Skitiga kalsonger..

Vart nu detta nu kommer ifrån har jag ingen aning men något jag reagerat på ända från sommaren behagade visa sig här på västkusten.
Märker speciellt här på Landbadet i Uddevalla där vi har utomhusbassänger att det är väldigt populärt bland tonåriga killar att ha kalsonger under badbyxorna. Personligen anser jag inte att den lilla resårkanten som de låter sticka upp bidrar med värst mycket till status och utseende.
Ohygieniskt yes, kanske låter de bli att duscha innan de hoppar i bassängerna i badhuset oxå, vad vet jag!!

Den här trenden är rätt onödig och det enda det förhöjer är deras egon, knappast badglädjen.. speciellt inte för oss andra. Hänsyn, vad är det?

Här kan ni läsa mer om denna badtrend som tvingar Skara Sommarland att höja klorhalten.. Till Aftonbladet!


Bland blommor, bin och militärer..

Äntligen blev det av på riktigt. Inget löst artigt prat om att man ska komma och hälsa på utan noll efterföljd. Här snackar vi heldag!!

Boys och jag paketerade in oss i en buss mot landet, alldeles ensamma på bussen vart vi och inte ens chauffören visste vart hållplatsen vi skulle av på låg någonstans, kände hur det bådade gott! Vilse någonstans i Sverige.
När vi lämnade Uddevalla vart det regnmoln och inte så varmt alls men när vi klev av bussen kom värmen och tinade upp oss igen. Marie, dotera Emilia och lånevovve Molly mötte oss på vägen och vi traskade hem till deras röda stuga med vita knutar :) Där mötte sedan stor dotter Nicole med kompis upp..


*Emilia & Marie*

Barnen bekantade sig ganska så omedelbart och här fanns det grejjer att pyssla med.. Vovve, katt, kaniner, studsmatta och massa leksaker. Fann sig så väl tillrätta att de ville sova över där någon gång :)


*Barnen flyttar ner kaninerna för lite grönbete.. slippriga små rackare tycker Kevin*


*Mission Completed - Emilia ser lite utmattad ut :p Vovve Molly är med och vaktar*


*Nicole & Marie*


*Kevin håller kanin i koppel medan Emilia fotar och William klappar*


*Lite innelek hanns med innan vi skulle bada*

Efter fikan trampade vi ner till finfina lilla stranden de hade en kort sväng nedanför sitt hus. Och moi imponerad!! Vilket läge, vilken botten.. vilken guldgruva, vilken oas i verkligheten!!
Ungarna tyckte om det minst lika mycket som jag. William flöt omkring med en simdyna runt sig och Kevin flög från bryggan om och om igen, för simma.. det kan den ungen nu :)


*Paradiset*


*Emilia & William*


*Bryggan som Kevin hoppade från*


*Stranden från vattnet, ostörda ensamma*


*Kevin fångat upp en sjöstjärna*

När vi vart där som bäst i solen så kom massa militärer marscherande till stranden där de blev upphämtade av militärbåtar. För kamoflagefärgade båtar och män vimlade det av i Gullmarn denna dag. Tydligen har de något övningsområde där i närheten. Och nyfiken över vad som fanns där borta i det avspärrad berget bidde vi absolut!


*Olala, vad kommer där uppe i backen Marie? :p*


*Spännnande tycker Kevin*

När klockan dalade mot 16.30 gick vi hela skaran upp till huset igen för middagsdags. barn och mammor smaskade mumsmiddag tills vi storknade och landade bak i skuggan för en liten vilopaus. Flickorna blev upphämtade av sin pappa och sen vart det bara Marie och alla djuren kvar.


*Passade på med lite studsmatta när den fanns tillgänglig*


*Liiite statisk elektricitet :D*

Hade lovat barnen ett kvällsdopp och nu vart det nästan ännu skönare där nere, solen värmde så gott och vattnet vart svalt och skönt. Molly fick oxå vara med och bada av sig denna gång..


*Kevin kastar pinne åt Mollys som inte är sen på noterna utan gärna hämtar*


*Molly in da sun*


*Så våckerrrt*


*Jag var oxå med :)*


*O så en sista bild på Marie & Molly*

Vi hade en jättebra dag alla tre och vi tackar allt vi kan och hoppas snart på en repris. Vi entrade här hemma runt 22-tiden och barnen somnade ganska omgående sen :)


på Landet

En riktig heldag som har massa bilder till.. men får blogga imorgon när orken är påfylld. men bra har vi haft det alla tre.. Tack till Marie :)

Mitt Troll..

Mitt lilla tandlösa troll..





Våglig

Bodele blev det en stund mitt på dagen.
Vattnet varmare än på Sunningen.. och ett doppis bidde de.
Sedan hade jag lovat landbadet så vi trippade dit en sväng. Kevin hade som mål att våga hoppa från startpallarna och trampolinen i hoppbassängen. Efter mycket ilska och peppning så hoppade han så fint i, trots att jag ej fanns i bassängen utan uppe på land. Och självklart svår att slita därifrån sen :p Stolt glad pojke efteråt :)

Men så kom det mörka moln och vi for hem till pannkaksgräddning..





Coke

Ja faktiskt så funkar det

Kevin brukar samla coke-koder från kapsylerna från colaflaskorna han kommer åt. För dessa kan han sen gå in på coke.se och använda dessa i diverse grejs, däribland tävlingar.
Under EM hade Coke & Adidas en gemensam fotbollstävling där man kunde vinna fotbollsspel och fotbollar.. tror vi tävlade 2 ggr eller nått en dag när vi vart inne. Så igår hade jag fått en avi att hämta ut. I paketet låg en fotboll :) En silverblänkande fotboll med rött coketryck på.. ni kan tro Kevin vart lycklig!!

Så tydligen går det att vinna då och då :)


Guess what.. bad igen..

Mer bad idag igen.. William börjar tröttna nu!
Men olidligt varmt, snudd på kvavt for vi ut till Sunningen där mosteren redan låg och solade sig. Kevin hade dragit med sig sin gummibåt så operation pumpning ganska omgående. Smart drag att ta med båten för den användes en hel del. Dessutom var klasskamrat Fabian där och pojkarna blev underhållna någon timma så. D kom oxå en liten sväng och badade med oss där i värmen..

Kevin superredig och simmade på djupt djupt vatten mellan sandbryggan och båtbryggan, säkerligen 50 meter med vågskvalp från förbiåkande båtar. Nemas Problemas, går hur fint som helst och ser honom nu som simkunnig. Kevin som i vanliga fall är väldigt försiktig när de kommer till vågliga saker som att hoppa i vattnet från brygga osv. släppte allt idag och hoppade som aldrig förr från 1 meters höjd ner i plurret :)

När vi låg där i 23gradiga vattnet kom ett mörkt moln och så började det regna.. ingen jätteskur men ändå så det märktes av, tunga stora droppar. Efter en stund även lite småmuller, läste nu på FB att det vart åskvarning ikväll på stora områden i Sverige.


*Boys o das boot*


*Systra*


*Kortklippt D som testade bad på Sunningen för första ggn :) *


På vägen hem nu blev barnen upphämtade på Kampenhof och skulle ut mot Bodele med C som hade fotbollsträning. måste vara trötta små skrutts jag får hem idag efter all utevistelse :)



Hoya Picta

Min Hoya Picta verkar blomma av sig :D
En fin blomsträng har den fått och nu hoppas jag den slår ut ordentligt så den inte bara dör.







Ny benämning på mjukglass..



Inte lätt att äta glass i den här värmen.. :)



Ymer

Igår när vi tog båten ut till landbadet så hade Ymer isbrytaren parkerat sig vid Svenskholmen. Rätt så stor vart den när man kom så nära. Läste sedan på nätet att den är ute på sommarturne bland Sveriges kuststäder, så man kunde få sig en titt om man ville.
Vet ej hur bra information det vart om detta för inte en susning hade jag om att den skulle komma..










stick & salubrin

Hur funkar de dära bisticken egentligen! Trampade lite ograciöst på ett bi/geting i fredags vid landbadet, de är ju så slöa nu och vägrar flytta på sig när man kommer gående. Ont gjorde det såklart men märkte inte av någon svullnad. Men nuu.. nu så har det fläskat på, nästan två dagar efter impact! Känns som att jag har en stor kulle mellan tårna på vänsterfoten, inte så mysigt att trampa på.

Så testade den där Salubrin Special som jag fick hem med posten. Stod att den vart bra mot klåda efter bett, och jag minns hur man blev påkletad detta illaluktande som barn. Så får la se om kliandet släpper..






Snorkel & tävlan..

Det här skulle bli en lugn dag.. men ikke vad det blev till slut. Min mobil vart alldeles tyst fram till eftermiddagen då 3:s driftstörningar gett med sig, ovanligt men ändå behagligt.
Hade tänkt dagen lite lagom, betala räkningar, handla osv..
Började myspysigt med ostressfrukost och fågelbursstädande innan vi åkte ner för Willyshandling, och Cyklophandling på CO. Vart en för tidig födelsedagspresent till K, men när han fyller kan vädret vara regnigt igen.

Åkte ut till Landbadet så vi vart där vid 16 tiden. Kevin hade igår på Sunningen fattat ordentligt hur man simmade, eller flytmomentet. Arm och bentag behöver tekniskt förbättras men han höll sig flytande på djupt vatten :)

Idag simmade ungen helt av sig själv en hel längd, dvs 50 meter :p Tro han vart glad över detta. Läskigt med kallsupar men oj vad fort han har lärt sig! Cyklopet passade perfekt och han snorklade runt bland allt folk som vilken fisk som helst. Fick nästintill dra upp honom ur vattnet när vi skulle ta båten in till stan igen :)


*Snorklar*


*Williamsöt*

Simtajm.. med skor på dessutom..


Vädret behöver vi knappast nämna är helt sagolikt. Solen är så varm!!

I stan gick vi till syster och gjorde oss iordning där för att spara tid, tog en snabbdusch och så vart vi klara för bangolf :D
Vi tog vägen om Donny som fick sin bil grejad av Ronny. Barnen lika förtjusta i bilen även idag. William hade höga ljudeffektef för sig i förarsätet. Som avslutning fick de åka med och parkera den en liten bit därifrån.


*Yey bilen, tycker William*


*Vart ska vi driva??*


*Ronny arbetar, Donny hejjar på*


*Klart, nu ska det bara parkeras..*



Golf och stilla sommarkväll passar så bra ihop. Barnen lite smågriniga och trötta efter lång dag men gick ändå okej.


*Boysarna*


*Donny, William, Ronny & Kevin*



*Systra väntar på sin tur*



*kvällens bästa bild, synd suddig.. men så bra ändå*


Gick en sväng bland alla folk inne i stan när vi ändå vart nere efter golfandet, så har vi sett Fjorden 2008 oxå.. Klockan närmade sig midnatt när vi gick av bussen hemma hos oss, och ute gick vi i linne utan att frysa. Underbart!!


R Ö D I N G!!!

Jag är R Ö D som en övermogen tomat!!
Mitt ansikte är färgglatt och svidande, medans kroppen lyckats få en lite mer behagligare brunare ton. Men ansiktet, nehepp - nu ska vi leka rött en stund till, ja menar det har ju bara gått halva sommaren så då är hon ej värd nån brunighet där inte!!
Imorgon ska mitt face hålla sig till skuggigare trakter innan jag ser ut som ett rött russin!!

Det är sommar, semester, lov och inga tider att passa.. sov dessutom över hos systra mi med kiddosarna nere i stan. Kl 05.50 vaknade jag och fick dumtanke innanför skallbenet, tänk om fåglarna som sov i stora buren inatt bestämt sig för rena operan hemma med mål att väcka hela kvarteret!! Kunde inte skaka bort denna tanke så kl 06.20 satt jag allena på en stadsbuss riktning hem!! När jag kom till mig vart det hur lugnt som helst, ingen pippi som skrålade alls. men i förebyggande syfte satte jag över dem i lilla buren där de inte väsnas på samma sätt. och dessutom hann jag göra matsäck till stranden innan bussen tog mig ner igen. Hos syrran vart allt lika sovande som jag lämnat det, bara katten som glatt hoppades på att få bli kelad.

Upp med syster och barn och till Lindesnäs!
Därav den röda mindre smickrande färgen.. jag låg i solen, dock lite för länge. men det fläktade så mycket att man ej han känna att det värmde eller brände. Till en början vart de svalt men frampå dagen vart de riktigt gott där ute. barnen fiskade krabbor och badade, underhåller sig riktigt bra på egen hand. Dessutom fick de provsitta/provTUTA Donnys Darling Bilen när Donny & Ronny kom förbi och hälsade..


William so so happy..

Det här vart vår stranddag.. imorgon när vi växkt systra i bakruset ska vi ta oss till Sunningen för en dag i sanden..



Danmark a la 2008

Barnen somnade till slut sent på söndag kväll, och klockan 03.30 ringde klockan för uppstigning. I vanliga fall är Kevin ett monster att få upp när han over men denna gång vaknade han med ett leende på läpparna!


*Willam förväntansfull*


*Väntar första bussen, inte riktigt så mörkt ute som bilden visar.. bidde så när blixten gick in*


Kom oss iordning och med busen som gick 04.30 från oss ner till stan. Gick snabbt till syster/moster som snart vart klar hon med.


*En riktigt fin morgon, Bäveån låg som en spegel*

Buss mot Göteborg, spårvagn och sedan vart vi framme vid danmarksterminalen.
Som förra året kom vi lagom till att se när Jutlandica la till vid kaj.


*Spännande..*


*frukostdags*


*Även för moster som slurkar kaffe*


*Blå himmel och lugnt vatten mot Danmark*

Båtresan kan sammanfattas med Enarmade Banditer, det är det roligaste kiddos vet och speldjävulen sken inuti Kevin.. "kaaan jag inte få en femma till.. snäääälla"


*William kör bil*


*Erica spelar och William hjälper till och drar*

Ute vart vädret riktigt fint, vi som nästan vart förberedda på regn.






*Slapp medans båten närmar sig Fredrikshamn*

Väl i Danmark spankerades de runt och åts glass innan vi fick åka Stena Scandinavica tillbaka till Gbg, kan lätt säga att de vart en större båt.. o är de Kielfärja så är de!! Men först Danmarkskort!


*Kevin posar utanför banken med stor D :D*


*Lillgubben rätt nöjd över korven han så gärna ville ha*


*Fina syster väntar ombordsstigning för resan hem*

Här hade barnen mer underhållning då de hade igång Nicke Nyfiken klubben för alla barn. de ritade teckningar, hade skattjakt och tävlingar men bäst av allt vart nog att få träffa självaste Nicke himself :) Efter detta uppskattade besök blev det ballonglek och när endast tre barn återstod i denna lek/tävling vart både Kevin & William fortfarande med! Nu blev de tvåa/trea men inte illa av säkert 15 barn från start :)


*Barnen ritar teckningar till Nicke, en lektant fanns det dessutom :p*


*KevinKrams*


*WilliamKrams*

En kul grej (inte enligt syster) vart hur Erica märkte att en kille såg ut att rita av henne inne vid Nickeklubben.. så syster avvek snabbt ut till banditerna :p När killen lämnade lokalen såg vi att han hade lämnat kvar pappret och där vart hon :D Erica avritad :p


*Systra*

När vi kom till Gbg stannade båten vid Tysklandsterminalen och så fick vi åka transferbuss till Danmarksterminalen. Spårvagn och mat i magen innan vi precis hann med tåg till Uddevalla från Centralen..

När vi väl kom hem i säng tror jag knappt det gick en minut från det att de lagt sig ordentligt innan de sov :) Och William som vaknade först idag kom nog upp vid niotiden, medan Kevin slumrade till strax innan tio!!



Lördagsfest & Söndagsslapp

Sköna söndag, minns ni?

Söndag idag ja, utan illamående, bakiskänslor eller ens minsta antydan till huvudvärk. Vilket jag hade rejält av när jag somnade, men tynade bort under natten.

Igår lördag vaknade jag strax innan tolv, bra sömnuppladdning för kvällen! Dusch o frukost och när allt sånt vart avklarat hade klockan runnit iväg så tiden vart inne att åka ner till staden och syster.






Drack nåra cider och tog sedan bussen hem till Malin som hade sin 30-årsfest :) Maten vart hur gottig som helst och bål & cider slank ner som törstsläckare.




Kvällens skratt & fniss vart när homepartyförsäljaren från Kondomeri Cosmoshop entrade Malins hus med stora resväskan :p






*girls & toys*

Demonstrationoch beställningar tog några timmar. När tjejen med väskan åkt blev det lite frågor från "Hur fan visste du det?" tillsammans med de sistra ciderna.

Folket började droppa av framåt halv tolvtiden och jag o syster bestämde oss sen för att ta nattbussen ner till stan där vi sen vek åt var sitt håll, hon in till sig och jag bort till halsontig sovande D som vart hemkommen till Sverige igen.

Blev väckt halv elva och huvudvärken vart som bortblåst, tom D halsont blev lindrigare under dagen. Blev riktigt slappt idag, jag vart seg från igår och D säkert trött efter en veckas resande. Så till frukosten blev det film, tydligen finns det massa filmer jag ej sett men denna vart med braingen Kevin Spacey "Usual Suspects" och när jag nu kollade hade den fått megabetyget 8.7 / 10 på IMDb!!
Till lunch/middag blev det bakispizza och ytterligare en film :p Denna gång lite annan klass - Morgan Pålsson, Världsreporter!!

Min mobil la av någon gång på morgonen och då laddaren befann sig hemma fick jag vänta tills nu ikväll med att få igång den, men det vart ok.. det vart skönt med en mobilfri dag, att vara helt onåbar!! Men så hade jag en hel del sms som dunsade in när den sattes på :p Enda tråket vart att jag vart helt kameralös under dagen *suck*

Imorgon ska vi till Danmark. Barnen ligger och försöker somna medan jag bloggar, det är myror i deras ben och de har svårt att slappna av. K är fly förbannad på sig själv att han ej kan somna, han vill ju ha morgon nu :)



Zach

Zach Braff

Oerhört begåvad människa med många järn i elden. Garden State vart fenomenal, The Last Kiss klart sevärd och Scrubs har en alldeles ohotat plats bland de bästa.. så igår kväll hade jag äntligen fått tag på en film som gjordes 2000. "The Broken hearts Club". Zack vart visserligen yngre men det syndes att han hade det där redan då.


IMDB

Filmbetyg 5.5 av10.. inte superbäst men nu har jag sett den..





Zack ska tydligen sluta med Scrubs efter åttonde säsongen. Han har varit en av seriens grundpelare, tror ej den hade blivit så populär annars.. men nu har den fått den push den behöver så Scrubs kommer nog allt leva vidare ett tag tid :) men tråkigt utan någon J.D





Få timmar kvar..

Uppladdning inför ikväll :D

Malin ska ha big partaj och detta har man sett fram emot sedan planerna smiddes där för några månader sedan, så ikväll är det dags :p Eftersom min senaste drickadrickakväll vart i Mars känns det ganska efterlängtat!!

Installerade SP till Vista inatt så kom inte isäng förren runt två som vanligt, men sov iaf till kl 12 och mobilen ringde. Dusch, frukost och disk avklarade. Får se hur denna dagen utvecklar sig :)


Ensam mamma söker.. tystnad!

Vart lite nervig hur slingorna skulle te sig efter jag lagt i dem tidigare idag men det blev ok. Gott o få det iordninggjort igen, vart över 2 månader sen sist.

Nu har vi vart iväg och plockat upp lille William på Hovhults dagis eftersom C vart sen från jobbet. Fick promenixat förbi Dalaberg och fick handlat lite egogott till min alldeles barnfria kväll här hemma. Har planerat in att få se filmen "Evening" tillsammans med mina gojflickor, om de kan låta mina pringles vara ifred :)

Sås, nu ensammen, barnen åkt utan större protester.
Ska hugga in i min fryspizza och njuta av tystnaden!

Tårtfrukost!

När man vänt på dygnet oavsett hur trött man än är kan man alltid färga håret för att hålla sig sysselsatt. Nu är de gjort inför helgen iaf :) Ska snart krypa ner men innan lite bilder från idag när vi gjorde tårtstudiebesök på jobbet.

Är de semester ska det firas. Marie vart snäller o gjorde wunderbart god tårta :)



Kevin som i normala fall inte alls uppskattar tårtor tog till sig tre ggr, det är ett übergott betyg till Marie de :)




Efter denna frukosten ( hade ju vaknat endast timman innan) så blev det pannkaksmiddag med syster innan det blev tårta hos modern. har jag fått mitt onyttiga idag tro *suck*
Fick skaffat mig nytt moppskaft idag, o dricka till lördag.. o än en gång visa leg, trots att K vart med :)




Finally..

Till sängs..

Lång dag igen, men spelar roll.. nu är de ledigt :)

Innerligt tröttig

Tröttheten är obeskrivbar!
Får hålla ut några timmar och sedan är det semester.

Sov 4 timmar och sedan vart det bara att gå upp och traska ner till Norrskolan och hämta K som hade haft det väldigt bra där idag. Kevin fick en ny förebild i den manlige förskolläraren och vill egentligen inte alls sluta där nu imorgon efetr bara två dagar.
Gick därifrån ner till stan och mötte upp syster/moster för lite klädtittande inför lördagen. Gata upp, gata ner och magen kurrade som ej hade fått frukost. Nådde till slut krogen krogen där lunchbuffen serverades tio min till, men vart ingen fara vi fick äta och sitta där tills vi vart färdiga. Kevin åt rejält han med.. som Erica.. o jo, stoppade allt i mig eländigt mycket jag med :S Sprängdfyllda övermätta la vi oss på systers säng tills maten landat en aning.
När vi fått kraft att resa oss for vi en tripp till Blomsterlandet utan att handla en endaste pryl :)

Lämnat K på nattis vilket vart jobbigt ikväll med, trots favoriten Josefin. När jag sa hejdå sprang han iväg, men efter en liten stund kom han emot henne och följde med in medan jag höll mig undan, så han vet att ett hejdå är ett hejdå så jag inte finns kvar ändå. Ringde efter en liten stund och då vart det lugnt, skulle de gå iväg och äta glass då K vart enda barnet ikväll/natt.

Och nu ska jag bara duscha innan jag får tvinga mig iväg till jobbet. Sen hoppas jag på 5 veckor vila, bara vila en stund från allt bökigt!!


Olycksdag

Har det inte vart mycket tråkigheter idag.. nyhetssverige har fulla muggar att hinna täcka allt!
Två väpnade rån, ett betongblocksras och så Liseberg.. Inte en av de muntraste dagar detta!!

Pratade med Kevin senast i helgen om att i år kunde han få åka Rainbow, blev inte riktigt så! Ska vi hålla oss till farfars bilar, ne.. vill de sig illa så hittar nog olyckan en oavsett var man befinner sig.
Tror ändå Liseberg är ett av de säkraste nöjesfälten och man kan inte gardera sig mot olyckor. Kan lika gärna hända något på väg till Liseberg än väl där, risken är nog dessutom bra mycket större om man ska se det så!

Talk talk..

Pratat med Nattis och där vart det lugnt nu.. Han hade testat gränser men hejdat sig själv från att gå över gränsen fysiskt. Nu vart det mys i soffan innan läggdags, K ganska trött nu efter all energi han gjort av med under sin ilskhet.
Tror ändå det kommer gå bra på Norr imorgon.. och sedan på kvällen har han sån tur att det är hans favorit Josefin som ska sova natten på Fyren. Och sen är det ledigt tills skolan drar igång igen..

Danmark till veckan!

Var en visit hos lillasyster idag efter Norrbesöket och till barnens stora förtjusning så bokades Danmarksresan K fick i present förra året, äntligen ska det bli av. Så snart som på måndag dessutom :)


Massa saker att se fram emot nu.. först till semestern och sedan till lördag då de blir Malinkalasing o Tinadrunking o sedan när man nyktrat till blir de enarmade banditer :p Kan de bli så mycket bättre..!!



Lämning..

Sista två jobbnätterna stundar..
Har idag varit och hälsat på på Norrskolan där K ska vara på fritids nu när Sandersdal har sommarstängt.. det verkade positivt, enda nackdelen är att det vart en jobbig lämning på nattis nu.. ska snart ringa och säga godnatt och höra hur det har gått. Håll tummarna för att det är gladare miner nu!!

Cloverfield


IMDB

Såg den här inatt, alldeles jätteensam i min soffa.. naglarna fick sig en trimning!!
Egentligen tycker jag inte det är så skrämmande med fula monster och monstret vart inte den skrämmande delen av den här filmen, utan det vart hur den var filmad.. ungefär som Blair Witch Project.
Lizzy Caplan i långfilm istället för serier :)

Jag ger den 6,5 av 10.. sevärd men ingen jag har sug att se igen..




Sanering igen..

Jo jag tycker nog jag vart duktig idag!

Från början hade jag inga planer på att städa alls men när disken efter frukosten vart klar så gav jag mig på köksgolvet med skurmoppen. Hann halva golvet innan jag bröt av själva pinnen och fick skura resterande krälandes på knä.

När skurning sen vart ganska uteslutet fanns det egentligen bara en sak.. en sån där sak som tar emot något gruvligt och som jag gärna döljer med stängd dörr.. fasans rum = barnens rum!
Som vanligt låg det saker överallt på golvet uppblandat med puttekulor som envisas med att sätta sig under fötterna när man kliver in.
Men nu är det klart, tog några timmar men igen, nu är det gjort för den här gången!! Och ytterligare en grej avbockad som har funnits på min mentala "to do list" ett bra tag.

Ringde Norrskolan idag och tydligen vart det där K ska vara på onsdag och torsdag.. bad att få komma över imorgon och kolla läget så det inte känns helt skrämmande för K som blir avlämnad där av taxi dessa två mornar. Behöver väl knappast nämna att han inte alls har lust med detta påhitt så vi får se hur det går.. i värsta fall får jag vara vaken och sedan sova när semestern börjat.

Katherine VS. Lizzy..??

Jag och Neil hade olika uppfattningar när vi diskuterade vem som vart finast..

Katherine Moennig eller Lizzy caplan??

 

VS.

 


De har det där båda två, helt klart.. om det är ögonen tro..
Men oavsett hur mycket jag än gillar Lizzy så kommer Katherine ändå först..  Neil höll ej med..!!
Tina - Neil = 1-1


Ännu en film..

Juno


IMDB

Tuff tjej men det mest minnesvärda är Jason Bateman som jag avskydde i filmen The Ex.. Tyckte han vart helgräslig där men hade nog med rollkaraktären, för här vart det helt tvärtom.. Kanonbra, en sån man tycker om o vill se mer av. Nu har han fått lite flyt o gjort flera toppfilmer de sista så hoppas de fortsätter lika bra i fortsättningen :)




Broken English

Jomen den funkade..
Ingen film som alla fastnar för skulle jag tro men helt ok..


IMDB

Ger den 6 av 10..


No Air..



Jordin Sparks ft Chris Brown - No Air


Åska..

Åskar rätt saftigt nu, vilket behövs för förra natten vart det så klibbigt inomhus.. så mer frisk luft hit!!

Ensam..

K åkt till C och W,  o D:s flyg precis lämnat moderjord..

Vad gör man.. Broken English kanske?

The Class

Något som jag oxå plöjt igenom sista veckan var den första och enda säsongen av The Class.. visas även på tv, typ 6:an eller liknande.
Jag viste vad jag gav mig in på genom att se den när det enbart gjordes en säsong av den, men hade kunnat tycka att de borde haft bättre framförhållning genom att skriva ett annat slut, nu vet man inte något.. vad var egentligen meningen att ske!

Det här vart den bästa komediserien på länge, Friends och Scrubs och även How I met your mother är svåra att klå men The Class kommer tätt därefter :)
Richie har den bästa karaktären på länge :D




The Class IMDB



Sweet land

Sweet Land

Den här fick jag nys om innan datakraschen så denna har jag gått och hållt på ett tag, väl värd sin väntan.


IMDB

Jag gillar såna här filmer helt enkelt..

Innan hade jag enbart sett Elizabeth Reaser som "Ada" i GA men hon gjorde en helt klar godkänd prestation i denna fullängdsfilm..

Ger den 7.0 / 10

Nästa projekt blir filmen Broken English som oxå ska vara braer :)


Grodjakt & Kalas

Att få väckt Kevin vart inte det enklaste, först kl 10 kom han ur sängen och hade missat Hej hej Sommar :p Trött pojke idag!!

Moder kom och hämtade upp oss för roadtrip in i Dalslands mörka skogar. Första anhalt vart nya stugan :) Kevin som vart där innan visste precis vad som behövde göras eller ikke.. Den lilla bäcken som rinner på tomten visade sig innehålla skojigt djurliv och innan vi hann blinka hade Kevin en groda i sin hink.
Blivit mer modig det sista och hade inga problem med att hålla den i handen :)



Efter några timmar åkte vi in till bebyggelsen och till min mormor som fyllde 87 år. Kevin uppförde sig exemplariskt trots att det var timmar av sittande med massa babblande människor runt sig. Tårta ggr 2 men Kevin vart nog mer intresserad av kakfatet, tårta är inte ett av hans förstaval om han får bestämma.


Gratulerar födelsedagsbarnet!


Titta så fint hår! *sötmormor*


Syster & Niklas kom oxå..



När vi på hemväg skulle försöka få i oss något att äta fick vi se nått annat än korv.. 2 skinkor!! Hur människan inte kände att hans shorts visade världen hans behind är ofattbart.. Nu är det plåtat på avstånd så syns ej så väl men när han sträckte sig mer in i bilen fick vi ännu tydligare insyn :D



Kevin avslutade dagen med att sova över hos mormor medan jag fick ta mitt pick o pack och gå till jobbet. Vart inte det minsta lockande men nu är ännu en jobbnatt gjort och nu är det bara 4 nätters arbetande kvar.. på tors morgon har jag semester!!!!


Fika, Donk & magiska skor

Får se om det funkar bättre nu, sist jag skrev ville det ej publicera sig.

I onsdags for Kevin med SnällMalin och Marcus ut till Smögen för glass och bryggtramp. Go o glad kille följde sedan med dem hem för en stunds lek innan jag kom och hämtade honom efter William åkt till C och disken avkarad.
Tog en snabbfika hos M & M och nu räknar man ner till den 19 :p Shit så kul vi ska ha de!!

Kevin och jag åkte sedan ner till D när kaffet vart urdrucket. D åker till Skottland idag och det vart sista möjligheten att få ihop det att ses innan dess. Gick till Donk o tog en milkshake o där mötte även R upp efter en stund. Willys för dricka godis köp och en filmkväll vart född..



För att intressera Kevin för film bidde det den gamla "Min vän Percys magiska gymnastikskor" vilket tydligen roade både små som stora gossar :P

Att inte ha några tider att passa vart rena semestern och när vi kom hem igen hade klockan hunnit bli över elva, o Kevin somnade kvickare än han gjort på länge :)


Kevin utflykt..

SnällMalin ringde o frågade om vi ville med till Smögen.. tröttseger som jag vart hade jag inte orken för det idag men Kevin blev överlycklig när han fick följa med ändå.
Så nu har Kevin åkt medan William är här hemma hos mig. Gjorde honom ledig från dagis idag så nu ligger han och tittar på MrBeanfilmen han fick igår.. så nöjd över att få bestämma över tvn alldeles själv utan någon som lägger sig i :p

Om jag nu skulle ta o börja röja lite här hemma.. behövs..

Inte så pigger..

Huvudvärk, inte på humör alls.. Williams hosta som smittat av sig kanske.
Vill bara gå in i sängen och vakna imorgon piggelin!

K850i & M2

Min telefon gör lite som den vill tror jag.. Nu fungerar det att spara till minneskortet igen!
Är nog lite glapp i kontakten däremellan sen kaffet strömmade in, men får vara tacksam för de ggr som de verkar vara som det ska. Wuhuu, nu har jag massa musik tillbaka igen :)

Soppa..

I fredags lasagne och idag gjorde jag köttfärssoppa som sen förvandlades till minestronesoppa.. matlagning är kul när de blir så ätbart som det blivit det sista :) skojs när barnen slevar in utan protester när man gör nått nytt! O soppa är inget vi äter värst ofta..

Soffsovande

Jag sov i soffan inatt..!!

Har en oerhört varm lgh. På vintern är de gott men på sommaren kan det bli smått olidligt. Igår kväll vart det så varmtkvavt att grinigheten riktigt spirade mellan våra väggar. När barnen somnat och W somnat om igen efter att ha trillat ur sängen så hörde jag hur det droppade på balkongen.
Svalkan som sjönk in vart obeskrivbar.. så när jag sett färdigt min film och natten omgav mig så kände jag inte alls för att lägga mig i mitt varma sovrum. Så la mig ner och somnade till de kalla vindarna och regnets droppande med balkongdörren öppen bara en meter ifrån.
Vaknade till halv sju då det hade blivit korsdrag från det öppna fönstret på toaletten men somnade strax om och vaknade kl 10..!!!! när barnen kom upp!

Men jag sov riktigt bra där i soffan, helt ok :)

Lindesnäs

Lördagen,solig och varm..

For till Lindesnäs för sol, bad och krabbfiske. Vattnet vart kyligt direkt man kom i men sen vart de ingen fara. Kevin kan på snudd simma nu.. lite bättre synkro mellan armar och ben o det blir hur bra som helst,. Vågade lägga sig bak och flyta helt på egen hand denna dag :)





William halvt tandlös efter att ha tappat en tand hemma hos M & M kvällen innan :)
När klockan vart halv fem drog vi oss hemåt med Sunningebåten, protester från K som helst hade velat stanna och fiska krabbor en stund till. W kunde slappna av och ligga still då och då men K vill gärna vara aktiverad vilket gör Lindesnäs så bra där han kan sitta och fiska alldeles obehindrat..







Fredagskväll med M & M

I fredags efter vi ätit osss mätta på får första hemmalagade lasagne så pös vi över till Malin & Marcus för en kväll tillsammans.
Barnen vart lite småslöa efter Gustavsberg så William damp ner i deras soffa och försvann in i tvns värld.


Goaste soffan i världen

Han kvicknade till så smått och kiddosarna började umgås..



Det bestämdes med grill o sagt o gjort.. grillmästare Malin tuttade eld på grillen o snart langades korvar hit o dit..





Barnen härjade vilt i poolen när maten lagt sig tillrätta i deras magar, under tiden kunde vi gotta oss på lagom avstånd från allt skvättande..


Vad gör hon egentligen där borta??



Natten kom o kiddos började bli trötter så blev till att packa ihop och dra oss hemåt när midnatten entrade sig. Pömsiga men glada :)

Cresent Classic 2008 red

Vissa människor tycker om mode, andra bilar, en del tycker om sport.. men det jag gillar det är barnvagnar :S
Alltid alltid har jag kollat design och tyger hit o dit o nu har jag funnit en riktig diamant.. wow, varför fanns de inga såna här vagnar när mina vart små för!!



Starkt ljus så syns ej så tydligt.. men skulle jag någon gång mot förmodan behöva en kärra så vill jag ha denna.. en Cresent Classic 2008 RED..


Till Lena

Lena Lena :)
Tappat inloggning o lösen till din blogg när datorn trasade sig, så please maila mig på FB så jag kan springa in o läsa hur ni har de igen :)

Båtfärd o Fika

Idag när solen sken tog jag och boys oss ut till cafe Snäckan ute på Gustavsberg. Vi tog badbåten ut som sig bör en sommardag som denna. Fikade o mös..


Barnen med bestämda steg mot busshållplatsen.. börjar bli ganska så jämnlånga nu :)


På båten, väntar på avfärd..


Snäckan - Kevin


Snäckan - William


Äppelkaka med vaniljfluff, helt klart värd sina slantar..

Efter fikat gick vi bortåt Lindesnäs där vi hade bestämt skulle ta båten in mot stan ifrån. Båten vart lite sen så under tiden vart William maneträddare och kastade ut halvsoldödade maneter ut i vattnet igen medans Kevin fiskade krabbor md en lina han hade hittat på vägen..


Boys o havet..


Mamman o solen..

Så kom då båten till slut och vi kom oss hemåt igen, trevlig dag.. vi bestämde att imorgon får det nog bli Lindesnäs en längre stund :)


Sunningebåten..


Nu blir de till disk o sen ska vi trippa över till Malin & Marcus :)



Helen & Alma

Förra fredagen vart Lena & isabella o jag med mina boys till Helen och såg lilla Alma för första ggn :)

Nått så litet o näpet. Kevin & Isabella överrens om att de vill ha småsyskon, K hade säkerligen gärna plockat med sig Alma hem om han hade fått :p


*Alma 1 månad*


*Helen omringad av alla barn*

Tiden går fort, tänk redan en månad sedan hon föddes..


Soluppgång..

Hade en fin morgon när jag jobbade helgen sist..


Båtfärd..

Obligatoriska turen med Sunningebåten man tar varje år..
På somrarna förr för sisådära 15 år sedan vart detta enda sättet att fara in till stan om man inte ville gå en evighet för att nå stadsbussens närmsta hållplats.. då blev det mycket båtåkande..









Skolavslutning..

Kevin gick ur ettan till sitt första "riktiga" sommarlov..
Barnen samlades i vanlig ordning för avslutningssånger..





Hemma åts de jordgubbar tillsammans med Emilia..







Regnbågar

Nu så :)

Alla korten räddade från Juni då minneskortet vart helt och det i själva fallet vart mobilen som gått sönder. Den kan inte längre se att något minneskort är insatt, kopplar inte riktigt däremellan.. men det får gå ändå. Kan ta 17 kort innan jag måste föra över till datorn men det kunde vart värre, o inte konstigt att kaffet gjorde lite skada till slut.

Så nu finns de lite bilder för allmän beskådning igen :)

Jag bor ganska bra för hos mig kan man då och då få se de mest färgstarkaste regnbågar.. Just denna gång vart det tom en dubbelbåge :)







Dessa kort vart tagna den 14/6



Lite bildbevis på liv..

Nu är jag nästintill helt igång.. enda tråkiga just nu är alla mobilkort som försvunnit under 3 veckor då minneskortet på mobilen la av förra veckan :(
Så kan ej fota som jag gjort innan då det ej får plats så mycket på det inbyggda minnet..

men här ser ni att jag lever igen..



Jo, blev så glad igår när jag helt själv lyckades plocka ur hårddisken från gamla bärbara och sätt in den i en kabinett o koppla ihop det med den här nya.. så allt jag hade i den gamla har jag tillgång till nu med :)
O så enkel o smidig, pürfekt som externt minne..



Så nu är det operation färdigställa med alla inställningar o program man vill ha..

Tog förresten ett finfint kort på moderns blomma som så snällt öppnade sig medans jag vart blomvakt!






snart mer blogg..

Nu är jag snart på g igen :)

RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari