren och barnen slapp gå till stor glädje. Morgan var både lik sig som barn och som sin storebror, precis som jag mindes.. växt lite bara på dessa vad det nu kan vara 16 år sedan jag flyttade till Uddevalla :p Kul att se honom..

Hem blev det X2000, även det billigare för oss tre än med Västtrafik..
Pojkarna hade haft sina svackor under dagen då det varit gnäll men gick ok ändå.. men somnade fort när de kom i säng hemma sen.. Då passade the mother på att frossa vitlöksbröd så det stod härliga till. Kevin berättade i morse att det kändes :D


RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari