Dröm

För att fortsätta lite på Jamiesamtalet så drömde jag om honom i morse. Säkerligen pga av att jag hade letat fram bilder av honom igår till bloggen.¨
Storyn löd..
Jools vart med, inte så trevligt kanske men hon hade varit barnkalasfixare och haft hand om ett av mina kalas.. jo eller hur.. När jag sen vart över till henne för att betala så vart Jamie där :D O sen tog nästan drömmen slut.. ne inte så mycket barnförbjudet alls, men ändå en sån dröm man mår bra av hela dagen :)


Jamie :)

Såhär årets sista dag ska jag för er i bloggvärlden komma med ett erkännande.
Ända sen han började synas hos SVT i början av tvåtusentalet som en spinkig pojkspoling med alldeles för mycket hår har jag kvittrat för denne sparv.
Jamie Oliver

Han är en sån där som alltid finns med i ens medvetande, ibland ganska klar fast oftast som en suddig skugga, men likväl alltid med. Det är något med honom som fångar mitt intresse, hur han för sig, hur han rör sig..

   
 

Och självklart har jag en Flavour Shaker..


Princiipen även om jag bara använt den 2 ggr..

Den här bilden fann jag på en gammal dvdskiva jag hade brännt massa kort på.. Alltid varit min favoritJamiebild.. Kolla in blicken!!



Intresset är stort när min Englandsvän som för övrigt hatar Jamie Oliver skickar mig en chokladkaka med Jamie tryckt på.. Ska ta kort på den och lägga in :)



Sen.. är det någon som ser likheten mellan Jamie & örjan.. eller är det bara jag?

 
Samma utstrålning och kroppstyp i mina ögon...




Och när vi är inne på likheter så tycker jag att Ryan Cabrera här hör till samma gäng..

 



Vip

Vip..

PSB

Pet Shop Boys börjar bli till åren nu..

Rooland

Rooland, va go han är! Han är världsbäst!!


Vilken natt!!

Sömnlösheten hägrade, belägrade..
Klockan 03.00 vart jag fortfarande vaken. För att fördriva tiden spelade jag mobilspel, messade med workisarna och försökta tänka mig bort till jobbet hur trött man kan bli där ibland, här hemma har jag ändå möjligheten att sova till skillnad mot där.. men ikke, det vart som förgjort, vaken vart jag likväl!!
Somnade måste jag ha gjort till slut för vaknade till över att K tjoade "det är sool idag" och sen plask försvann vi in i dvalan igen.. tills gojjorna tröttnade på allt sovande och försökte få upp oss bäst de kunde. Det vart för en timma sedan, och solen sken fotfarande.

Efter att verkligen ha öst ner i tre dagar i sträck nu med enbart mörker runtomkring är det så tacksamt dessa strålar vi får på oss, och energin börjar återvända.. den som vart obefintlig senaste veckan. Bara det att kunna öppna balkongdörren och vädra utan att få en växande pöl på golvet innanför. Fick ett ryck och började dammsuga innan jag ens tagit fram frukosten, nu syntes allt damm så tydligare.

Kevin som brukar sega sig med sin frukost, hungrig men inget som duger osv.. åt upp den på bara någon minut, för utanför dörren stod en bekant till honom som ville leka. Och efter Kevin gick ut har jag fått ätit min frukost samt kaffe på det i tystnad, helt otroligt vilken känsla..

Att solen betyder så mycket!!

Pengar!

Nu har jag skrivit ihop ett klagmail till västtrafik, sist så gick de vägen och jag fick *wow* 50:- i en värdecheck från dem som kompensation :p Varje öre räknas!! Nått sånt hade inte vart fel nu heller :)

Sen slängt in en ansökan till SJ igen.. inte för att jag vill byta jobb egentligen.. men det är ändå något jag känner att jag måste göra det här med SJ, blivit en fix ide.. så fort de söker folk ska de få en ansökan.. o sen kommer Ikea snart me :P Vill ha mer pengar, så de så!

Nu ska jag fika mig lite med kaffe o nybakt mjuk pepparkaka a la mormors recpt, Kevin gav den godkänd iaf :)

Semlor a la mig

La oss något tidgare igår men sov något längre idag :p Börjar komma in i tonårsfasoner både jag och Kevin..

Ner till stan och handlade lite, Kevin fick sin McDglass för Dec månad innan kupongen blir obrukbar om några dagar. 



Och jag fick mina semlor *flin* På konditoriet hade de gårdagens för halva priset så istället för att få en styck billigare valde jag att få två för priset av en :p
Så här ska en semla ätas - Kolla noga..

 

Vanlig semla / Tinas semla.. i djup tallrik med kanel och varm mjölk runtom.

Enligt Wikipedia är mitt semmelsätt inte alltför ovanligt ändå! Menar la de ;)

Flytt..

Om en vecka lämnar mitt nr dear Halebop och flyttas vidare till 3. Om jag efter bindningstidens slut sedan hoppar tillbaka kan man aldrig veta, det återstår att se.
Hittills så har inte 3mapparna i mobilen stört mig alltför mycket så kanske att jag behåller dem ändå.. och Mina Sidor hos 3 verkar mer användarvänliga än de vart för några år sedan. Än så länge är jag inte missnöjd iaf :)

image271

Raketj*vlar

Vad är det för någon dag idag ärligt talat!
Det är grått och öser ner regn ute, tröttheten hänger över oss.
Trodde, var ganska säker till och med på att vi hade tvättid idag.. släpade ner allt för att upptäcka att vårt nr inte existerarde.. om jag är en vecka fel ute eller om den har försvunnit i intet spelar mindre roll, något tvättande blev det ej.

Kevin vill ut till Torp men jag motar allt jag kan. Jag vet varför han vill dit.. och det vill inte jag. Som andra barn är även han fashinerad av raketer och smällare och hade gärna bränt upp pengar på detta sekundnöje. Jag är ganska glad det är 18årsgräns, men gnället över att jag inte köper raketer i hans ställe är öronbedövande. Och inte att jag frivilligt åker dit ut för att se och höra honom ställa till med en scen när han ej får som han vill.. Så blir en hemmadag idag, o det har vi inte haft på länge känns det som.

Kan inte påstå att jag är förkyld, men jag befinner mig någonstans där mittemellan. Halsen gör inte ont, men känns obehaglig. Huvudet har inte jätteont, men det gör sig påmint. Svagheten däremot visar sig från sin fulla sida. Det jag orkat idag är att bädda sängen.. Ska göra potatisgratäng till middag, de ska jag göra :)

Kevin vart lika slö och gnällgnällig som jag idag men för en liten stund sedan kom en kompis till honom och knackade på dörren så nu är han lite aktiverad en stund.

Semlornas återkomst

Hos mor och skriver ansökningar a hennes vägnar på datorn.. träsmak långt upp på ryggen nu :p

Men det jag ville säga är att tamdamdam.. nu är de här :D

S*E*M*L*O*R*N*A

image270

Såg dem läskande med en grön marsipanskiva mellan grädde och topp nere hos Wienerkonditoriet nere i stan på vägen hit..
Äntligen, inte en dag för tidigt enligt mig ;)

Onsdag 26/12

Onsdag / Annandagen
blev jag väckt 11 :p Frukost och sen for Tero mot Gbg, snabbdusch ocn ner till stan för lite reashopping. Kevin köpte sig en Fläkt! och en Tamagotchi medan jag fick mig en Golla mobilväska, för att bevara darlingen repfri :) Lite godisköp och sen hem hit..
Sedan vid 18 kom morfar och vi drog ner till systern för fika.
Nu blogging och efter det mys i soffan till ett avsnitt av Kustbevakarna :)

    
Nya mobilväskan - Erica & Nicklas - Far & Kevin - Erica skrapar Triss


Tisdag 25/12

Tisdag / Juldagen
sov jag till 13 igen och sedan kom Kevin hem med alla klappar. Vi for ned till stan och inhandlade lite mat. Gjorde varma mackor istället för middag och det dög för oss. Började bygga ihop Flexi Trax banorna K fått dagen innan och när vi nästan vart klara kom Tero. Trött Tina bosatte sig i soffan när de andra byggde och körde.. Kevin slocknade runt 23 tiden och då blev det sova direkt här med..

  
Kevin & Tero leker Flexi Trax

Måndag 24/12

Måndag / Julafton
hade jag ställt klockan på 13 och fick bistert stiga ur sängen när den började pipa. Trött in i duschen och åkte sedan nästa buss ner till stan med resterande julklappar. Kalle på tvn och när syster entrade lgh så blev det glögg följt av julmat.
Tomten hade visst inte ått mormors flyttkort så det blev en tomtelös jul, men K vart mest bara nyfiken på sina paket.

   
Kevin finklädd - Amaryllis - Syster & Mor - Julklappsutdelning

  
Mormor & Kevin - Björn & Morsan - Tina Jul


KL 21 vart det bussdags och mot jobbet igen.. denna julaftons kväll jobbades med Jonne & Jörgen :)  Innan trodde jag att just julaftonsnatten skulle vara en lugn natt men det vart en del att göra trots allt även om allt flöt smidigt.

  
Tina Jobb - Jonne Jobb - Jörgen Jobb

Söndag 23/12

Söndagen användes till sista julklappsinköpen och packning och sedan ner till mormor som Kevin skulle sova hos när jag jobbade. Lämnade honom där på kvällningen och skulle fara upp mot jobbet. när bussen ej dök upp, tur nattC bor nere i stan så åkte upp med honom så kom i tid ändå. Vart en ganska lugn natt med Christer & Jörgen fast på morgonen fick jag åka med en boende till akuten och kom hem först 8 på julaftons morgon.

   
Tomtebloss - Kevin tar egobilder - Testar sängen hos Mormor - Kollar Bingolotto

 
Christer - Jörgen

Lördag 22/12

Inte haft någon större tid över de sista dagarna, alltid har det varit någonting man skulle göra.
En liten resume för de sista dagarna blir något såhär..

Lördagen
åkte Kevin och jag ner till Göteborg med bussen. Hämtade min lilla nya gröna darling och när det vart avklarat satte vi oss på tåget mot Kållered. Smidigt kom vi fram och på perrongen mötte Traderasäljaren upp med Legot jag köpt till William i julklapp. Efter 20 minuter kom tåget och tog oss tillbaka till Centralstationen. Lite småtittande och knöande bland alla folk gav vi upp och åkte ut till Tero, Kevin gosade Vienna och hade det myspys. När det mörknade ute for vi in mot stan och besökte Jul på Liseberg. Ganska väl förberedda mot kylan ( Inte Tero :p)  traskade vi runt bland folk, ljus och goa dofter. Det märks att Kevin blir äldre för det vart stor skillnad självständighetsmässigt nu mot sist. Sprang runt och åkte attraktioner hit och dit som om han aldrig hade gjort annat.

Efter några timmar for vi till Mackedonk och sedan mot Uddevalla. Slappetittande på tvn och där somnade vi allihopa.

   
Bussresan mot Gbg - Viennagos - K Liseberg - K Små Grodorna

Fokus

Ska bara slänga in en bild som jag tog inatt med nya mobilen.. helt ofantligt bra är den :) *gla*

image242
Se så klara detaljerna är i mitten!



Nu nästa buss ner till stan och morsan där Kevin befinner sig. Trött i huvudet, kom i säng senare än vanligt pga oväntad akutenvisit med boende.. men gick bra som tur vart.
God Jul alle man!!

En dos energi till tack..

Väldigt trött nu.. och illamående, men beror nog på tröttheten.

Vaknade och for ner till stan efter en hyfsat snabb frukost. Handlade en julklapp och tog ut granpengar. Upp till Dalaberg och fick valt ut en gran och sen trampat oss hem med den. Sen nästa buss ner till stan igen och till badhuset. I vattnet i två timmar prick och idag lärde sig Kevin att flyta helt utan hjälp :)

Hungriga och trötta gick vi sen till Harrys som vi hade bokat bord hos och åt middag tills vi vart övermätta och ännu mer trötta.
Fick handla en julklapp till och sen for vi hemåt efter lite småhandling på Willys innan. Fick letat upp julgransfoten och granen på plats och i med ljus och kulor. Sedan griljerades julskinkan och efter det städades badrummet.

Har massa mer jag borde få gjort.. håret behöver en färguppfräschning och några paket slås in och sen lite annat stök..

William är iaf på Lanzarote nu och hade 22 grader i luften och 25 i vattnet. Kevin pratade med honom en liten stund och det verkade då ha gått bra ner :)

 
Kevin & Wilma igår kväll / Kevin på Harrys i eftermiddags.

Willelös

Nu har jag sagt bajbaj till lille wille :(

Och sedan gjort chokladkola som bidde ok till slut o sen pannkakor.. avklarat megadisken och sen umgåtts med k, som även han tyckte de vart tomt utan w babblands här hemma..

image239

Urk

Jag hoppas den här är fejk, annars är det disgusting..

image238

Kan inte förstå människor som tycker detta är fint.. jag tycker det är skadat!

Mat & Vikt

Fått gjort det viktigaste, dvs vart iväg och postat Traderapaketen..
Borde städa badrummet, men de e inte kul så jag hittar på andra saker för att förhala det en stund till.. som tex, borde jag inte äta innan jag städar - så jag får energi!!

Förresten så vägde jag mig idag, vart närmare två månader sedan jag gjorde det ordentligt sist. (En smygvägning förra veckan.) Ovägd trodde jag att jag minst ökat ett par kg på grund av taskig fet och onyttig kost och nada motion. Men idag efter jag vaknade vägde jag max 0.5 kg mer än när jag segade ur springning/bramat stadiet. Så när vi på jobbet sätter igång och är rediga där efter jul ligger jag ganska bra till, slipper ju ta itu med massa extrakg som jag hade räknat med :) BMI nu på 22.5 *yey mej*

Mat blir de nog nu.. så jag orkar ta badrummet :p

Luminous Green to meee..

Energiboost :D
I en butik i Nordstan finns en påse med mitt namn på. I den ligger en Luminous Green och väntar på mig.. På lördag möts vi, skönheten och jag!

Förklaring:
Ringde ner till Trebutiken och frågade hur många de hade kvar.. de hade 3 st. Så för att en skulle bli min gjorde säljaren färdigt abonnemangstecknandet via telefon, så ringde upp mig när allt vart klart med upplysningar och annat. Så nu är det bara för mig att hämta hem den.. perfekt innan jul :)

Kanske kan jag nu få gjort lite saker här hemma när kroppen slungades in i den här energikicken :p

Badhus

När barnen kom till mig i söndags vart de inte sena att påminna mig om att jag visst hade lovat dem badhuset på måndagen för att de ej blev av veckan innan.. *stön* Men okej då..

Efter Kevin slutat skolan och vi möttes nere i stan så trippade vi bort till badhuset. Jag hade fått permission av boys att ej behöva hoppa i jag med så satt i värmen bredvid bassängen och tittade på istället. Va himla smidigt, jag slipper bada och de roar sig på egen hand! Så här kan vi göra fler ggr absoluten.

Första halvtimman hade de barnbassängen helt för sig själva, bara det en lyx.. inte en krusning på vattenytan när de skulle kliva ner :)
Efter 1½ timma plaskande började trycka ner den andre under vattnet för att jävlas tendenserna krypa fram och det vart dags att åka hem :p

Vääldigt hungriga och trötta barn och när nattningen väl vart gjord dröjde det ej så länge innan vi sov alla tre, vaknade en halvtimma senare och då vart det lugnt som i graven här hemma. Sen bara slapp o sen donk i säng, men då lite svårare att somna, som vanligt.. nog därför jag vart så trött idag!


 
Jag börjar bli ljushårig.. dags o göra nått åt det..


Snurrig & Mobil

Alldeles snurrig..
Försov oss en smula imorse, bara tio minuter som tur vart och vi hann som vi skulle fast något stressigare.
När jag kommer hem om mornarna efter alla lämningar brukar jag dricka lite kaffe o äta frukost i tystnaden. Men idag dök jag rakt ner i säng. När jag vaknade till någon timma senare när mobilen ringde vart jag fortfarande lika kall trots pyjamasbyxor, sockar och tshirt och på toppen båda mina tjocka täcken, värmen ville inte riktigt infinna sig. Ignorerade ringsignalerna och somnade om igen. Vaknade en gång till av att mobilen ringde, samma okända nr vart det oxå så fick svara denna gång.. och då vart klockan halv tre!
Hade sovit i 5½ timma.. mer än jag sover efter jag har jobbet, men nu hade jag sovit på natten med.. då är man trött. Nu har en liten huvudvärk infunnit sig.

Har ju vart sugen på en Luminous green bra länge nu.. och trots att jag sagt aldrig mer Tre så börjar jag luta åt det hållet igen.. det jag inte gillar är att de lägger in egna mappar i mobilen. Men skulle jag uppleva det outhärdligt får jag väl lämna in den för unbranding. Ringde och kollade med ett företag i grannstaden och då skulle jag få SE orginalmenyer.

Så nu är då frågan hur desperat jag är..
1. Jag kan beställa via Tre:s hemsida och ha den hos mig på tors senast fre lovade Adam i deras kundtjänstchatt.. I know you name, nu får du stå för vad du säger!
2. Pratade med Aircall här i stan och de kunde få hitbeställt en green till stan tills fre.
3. Jag trippar helt enkelt in i en trebutik när jag och K är i Gbg på lördag och kollar där!

Min stackars underbara trasiga mobil har tjänat sitt syfte som trogen följeslagare under 2 år och 2 veckor och nu är det dags för tronskifte. Men blir tufft att skiljas från min braiga, ingen tar väl bilder som du.. när du väl funkar! Men bara att inse.. den skötte sitt jobb och gjorde det bra, men nu är det dags för den att pensionera sig.

image230 image231

My darling/ My future darling nr 2

Natti

Godnatt världen.. efter tre timmars slideande så är jag hyfsat nöjd.. bättre går säkert att få men det duger.. aa det duger :)


Fläskläpp

Uppdatering fläskläpp:

Jag har blåmärke på insidan läppen, fashinerande!
Jag kan ej dra ner den över tänderna för den är för tjock.
När jag rör på det tjockaste området är det bedövat, samma på handleden där jag fick ett annat tjuvnyp - bedövat. Som om man har varit hos tandläkaren, svårt att kontrollera ätandet när man ej har någon känsel :p

Men annars ser det finfint ut och tror svullnaden sakta börjar lägga sig. När tomten kommer är jag nog som ny!

Mot sängen!

Ögonen svider och huvudet har svårt all balansera sig upprätt. Ska sova nu..

At work..

Sista natten.. sista timmarna innan jag är ledig igen. Vart nere i massagestolen natten som vart och ska försöka en stund i natt med. På ganska bra humör nu. Tröttdownhumör men ändå inte alltför låg utan humorn har bra nivå ikväll. Och hade jag varit hemma hade jag bloggat stort för skrivsuget dominerar. Kick av erasandet tidigare idag.. 2005 vart förändringarnas år, 2006 vart självutvecklandets år, 2007 vart tvivlandets år. Nu är det snart dags för något nytt. En klarare insikt och fokus är skarpare..

Break up..

Gjorde nyss slut med en gammal fling till mig, Lunarstorm kallas det.
Jag är därifrån, det förflutna håller inte längre kvar mig.. och jag raderade allt!  Allt, minsta lilla kommatecken är utsuddat. Jag gjorde rätt, men konstigt känns det likväl!

Ifred

Har bäddat ner mig i soffan och har pippidarlingarna hos mig.. egotinanedbäddning!!!


Nitisk

Okidoki.. jag kanske överreagerar. Jag har förvandlats till tvättstugans ordningspolis!

Din mamma plockar inte upp efter dig här bla bla eller vad det nu brukar stå..
Jag är inte pedantisk men tycker bara de e trevligare om allt e iordning i såna här gemensamma lokaler när man ska använda dem..

image229


Vip

Vip.. o nu ska jag ta på mig sockar och äta frukost med min finfina fläskläpp..

Min middag..

..idag bestod av en halv påse gräddstuvad pyttipanna.. något av det goaste som finns enligt mig och kids hjälper gärna till och glufsar de oxå efter bästa förmåga. Fast förvånande för mig så har jag mest hört negativa ord om denna delikata måltid.. knasiga människor :p Själv uppskattar jag när de e slabbigt och såsigt och lättuggat :D Som mjuka mumsiga pommes frittisar!!

image228
O till detta ett glas julmust och två råa Scan varmkorv.. kokta varmkorvar tilltalar mig inte, men råa är desto goare :)


Vad ska jag hitta på nästa gång?

Ibland blir jag rädd för mig själv, på riktigt!

Det är inte så mycket de ggrna jag glömmer något jag borde ha gjort, jo iof, även de ggrna.. men de tillfällena jag menar är de som man i vanliga fall inte ägnar så mycket tankar åt, när det går på rutin.. man bara gör och det blir gjort.
Ryggade nästan till när jag skulle sträcka mig efter en tesked i kökslådan och fann tre gafflar liggande i det facket. Varför över huvudtaget lägga dem där?  Har aldrig gjort det innan och aldrig ens snuddat vid den tanken, men bevisligen befann jag mig på någon annan planet vid diskningen igår eftermiddag. Ibland är man glad att det går såpass väl som det gör många tillfällen. Ibland finns det någon vid ens sida som håller ställningarna när huvudet checkat ut.

Rockbjörnen

Håller nu tummarna för att mina röster på Lars Winnerbäck räcker långt. Han är värd en, två och när vi ändå är igång.. tre rockbjörnar!

image227

Svenska nykomling fick bli Danny, fanns ju inte så mycket att välja på och då vart han bäst av det som vart röstningsbart!

För att själva smälla in en röst gå in på.. ROCKBJÖRNEN


Nu går väl jag till sängs då..

Hemma och klockan är åtta.. är så pigg. Ovanligt vaken för att vara jag vid den här tiden. Har jobbat och innan dess fikat o fixat Andreases internet så nu funkar de finfint *gla när de går som Tina vill* så borde vara mer pömsig än jag är. Men tar nog inte alltför många minuter innan John Blund kommer på besök efter riskudden värmts och huvudet landat kudden.
Så natti darlingar..

  

Andreas/Koncentration/Lellavåran

Julplagg..

Kevin börjar bli stor nu. Först det sista som jag märkt att han börjar bli petig med kläder och färger. Hans favoritfärg är grön, men inte vilken nyans av grön som helst utan bara en speciell..

I helgen satt han och valde ut julkläder på ellos.. Och han fick som han ville :) Det är han som ska trivas i dem för annars lär de ej användas. Skärpet kan tyckas något tjejig men det är så han är och alltid har varit. Han tycker om när det är fint och vill då oxå ha det så. Men nu när jag packade upp kläderna så passar det görfint ihop och han blir nog nöjd när han får se dem i verkligheten :)

   

Skjorta, jeans, slips och skärp blev tillsammans 352:-
Överkomligt och bra!

Lusse nr. 2

Lussefirande nr. 2 har nu gått av stapeln och efter lite krux denna ggn med med att komma i tid så gick de finfint allt det andra.

image218
Min store Pepparkaka..

Många barn vart det, tre årskullar på samma gång :p
image219

Mums

image217

Doris smaskar clementin och Wilma ser avundsjukt på..

Tagen!!

Alldeles tagen nu, svårt att få fram något ordentligt..
The Life of David Gale.
Såg den nu ikväll eftersom jag missade den igår. Hade bara tänkt se halva men kunde inte stänga av. Gripande och stort.

Det är en sjuk värld vi lever i. Har alltid varit dödsstraffsmotståndare och det har inte ändrat sig efter ikväll. Glad jag ej lever i USA som måste vara det mest nersmittade tragiska inskränkta fientliga skitland som finns!

Fantastiska skådespelarprestationer som gör det så verkligt att man blir helt uppskakad!

Min son Min pepparkaka

image216

Lussefirande på dagis.. verkligen tajmade i tid, sprang och hann precis. Mmm ok då.. W lusse startade visst en halvtimma innan K lusse gör på ons, o jag som trodde de vart samma tid på båda ställena.. men ack så vart de ente..
Men min upptrissade lille kaka fick då både sjunga och äta egengjorde bullar o kakor för sista ggn i hans dagiskarriär, nästa år är det skolan och nollan..

Bean L

Den här är rätt kul.. min humor!

image215

Lussebulle & Mjölk

Jag är förvånandsvärt vaken fast jag borde vara tröttare efter nattens korta sömn. Gick bara inte att somna, en sån där natt. Så efter 4 timmar vart jag inte alltför motiverad till att stiga upp när mobilen ringde.. o ringde igen nio minuter senare.. och ringde igen ytterligare nio minuter senare. Men faktiskt efter de obligatoriska "morgon jag är trött jag är sjuk jag kan inte gå till skolan" tjatet så kom K iväg utan alltför stor ansträngning. Och dessutom fann vi den borttappade spillans nya t-shirten på en krok utanför gympahallen som försvann för snart 2 veckor sedan under en gymnastiklektion. *yey*
Men observerade K i smyg och faktiskt så snörvlar han och låter småilla ur halsen även när han inte vet att han är iaktagen.. så han har säkert ont och känner sig ruggig, W vart ju trots allt hemma från dagis förra veckan just för detta, men idag vart K till skolan iaf..

Jag och William stegade in på Willys när vi ändå vart nere i stan. Lyxade till det med en kanelbulle/lussekatt till fika nu efter frukosten. Han har sin favorit, den där med glurr i mitten, precis som jag. Fast idag bestämde jag mig för säsongens första lussebulle och det vart ett bra val!

Vad maten börjar bli dyr! Tom billiga Willys börjar komma upp i pris. Kanske inte att det är stora summor men det är några ören här och där som ihopslaget nog ger en extra förtjänst. Är ganska prismedveten och har koll på vad maten kostar och det jag nu tycker är synd är att de höjt mellanmjölken från Klöver. 1.5 liter har innan kostat strax över 8:- men nu låg den över 9:- En stor prisökning. Har alltid köpt Klöver just för att den vart billigare än ARLAs och för att den har längre hållbarhet. Vad den innehåller som gör att den håller längre vill jag inte ens veta.. Men den har funkat bra.. Synd bara att de höjt den nästintill Arlastandard :(

Storhet

En av de största med en av de största låtarna.. Phil Collins ♥
Få kan sjunga som han kan!


Bara för att det är jul..



Måna fina scener ur Love Actually.. men här är en som jag tror alla tycker om!

Arg - Ilsk - Förbannad - Frustrerad

Sista veckan har jag vart så arg på så mycket. Så mycket känslor som jag behöver få ifrån mig. Jag har det inom mig och blir osocial och grumpen.

Nu blev jag tom arg på Alladinreklamen på tvn.. varför diskriminera o förlöjliga körsbärschokladbiten?? Det finns de personer som hur svårt det nu är att tro faktiskt gillar den.. som jag! Det är den jag först väljer i alladinasken när jag ska dit o norpa åt mig något.. så back off.. låt körsbäret vara!!!

Så ska jag dra en lista över saker som irriterat mig.

Att vänta.. att folk låter en vänta och förspilla dyrbar tid irriterar mig, speciellt om det är för eget bekvämlighetssyfte!

Att bli förlöjligad, att inte få lov att vara den jag är utan att andra tittar ner o skämtar bort mig, som om jag är pinsam för andra, att jag drar ner deras status.. men hey! Det här ÄR jag.. take it or leave it, er förlust!


En parantes mitt i all arghet.. Barnen vägrar sova och jag är frustrerad till max, lovandet om sänggång omedelbart om man fick kolla film i en timma istället för saga försvann efter filmtittandet vart slut.. *arghet*  Så kom Kevin och vart hungrig trots smörgås förut och jag egentligen bara ville skicka in dem i säng med skrik och elände men fick en uppenbarelse vad jag hade önskat i deras situation.. så tog gråtande K i handen och gick ut i köket och gjorde oss var sin macka till och satt där i adventsstjärnans ljus och åt våra smörgåsar och drack julmust i lugn och ro. Det måste ha känts bra inom dem.. jag hoppas det. Att gråten förvandlades till gladhet och tacksamhet istället.
Nu återstår det bara att se om det vart en givande gest och de somnar lättare..


Sen så är jag arg av ännu mer frustation, Att känna men inte veta.. klar svacka i det området nu.. Come on come on. Tålighet måste vara min livsuppgift, för det återkommer om och om igen. Men hur många ggr krävs det för att jag ska veta om det är meningen att jag ska vara tålmodig, eller helt enkelt vara mindre tålmodig. Om jag hade vetat hade det vart så mycket lättare. Men det är väl det som kallas att fuska.

Sen är jag irriterad av andras självupptagenhet. Att de är det största jaget i denna värld, att inget annat är lika betydelsefullt och viktigt. Att deras omständighet begränsar oss andra.

Och nu är jag uppgivet ledsen över att jag missat en halvtimma på den film jag planerat se i en veckas tid. Ej sett den innan och brukar ej ofta se film på tv men denna ville jag se.. men allt grejs med barnen gjorde att jag har totalt glömt bort att den började förut. Men inte förvånad, nä inte förvånad, varför bli förvånad över något som sker så ofta.

Jag är arg på X, jag är arg att ha att göra med en vuxen barnunge, en vuxen gnällig barnunge, "Ring Ring - Kevin har tagit och gömt mina handkontroller till playstationet, hur gör jag nu när jag ska spela?? *gnäll gnäll* Vem är äldst tro.. Kevin eller han?

Jag är arg över att jag handlar vantar och mössor och klär barnen i, men varje gång de kommer tillbaka till mig efter vistelse hos X så får jag inga tillbaka, jag möss&vant-urmjölkas och jag har fan inte rååd att handla flera hela tiden.. när ska den vuxna parten ta sitt vuxna ansvar och se till att de inte fullt så vuxna pojkarna har sina vantar och mössor där de ska?? *tokilsk - kan ni se hur det ryker ur öronen på mig*

Sen är jag arg på alla datorer som inte vill oss väl. En enda liten fungerande dator till barnrummet hade vart så glädjande och så mycket hjälpande. Men någon vill ej detta, någon vill att jag ska punga ut med mer pengar för en ny variant men igen, jag har inte rååd.. inte idag, inte imorgon och inte heller nästa vecka eller månad, måste betala av denna här innan.. - uppgivenhet -

Även smått irriterad på människor som jag upplever det som, snokar. Vill ha information för att mata nyfikenhetsådran. Vill jag inte säga något så säger jag inte något - enklare kan de inte bli hörrni!! Jag måste inte dela med mig. Jag måste inte sänka mig! Och låtsas inte att det är av godhet eller empatisk medmännisklighet för det enda som visas är en falsk mask. Och för er som inte visste de.. lyssna nu.. jag kan se masker, jag kan läsa av falska fasader, jag ser er djupare än vad ni ser mig, så watch out, förnuftigast är att vara de ni är.

Vad är det mer som retat upp mig under veckan..
Jo, julklappsshoppande människor. Finns det ett segare släkte, ärligt nått förslag nån? Hur de brer ut sig och äger allt space runtom. Får ideer som tacksamt nog håller sig i huvudet och inte blir något konstruktivt av. Jag passar inte i större folksamling, passar helt enkelt inte in.. här är jag, där är dem.. vi är som olja och vatten, svåra att beblanda med varandra.

Och nu en timma efter smörgåsen, sover barnen bättre nu.. nehepp, inte ens det gick.. Ikväll kryper det i deras ben och i mitt tålamod. Kan man ens gå vinnande ur den här striden.. inte ikväll.. inte ikväll.. ikväll kapitulerar jag.. jag orkar inte!

Detta vart ett VIPbloggsinlägg från start.. men egentligen, varför låta det vara dolt..

Love Actually

Det här har blivit min totala julfilm!
Värme, känslor i alla möjliga format, vänskap och glädje. Den är så bra, den har en klart topp tre placering i Tinas Filmvärld.

image214

Kan inte annat än ta den till sitt hjärta och love love actually..




Här vare tomtar

Till Torp med Malin & Marcus så barnen fick rita julteckning med Tomtefar & Tomtemor :)

image213

Så kan de la inte göra!!

Greys avsnittet tog luften ur mig, känner mig helt avdomnad. Why why no no.. men förstår la nånstans att det måste till svängningar för att serien ska vara lockande att se på, men nej.. låt de nu gå bra en stund! *phu* vet inte vad jag ska skriva.. känns ofattbart tomt och olustigt bara. Låter som hela serien lagts ner eller hela sjukhuset fluffat upp av en bomb men så dramatiskt är de ej.. ni som följer kanal 5 får vänta ett tag innan ni får se de själva..

Jahopp, Marie vann ändå. Trodde inte det. Nu vart de ej mycket som skiljde dem åt så Marie vann på ett hårstrå. Inte mycket att säga där heller.. slog mig att för precis ett år sen satt jag vak denna kväll när idolfinalen vart!!


Speciell..

Marie Vs. Amanda..

Innan höll jag utan tvekan på Marie, men nu under finalen blev jag mer Amanda. Hennes version av vinnarlåten vart mer speciell för mig än Maries tyvärr.

Så nu återstår de bara väntan inför den sista delen och sedan får det bli GA avsnitt 10.. :)

AMF



Bästa reklammusiken på länge..

Mangel

Tre maskiner tvättade och klara och invikta i garderoberna, dessutom tre vinterjackor som hänger och torkar det sista.. De gick bra de här, och idag vart Kevin lyrisk.. vi manglade lakan och snuttefiltar och allt annat vi kunde komma på just för att han tyckte de vart så kul och styra åt vilket håll den skulle mangla :p Så blir nog mer manglat framöver..

Disken klar o mysfint i varenda rum så ska nu försöka få till ett lugn nu med idol.. gojjorna in i lilla buren så de blir bomtyst..

Tvätt eller inte..

Idag känner jag mig som en total tvättnybörjare.. hur svårt kan det vara med nya tvättmaskiner.. ehh svårare än jag trodde.. fast jag ändå anser mig som teknisk. Men fick start på dem, och de började räkna ner så jo, bara det blir rent me så är jag nöjd över dagens insats. De nya maskinerna halverade tiden på ett 60 gradersprogram, nu går det på en halvtimma.. nu kommer tvätten absolut hinna bli torr innan man ska hämta upp den vid tvättidens slut.

image212

Fina maskiner vi fått :) Med matchande tumlare ;p

For you..

Hart en riktig slappekväll men nödvändigt, trött i ögonen nu av allt tv/datortittande..

Befunnit mig på Youtube ikväll och matat min estetådra med diverse ståpäls om och om igen.

Det här får bli det sista för ikväll..
Den här är för dig du vet.. Chasing cars a la Grey


Oh Jesus

Och så dog han igen..



Lite småkul :p

Mys ;)

Nu har jag de mysete.. ligger i soffan och kollar på 4 bröllop & 1 begravning :) Myspysfilm!
Bidde lite hungrig ändå, eller sugen snarare.. blev himsket aptitligt trots att de ej ser ut så.. orkade ej med o göra potatis så latade mig och stekte nåra potatiskroketter och blandade i resterande köttgrytan från frysen.


Flashdance



What a feeling med Dj Bobo..

Har alltid gillat dancefilmer.. Dirty Dancing, Flashdance, Save the last dance, Staying alive osv.. Och filmmusiken ej att förglömma..

Mascara!!!

Något ytligt, ointressant som knappast löser världsfreden som jag ägnat några tankar åt de sista dagarna är..
Hur vet man när det är dags att köpa ny Mascara?

Är det så att en dag bara man vet, att nu är det dags.. eller går man lite på måfå, att idag kanske man bör köpa ny.. eller är det ett mer vetenskapligt grundad insikt inom oss?

Vad händer när Mascaran tar slut? Ingen effekt, eller klumpeffekt,eller ketchupeffekt - all or nothing?

image210

Köpte ju denna hära, mest på grund av den gröna färgen på förpackningen *stolt* Och eftersom jag ej har något alls att jämföra med kan jag la säga att den här vart la bra då!
Den funkar ju, o den har vart en bra beginnersmascara.. men where do I go from here? (noterade ni texten som joey o nkotb sjöng för evigheter sedan)
Ska man fortsätta i samma gröna bana eller bör man testa något annat nästa gång det är dags för nyinhandling. Har haft min i 3 månader nu drygis o måste erkänna att jag nu är fast i sminkträsket, jag känner mig naken utan min mascara :s Hur kunde de bli så!!

Så här har ni en snart 28 årig oerfaren nyinbiten mascaraanvändare.. inget hån pleese!!

Några tips eller nått nån??

AjAj oj oj..

Kunde inte blogga inatt via mobilen, de ville sig helt enkelt ikke.. bara o acceptera universums krafter!

Bästa stressavslappningen för mig! Adventsljusstakar.. Jag blir lika rofylld var gång jag går in i vardagsrummet och stakarnas milda ljus når mig. Minns att jag upplevde de så förra året med. Kan sitta här o glo på mina juleljus o bara njuta av tillvaron.

Mitt högeröga känns fortfarande något ansträngt efter gårkvällens oplanerade ajajincident, men jag ser ju som jag brukar så tror nog ej det är någon fara, inte så stor fara att det är värt pengar för att få en läkare att konstatera det faktumet. Ingen fara med mig, jag är nog tuffare än somliga tror (Mowgli & Tina)

Måste vart ovanligt trött min kropp själ och jag. Vaknade ej förren efter 16 idag, och det är så skönt att kunna tillåta sig ha en ensam hemmakväll utan någon annan som pockar på uppmärksamhet utom gojjorna mina, de sitter här bredvid mig nu, Doris på soffryggstödet vid min axel och Wilma sitter på mitt knä, de har de gott nu mina dunballs.

Spray

Ett tips gossar och töser.. När ni använder spray till håret, undvik då att spraya för lågt samtidigt som ni tittar mot flaskan. Det svider och bränner och känns väldigt annorlunda, som en liten beläggning under ögonlocket. Smärtan har dovat sig och jag är inte längre röd i ögat. Det hände 5 sekunder innan jag skulle iväg till jobbet så sköljde ögat när jag kom hit, här finns alltid saker att tillgå :-) Så slutet gott, allting gott!

Humma

Till min besvikelse kom aldrig avsnitt 10 ut i fredags på Greys, läste någonstans nu att de kunde bero på någon strejk eller liknande i Usa att flera shower hade fått inställda program.. men den som väntar på något gott, eller hur! Verkar som det ser ut idag att de kommer sändas på torsdag istället!

Vaknade av klockan nu 14.30, känner mig jäktad, skitjäktad.. äta duscha o pyssel dags om en timma, behöver packa paket och få ivägskickat dessutom :S
Tydligen är dadrejjas sjuker så blir inget internetdonat innan jobbet vad det verkar som, så där blir de lite extratid innan  jobbet.

Bring it on bitch..!!

Såg lite av Charlies änglar förut. Koola töser de där :-) Hade oxå velat hoppa och kunnat fightas så som de kan, å vart så vig så! Drew såg ovanligt bra ut, ej fastnat för henne så innan men i denna filmen vart hon helt ok! Imorgon blir det en fullspäckad dag. Sova, vakna och sen pyssel dagis o sen Andreas vad jag tros. Ej hört annat än så länge iaf.. O sen jobb igen. Bara en natt kvar efter denna och sedan är jag långledig. Ska bli gotter :-)

VS.

Borde man skriva något riktigt djupt och tankfullt, flummigt och oförståbart. Är i rätt mode men ideerna är få. Mitt horoskop för idag stämmer nog mer än jag vill se, och vad gör jag åt det.. ingenting!  Allt har sin plats och tid sägs det, om det är så så hoppas jag att allt sker när det är tänkt att ske. Är det meningen så faller bitarna på plats till slut.
Fast är jag då fortfarande jag?


(Orlando Blooms mage på tvn)


Hjärtat vs. Hjärnan
Är de kompatibla. strävar de någonsin i samma riktning?
Vad avgör vem som har den tyngsta utslagsrösten, kan man överlista och cheata sig själv?
Om enbart hjärtat får bestämmanderätt, blir det då någonsin bra fullt ut eller måste hjärnan vara med på ett hörn och vägleda för att det ska bli ultimat?
Hur stort inflytande bör de ha? 50-50? 80-20? 40-60?
Nu är det hjärnan som har makten, annars skulle detta inlägg ej existerat.

Märker att jag inte får ut något sammanhängande, livsfrågorna får vänta tills en natt med några droppar mer flum än vad som är ikväll..



Humor

Mr Bean roade mig oxå som barn.. fortfarande visst men inte lika lika skrattlockande som de vart förr.
Kevin asgarvade till MrBean som frisör när den gick på femman nyss :) Kul o se när de blir så medvetna om saker och ting, att de kan uppfatta humor på de sättet.

McSteamy

Vart nere till ClasOhlsson och fick handlat de jag skulle ha plus lite till, som vanligt.. men nu fick fåglarna ny timer till sin UVlampa, så nu har de ljus även när inte jag är hemma.

Bussresan hem vart la de jag skulle blogga om.. ganska mycket folk på bussen, så jag och barnen satte oss på olika platser.. pojkarna längst bak bredvid en yngre variant av "McSteamy" för er som kan er Grey.. för er andra kika bilden..



Men sen började mina boys uppföra sig annorlunda, de flinade och skrattade och vart alldeles spralliga och McSteamy var likadan tillbaka mot dem.. när han skulle gå av tjoade W hejdå så de  hördes i hela bussen och han svarade.. så vem var detta??? Satt där som ett frågetecken.. de berättade sedan att han spelade med i det fotbollslaget C tränar så de kände honom litegrann..  Vart la kanske tur så de inte vart någon totalt okänd!

Onter

Jag tror jag hade grymt ont i magen inatt.. sådär utmattande ståpälsont.. för inte kan en dröm göra så ont väl! Frågade K idag om han hade haft ont i magen inatt och han sa precis likadant som jag hade kännt.. så troligtvis nånting som vi har ätit..

Ska nu få i oss frukost och sen ner till stan en kortis till ClasOhlsson och få handlat grenuttag till alla adventsstakar som ska få plats.. hur gjorde vi förra året?? :S

RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari