Mot sängen

Sett färdigt på "Riding alone for thousands of miles".. recension annan dag.
Nu så trött, blir sängen istället.
Natti bloggers..

Yuck

Så gott!
Hunnit med en hel del ikväll. Fick en del fart efter disken vart avklarad och nu skiner badrummet igen och även på de dolda ställena som avlopp. Hatar avlopp. Får alltid för mig att det ska börja ringla upp massa läskiga miniormar när jag är där och gojsar. Men nu vart det enbart ofarliga hårbollar i size tennisboll.
Fortsatte med båda fågelburarna, dammat bokhyllan, skurat under buren och tvättat av mattan lite lätt :)

Så får vara nöjd med kvällen..

Nu är det barnnattning..



Ingen lust men..

Städa badrum.. någon som frivilligt anmäler sig?
Ne, trodde inte det heller..





Lyft av fronten till badkaret.. du Björn hade fått massa uppslag till äckligt bloggande här.
Nästan lite småstolt i det vidriga!




Hinns ej med..

Inte så mycket bloggande sista dagarna..
Inte ens igår kväll hade jag ork utan blev sängen direkt.

Dagen började med skolgång för barn. Frukost och sedan tvättstugan för mig. Gott o få göra det när barnen ändå är i skolan. Inget spring eller gnäll över hur ofantligt tråkigt det är att binda sig 3 timmar i till denna stuga.
Barnen kom hem medans jag vek tvätt och bäddade rent lite snabbt. Åkte ner en kortis till stan och handlade för Williams skolutflykt idag, hans allra första :) Hem igen och pannkaksgräddning, extra många så W kunde få med sig kalla pannkakor som matsäck idag.
Medan vi satt och åt fick vi ett mess från D som undrade om vi vart sugna på morotstårta. Barnen tvekade inte och när vi hade ätit färdigt blev det buss ner till stan igen. Doftade riktigt hembakt när ungarna barkade igenom dörren till D, här är det inga knackningar - rätt på bara!
Hade tagit med en påse bullar så blev riktig fikakväll med slutet av Alvin & Gänget, tvspel och såklart brödratjafs om vem som störde vem i spelandet.
Donns skulle iväg och handla så han vart snäller och skjutsade hem tacksamma oss.

När vi kom hem vart det raka vägen i säng för oss alla och nu är det ny dag.

Tisdag och barnen i skolan, William på utflykt.
Själv ska jag på möte på jobbet. Ska köra en ny variant att barnen åker hem efter skolan och går in själva tills jag kommer hem. Får se hur detta går och mobilen ifall något händer..

Återkommer senare.. hoppas jag!

Funderingar.

Vipping..

Ny dag - Ny vecka

Dagshoroskop - måndag 29 september

Nytt hopp spirar idag, men det dröjer innan det du hoppas på kan bli verklighet. Dina tankar upptas till stor del av saker som du helst håller för dig själv.




Precis just så är det.. Blogg för utsida - VIP för insida.

Date med McDreamy eller sova?

Nu hoppas jag att jag inte somnar med barnen ikväll utan kan hålla mig vaken. Tanken är att se de nya Greysavsnitten efter ett lååångt sommaruppehåll. Men redan nu känner jag hur tröttheten suger i både ben och ögon. Hade vart gott med lite egentid så ska sikta in mig på en kväll med  McDreamy.




Dagens resultat



Lite redig har jag allt varit idag..
70 bullar av olika slag, 1 mjuk pepparkaka, 12 dumlekakor och 1 kladdkaka.

Nu återstår den spännande disken. När den är avklarad kommer jag kasta mig ner i soffan för vid det laget lär mina ben vara redo för strejk.
Tack snälla Tiger för pajerbjudandet, hade jag inte vart så trötter nu hade jag inte tvekat men nu är jag rätt mör efter allt bakande :p


Ska vi baka?

Jag vart nog trött igår, inte på humör för något alls.
Efter jag diskat all disk, skämdes en aning när jag tänkte på hur längesedan det vart sist.. men ej varit hemma något denna vecka alls känns det som. Jaja, efter jag diskat vart det läggdags för barnen så la mig med dem. Och somnade. Vaknade till 21.45, inte så sent egentligen men kroppen vart som en seg kola så bara släckte ner och somnade om igen.
Kevin vaknade till 07.50 så inatt har jag ändå fått sovit över 10 timmar, trevligt.

Nu ska vi snart äta lite frukost innan vi ska åka iväg och handla lite mat och annat behövligt. Fick ett litet sug på att baka idag. Jag röstade för bullar, William för kladdkaka och Kevin för dumlekakor. Får väl se sedan vad vi kan få åstakommit utav dagen.
Lägesrapport just nu: William nyduschad och påklädd, Kevin i duschen och jag ska fixa iordning frukost innan det blir min tur sen i duschen så vi inte ser ut som spöken när vi ska ner till stan.

Vad gör resten av världen denna vindiga höstlördag??

Qian li zou dan qi - Riding alone for thousands of miles

Den här ser jag fram emot!
Senaste åren har jag blivit mer och mer intresserad av asiatiska filmer och tror den här kan vara rätt tilltalande!



Qian li zou dan qi
IMDb

Modell?

Jag vet inte, men ser nog Sacha Baron Cohen som mer spännande som Borat..



.. än som klädmodell på en catwalk i Milano.

Tycker inte ens det ser ut som samma person!
Kläderna är också en sak för sig.
Se och döm själva här


Hur ung kan jag vara?

Systemet igår för att köpa två cider till räkorna..
"Hrmm.. kan jag få se legitimation också"
Så gärna herr kassabiträde, så gärna!!



Kom Anna.. skräm mig!

Just nu borde den skräckinjagande Anna Skipper varit här och försmädat mitt val att trycka i mig en halv burk Pringels på rekordtid, samtidigt som hon daskat mig på fingrarna och nypt mig i fettet!!
Vad har jag ens att skylla på?
Att det är fredag?  Att jag borde belönas när jag ändå haft dem orörda i tio dagar i mitt skåp? Att jag är obotligt korkad som låter min kropp ta över mitt förstånd??

Mmm.. inga chips för Noashine ikväll. Skamvrån..

P.S I Love You

Blir nog mothuggen nu..
Men P.S I Love You vart faktiskt bara sådär.
Vi såg den igår kväll och jag upplevde den bara som flackig. Känslan vart borta och så även tårarna.. hur kan så mycket ha försvunnit på vägen från boken, för tycker ändå storyn är tilltalande! Eller så hade jag helt enkelt väldigt för stora förväntningar.
Men ett tips, skit i filmen och läs boken.. betydligt mer kvalitetstid!!





Räkdags..

Igår eftermiddag fick jag ett stort sug efter räkor!
Sådär färska räkor, aioli och bröd. Behövde inte övertala D alltför länge utan han kunde oxå tänka sig sa han:)
När barnen blivit hämtade nerifrån stan där vi vart och besökte modern så pinade jag in mot centrumcentrum till fiskbilen dit D hade kommit först och precis handlat klart när jag dök upp. Promenixade (skavsår) ut till D och åt som tokar. Vart riktigt riktigt gott!


*Donns äter räkor och tittar Family Guy*

Blev så mätt att jag inte ens rörde den B & J glass som fanns kvar, då är man mätt!

Jonnis: B&J glass finns på Hemmakväll i centrum och på Maxi på Torp, de ställen jag vet om :)

Aj aj..

Tack ni söta som kommenterat mina fina skor :)

Men vill man vara fin får man lida pin.. eller så har jag ovanligt ömtåliga fötter. För såhär är det nästintill alltid. Smaskiga skavsår tills skorna gåtts in och blivit fotriktiga. (Gåtts, undrar om det är ett ord, låter fånigt!)
Skulle skaffa Compeed igår kväll men det fanns bara Salvekvicks skavsårsplåster, som synes fungerade de sådär. Korvade ihop sig till ett svidande resultat! Behöver knappast meddela att jag hoppade över willyshandlingen och tog bussen raka vägen hem imorse.



Nu har jag plåstrat om mina hälar med material från förstahjälpenväskan. Fast mina kängor får hålla sig hemma ett tag, blir gympadojjor om jag ens ska få inhandlat något alls idag.


Vip

VIP ni vet..

Loving..





Ni anar inte vad jag är kär i mina skor!!!!!
O titta, visst passar de till kjol me :D


Half Baked

Det blev Ben & Jerry igår :)
Men inte någon av de smaker jag hade tänkt. Donns kände mest för Cookie Dough men då denna vart slutsåld fick det bli annan med kakdeg i.. Half Baked!
Det här vart inte illa alls, klart godkänd förståss. Åt halva förpackningen och lämnade snällt in den i frysen igen eftersom D inte vart sugen..!?!  Frukostglass vart det första som dök upp i skallen när jag vaknade men lät bli. Får väl se om det finns någon kvar ikväll när jag kommer ner till D igen.. kanske är det någon som tar den som middagsglass, vad vet jag :)



Spider spider..

Igår när jag satt vid personaldatorn på ett av kontoren på jobbet tyckte jag att något hängde sig i mitt hår. En inkräktare. Imse Vimse hade klättrat ner från lampan ovanför o vart uppfostrad nog att sitta still så foto kunde tas!




Så fin så :)

Min fina Hoya Compacta har så slagit ut.
Bildbevis!




Ben, Jerry, Donns & Jag

Donnsen ringde o fråga om vi skulle ha något gottigt ikväll. Själv har jag gått och varit sugen på Ben & Jerry i flera dagar nu och jag fick riktigt hålla mig igår när jag gick förbi hemmakväll.
Men om vi nu ska vara lite onyttiga ikväll kanske jag ska köpa mig en Ben & Jerry ändå :)

Smakerna står mellan Chunky Monkey, Cookie Dough eller New York..
Får se vad de har inne..


  



Jag har fått jobb.. tror jag?

Lite snurrig nu..

Kollat runt lite grann efter extrajobb som går att kombinera med mitt vanliga nattjobb men har vart svårt att finna något som fungerar med mitt ordinarie schema.
Fann ett distansjobb på platsbanken, dvs man arbetar hemifrån på tider som kan varieras från vecka till vecka. Så sett hade de vart bra och smidigt. Men samtidigt har jag varit lite fundersam just till själva jobbet så har inte hört av mig mer aktivt mer än själva frågemailet jag skickade iväg till detta företag. Detta var för en vecka sedan. Idag fick jag mail om vidare instruktioner och verkar som att jag fått det då de pratar om anställningsnr osv, precis som med mitt vanliga jobb då för 5½ år sedan..  genom noll ansträngning alls!

Men nu när jag skummat igenom materialet jag fick med så blir jag lite osäker. Skulle jag klara detta verkligen? Är jag rätt person för dem? Troligtvis kände jag samma när jag skulle börja mitt nattjobb där jag inte kände en kotte. Troligtvis vart jag lika fundersam över arbetsuppgifterna då. Nu är jag så injobbad att jag hade kunnat gjort det i sömnen, och säkerligen skulle jag klara av det nya jobbet oxå. Men ändå känns det lite pirrigt o krävs nog lite funderande o bearbetning innan det känns helt positivt.

Jobbet är som marknadsintervjuare... vilket innebär att jag sitter hemma med datorn och via iptelefon tar kontakt med människor som blivit utsedda för diverse undersökningar på uppdrag av företag, myndigheter och organisationer. Intervjuar dem och skriver ned deras svar. Men.. MEN jag vill inte bli någon jobbig efterhängsen telefonmänniska som man ibland kan råka ut för. Detta ska inte förväxlas med telefonförsäljning för det är ingenting som ska säljas, då hade jag aldrig funderat på det ens. Enbart samla upp människors åsikter i undersökningar. Så så sett är det bra mycket bättre..

Skulle jag klara det?

Tack & Godnatt

Då var det gjort och avklarat. Nu ska jag sova. Ögonen svider faktiskt nu.. glad jag fick gjort den här extranatten, den är behövlig ekonomiskt. Men nu ska de bli lite ledigt som tur är.

Natti..

O förresten.. Min Hoya Compacta har slagit ut :) Bilder kommer senare under dagen då jag kan göra den bättre rättvisa i skarpare ljus. Men bra fin är den!

Extra Extra

Mot jobbet så ännu en kväll. Men inatt gör vi extrapengar. Behövliga extrapengar!!
Jopp.. inte mycket att vänta på, bara att ge sig av!
Natti bloggers!

Minette Walters

Läst har jag alltid gjort sedan jag vart tinytiny liten. Böcker i stora lass har avverkats. Men jag tror endast det är Minette Walters som jag skaffat bok efter bok så snart den kommit ut.
Minette Walters skriver kriminalromaner som är lätta att följa, väcker intresse och lässug och fångar en omedelbums. Idag har hon kommit ut med totalt 14 böcker men någon extra favorit har jag nog ej. Minns ändå att jag tyckte "Djävulens Fjäder" vart snäppet mer lockande än de innan. Nu ska jag ge mig på nya "Kameleontens Skugga" och yppar efteråt vad jag tyckte om den.



Minette Walters Hemsida
Minette walters Wikipedia


Findus & Jag

Så efter jag fått lämnat barn, lite tråkig stämning denna gång då K inte alls ville vara hos C fick jag åkt ner till stan och mitt lilla bankärende innan jag körde en quickie handling innan bussen for upp igen.

När jag är ensam, dvs oftast ska jobba.. så är jag rätt bekväm av mig matmässigt sett. Kräver inget avancerat utan lagom enkelt och billigt ska det vara! Så det är mer en regel än undantag att dessa dagar köper jag mig en burk med Findus Italiensk Köttfärssås som jag fördeler över två middagar.. 10:-/ middagen med lite makaroner till! Och jag är inte den som är den, jag kan variera mig. Ibland köper jag original istället för Italiensk ;)

  


Någon som kan gissa vad det blir till middag imorgon? :p


Mina kap är hemma..

Fick gjort det jag skulle. Känns bra.

Först bort till Ica. Flaskpantning, postning av FKbrevet samt hämtning av mina nya kängor och den nya Minette Walters boken jag budade in förra veckan till ett betydligt billigare pris än i handeln för tillfället :)

O jag är kär i mina kängor!!


*när det är som vackrast*

De passade som foten i skon och dessutom finns utrymme för tjocksockar till vintern om det skulle behövas :) De är bra mycket lättare än jag trodde och vet ni.. jag gillar mina nya skor!!
Sen är jag fundersam på om de någonsin ens varit använda. Sulan är så ren så ren och lädret/skinnet finns inte ett enda märke på!



Boken så vart i lika fint skick den. Har alla Minette Walters utgivna böcker och denna vart efterlängtad då det enligt mig dröjt aningens för länge sedan senaste boken.. men nu ska här toksträckläsas!!



Om ni råkat glömma så är jag rätt nöjd över kängorna högre upp på sidan.




Tror, men inte på allt!

Ända sedan jag vart riktigt riktigt liten har jag känt av att det finns något annat. Om jag är extra mottaglig eller ej kan jag inte svara på, det är bara så det är och alltid varit.
Så jag är nog ganska öppen mot det "okända" och accepterande. Kommande seansen med Terry Evans ser jag fram emot med nyfiken förväntan.

Men.. bara för att jag tror på det övernaturliga så innebär inte det att jag köper allt med hull och hår. En sådan person som jag stoppat in i det facket är mediet Jörgen Gustafsson. Jag vet inte vad det är men i mina ögon känns det mer som han bara gissar sig fram. Något hos honom är inte förtroendeingivande och det ger mig en kall känsla. Tror knappast att alla som utger sig för att vara medium har en speciell gåva utan stort mörkertal skor sig nog på sökandes bekostnad.

Aftonbladet hade en undersökning där läsarna kunde rösta på om de tror på spöken. Hela 47% av de som lagt sin röst uppger att så är det. Att så många som 47 % tror på spöken. I och med detta gjorde AF en artikel med just Jörgen Gustafsson om detta faktum. Men se till bilden de lagt in, blir ärligt mörkrädd. Något känns inte bra..
Nu finns det säkert människor som blivit hjälpta av Jörgen och upplever honom som ärlig och seriös, och er upplevelse är jag inte ute för att tracka ner på. Men för mig ger han mig kalla kårar längs ryggraden!!

Läs gärna Aftonbladets artikel här!



Fortsatt lite sömn..

Idag blev det inte mer än 4½ timmas sömn innan jag vaknade. Drömt ganska kaotiskt senaste dagarna och så även nu. Men likväl 4½ timma. Hade detta vart nattetid hade jag aldrig fungerat som en normal människa kommande dagen då den hade blivit väldigt lång. Lägga sig kl 23 för att sedan kliva upp 03.30, ne det hade aldrig gått. Frågan är hur det kan skilja sig så mycket bara för att jag sover på dagen.. iof har jag aldrig sagt att jag är felfritt fungerande nu heller, men detta får nog ses som normalt ändå.

Ser ut och blåsa en del idag, frukost och kaffe innan jag tar mig ut i friska luften. Banken och FK står på dagens sysslor. Kan passa på och möta barnen när jag ändå är nere i stan sen. Men nu får det bli kaffe innan gäspandet får mina käkar att gå ur led!



Mot jobbet..

Snart till jobbet igen för natt två av tre. Lena messade att hon skulle jobba :)

Blev sådär småsugen på något nu här i min soffa. Tanken virvlade förbi översta hyllan i skafferiet, råkar jag inte ha 3 burkar Pringles där måntro. Borde skärpa mig.. fick sånt fint peppvykort av Therese förut så tänker jag på chips nu! Fy mig!

Bara vänta ut tiden så jag inte hinner innan jag ska iväg.

Imorgon måste jag skärpa mig och få kommit mig ut o få lite luft, annars blir jag helt försoffad!
Ner till centrum o få gjort lite ärenden.

De här vart ju inte svamligt.. men godnatt alla ni som får sova!!


Måsten..

Slö!  Nu måste jag kickstarta och få duschat innan det är mörkt ute igen..

Stöddiga andar och rädda människor..

Aftonbladet skrev igår om affärsmannen Anwar Rashid som övergav sin 50milleherrgård tillsammans med sin familj efter att de hade varit med om negativa spökupplevelser. De kände det som att andarna inte alls ville ha dem där och efter 8 månader beslöt de sig för att flytta därifrån.
Ingenstans i artikeln står det någonstans om familjen hade haft dit ett medium för att känna av vibbarna. Kanske hade andarna ett budskap som de inte fick fram på annat sätt än just vara burdusa.
Hade vart spännande o sett vad Terry hade kunnat snappa upp i detta hur från 1100-talet!

Nu är det snart bara 2 månader kvar tills seansen.. nedräkning!!

Aftonbladets artikel
..

Glädjs så länge det varar..



Solen lyser över västkusten!
Luften i morse när vi kom ut från jobbet var så full av höst. Fukt, löv och jord i en perfekt kombination samtidigt som ljumna morgonstrålarna försökte bryta sig igenom den tunna friska dimman. Helt underbart!
Sen verkar det som att vi får uppleva repris några mornar till denna vecka. Hösthögtryck över södra och mellersta Sverige enligt Aftonbladets Väder. Tacksam så länge det håller i, snart är regniga tunga dagar garanterat här.
Till Aftonbladet..


Blomning..



I bakgrunden med fokus på har min Hoya Multiflora slagit ut samtidigt som blomknopparna hos min Hoya Compacta där framför bara fortsätter att utvecklas :)


Snygg logo

Tycker oftast Google har fina utbyteslogos när det sker något speciellt under året. Men den just nu måste vara den bästa enligt mig. Varm, höstig och väldigt väldigt stilren. Skitsnygg fast så enkel!



Radiotjänstfasan lurade på hallgolvet..

Som i ett brev på posten, räkningen från radiotjänst! Finns få fakturor som jag föraktar så som denna. Om det är alla pengarna de vill få av mig eller just faktumet att jag ALDRIG tittar på tv hemma själv. Endast barnen som kan sätta på barnkanalen då och då, och radio lyssnar jag via mobilen korta stunder på bussen. Och för det betalar vi 508:- kvartalet.
Snål är jag kanske, men faktiskt så hade vi klarat oss utan själva tv-programmen då dvdn är det som flitigast används under vårat tak.
För en sisådär 15 år sedan planerade jag min lediga tid efter tvn. Minns speciellt eftermiddagarna på kanal 5 och ZTV.. tror middagen fick ätas någonstans däremellan.. och nu nada, ingen magisk dragning kvar alls.
Nu är jag ju så kär i min dator istället :)



Lördagen..

Vaken tidigt idag, för det måste ses som tidigt. Om man är uppe frivilligt innan klockan hunnit slå 8 en söndagmorgon så ses det som onormalt i min värld. Något rimmar fel.. men jag är uppe iaf!

Gårdagen vart aktiv från start till mål.
Började dagen med att åka buss till Trollhättan för besök hos daddy / morfar där vi både fick smaskig middag och efterätt. Far ansträngt sig :p


Morfar kan trollbinda små boys..








Och se.. även Noashine har varit liten en gång i tiden..





Efter maten for vi mätta till Vänersborg där discokalas väntade hos kusin Sebastian :) Fick se broders stora fina nya hus.. barnen vart förundrade av bubbelbadkaret :)
Lite småblyga pojkar som helst coolade sig vid chipsskålarna än att dansa med flickor,  tydligen inte kommit in i den mogenheten ännu :p


*lillkusin Alexandra plundrar skålarna*


*Boys och födelsedagskusinen Sebastian*


*Carmen ocn storebror Mikael håller ribban i limbodansandet*

När discobarnen lämnat blev tystnaden så behaglig. men strax efter gick vi mot bussen som tog oss till Tågstationen. Ute vart det kyligt men väldigt skönt.
Alldeles för kort tågresa enligt boys men ett smidigt sätt att ta sig hem. Väldigt tröttgriniga pojkar efter en heldag hemifrån och när vi kom hem dök vi alla tre omedelbart i säng..



B & W

Egentligen är det här en bra bild ändå..




Utflyktsdag

Idag så blir det avfärd mot Trollhättan om någon timma för besök hos daddy/morfar innan barnen ska på födelsedagsdisco hos kusin sebastian senare i eftermiddag..
Så är vi trötta ikväll med är det som det är!

Tacos med annat

Om jag hade haft sug att blogga igår kväll hade jag inte lyckats hur jag än velat, jag vart så trött!


Efter tvättandet vart klart for jag iväg och plockade upp barnen med avfärd mot badhuset. 1½ timmas plask med mig på land och sedan vart de ganska nöjda. Denna ggn bestämde de sig för att byta om ensamma på herrarnas vilket gjorde att jag lugnt kunde sitta ute i entrén och vänta in dem.
När de kom uttrampande gick vi till moderns lgh för blomvattnande och postplockare innan vi gick på presenthandling till kusinerna som fyller år nu i helgen.
När vi kom därifrån vart de Willys en sista gång innan vi kom hem, då vart klockan närmare 17.30!!

Tacos tills magen hotade spricka, väldigt väldigt gott och väldigt länge sen sist!
När disken vart avklarad damp jag ned i soffan och där satt jag tills barnen kom in kl 20 och skulle se Jönssonligan på tv. Då förflyttade jag mig in till sovrummet med fåglarna och la mig vågrät i sängen med en bok.
När filmen vart slut vart även barnen trötta. K låg och pratade med mig i sängen då jag tyckte det blev väldigt tyst utifrån vardagsrummet.. smög dit och visst hade John Blund besökt lille W som snuffsade så gott där i soffan :)









Sen vart de mer eller mindre godnatt för oss alla..


Självscanning!



Ni vet morgonhandling enligt rutinerna.. men idag var någonting nytt!
De hade öppnat sina nya självscanningskassor för de som ska betala med kort, så fick testa på.
Betyget klart smidigt även om jag nog upplever att det går fortare i en vanlig kassa, nedpackningen vart oxå småbök då man fick packa ner i den ordning varorna plockades ur korgen.. men tror nog detta system kommer gynna minskande kassaköer då det nu finns 5 nya kassor att använda sig utav. Jag som alltid betalar med kort :)


Som på Espressohouse..

Vart längesedan jag smaskade i mig en sån wunderbar frukost..
Har inte upptäckt Willys plockbrödmonter förren nu. Där fanns en slags grov fralla/franska som liknade den de har till frukost på Espressohouse. Magen suktade efter en sådan och fick försöka efterskapa bäst jag kunde, så även creme cheese och björnbärsmarmelad åkte ner i korgen. Fick ta björnbär då de ej hade boysenbär som det egentligen skulle varit men så så.
Min frukost fick med beröm godkänt, gjorde ingenting med björnbär utan den passade bra ihop med cremecheesen :) Nu åt jag betydligt mer än jag borde ha gjort men idag är det en svulllardag :)

Jäkt

Idag är det fullt upp som gäller..
Började dagen med en ovanligt glad Kevin, inte det minsta tröttotrevlig alls. Upp och iväg till skolan och lämningar utan problem. Fortsatte ner till stan och fick fylla på K månadskort och skaffa nytt till W innan det blev Willyshandling.
Hem, kaffe & frukost precis intaget och ska alldeles strax sortera tvätt för kl 10 är det tvättid.
Medan maskinerna går blir det allmänt röj och städande här hemma, burar o liknande. Så fort tvätten är klar ska jag åka till skolan med de nya busskorten och hämta upp boys.
Badhuset står på tapeten idag, inte så länge men en liten stund ändå. Efter det till modern och vattna blommor och ta hand om post innan det blir presenthandling inför imorgon och sedan kompletteringshandling på Willys en sista gång innan vi får åkt hem.

Sen blire Tacos och lugn o ro, förhoppningsvis..

Minneskortläsare!

Det finns en sak som jag saknade med den här nya datorn. Ingen minneskortläsare som användes flitigt i föregångaren.
Detta löstes genom att fara till Elin på Onoff och införskaffning av en Transcend Minneskortläsare som kunde ta M2.
Måste säga att detta vart ett guldköp då jag använder den nästintill varje dag.. snabb, enkel, pålitlig!



5



Fem stycken månvarv sedan Jag och D hade vår flumkväll där i April..
Då vart det fortfarande vår, det gröna började sakteliga komma och man kunde ana en annan känsla i luften. Då hade man kvar hela sommaren, värmen, solen, semestern. Nu står vi där på andra sidan och kan bara titta tillbaka.
Det gick fort!

Fem månader och mängder av ord senare.. fortsättning följer!


Ny Traderakjol

Vart och hämtade ut min Traderakjol från Only jag vann i förrgår :) Trevligt när säljarna är snabba på att posta varorna!









Det jag gillade mest vart att det fanns fickor, skärpet och att den vart lite klockad nedtill.. färgen och kvalitén vart oxå alldeles finemang. Så ett bra köp som jag kommer få användning för, och det redan på lördag vad jag tänkt :) En riktig höstkjol!
O visst kommer den passa grejjt till mina nya Traderaskor :D

Uppdrag Barn..




Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger de dig möjlighet att kommentera alla inlägg i deras blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet.

Känns som en självklarhet..

Uppdrag Barn

Silence of the blog

Jag orkade inte med min flashplayer trots att det vart en kul idé i början.. så den fick kasseras tyvärr.
Nu insuper jag lugnet på min blogg igen..



Bloggar & Dissar

Jag fattar inte grejjen med Devote.se!
Tydligen är det ett bloggcommunity och rätta mig om jag har fel, så är det mestadels yngre tjejer som använder sig av det.
Jag läser då och då nyuppdaterade bloggar från Nyligen.se och har nu börjat dissa bloggar som jag ser kommer från Devote. Jag orkar inte med dessa seguppladdade sidor som får det riva inombords av frustration och inte för att mena något illa, men innehållet är oftast inte något som tilltalar mig.. olika smaker helt enkelt, svårare är det ej!

Blogg.se har kanske inte de snabbaste sidorna de heller, men här känner jag mig hemma..

And the winner is..

Jag vill bara meddela att efter hård kamp stod jag nu som vinnare i stövelauktionen.. och jag är nöjd!
Så nyfikna..?
Vill bara säga att om ni inte gillar min smak, vilket de flesta inte verkar göra så okej, det är inte ni som ska bära dem utan moi.. moi.. moi :)




I mina ögon ser de pürfekt ut oavsett..


Donns & Jag

Vart nere hos Donns en liten sväng innan jobbet igår kväll. Fick tillbaka min mobil jag lämnat kvar där med anledning att minneskortet skulle fyllas upp med bilder bla från D kontor, lite viktig verkar han allt :p

Förra veckan försökte jag mig på att fota oss tillsammans för första ggn.. det gick sådär!
Använde min W800i vilken jag alltid tyckt haft så bra lampa vid mörka miljöer. Jag är van med det starka ljuset vilket D inte riktigt vart. Så inget kort blev egentligen lyckat. Antingen tittas det bort eller halvblundas från herrns sida, vilket verkligen förmedlar vilken glädje han känner över att tvingas vara med på kort igen :)
Men vi befinner oss iaf på samma bild, är väl första beviset att vi befunnit oss på samma plats vid samma tillfälle..







Som synes är det bara jag som ser in i kameran, ser inte alls fånigt ut nu..

Igår blev det inga nya kort tagna där vi båda ingår som motiv på samma gång, kändes som ett smart move och inte pusha så ;D
Däremot offcourse vanliga obligatoriska..



Letade fram lite kort från yngre dagar och fick bla fram ett nr av Kungälvs-Posten.
Inte en riksledande tidning men ändå är det en papperstidning som säkert många i Kungälvsområdet läser.. o där hade de fått in en artikel på Donns för något år sedan, tydligen vart de även något reportage i Bohusläningen med men det hade jag missat. Lilla bilden iaf.. o så mage till o påpeka mitt fotande :p



Jaja enda tidningsflashande jag själv vart med om vart i den säkerligen mindre Lysekilsposten.. men det vart många år sedan och ett helt annat liv..



Blandad kompott.

Dagens sömnresultat inget förvånande.. 5 timmar, varken mer eller mindre.
Barnen är med fritids på utflykt idag och väntas inte komma tillbaka till skolan förren kl 15.30, vilket ger mig en extra timma av tystnad innan det drar igång igen.
Imorgon ska vi ha mys, fredagsmys, tacomys. Vart så längesedan nu..

Fick mina 3 burkar pringles igår, konstigt hade en försvunnit på vägen.. som de kan gå! Men tre är betydligt mer än jag hade innan. Så orkar vi imorgon kväll får jag nog ta och glutta på locket där!

Den där Traderabudaren som oxå vill ha de dära kängorna vill inte ge upp.. frågan är vart min smärtgräns går.. 250?


Beslutsångest..

Jag har fastnat i budandets klor på Tradera.. denna ggn gäller det ett par finfina stövlar/skor till mig.. men så kommer snålfia in och väsnas så högt hon kan.. svårt att buda rätt när hon protesterar så vilt här intill.
Den ansvarsfulla ordentliga försöker argumentera och idag låter det såhär:
1. Det är ett par skor det gäller, inga skitsaker!
2. Inte köpt nya vinterskor på 5 år (oj, pinsamt)
3. Dessa känns som jag, föll för dem omedelbart.
4. Dessa kan passa både till vardags eller mer högtidligt, både till byxa som kjol..
5. Fick mobilräkningen som vart 150:- mindre än förra månaden, bonusköpaskorpengar?

Oki då.. bjur något högre.. trots allt är vi fortfarande bara under 200:- och velar..


Det började så väl..

Kanske svårt att tro men jag vaknade med ett stort bloggsug och ett bra humör.
Det försvann..

Orsaken stavas ouppmärksamhet och nonchalans!

Det startade så bra alltsammans. Kaffet vart varmt och gott o magen mättades.
Ringde fritids och bad dem skicka iväg barnen till busshållplatsen, so far so good!
Tills Kevin ringer och säger att William inte fått med sig ryggsäcken till skolan och då inte heller hade några busspengar då de vart ilagda i hans ryggsäck.
Inget val än att kasta på sig kläder och springa till bussen för att hämta upp strandsatta barn..

Då tycker jag i min egotrötthet att man som vuxet ansvar i slutändan ser till att båda barnen har med sig ryggsäckar, böcker, frukt och annat nödvändigt när man ska iväg till skolan. Visst, barnen ska lära sig eget ansvar men man får ändå ha översikt så inget glöms.. speciellt när det handlar om en liten flummig disträ sexåring.
Hur ofta hade inte pojkarna kommit tomhämta till skolan om man inte påmint när tröttheten belägrar små kottar om mornarna. Barnen ska ha ansvar för sina saker, och vuxen ska ha ansvar att barnens ansvar utförs..
Men detta möttes med nonchalans..

Nu är vi hemma igen.. jag måste få duschat o så, tiden rinner iväg ser ni!

One done, one to go...

Jag vart så glad förut när jag vaknade, en blick på klockan och jag hade sovit längre än vanligt.. trodde jag!
Jag hade sett fel på en timma, en dyrbara 60 minuter sömn. Så 6 timmarsspärren bröts inte idag heller tyvärr.. nytt försök till morgonen igen!

Hade en väldigt bra natt, all heder & joy åt mina workers.. vad hade natten varit utan dem!!
Therese försökte vara lite småseriös på morgonkvisten och undrade lite vänligt om inte jag oxå skulle börja dissa godis för att nå objekt kamera.. lite lockande jo. Men nu.. nu när jag vaknade och jag helst vill trycka in en stor fet kaka i käften, då verkar det där förslaget mindre bra. Att ens kropp har kopplat greppet om en så.. ne ändring!!

Så ingen kaka, vet att du ligger och lurar där i skåpet.. men idag får du ligga kvar!
Frukost och kaffe så kanske sockernivån lagt sig på en behagligare nivå..


Doris klättrar..

Berättade ju förut om att Doris fick en gratis åktur in i buren förut..
Såhär gick det till när hon skulle klättra in där.. envis som få den lilla birdien!!
Se vad förvånad hon ser ut när hon inser att hon klarade det..



Oyes, fullt medveten om att kläderna behöver vikas rätt där inne.. men det är resultatet av en klädtokig pippi!!


På väg mot blomning..

Min Hoya Compacta fortsätter att utvecklas, blomknopparna är snart på g att slå ut :)




Lat!!

Jag är alldeles för slö när jag lämnat barnen till skolan. Får inte gjort något annat än just ta det lugnt, för det gör jag! Men Tänk vad mycket jag kunde få gjort om jag ansträngde mig, men på något sätt är det lättare när barnen är hemma och man ändå är igång hela tiden!

Idag har jag ätit frukost, druckit kaffe, ätit mjuk pepparkaka som blev ovanligt lyckad, undrar vad som vart skillnaden igår huh?, läst en sisådär 50 sidor av Kicki&Lasse av Peter Kihlgård i sängen tillsammans med Wilma & Doris (Doris hamnade i buren efter att ha terroriserat min garderob) samt ropat in en riktigt fin kjol på Tradera.. verkligen produktiv förmiddag, right!

Nu är vildingarna på väg hem från skolan med bussen.. snart ska de nog bli fart på mig med..

I dagens Metro står det förresten att svenska män är latast i Europa, kanske jag kan slå mig in där med..
Till Artikeln

Knock out..

HaH!!

Jag gjorde de.. jag knockade jäkeln till fluga som irriterat mig och pojkarna i veckors tid, om en fluga nu kan leva så länge.. annars är det en stand-in! Men skitsamma.. denna ena fluga av två, oftast anfaller de i par av någon anledning - den ena attackerar näsan samtidigt som den andre störtlandar på örat! Denna ena fluga mötte sin överkvinna och blev alldeles groggy av upplevelsen! Från att stillsamt landat på mitt ben till att totalöverraskat dunsat ner på soffan.. vilka glada tankar som utspelades av min hjärna!
Undrar vad som gjorde honom mest snurrig, just smällen eller faktumet människa - fluga = 1-0!!


Kyla

Det här kommer bli en lång kall vinter!

Tycker redan, i mitten av September att kylan trycker på mer än någonsin.
Temperaturen har fallit till under tiogradersstrecket och det känns. Elementen börjar sakta tinas upp ur sommardvalan. Inte för varmt, sådär lagom så man känner att någonstans existerar en varmare plats ändå. Inte för varmt, inte vill bostadsföretaget slänga ut onödiga pengar. Jag är en sån där onödig person så de har rätt, inte behöver de ösa värme över mig när jag samtidigt har flera fönster öppna i min lgh. Men av princpsak tar det emot att stänga dem.. jag är hårdhudad, right!!


Så jag får gå här med dubbla strumpor och tjocktröja, dissa kylgnället och gilla läget i min svala friska lgh!!


Sömn

Min sömn efter jag jobbet är ju som sagt sisådär.. max 4½ timma så är jag vaken sedan, fast det känns som jag sovit jättelänge när jag vaknat. Någonstans lurar jag kroppen.. för jag är trött.
Vaknade innan 13 idag, som vanligt med andra ord. Slöade runt till kl 15 då jag for ner till stan. Tänkte vattna blommor och lägga rätt posten i moderns lgh. Där inne vart det så tyst och fridfullt så damp ner på soffan i brist på annat att hitta på. Soffan vart mjuk och tystnaden borrade sig in i mitt huvud och slöt så ögonen. Slumrade fram och tillbaka innan jag somnade helt. Väcktes av mobilen 2 timmar senare, boys vart på väg hem. Inget annat att göra förutom ta närmsta buss hem.
Nu hemkomna, fått duschat W efter långhelg hos C..
Snart är det natten!

If I can´t have you..


Yvonne Elliman - If I can´t have you

All heder åt BeeGees men just denna låten föredrar jag Ellimans version som inte är riktigt lika ljus i tonerna.. vill inte låta som en plågad katt när jag sjunger med i refrängen..


From Space

MIna vänliga nya grannar har bestämt sig för att krydda min utsikt från köksfönstret med en.. tallrik!!
Tur för dem att jag är storsint nog att inte bry mig, säg den som inte vill ha en smaskig parabolantenn upptryckt i ansiktet sekunden man bestämmer sig för att snegla ut för att få en glimt av vädret. Hos oss kommer det alltid vara uppehåll nu, den där disken lär fånga upp allt som faller ner, så och ljuset.. mörkret har anlänt!!!




Done

Natten och så min jobbhelg avklarad.. gått ursmidigt när jag jobbar med såna darlings som inatt, all glädje åt dem! Skratten avlöst varandra. Såna här nätter är bra!
Nu ska jag sova, gottigt va!!

Vatten eller sörja.. who knows!

Jag vaknade till, mer än vanligt. Måste bero på solen som lyser så fint, ljuset bekämpar tröttheten. Inte för att jag hållt mig ute och utnyttjat det fina vädret.. men det fick fart på mig ändå!
Innan jag visste vad jag gjorde hade jag tryckt ner min långa tunga skitna trasmatta från köket ner i badkaret och fyllt upp med hett vatten. Lite VIA och man väntar sig mirakel. Mirakel kommer jag få i form av muskler, satans vad tung en våt matta blir!
Jag önskar jag kunde ge er en rättvis beskrivning på färger från vattnet runtom.. eller kanske jag borde låta blir för er kräkmagade. Men alltigenom fashinerande process att tvätta såhär för hand. Nu ligger den sköljmedeldränkt i karet med förhoppning att den ska ta åt sig lite av väldoften innan det blir operation urvridning.. vad tusan har jag gett mig in på!
Nu när mattan avlägsnat sig så fint från köket kan jag nog om jag sätter fart få skurat medans det är fritt fram..

Tvätt klar, klar för säng..

Nu är tvätten upphämtad och jag tänker inte hålla mig vaken längre utan nu blire rakt ner i säng. Förhoppningsvis dröjer det många timmar innan jag vaknar till..

1½ timma till sömn..

Jahopp.. då är det bara 1½ timma kvar att fördriva innan det är dags att hämta upp torr tvätt.
Just nu i mitt tröttillstånd känns dessa 90 minuter oerhört sega.. stönar inombords när jag inser att det är en hel fotbollsmatch vi snackar om!

Natten gick bra.. slog troligtvis personligt rekord i antal byten jag kan göra under ett enda pass. Tycker allt jag vart ganska duktig inatt, jo nu i tröttdvalan kan jag få tycka att jag gjorde bra ifrån mig!!

Sängen känns redan så lockande, krypa ner under dubbla täcken för tyngden och värmens skull. Men jag får sysselsätta mig med att städa marsvinsbur eller nått för att hålla hjärnan vaken..

TvättHitler

Morgonen är jättevacker.. frisk hög isande luft som riktigt krampar sig i luftrören när man drar in djupa andetag. I tvättstugan surrar maskinerna som de alltid gjort, sådär hemtrevligt lagom hyptnotiserande för den trötte.
Nästan som en vacker tavla.. men den här tavlan for i golvet med ett brak.
TvättHitler har bokat samma tvättpass som jag. Den där oerhört jobbiga tanten som ska lägga sig i allt o alla där inne, hon som inte förstår att gömmer jag mig bakom min mobil och mitt headset så vill jag inte chittchatta alls. Hon som gärna vill använda mina maskiner med så fort jag fått ur min tvätt ur dem. Hon som kommer med en gammal barnvagn lastad med tvätt från en hel kontinent.. det är hon - Tvätthitler!!
Idag är tvätthitler grinig, lite morgontrött måntro? Who cares old lady.. inte den här Tinan som efter en natt fylld av just skit känner sig rätt rustad mot tanters surighet! Men när man vid den åldern är kommen så borde man lärt sig lite morgonhyfs, som ett hej när man klampar in men ikke.

Antar att varje tvättstuga har sin egen Hitler.. men varför ska min alltid lyckas tajma in samma pass som jag??

Surfin 3G

Mitt mobila bredband verkar fungera som det ska :)
Enligt tptestet är hastigheten acceptabel då vi inte kan få in Turbo3G här, men tror nog jag bor rätt bra i stan med masten strax utanför.. ska bli intressant o se hur den uppför sig nere hos Donns..


Carte d'Or Fever for Chocolate

Väl borta i affären råkade min blick bita sig fast vid den här..
Jag gillar glass - jag gillar choklad!


Men förhoppningarna vart större än upplevelsen. Okej vart den men det saknades det där extra stinget som jag förväntade mig. Det fanns en kakvariant oxå, kanske den är något bättre.. jag som gillar choklad!


Kallt

När jag gluttar ut genom mtt vardagsrumsfönster vill jag bara kliva in i den tjockaste och mest isolerande jackan jag bara har. Det är kallt, eller det verkar vara kallt åtminstone.. räcker med att det ser ut så - jag fryser!
Något svalare här inne än vad det kanske borde. Sovrumsfönstret står på glänt som det alltid gör, men skillnaden idag vart att jag lät balkongdörren vara öppen en bit den oxå när jag gick och la mig efter jobbet.

Det ser väldigt grått och kyligt ut.. och imorse när vi skulle gå mot bilarna vart det ett annat sting i vindarna. Vi har nog åkt på en släng av höst!

Ta några alvedon och sedan gå in i duschen så de blir avklarat.. kanske kan jag då få upp lite energi till att gå till affären och hämta mitt paket och sedan till att ta itu med disken. Sen vore de himlans bra om jag kunde sortera tvätt tills imorgon kl 7 då jag har tvättid direkt efter jobbet såsom för tre veckor sedan.

Brand eller ikke?

Det här är en speciell liten skylt som finns inne i hissen på vägen till Bup här i stan..

"Varning,  Brand vid våning 3 när lampan lyser"
Dels tycker jag det är fel formulerat.. Brand vid våning tre, menas det intill våning tre, eller på som jag i normala fall hade använt?
Och sen då? Är man inte lika mycket värd om man ska besöka våning 2 som 3? Behöver man inte veta om att våning 2 står i lågor när man ska dit.. ja snurr snurr..
Varför bara inte sätta upp en skylt där det står något som "Brand i byggnaden om lampan lyser"!





Mina nya arbetskläder..

Jag måste bara få visa mina arbetskläder jag fick idag :D
Jo jag vet att de måste lämnas tillbaka om jag slutar men just dessa är sprillans nya som bara jag valt ut och tänker vara glad o stolt o se dem som mina ändå..!

Mina sveinefina herrbyxor i svart färg. Verkligen bekväma och stilrena.







Min blå tröja/tunika.. stilren även den..



(se vad långt hååår :p)

Och så den röda..



Nu är de präglade med "Uddevalla Kommun - Socialtjänsten" Men även det har de gjort snyggt..
Enda som saknas är ett par extra byxor så hade allt vart pürfekt, men man får vara glad för det som fås i denna kommunen. Bättre än ingenting..


Te & Marmelad

Ska göra mig varmt te o äta mackor med ost o marmelad så kanske både skrovlig hals och trött Tina vaknar till..
Har varit så ouppmärksam på andra bloggars uppdateringar så får försöka läsa in mig vad jag missat. Ingen ork de sista dagarna.. Men håll till godo, snart så..

Som på julafton..

Jag har fått en paketavi på posten.. kan det vara mitt mobila modem tro? :p


God Natt

Ganska rejält trött..
Nu hemma iaf o ska sova tills jag vaknar självmant, ingen klocka idag inte!

O yey, fick med mig mina nya arbetskläder hem :p

Dementering..

Så trött är jag, att jag hann både skriva, publicera och läsa igenom det innan jag insåg att något vart väldigt fel!
Förlåt William.. Inte går du på dagis längre utan det är självklart att jag menar fritidstider istället för dagistider, hjärnan vill inte alltid hänga med!!

Sovit

Så jag har vaknat nu..
Lämnade K till sjuk C och W till skolan innan jag åkte hem och dök ner under täcket igen.. så trött, dessutom smaskigt halsont!
Vaknade till av mobilen, mer död än levande när klockan vart 12.30. Ringde C ang ändring av dagistider o då sa han att han skulle hämta W så moi gjorde en repris in under täcket igen.
Nu är jag vaken, med nästan inget halsont alls men hungrig.. så ska göra mig lite frukost i form av pannkakor o sen få tagit en dusch så jag piggnar till.
Sen får jag se vad kvällen bjuder på innan jag ska jobba igen..!!

Möten mest hela dagen..

Trötter nu..

Först möte BUP och strax därefter föräldramöte på skolan. SnällMalin passade kiddos och gav mig dessutom skjuts till skolan och hem igen i regnet.. o dessutom stod det paj o kaffe och väntade när vi kom hem igen :) Vilken kväll.. pajen vart det godaste på länge helt klart!!

Nu barnen somnat äntligen och jag är lika trötter som de.. så blir inte långlivad här.. men som alla kvällar hoppas jag på en bättre bloggdag imorgon. Imorgon är förresten min långledighet slut och jag ska jobba igen.. fort det går, 9 dagar puts väck!!



Skit rent ut sagt..

Jag har ett nytt projekt i tanken.. som snart måste bli verklighet!
Min vardagsrumsmatta räcker i vanliga fall med en dammsugning så är den ok.. men vad som hänt nu är mig veterligen okänt! Om vi skulle ta prov på vad för slags fläckar som rymmer sig där på hade vi nog blivit förvånade både en och två ggr. Vi har mörka, ljusa, färgglada, hårda, mjuka, runda, avlånga, platta och upphöjda fläckar!!
Så varför inte ta med sig en hink med yes & ajax och skrubba rent bäst det går och hoppas på en förvandling, före/efter bild är nog tvunget!

Sen så är det dags att svappa av egentligen hela lgh trots att det inte vart längesedan, men någonting verkar ha attackerat vår boning, som ett utbredande skitvirus förprogrammerad att överta minsta cm yta.. troligtvis är det något som lever i symbios med små pojkar!!

Kjol..

Känner mig nästintill uppklädd idag!
Kjol o allt..

Det sker inte många ggr om året men ibland åker den på, den garderobssovande kjolen. Jag har aldrig gillat det klädesplagget.. minns när jag som liten blev åtsagd av fotografen på släktkalaset att jag kanske borde dra ihop benen något innan han knäppte av kortet! Och det är mycket de det handlar om.. jag kan inte föra mig i kjol, mitt tänk ligger fortfarande i pojkflickan med gräsfläckar på knäna. Och i den världen existerar inga kjolar utan enbart sönderslitna byxor!
Modern försökte väl ibland att klä mig fint men det kändes som att dras in i en misspassande roll.

Så nu om åren har det skett någon gång på sommaren då shortsen vart i tvättkorgen eller liknande. Men nu så.. nu har jag idag svarta tjocka svarta strumpbyxor, knälång brun kjol och en figursydd svart skjorta till det.. o det känns riktigt bra. Mycket nog tack vare strumpbyxorna som inte får det att kännas så naket nertill..

Så ser ni mig på stan, passa på att titta för man vet aldrig när det sker igen!

Mobilt bredband..

Fick ett erbjudande från TRE med posten idag om mobilt bredband.. har ju vart lite sugen på detta men ej blivit av.
Nu gällde erbjudandet de första 6 månaderna utan kostnad inklusive modem och anslutningsavgift. Jämfört med erbjudandet online där de ger halva priset i 3 månader och sedan fullpris..
Så då kan jag sänka min comhemhastighet sedan när bindningstiden på bredbandet gått ut om någon månad..
Tror jag ska satsa på detta..




Vackra damer

Har en förkärlek för gamla fårade människor fullstoppade av historia.
Såg den här otroligt vackra damen på bussen en dag när jag och William åkte hem från skolan..
Man kan inte annat än att ta henne till hjärtat..


*beauty*


Big Brother..

Fått i mig frukost men orken är obefintlig.. känner mig så gnällkinkig idag!

Häromdagen fick jag se nått kul..

Storebror finns på youtube :p



Här är länken till Mikael & Carmens hemsida
Lundgren Creative

Besök även Broders Blogg om HLR och Ambulanssjukvård

Gör gärna ett besök..!



Stön

Vaknade inget bra idag.. halsont och huvudvärk.. K låg o småhostade. Så orkade inte dra iväg med bunten idag. William får vara hemma med oss, kan han gott vara en dag, speciellt efter vuspan han gjorde med cykeln igår. Uppskrapad armbåge, skrap i ansiktet, liten fläskläpp och e tand som fick sig en smäll.. men gick bra mot vad det kunde gjort. Han är en liten olycksfågel vår lille bibb.

Stönig dag ändå idag.. först möte BUP efter kl 15 och sedan föräldramöte för K kl. 18.30.. och sedan blir det sängen, längtar redan!!!

Inga hål..

Ingen synlig blogg på ett dygn, men haft annat att grejja med..
Men får se om jag kan få uppdaterat en del idag..

Läget är som följer.. Kevin hemma från skolan även idag, snörvel o nysis.
Idag hade jag tandläkartid *huga* Har förhalat den tiden med oflit sedan i Maj, men nu hotade folktandvården med att utesluta mig om jag inte gick på den eftersom det vart så många i kö som ville få tider. Vart inte lika enkelt i våras att komma från då jag vart med K i skolan vareviga dag, men nu hade jag större förhoppning att det skulle gå. Låter som det vart evigheter sedan jag vart där men det är bara 2 år sedan :p
Självklart stönar det sig så att just denna dagen när jag har tid är han sjuk och hemma från skolan. Men det gick bra ändå, han vart hemma den stunden jag vart iväg och hade gått så bra så.. som uppskattning så satte vi igång och bakade choklad/mocka rutor när jag kom hem.

*glädjedansa* Inga hål hos mig inte :D
Lika nervös var gång jag ska dit men gick så fint så, snabbt och smidigt och endast 350:- Nu slipper jag tänka på eländet i 1½ år framöver..

Nu ska jag fika lite med K medan vi spelar Monopol på datorn innan jag ska åka till skolan och hämta hem William.. och sen i eftermiddag kommer Marcus och leker med boys medan M & M är på föräldramöte.

Men försöker blogga mer ikväll..

Vip..

Har vippat lite, men nu måste jag duscha..

Sjukling..

Bidde som jag befarade.. Kevin dålig så får vara hemma från skolan..
Så nu får jag ta lillskrutt och traska mot bussen..

Una sjukling..

Kevin vart på hiskeligt humör igår på dagen.. riktigt skithumör om vi ska vara ärliga!! Ingenting dög o allt vart jobbigt. Sen nere hos Donns så tyckte han att de vart kallt o frös medan ingen av oss andra upplevde det som kyligt. På natten där när vi kom hem vart han heltät i näsan och började nysa och imorse hade förkylningen brutit ut ordentligt.

Varit ganska full fart under dagen som det alltid är oavsett hur dåliga de än är. Kevins ögon har varit blanka och hans näsa rinner bäst den vill. Tempade honom ikväll efter en stunds övertalning och japp han har feber, inte överdriven men den finns där bak o lurar och gör livet besvärligt för en sjukkinkig 8-åring.

Så är lite sådär med skolan för honom imorgon, lutar nog åt att han får hålla sig hemma om det inte bättrar sig under natten.

Idag lånade han mitt hårband och jag tycker han blir så söt så :) Syns på bilden att han är lite hängig..



Men likväl ändå full i bus..



 


Amigon..

..ser ut såhär för er som inte vet..
Gissa va jag åt ikväll :p



Av känsla från sinnena..

Jäkla dilemma.. det är alltid vid den här tidpunkten, då när ögonen börjar grusa sig och man längtar till sängs som hjärnan vaknar till och skaparkänslan är som starkast. Det är nu jag skriver som bäst när fingrarna rör sig utan att ha blivit tillsagda.
Det är nu jag är full av känslor som borde skrivas ner, och även andra som bara borde suddas ut.

Jag borde finna någon lösning, för nu blir jag låst av tröttheten samtidigt som det inre blir frustrerad av att aldrig få bygga upp de världar som väntar så ivrigt på att få målas upp. Jag borde låta mig släppa kontrollen och enbart låta fingrarna vandra dit de vill och få visa vad som finns här inuti.. bara blunda och tätt bakom följa tankarna som blir till ord.

Funderar på ett privat mail.. jag är bra på såna, det har blivit en del det sista. De flesta behåller jag för mig själv, men ibland kan någon lyckotomte få post, på gott och ont! Lyckotomtar.. Tror det är sovande lyckosamma tomtar inatt.

Bara att inse, jag är för trött för att orka längre svammel inatt..

Sett Iris


IMDb

Ja vad finns inte att säga om den här filmen.. alltigenom välgjord med enorma skådespelarinsatser. Språket och handlingen, hur den är filmad.. och så klart storyn!
Tragiskt, sorgligt, frustrerande med sådan värme, kärlek och ömhet. Otroligt gripande för den som kan ta till sig sån här film.
Kanske betyder den mer för mig då jag vistas med demens så fort jag jobbar.. men här då från anhörigs synvinkel!

Väldigt sevärd..




Går och sätter på lite kaffe nu..

Snart får vi besökus av M & M och vovve. Ska se hur vovv för sig bland djuren i vårt zoo, om han bryr sig eller ej.
Så kaffe ska bli tttt.. trevligt tycker trött tina..

Spam Skit!!

Är det bara jag som får massa spam meddelanden på min msn från mina kontakter? Tror jag fått från 5 olika bara idag. Känns som det eskalerat nått otroligt de sista dagarna!
Undrar om det är något som skickas vidare bara genom att man fått det, oavsett om man låter bli att trycka på länkarna eller ej?


Beroende..

Här är ett konstaterande!

Jag kommer aldrig skaffa mig en mobil som inte har radio i sig!
Har ett fett minneskort men det spelar ingen roll.. när jag diskar, städar eller färdas från A till C via B så känner jag mig naken utan radion i min mobil och mitt headset. Att enbart använda mig av utbudet jag fört över till kortet gör att jag känner mig begränsad.. jag kräver flera olika kanaler att zappa mellan för att finna den bästa låten just för sekunden och för att kryssa runt reklamen. Men aldrig att jag lyssnar på radio från vanlig radio när jag är hemma..

En fundering bakom detta: behöver jag avgränsa mig från alla andra, in i min lilla sfär där jag kan begrunda och iakta utan att vara delaktig, en ursäkt att få vara tillbakadragen?
Mycket möjligt..

  

Använder fortfarande mitt headset som följde med W800i då jag tycker detta slår de andra jag har stort. Har sett att sladden börjar tappa ytterhöljet på sina ställen och att det ibland vill glappa sig lite. Men när man då tänker att jag snart använt dem flitigt i 3 år är det ganska så bra kvalitet ändå :)


Disk

Nu ska jag gå och köra tråkdisken för idag medans jag pluggar in mobilen i öronen o fördriver det tråkiga med lite musik..

Lyckat!

Glatt överraskad!

Hade lagt fram falukorv till middag idag, trevligt för barnen efter att ha ätit köttbullar tre dagar i rad :p
Så kom den dåliga fantasin fram, vad göra av korven egentligen!

Mixtrade runt lite och gjorde någon slags korvgryta med bas från krossade tomater och massa timjan och färsk vitlök. Pastafjärilar lite roligare än tråkmakaroner! Resultatet vart mucho gott, så gott att jag åt tre portioner :S Kevin snörvlig o förkyld som han blivit under natten åt som en tok han oxå. Den ende som vart kinkig vart William som berättade flera ggr vilken usel mat vi hade idag :p Jaja, man kan inte pleasa alla.

Men det finns ju varianter inom falukorvsvärlden att upptäcka, även om det är skitgott med en enkel korvstroganoff då och då!


Till Therese

Kom o tänka på den här.. Ytterligare en David Grey som du kanske kan tycka e braig :)



David Gray - This Years Love


Misslyckad kladdkaka..

Jag förstår inte vad jag gör för fel :S

Har fått ett recept på en alldeles speciell kladdkaka enligt mig.. en sån är extra kladdig variant, men ändå med krispigt "tak". Har smakat den och då tyckt den vart en dröm..

Tills jag ska ge mig på att göra den, hur svårt kan det vara egentligen!!

Gjorde den för en vecka sedan och den blev allt annat än kladdig, snarare torr..
Enligt originalreceptet ska den stå inne 35-40 min i 150gr.. idag minskade jag till 28 min i 150 gr och visst blev den kladdigare, men inte som när Marie gör den :( Vill oxå kunna juh!!




När jag nu provsmakade är det lösaste i mitten mest likt Maries kladdkaka så får väl miska ner med ytterligare 4-5 minuter nästa gång jag vågar mig på den o se om det blir bättre.. Min ugn verkar vara varmare är den ska!


Spontan Batman

Hade räknat med en lugn lördagkväll, inte så mycket stök & bök utan mest bara suktat efter tystnad! Tänkte sttoppa barnen i säng i rimlig tid och för en gångs skull få några vakna timmar för mig själv i mörkrets dunkel.
Det sket sig..

När jag vart på väg hem efter att ha hämtat nyckeln av modern då jag ska vara blomvakt när de är i Grekkland så fick jag mess av Donns som undrade om jag o boys ville komma ner och se film med D & R.. barnen vart med på det hela så fick snabbpacka gosedjur och snuttar ifall det skulle bli trötta barn medan filmen pågick.
Tog buss ner igen och hann förbi Tempo för lördagsgodis innan vi vart framme strax efter kl 20. Kul att göra spontansaker utan att tänka på tiden.

Kom överrens om Batman och förutseende som man är som mamma hade jag dragit med mig min bärbara dator ner så William kunde ligga i Donns säng och se på tecknad Mr Bean som han föredrog istället.
Barnen vart rätt överspelta innan vi kom oss iväg men väl där nere vart de som ljus, de uppförde sig så pürfekt !*stolt mor*

När filmen nått sitt slut vart det 2 sovande småkillar. Donnsy erbjöd sig att köra hem oss vilket varnen vart rätt tacksamma över trots att de nästintill gick i sömnen de steg de behövde gå.

Behöver knappast nämna att de slocknade omgående efter de fått lagt huvudet på kudden väl hemma!

Men varför ska de vakna så hiskeligt tidigt om helgmornarna..!!!


Marabou Amigo

Först måste jag berätta om något som vart oerhört gott, den bästa på länge!
Choklad har jag alltid varit svag för men även Sombrerosnacks från Estrella!!
Igår kväll i affären såg jag att de hade mixat ihop Marabous mjölkchoklad med sombreros som då blev "Amigo". Hjälp vilken bra mix det vart!! Rejält fluffigt crunch och lite sälta från majasnacksen till lena chokladen..
Bästa på år och dag!! Kommer bli svårt att hålla sig från den i fortsättningen..

 


Fann ingen bild på omslaget så antar att det är en nyhet?


Ett tips..

Middagen idag vart inte tänkt att bli någon större kulinarisk upplevelse för gommen. Potatismos och köttbullar - inte att förglömma är lingonsylten, enkelt men ändå tacksamt!
Men så slant blicken till den halvfulla flaskan i kylen som blivit bortglömd efter sommarens grillkvällar tagit slut. Flaskan med den kalla bearnaisesåsen från Rydbergs!!

Kombinationen mos och bearnaisesås är inget jag ens kommit på att använda hemma, men på restaurangens plankstek ser jag det som en självklarhet.. så why not testa hemma oxå..
Det var bästa infallet jag fått idag, sweinegott!!
Gott = Fett i det här fallet.. 69 gram fett /  100 gram möjliga!
Flaskan är rätt smidig att ha hemma. Skaffade den först av anledningen fryspizza. Ofta är såna pizzor inte alls så saftiga som jag önskar dem.. enkelt att pytsa på lite extra innan de åker in i ugnen, med gott resultat :)

 

Har ni inte testat den ännu så är den klart värd ett försök, finns även i andra smaker än just bearnaisen. Väldigt enkelt och behändigt att ha hemma!


Utklassad..

Jag har alltid vetat det men nu fick jag det dessutom bevisat det också!
Jag är urkass i allt som har med fotboll/hockey på tvspel!

Nyss blev jag klart utklassad i Fifa av William 6 år, på amatörsvårighetsgraden.. ska allså vara det enklaste! Dessutom snackar vi Fifa 2003, tekniken kan väl knappast vart lika avancerad då som nu..
Slutställningen blev 7-2 där William gjorde alla nio målen på egen hand. Tacksam mamma att han iaf fick klämt in två självmål så nollan spräcktes.
Vilken underbar start på denna lördag insvept i drypande regnmoln..




TvShop

Kevin har gjort en ny upptäckt: TvShop!!

Kommit på honom flera ggr med att sitta och titta på städhjälpmedel, kuddar, träningsredskap osv, tydligen är det fashinerande. Okej, ska jag vara riktigt ärlig kunde jag i ungdomans dagar oxå lägga en stund då och då på tvshopstittande. Men då vart det mer juicepressar och lårtränare som vart aktuellt :)

Hörde honom prata med William när jag slevade ihop lite frukost förut:
"Tvins är jättesnälla just nu!!  Nu släpar de hem sakerna ända till dörren!!"
O ja, i detta kalla ohjälpsamma samhälle kan det nog för ett barn vara en himla vänlig gest :p

Sedan vidare:
"Undrar om man kan använda den där moppen i soffan.. då blir mamma glad!!"
Moppen han talar om är H2O Mop för endassst 999:-
Uppenbarligen har mitt prat om att marsvinen och deras kiss är bannlysta i soffan nått in när han nu ser lösningar på problemet :) En H2O Mop!!!





Knockad

Igår kväll efter Therese kommit förbi la jag mig för att somna boys lite snabbt och lätt. Den som turnade in snabbt och lätt vart jag, och troligtvis somnade pojkarna strax därefter de med. Fann dem iaf i sovande ställning när jag vaknade till liv 00.20!!
Trevlig fredagkväll på er med! Men vart nog ganska behövligt med sömn tydligen, trots att jag inte gjort något för att överanstränga mig under dagen.
Kände inte som någon större idé att hålla mig vaken där och då, så loggade ner och fortsatte mitt drömmande där innefrån kudden!





Nu tycker jag nog det verkar dags för kaffe innan den här dagen blir som en taskig repris av igår!


Knäppgök!

Mina gojjor har än så länge inte snappat upp just att ropa på hjälp, vilket inte hade vart konstigt så som pojkarna 6/8 år gamla kan tjuta när de lever runt i slagsmål här hemma när de ej kommer överrens.

Däremot har de plockat upp mycket annat från vår vardag. Tex så fort vilket barn som helst ropar mamma så de hör så svarar Wilma genast "Jaaa" oavsett om det är helst okända barn utifrån gården som ropar. Eller när det är dags för nattningar på kvällen "Tyyst nu och godnatt" en kassiker från barn som har svårt att somna. Det grövsta jag hört är nog "Lägg av!!" och det sötaste är när Doris ropar "Knäppgök" om hon tycker att man löjlar sig, eller när Wilma säger "I Love You" och vill pussas. Och däremellan hör vi allt möjligt!

Grannar och folk som är på besök tycker säkert det snattras rejält från våra gojjor, medan vi här blivit så vana att det blivit en del av vår vardag. Och trots att man ibland kan bli lätt frustrerad när Doris härmar ljudet/pipet av en lastbil som backar är de allt himla söta och fantastiska, och aldrig att man känner sig ensam när de finns i närheten :)

Så mina gojjor är ganska oskyldiga i sitt prat men för Birdie Luna gick det värre när hennes tidsfördrivsbabblande fick polisen att sparka in dörren för att rädda den nödställde som ropade efter hjälp!
Läs mer om Luna på Aftonbladet


Doris & Wilma


Kate som Iris

Tänkte se den här


IMDb

Fått för mig att den är lite "En sång för Martin". Kate Winslet är oftast otroligt duktig och även så i denna film enligt IMDb.
Hoppas jag kan få se den under helgen iaf..


Känner mig rätt blek idag..




Kina uff puff

Det är väl gott att veta att Kina inte har större problem att lägga energi på än en kärleksaffär i bordennislandslaget!
Tycker det ser riktigt ljust ut för det landet..

Är det verkligen så att sport och kärlek inte går att kombinera för lyckat resultat?

Läs mer hos Aftonbladet





Väntan kan bli rätt lång om jag känner mitt sötsug rätt..

Den där tanken jag hade om att jag skulle tillåta mig köpa den där kameran jag vill ha när jag droppat ner de sista sega kilona verkar få dröja en stund till. Här sitter jag nu och trycker i mig min andra capuccio för dagen, men det är en sådan dag.. har förresten fortfarande inte kommit från soffan, förutom när jag släppte ut gojjs på vägen mot kylskåpet!

 vs.


Kan de inte bli sovadags snart, så energin kan få laddas en aning..

Diesel..

Vart över till M & M igår och hälsade på nya familjemedlemmen Diesel..


Ska vi leka?


Står du över mig..


.. ligger jag på dig!


Det susar utan mig!

Det blev inget tvättande idag.. ingen lust alls!
Kaffet hjälpte inget vidare det heller, men vart åtminstone gott!

Hur kan det redan ha gått snart 3 timmar sedan skolan började för boys..
Jag sitter kvar men tiden susar förbi runtom mig!
Soffan har kopplat grepp om mig idag..

Vilken superhjälte är du?

Noashine results:

You are Superman
Superman
65%
Spider-Man
65%
Green Lantern
65%
Catwoman
60%
Robin
57%
Batman
55%
Hulk
55%
Wonder Woman
50%
Iron Man
50%
Supergirl
45%
The Flash
45%
You are mild-mannered, good,
strong and you love to help others.

Click here to take the Superhero Personality Quiz


Slummer

Ny dag, en fredag anlänt dessutom.

Orden vill inte riktigt skrivas ner..

Ska börja med frukost och kaffe och se om bloggkänslan vaknar till!

Njee

Är nog mest sugen på att vippa, men inte ens där kan jag få till något konstruktivt..

Vip

Vip uppdaterad..

On her back..

Medveten om att detta inte är en av de mest smickrande bilder, knäppt innan frukost tröttare än tröttast. Men det spelar ingen roll för det är inte mig ni ska titta på utan på Snuttan Birdie..
Wilma är en av de tuffaste alla kategorier!


Wilming på rygg..


Se in i framtiden..

Jag riktigt glider fram i mitt framtidsseende just nu.
Jag visste stensäkert precis som i tisdags vad som skulle komma med posten. Sa det till Kevin imorse vid skolan att idag kommer nog jultidningarna. De som känner Kevin kan intyga att det är inget man yppar om man inte är tvärsäker att det skulle ske, vilket liv det hade blivit om de ej inträffat.
Men känslan sa mig det och idag damp inte bara ett förlags jultidningskatalog ner utan 4!! olika som Kevin beställt sedan lång tid tillbaka på nätet!



Gissa en gosse som kommer ha fullt upp när han kommer hem från skolan med att välja ut det förlag vars premier lockar mest. Antar att boys är rätt sysselsatta i eftermiddag. O stackars grannar som åker på dena plåga redan första veckan i September!!


Men tufft att känslan håller i sig fortfarande. Innan har jag bara känt av vad som ska ske små korta stunder, men nu har det hållt sig kvar länge :)


Jag dissade Kent

Nu blir de för många videos på en gång men oftast så ni finner mig, allt eller inget..

Genom åren har jag lagt en stor totaldiss på Kent. Varför vet jag inte om jag tänker efter, blev så och har fortsatt så.
Donns överbevisade mig en smula i helgen.
Hade innan som enda lyssna låt haft "Utan dina andetag" och den är i en klass för sig, men just denna Socker är skitbra även om det tar emot principtröskeln att erkänna det!


Kent - Socker

2008 har enbart fört med sig positiva vindar när det gäller musikinfluenser..


Mer Kali Azzura

Lagt ut en ny låt på min bloggspelare.. även denna gång är det Kali Azzura som sjunger.



Här är videon till samma låt som Kali lagt ut på Youtube..

Grymmaste tjejen!!


If you´re not the one..


Daniel Bedingfield - If you´re not the one


Hoya Compacta

Blev så överraskad idag när jag såg att min Hoya Compacta börjat få blomskott!! Det är första ggn jag lyckats med något sådant och nu är jag rätt spänd att den ska hålla hela vägen ut till blomning!!
O då kommer de dofta gott i hela lgh :D




Knappt vaken..

Även idag gick lämningen smidigt i skolan, funderade på om jag skulle promenera hem men blev buss efter lite övervägande. Är så trött idag!
Men innan jag somnar får jag ta mig lite kaffe..

Sten, Sax, Påse

Spelar sten, sax, påse med honey via MSN



Min gums är en jäkel till handtrollare.. för megastryk juh :(




Besök hos Gammelmormor

När badet sen vart klart for vi upp till vår mormor/gammelmormor Signe och hälsade på henne en stund. Barnen är som alltid väldigt hjälpsamma där uppe och trött gammelmormor lyser upp när hon får se pojkarna komma.




*Mormor Signe 87 år*

Riktigt fina kort blev det denna gången :)


Blixt

Vilken jätteblixt det kom nyss, hela svarta himlen lös upp.. men åskan håller sig en bit härifrån än så länge..

Kolla in Vänertracker!




Poolplask!

Barnen sover och snart jag med, men tänkte få in lite bilder från dagen så innan dess.

Det blev verkligen badhuset en kort liten sväng på eftermiddagen direkt efter skolan. Knappt något folk i hallen alls så barnen hade massa vatten att leva runt i. Kevin simmar hur enkelt som helst och kämpar nu mest med rädslan att våga hoppa från trampolinen fast viljan är så stark.. turbulent inombords!


*William i hoppbassängen*


*Kevin simmar 25 meter i djupa bassängen*


Jag behöver repetition..

Nu sitter jag här.. o känner mig mest bortkollrad!

Matteboken är upphämtad, fantastiskt att jag ens fann den utan vidare letande. Nya batterier är insatta i min grafräknare från TI och instruktionsboken till den vid min sida.
Första blicken vart hjälp, vad är det jag frivilligt gett mig in på.. känns som jag mest behöver en grundförfriskare innan jag ger mig på gymnasienivå. Men när jag satt o klurade lite verkade de första talen funka ändå. Det svåra var att räknaren inte ville göra som jag ville. Men efter en halvtimma insåg jag att den inte vart inställd på grader och vips fick jag de rätta svaren jag sökte :)




Plask i eftermiddag..

Kevin vart trött imorse..
Vår nya vana trogen så väckte jag honom innan klockan hade hunnit slå 6 och vi la oss tillsammans under täcket ute i soffan med marsvinen för morgongos. Men idag vart Kevin så trött att han somnade istället för att kela marsvin.. Rätt trött själv så vaknade till med ett ryck efter en halvtimma, bra tajming och hann gott o väl.

K fick en ide om badhuset idag. Jag vart mer tveksam eftersom vi ska åka till Dalsland i eftermiddag men vi kompromissade och kom fram till att vi kan ta en sväng dit när skolan slutat, men att de badar på egen hand och jag sitter vid sidan av. Känns rätt onödigt att betala 50:- för mig när vi måste gå upp igen efter en timma.
Men badhus verkar det bli idag..

Bloggkartan

Jag har placerat min blogg i Uddevalla på bloggkartan.se

Seans med Terry

Jag gjorde de.. efter en stunds fundering o ett mess av Therese att hon vill med så bokade jag 5 platser. Skulle nu de jag tänkte på vara uppbokade på annat tror jag ändå biljetterna kommer gå åt som smör. Vet hur det vart förra året hur många som vart avis när man berättade!

Så den 24 nov ska vi på storseans med Terry Evans i Mölndal *längtar*




Ska jag boka??

Åh åh, nu bidde jag alldeles uppspelt.. fick syn på något som flera av oss läntat tillbaka till.. endast 47 platser kvar. Lena sover men frågan är om jag ska boka ändå så.. nu skickat ut ett mass-sms till de andra berörda o får se hur reaktionerna verkar!!

Mot kaffet..

.. är precis vad jag tänker nu.
Frukost i tystnad ännu en dag, fantastiskt!!

Bloggar mer sen..

Nått tusen o nio

Lite kul det där med statistik.. det här kommer nu vara mitt 1009:de blogginlägg,
Det tusende kom imorse när jag kom hem från jobbet :)
Vipbloggen inte inräknad så där kan man plussa på några extra när man ändå är på gång..

På gång, ja.. mot sängen! Får ta duschen till morgonen, nu är jag trötter!!

Natti readers..

Till Tandläkaren..

Tandläkartid nästa tisdag.. vill inte :(



Jag kände mig rätt pank redan innan..

Matematik

Jag vet att jag låter redo för dårhuset men chockerande som det är funderar jag på att börja plugga upp mina matematikkunskaper. Märker ju hur hjärnan börjar stagnera så behovet är stort att få igång knoppen igen.. o då genom matematik. Helknas, jag är fortfarande skoltrött!!

Men nu finns suget där och medans jag fortfarande har det inom mig ska jag rota igenom förrådet imorgon efter mina matteböcker från gymnasiet och på egen hand se om jag kan få tillbaka lite som glömts bort.. o när jag sedan känner mig redo ska jag köpa in Komvux Matematikböcker 3000 på Tradera och sedan anmäla mig till kurser och se hur det går!

Nu får vi se vart den här tanken hamnar i slutändan men just ikväll känns det här lockande!!

Slut..

Läser på Lisa Magnussons blogg att Aftonbladet Kvinna inte vill ha hennes krönikor något mer.. Men faktum är att det just är dessa krönikor som gjort att man lockas gå in där och läsa.
Aftonbladet har fått tillfällig sinnesförvirring och förstör för sig själva..

O till Lisa vill jag säga att du är så bra o kommer fortsätta följa din blogg lika slaviskt som innan!


Se in i framtiden

Ibland får jag såna där perioder då föraningarna om vad som ska ske duggar tätt. Verkar som jag är inne i en sådan där nu. Haft två på bara några timmar.
Första vart på jobbet imorse, plötsligt ploppade det upp innanför skallbenet att snart får vi en inringd sjukskrivning, 15 sek senare ringde det!
Andra vart imorse när jag skulle somna, då kom tanken att jag kommer få tandläkartid med posten idag.. knappast förvånad när jag såg att det låg brev från folktandvården på hallmattan innanför dörren när jag vaknade.

Kul med framtidssyner..


Söker ni smakpanel - domare - diskare?

De hade vart nått de..
Sjukt frälst av kladdkakor o brownies av alla de slag, så hade gärna anmält mig som frivillig smakdomare till denna tävling! Kan tom sänka mig så lågt som att diska formarna smeten legat i, efter jag bedömt innehållet :p

Nu bidde jag så sugen att jag får ta o göra receptet på kladdkakan jag fick av Marie som e så go, o se fall jag kan klara de med.. i så fall får jag nog dela med mig av det hit till bloggen :)

Nån som känner sig manad att ställa upp i SM med eget recept, läs mer här hos Aftonbladet!

Breakthrough

Nu har jag kommit på något revoltionerande ang mina konstant trötta värkande ben.. det bäst avslappnande är inte att ha dem i högläge sittandes eller liggandes i vanligt ryggläge. Utan faktiskt att sitta på sidan, så undersidan av benen och vaderna inte trycks rakt ner mot underlaget.. lättade fint inatt.
Så nu ska jag ta mina ben och vandra in till sängen och sidoställning och sova sova tills klockan väcker mig om några timmar.. natti girls & boys!


Dagens Horoskop

Fiskarna 19/2 - 21/3

Dagshoroskop - tisdag 2 september


Allt behöver inte vara perfekt idag. Tvärtom kan du skratta åt konstiga pinsamheter tillsammans med dem som står dig närmast.



Ska bli intressant o se vad detta är för pinsamheter..



Muta eller Belöning?

Har ju tänkt i ett halvår nu att jag ska ta tag i motionerandet och äta hälsosammare men inte fått någon längre motivation alls. Men nu tror jag att jag funnit mig en morot, saftig dessutom!

Om jag går ner de kg som jag hade tänkt från början plus de extrakg som jag plockat på mig under sommaren så jag äntligen når den vikt jag satt ut för ett bra tag sedan. Om jag klarar av att göra det här ordentligt.. då kan jag tillåta mig själv att köpa den där kameran jag så gärna vill ha! Då kanske jag kan få kommit över tröskeln och satt fart istället för att vareviga dag skjuta det längre fram.

Vad tycker ni?
Är det till att onödigt muta sig själv?
Men borde man inte få sig något extra om man kämpat på så?





Vägen utför..

Nu börjar jag snart tycka jäkligt synd om mig själv.. vart leder de här egentligen? Är de motorvägen mot ett eget rum på demensboendet Trubaduren?
Kom hem från jobbet och började portionera ut mat till fåglar och marsvin och damp ner i soffan för den obligatoriska morgonsurfningen.
Fick för mig att ta något o äta och gick ut till köket - där visst kylskåpet står på vid gavel o har gjort i en kvart!
Ja menar, inte verkar det bli bättre inte..!

Är nog i behov av min långledighet nu..

Fina jackor till boys

Är så trött så orkar egentligen inte blogga.. men lägger ut bilder på ungarnas nya fleecejackor som jag tyckte vart så fina :)
O ännu bättre vart att ungarna såg riktigt kalas ut när de kom med bussen från skolan. Kanske blev fotograferingen lyckad ändå, trots hot om att inte använda skjortorna som jag skaffat åt dem.. men kom så fina ner till stan idag så :)





Fina va, 79.95:- styck :)

- Mot jobbet..


Inga svältande gojjor här inte..

Jag tror aldrig jag tajmat in fågelmaten så väl som denna månaden.
Imorse tog jag det sista ur frysen och i eftermiddag kl. 17 kom mina leverantörer och lämnade av en ny säck till mig. Glada mätta gojjor en månad till :)




RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari