Gordon Ramsey

Är ju faktiskt både hemma och ledig så ska slötitta lite på Gordon Ramseys Kitchen Nightmares på kanal 5 :)

image365


AntistatCrocs

Det här hade vart nått för mig!!

Jag e ganska elektrisk av mig i vanliga fall, och i mina Crocs blir de inte bättre om man säger så. Dörrhandtag, människor, you name it.. stötar är mer en vanligt än ovanligt. Riktigt fina kan jag få till när jag ska låsa upp dörrar med nyckeln, då flammar det tom till :P

Så kanske jag borde skaffa mig en sån hära då :)

Överreagerar jag??

Avreaktionsinlägg..
Borde barnen 6 & 7 år gamla gå ut i trafiken och ta bussen hem till mig ensamma nu när det blåser så hiskeligt ute?? Okej, kanske för mjäkig.. men det är halt ute, bilar kan tappa kontrollen! Det är stormigt och saker kan komma flygande som småpojkar ej kan skydda sig mot!

Så anser ej att "jag har ju druckit öl" är en ursäkt till att de ska ta sig hit på egen hand.. TA DÅ BUSSEN MED DEM, om du ej har möjlighet att köra dem hit!!!

*räknar till 10, nej 20 och tar djupa andetag*




*Uppdatering*

Barnen blev hitkörda..!!





Tuva, to be continued..

Snön börjar nu lägga sig, vitheten sprider ut sig både på mark och i luft. Kraften i vindarna är stor och termometern visar strax under noll. Såg en stackare genom fönstret försöka skynda sig hemåt i motvind och halka.
Tycker det är lite mysigt :)
Det här är ju nästan den enda snö vi sett den här säsongen.
Enligt Aftonbladets väderrapport har inte de riktigt hårda vindarna nått oss än.. så för att verkligen få uppleva moder jords krafter så får jag nog hålla mig vaken en bit in på natten :)

Så länge strömmen finns kvar hos oss så man kan värma sig lite varm choklad så behöver inte den här stormen påverka oss nått nämnvärt.
En riktig innekväll.. fattas bara brasan och mashmallows!!

Anna Stadling

När jag ändå har en sån här svensk musikresa så bara måste jag ta upp min King Lars Winnerbäck..
Men just denna gången var det inte riktigt honom jag vart ute efter utan Anna Stadling som vart med på hans Daugava turne under senhösten/vintern 2007.
Jag har aldrig riktigt kickat med Miss Li, hon är säkert bra men passar inte mig. Anna Stadling däremot, Love at first sight där i Agnebergshallen i Uddevalla.. Här gör hon "Om du lämnade mig nu" tillsammans med Lasse och medan ståpälsen härjar längs benen drömmer jag mig tillbaka till den 2/11-07




image364
"Agnebergshallen"

Bytt genre en aning..

Har nu mutat öronen med några Eskobarklassiker.. sök Youtube, finns bra utbud där även om inte allt är med. Särskilt Liveversionerna, Eskobar är ett tvättäkta liveband som bör ses i verkligheten. Slog mig att det är hel 1½ år sedan jag såg dem i Gbg.. Maygodd vad tiden rusar iväg!

Är kvar på svensk musikmark och har tagit klivet in i visvärlden. Mycket fint finns att upptäcka här. Som den här tex, hela svenska folket fick möjlighet att se och höra Tomas Andersson Wij´s stämma när det var dags för Melodifestival 2007 i en cover av Carolas "Evighet". Men sorry Carola, din tolkning av den här låten kommer inte ens i närheten av Wij´s.. passar så oerhört mycket bättre som stillsam visa än som schlager.

Så varsågoda ni som missade det.. här är Tomas Andersson Wij och hans version av "Evighet"


Tvi Tuva??

Tuva har nu anlänt Västkusten!

Kikade ut och nu har vinden fått ett tillskott av stora blöta snöflingor, och i fönstrerna knakar det mer än det gjorde innan..
Men vad är nu skillnaden mot "Putte" om den ens fick ett namn? Kommer Tuva vara den starkaste stormen so far 2008 eller är hon bara en i mängden.. för massa mängd har det varit detta år. De dagar det ej varit regn och blåst i år kan lätt räknas på ena handens fingrar, max 2-3 ggr.
Jo, nog känns det som att det suger till mer utanför nu, glad man kan vara inomhus!!

Läs mer om Tuva hos Aftonbladet

Onåbar

Det vände och jag gick in i musikens värld.. nu har jag en sån där stund. Onåbar och reserverad mot andra intryck, nu är det jag och musiken..

Someone New

Lyssnat en del på Eskobars nya låt och nu e de kört.. nu är jag mer än totalfrälst!!
Så i mitt Eskobarsug fann jag denna versionen av "Someone New" som i originalet sjungs med Heather Nova, men nu är det Eva Dahlgren som är i hennes ställe..



Eskobar kommer och går men alltid att de har en reserverad plats hos mig:)

Fet mat - vi mådde gott.. i början..!!

Ingen orkade egentligen engagera sig mer ang den tänkta HarryBoy vinstmiddagen så vi hade ej förberett något inför natten som var. Som ofta annars och även denna natt så började tarmen suga o man kom in allt mer på vad gott det hade vart med slabbig snabbmat :p
Som en skänk från ovan vart Lenas son ute och drivade mitt i natta och var en sån snällis att han handlade med sig mat nerifrån stan och körde upp till oss utsvultna dregglande trånande..
Så huxflux hade vi middag på bordet bestående av slaffsig Kebab till Lena & Jörgen och Korv & Mos med massa hamburgerdressing på till moi..

Vad vi åt!

Vad vi njöt!

Vad vi svällde upp!

Vad vi förbannade oss själva efteråt, som hade tryckt i oss detta egentligen onödiga mitt i natten.. !!!


Ja vad säger man.. alltid lätt att vara efterklok, även denna gång. Kroppen mår väl inte helt prima efter man nästintill hetsätit fet utemat mitt i natten.. så magont och uppsvällda kroppar var nästan ett milt straff mot vad vi förtjänade.. så vi blir avskräckta nästa gång vi får såna här ideer!
Men det var vår segermat.. och när vi slaffsade för fullt så var vi på någon högre nivå av medvetande.. we visited heaven!!

Men på måndag ska vå ut och gå med stavar en tur innan jobbet.. då ska vi jämna ut nyttighetsbalansen vi totalsänkte inatt ;p


Mitt riktiga Jag.. :p

Här bjuder jag på nått våckert :p

Vi Facewarpade på jobbet inatt.. check out the result..

 

Inte konstigt man är som man är ;)

Secrets, our little secrets..

image360

MayGums vet något som ingen annan vet.. Hemligheter har en mystisk slöja över sig som binder samman de insvurna mot resten av världen. Bara vi som vet, bara du som vet om.. ♥ 
*Litet som stort, när det betyder för mig, betyder det för dig.. min fina vän och trygghet i vår kalla värld*

image361

Mona Lisa här är oxå lite hemlighetsfull.. Undrar om hennes little secrets någonsin berättades för någon annan eller om hon höll dem för sig själv. Ganska nöjd ser hon ut iaf.. Det är vi.. vi och Mona Lisa!!

Konst eller Klotter?

Jag hade blivit glad!
Här i stan är det mest sönderskurna klottrade busssäten vi får hålla tillgodo med. Ska inte gnälla alltför mycket, oftast sköter resenärerna sig men ligister finns det överallt så ock i vår stad.
Men det här är en bra ide enligt mig, det här sprider glädje bland folket. Om jag hade fått välja mellan att sätta mig på ett trasigt säte, korsstyngnsmotivssäte eller ett vanligt säte hade jag säkerligen valt den platsen som någon lagt ner lite omsorg på. Ett "Hej" eller "Kram" eller varför inte ett hjärta hade gjort stunden, färden och humöret lättare.

Visst, klotter är det ju, det är ej hennes buss och hon borde ej tillföra något utan tillstånd. Men som Skånetrafiken säger så känns det oskyldigt. Kan man jämföra ett sönderskuret säte och ett broderat säte som lika stor förstörelse?
Det här vart ungefär som när den första rondellhunden dök upp nere i centrum.. folk tittade på den, pratade om den och inte en enda sur min vad jag har hört.. om rondellhundarna flugit till himlen eller vart de tagit vägen har jag inte en susning om.
Har ni sett den där reklamen för.. hmm kan det vara Pressbyrån.. där det är några flickor som stickar och sedan klär in lyktstolpar osv så det blir mer färg och liv i vår vardag. Det här är en variant av detta absolut!! 

Den dagen jag hamnar på en broderad plats i bussen, den dagen ser jag fram emot!!

Aftonbladet

Tid att sörja..

Tror vi fortsätter lite med japanska företag.. Innan handlade det om företag som fixade ihop deras kunder med sina ex så allt blev finemang igen (se tidigare blogginlägg) 
Men för de olyckliga som inte har den turen ger nu ett visst företag sina anställda ledigt från jobbet, de likställer hjärtesorg med sjukdom! Ju senare de drabbade befinner sig i livet desto längre jobbfrånvaro får de av chefen..

En förlust är trots allt en förlust oavsett om det är en separation eller tex ett dödsfall..
Jag känner med den empatiske chefen, de gör jag!! Känns som att Japan ligger en bit från Sverige, inte bara avståndsmässigt utan även ta hand om sitt folk mässigt.. den uppfattning de gett mig hittills..
Fast i Sverige hade det nog utnyttjats av lata människor för eget syfte, precis som föräldrapennings/vård av barn fusk.
Undrar om det är likadant i Japan och om han den där snälle chefen kräver någon slags bevisande från den hjärtekrossade att det verkligen är allvar? Eller om de helt enkelt litar på varandra!!

Artikeln finner ni på Aftonbladet


Riktigt kanon faktiskt

Det här dygnet har varit ett bra so far.. väldigt bra, kan det fortsätta så tro?? Glad iaf för att det vart positivt den stunden som är..

Vi fick det!

VI HAR FÅTT NATTIS!!!!

Tror det tog mindre än en månad, jag som hade ställt in mig på 6-8 månader minst! Tydligen vart det förskolebarn det var sån kö på medan skolbarnen för tillfället ej vart fullsatta så vi har fått vår plats :p
På söndag ska jag och Kevin åka ner till Fyren och hälsa på.. pratade med K i telefon och han tyckte det var alldeles för lång stund att vänta tills dess :p

Gött när något flyter som det ska..


Avfärd

Tiden gick snabbt och efter dusch o mat e de nu dags för avfärd till workie..
Natti vetja..

WE

Vart snart 2 månader sedan vi jobbade tillsammans sist vi tre.. daddy, lella o jag..
Visst är det dags nu!!

image359

De blirla shitabra dårå..

Lyssna eller Läsa!!

Jag är en hutlöst kass ljudbokslyssnare!
Tydligen passar det inte alla, en av dem är jag. Kan sitta och verkligen koncentrera mig på handlingen, får syn på något eller så fångar något annat min uppmärksamhet och jag blir helt bortkollrad. I en vanlig bok kan jag alltid läsa om sista meningen och ha en bättre överblick om vad som hänt. Nu känner jag mig mest vilse.. vilse tillsammans med Reine Brynolfssons röst. Namnen har svårare att fastna, och inte e de lätt när man inte kan hålla koll på huvudpersonerna.
Jag är nog en sådan som funkar bättre när jag får läsa in det själv istället för att få det serverat att bara lyssna på, min hjärna verkar ej ta in det ordentligt.
Eller är mitt dagdrömmeri roten till det onda.. att jag inte för en minut kan hålla svävandet markbundet. Men jag är den fisk jag är och mitt drömmande är det som symboliserar mig och mitt jag.

Musik är en annan sak, det kan jag lyssna på..men samma där.. ska jag plugga in en låttext fastnar den ej genom enbart lyssnande.. jag måste se den framför mig!
Som ytterligare exempel, (nu har jag hittat en hel hop som hör samman) så har vi det här med tvtittande.
 När jag ser på tv/film vill jag gärna ha undertext.. visst jag hör ju vad de säger, men blir de otydligt ljud eller något som stör så blir jag irriterad av att jag missade en bit, med text har jag alltid en stödhjälp som finns där att ta till om de skulle vara behövligt.
I´m a reader helt enkelt!!

image357

Ska jag komma igenom den är det nog bäst jag byter format..

Spraygrädde

image356

är det nya roliga hos mig :p Tänk va smidig en sån där flaska är egentligen. Inte samma gräddsmak men det funkar för mig, såpass kräsen är jag inte i detta fallet. Vill man ha lite grädde på varma chokladen eller på pannkakan så bara att lägga på ett lass. Som en parantes kan jag säga att jag inte riktigt kommit in i ett hälsosamt liv fasen ännu :p

Så nu, trött o sockernivådumpad efter sömnen gjorde jag några pannkakor som blev över från W födelsedag och måste säga att det e roligare med spraygrädde till.. bara de o komponera sig mönster på pannkakan.. *trötthumor*

Nu har marknade för sån här grädde vuxit och många olika sorter har dykt upp, bara att prova sig fram. Ica & Coop är jämnbördiga medan denna ovanför smakmässigt är som dem men har ett större munstycke så de blir större/vidare strängar :) 

Nattis imorgon

När jag ändå vart inne i det där telefonringandet så fick jag ringt Nattis rektor och bestämt tid för träff så jag kan redogöra för mina arbetstider så de kan se hur behovet för oss att ha nattis är, så de kan planera bättre.
Så imorgon 14.30 ska jag ner och besöka henne.. hoppas de går bra!!

SJ

Somnade så gott så gott.. och sov över 4 timmar!!
Vaknade med ett ryck av att mobilen ringde intill mig, svarade och det vart SJ *gah* De frågade vilken ort jag ville vara stationerad på och när de fick höra Uddevalla så frågade de om jag vart intresserad av ett sommarvik, för några tjänster hade de ej ute nu :( Men eftersom jag vill ha en heltidstjänst, ev några procent lägre i tillsvidarevariant så tackade jag nej, och hon förstod mig och önskade lycka till när de får ut riktiga tjänster här. Måste ha kommit ett steg längre denna gång för de har aldrig ringt när jag ansökt innan.. skit att de enbart hade sommarvik..

Nu börjar jag bli tveksam, kanske gjorde jag fel.. borde tagit tjänstledigt från mitt jobb och tagit det där förbaskade viket ändå.. men yr och nyvaken fanns inte de tankarna med när hjärnan arbetade ack så lååångsamt.
Lätt att vara efterklok.. men SJ här ÄR jag!! Nu när ni uppenbarligen läst min ansökan, dont forget mee..

Hål..

Såhär kan det gå när man borstar tänderna.. de faller ut :p
William tappade sin andra tand vid tandborstningen imorse, nu har gluggen växt och skrutten blir bara större och större :)
image355

Overslept..

Är det inte ovanligt mörkt och grått ute idag?
Passar ypperligt att sitta inomhus och titta ut hur det blåser och står i. Kaffet är varmt och falukorvsmackorna sketagoa o ballerinan på slutet gjorde frukosten komplett.

Men ska erkänna att idag är jag trött. Försov mig/oss gjorde jag oxå. Vaknade som jag skulle 5:15, skulle snoosa om som jag alltid gör men tryckte fel så alarmet stängdes av helt. Insåg detta och var på väg att ställa om klockan.. men någon gång där mitt i ställandet somnade jag bort igen för att vakna till liv, rejält med liv 65 minuter senare. Smart drag att ställa klockan så tidigt i första läget :)
Men vi hann med bussen vi skulle o barnen fick ätit och dessutom hann vi läsa ut de sista kapitlarna av LasseMaja som K lånat på skolbiblioteket.

Så det är med glädje jag snart går in till sängs igen..

Tripps

På eftermiddagen for vi med syster i hennes nya bil till Sunningen som ligger strax utanför Uddevalla. Här bodde vi från -92 tills vi flyttade hemifrån. Sällan vi är där nu men ibland blir det små nostalgitrippar. Brukar vara en obligatorisk badtur dit ut varje sommar :)

 
"På vägen ut & Sunningebron"

Enligt Kevin vart vattnet så varmt idag att han iaf kunde ha badat i fem timmar, jag är lite mer tveksam jag :p

Efter vi lämnat där ute åkte vi till modern och fikade, systra mi fick stå modell för detta konstverk som jag namnat till  "Tinas Ljushuvud"


Frusna män söker..

image351

Såg trailern för kanal 5 nya kommande dejtingsåpa "Frusna män söker kärlek".
Jamen varför inte, har vi sett bonde & ensam mamma söker shows så varför inte frusna norrlänningar :)
Såg så mysigt ut, snö o fina landskap. Genast började jag få sakna majgumskänslor, hon är ju där uppe ju bland urskog och värmesökande män. O snö har de.. Jag tycker om snö, jag vill oxå ha!! Bor helt klart på fel plats!!


Fika med mig själv..

Något som ger mig lyckokänslor är en egen liten kvällsfika när barnen somnat.. så och ikväll. Jag vet att jag borde hålla igen såhär på kvällskanten men de e ju så mysigt o ensamstunden med mig själv blir ännu trevligare :)
Så för o riktigt vräka på ska jag ta Williams bulle som han ej åt upp o som lär bli hård o dålig tills imorgon och till det varm choklad med grädde på toppen :) Så ska de vara.. de e livskvalitet!!

Vinst vare här!!

image350

Fick ett sms, Lena hade hämtat ut vår vinst från i lördags.. blev nästan dubbelt upp mot vad vi trodde :p
150:- satsat blev till slut 943:-
De vart en bra lördag :D

Vip - inlägg

Vett & Etikett..

Lego

Alltid kommer något ivägen.. istället för disk blev det ihopbyggning av Williams polislångtradare i Lego, nu e pöjken nöjd iaf :)

image349

Dags att fara iväg och hämta Kevin från skolan

Veckans Willys

image348
Ärade läsare..

Veckans erbjudande enligt mig hos Willys Uddevalla:
Panerad Torskfile 30.02:- Denna vecka 2 för 1..
8 fileer = 4 middagar för en person = 7.50:- per middag..

Dessutom om man e kvick kan man köpa 2 Scan falukorv för 30:-.. fanns ett parti kvar när jag var nere imorse :p

Omvändning

Gick riktigt bra att somna igår kväll. Tror att min vända på dygnetsvacka är på väg att ge sig. Hade somnat gott om jag begav mig inåt sängen nu, tom lillewille sa att han var trött på bussen!

Kaffet var ovanligt gott idag.. tillsammans med Längtan och rökt skinka blir de yummie :) Även bullen vi kostade på oss till efterfrukostfika :p
Ska snart resa mig och gå ut och diska upp efter igår kväll..

Lazytown

William har fastnat för "Lazytown"

image347
Jag ser inte riktigt vad det är han ser, för mig är det mest bara massa intensiva färger.. men han verkar gilla det!

image346

Natt o gonatt

Nu ska jag ta gojjorna och vandra in i sovrummet.. känner att nu är det läggdags. Ny vecka och nya skolmornar.

Natti darlingar!!

Gratifikation

Lärt mig ett nytt ord..

Gratifikation - hur många kan på rak arm berätta vad det betyder??

Enligt Wikipedia:

Gratifikation (fr. gratification, av lat. gratificari, göra till viljes), frivilligt lämnad ersättning för gjorda tjänster, penninggåva vid sidan av lön eller arvode; i svenska armén namn på den belöning eller uppmuntran i penningar, vilken vid något därtill lämpligt tillfälle brukade utdelas till underbefäl och manskap. Samma benämning gavs även åt en del utgående understöd åt avskedade krigsmän.

Ordet fanns med i mitt veckohoroskop.. får la se om jag får en gratifikation denna veckan som de säger :)


Ladies Secret Service

Hej & Hå!
Läste just en artikel på E24 som handlade om en japansk firma som specialiserar sig på att få människor att bli tillsammans med sina ex igen.. och vissa är såpass desperata att de kan punga ut 40000:- i månaden för denna tjänst!
Har man råd att betala såna summor borde man ha råd att börja om sitt liv på nytt istället för att hålla på och harva i det förflutna.

Ide´n gick ut på att privatdetektivbyråns anställda blev "vän" med exet och sedan på olika sätt försökte få denna ändra uppfattning och bli tillsammans med företagets klient igen. Övervägande vart det kvinnor i åldern 20-40 år som använde sig av detta.. nu under 2007 hade de mer än 800 uppdrag..
För att lyckas med sina uppdrag används det fula knep och svartkastningar för att få som de vill.. tex säga att exets nya flickvän har ekonomiska problem osv, allt för att de ska välja "rätt"

Behövs detta, behöver naturen lite hjälp på traven verkligen?

Hela artikeln finner ni här

K850i

Det är de här jag gillar med min mobil.. sicka bilder :)

image345

William 6 år!

Lilleskrutt är nu 6 år fyllda och sover nu sött i sängen sin.. Trött, nä rejält övertrött när han till slut lät sömnen vinna. Samma med Kevin, trötta barn som tror de är otrötta!!

Fick barn o handlat, allt lite mer hastigt än vad som vart tänkt. Hem och gjorde pannkakstårta och dukade kalasigt vid bordet. Efter evigt väntande från barnens sida dök då moster upp och sen även morfar till slut :)
Barnen stojade o lekte med W nya leksaker o det vart fullt ös tills det blev läggdags. Dagen riktigt kutat iväg och jag känner i kroppen att inatt kommer jag somna innan 2-3 :)


Här kommer en liten födelsedagsslide :)



Tårtan, William, Kevin, Daddy & Syster o jag. ..

Eskobar



Eskobar - As the world turns

Växer ju mer man lyssnar på den..

Läste dessutom att Eskobar ska vara med i Melodifestivalen :D yey

Tack & Grattis

Tackar Jörgens Marie för hennes vänlighet att tippa lite på hästar åt oss igår när vi sov.. Vi tripplade vår insats i vinst. Nu vann vi inga jättesummor men vi vart glada för det vi fick och nästa gång vi ses ska vi äta gottgott för pengarna :) Bara det att vi vann vart roligt!

Nu är min helg gjord och om en stund kommer barnen hem.. måste bara iväg och skaffa något tårtliknande :)
Idag fyller min inte så lille William 6 år!! *tjo o grattis*
Och vilket vääder han får på sin födelsdag, sool och ännu mer sool!

Nu ska jag öka farten med frukost så jag hinner iväg och göra lite ärenden innan de kommer hemåt mina busar :)

Inbrytning..

:D
Va glad jag är att få jobba med såna braingar!!!

Igår kväll fick Jörgen äran att bryta sig in i Lenas skåp eftersom jobbnycklar, bilnycklar osv hade låst sig inne och ingen extranyckel fanns tillgänglig. Så kan det gå.. Så hårt när man plötsligt blir av med allt man behöver.. endast ett lås finns som hinder emellan.
Så Jürg klarade de galant o skåpet gick att öppna till slut.. Bra o ha en sån granne när de krisar sig :D Om jag är din datasupport kan du få lov o vara min jag behöver bryta sönder något support :D

  
"Goingar"

Vart en kul natt, mycket skratt som vanligt.. denna natten vart tom Hovhult me på noterna ;)

Jörgen: " Tina, det finns ett liv utanför Jörgen"
Lena: "Vad heter den där serien? Push my pimp?"

Kommentarerna kan vara oslagbara.. yey oss :D

Under Vatten..!

image339
"ÖVERSVÄMNING Uddevalla har drabbats av de höga vattenflödena"

Uddevalla är verkligen i ropet just nu.. när var vi i media såpass här mycket sist?

Japp, de blåser här. Men det inget nytt.. Vi är en kuststad och får massa vind mest hela tiden. Inte första gången badhusparken ligger under vatten, eller att bilar på Bastionsgatan plötsligt fastnar i vattenmassor. Oftast brukar det mest vara lokaltidningen som dokumenterar detta men nu har vi nått ett snäpp högre :p

Hela 2007 vart regnigt och blåsigt.. så vad sägs, ska vi vända på pannkakan och slänga hit lite sol och molnfri himmel för ett tag. Bara för att jämna ut läget lite grann..


Läs mer på Aftonbladet

Alive

De sista dagarna har det enbart rullat på, vart något att göra hela tiden!
Onsdag systerdag och i Tors städ o jobbdag och igår vart de handla present till W / sätta in ramminne / jobbdag o idag har jag sovit och fått avklarat räkningsbetalandet, gfk och laddat upp bilder till Fuji :)

Så I´m alive..

Blogging

Ingen blogging på ett tag nu..
Igår vart jag upptagen och iväg och nu efter några timmars städ ska jag iväg till jobbet för att först ha möte i 2 timmar och sedan jobba natten..

Ha de gott ni braiga

Heath Död :(

Ja chockad minst sagt. Så tragiskt!
Trodde han vart en av de där få som skulle hålla länge, men inte alls :(
Jaha? Mållös nu..

image338

Måste vara en av de vackraste änglarna helt klart!

MRirian

Sprang på hennes titta-in-i-kameran videos på youtube.. videosarna innehåller inte så mycket men jag fastnade totalt för henne.. vilka ögon tjejen har!!. Samtidigt som de är så vackra kan de även passa i en skräckfilm, just för att de är så mörka. Hennes utstrålning når milsvida långt och kan förstå att hon fått tusentals kommentarer. Står i hennes info att hon är 21 år, men ser väldigt ung ut.
Här kommer en länk till hennes youtubesida.  Gå gärna in och kolla vad hon lagt ut om ni försöker slå ihjäl lite tid.

Den här videon har någon annan gjort som hyllning till henne. 



Vilken jäkla röta!

Det måste ha varit meningen helt enkelt, en sådan tur eller röta kan inte finnas..
Men likaväl är det häftigt fantastiskt och en push att man inte ska ge upp, det man önskar kan gå i uppfyllelse ändå även om det ser dystert ut.

Tran reste till Vietnam för att finna sin far med enbart ett foto och en ring som tillhörde honom som hjälp. Hon fann honom ej men stannade kvar i landet och började arbeta som hemsjukvårdare hos en äldre kvinna. När kvinnan dog fick hon en ny placering men råkade glömma kvar en väska i det första hemmet. Mannen som bodde där öppnade väskan och fann där ett foto av sig själv som ung. Och så hade de funnit varandra far & dotter, på egentligen enbart rent flyt.. eller var det verkligen flyt?

Så även om inte alla kan få det de önskar är det ändå trevligt att det sker sånt här någon gång ibland.. så man ej glömmer att fortsätta hoppas..

Hela artikeln Aftonbladet

Satans x 2

Jag ska verkligen gå ut och diska, jag ska verkligen gå ut och diska!! Satans tråkigt men Satans nödvändigt!
Får plugga in mjuusick in da eeaarrss så de går snabbare och smidigare..

Tebax när jag e klar, inte förr..

Slow Food!!

Kom hem, trötta och hungriga.. allt verkade vara som vanligt tills Kevin öppnade kylskåpsdörren och tjoade att kylen hade gått sönder för lampan vart släkt. Okidoki, nemas problemas.. har en extralampa att sätta in. Öppnade frysen och lika mörkt vart det där. Vad är sannolikheten att båda lamporna går sönder exakt samtidigt? Vände rmig om och kollar spisen, ingen ström.. går raskt till badrummet, ne ingen ström där inne heller. Testar barnens rum, vardagsrummet och slutligen mitt sovrum men överallt är det så off så off.

Kollade säkringarna men var i sin ordning, skickade ner Kevin i cykelrummet för o se om det fanns ljus där.. Inte där heller o de vart skönt, då fanns inte felet i min lgh.. K sprang ner till Emilia och tydligen vart det strömlöst även i deras hus. Enligt vaktmästaren låg hela området i mörker efter ett fel någonstans.

Så stod man där hungrig. Jahopp, vad gör vi nu med den frusna pyttipannan, vad snopet allt blev! Och hemskare är - vad beroende vi är av vår elektricitet!! Hur skulle vi klara oss om hela Sverige blev nedsläkt en längre period? Vi har väggar, tak och vatten men vad har vi mer? Ficklampor och stearinljus.. Tänk vilken tid en korv och bröd skulle tagit, grillandes över värmeljus.. här snackar vi slowfood!
Tror särskilt vi i lgh här inne i stan är särskilt utsatta. I hus eller stugor kan det finnas vedugnar eller vedspisar för värme och matlagning, här hos oss har vi ingenting.. ingenting!

Nu kom strömmen tillbaka inom 45 minuter efter vi kom hem så vi varken svalt eller frös ihjäl. Vi hade tur, denna gång!
Mätta o goa och har nu fått ytterligare ett uppvaknande att vara tacksam för!

Uddevalla Museum

Sitter nere i lekrummet på Bohusläns Museum. Pojkarna har en förkärlek för just museet. Inte kanske dess historiska information i första hand men de gillar känslan här inne. Det gör jag med, borde gå hit utan barn så jag kan ta in mer av det som jag annars inte får ro att se. Lekrummet här är rymligt och är uppbyggt som en stor båt och två mindre stugor, och en eka mitt i rummet. Från förr känsla! Att det är gratis är vi glada för, då kan vi komma hit ofta :)

Vem vill bli miljonär?

Ja, inte var det då jag som drog hem jättevinsten!
Vilken himlans fin överrasking som möter vinnaren den dagen han kollar av sin Lottorad. Om den nu inte är helt bortglömd eller kastad eller förstörd eller något annat snopet!

13,9 mille hade trivts kanon på mitt bankkonto :)
Känslan måste vara osannolikt ofattbar när man kollar in saldot, gång efter gång.. och siffrorna forsätter vara desamma, att det ej är något skämt!
Bara att säga Grattis! Använd denna möjlighet ni nu fått till något ni kan tänka tillbaka på med glädje!!

Läs hela storyn hos Aftonbladet

Lisa Magnusson

Har ett tag dagligen läst Lisa Magnussons Blogg.. Den berör på något sätt, antingen gillar folk henne eller så gör de det inte.. och i kommentarerna folk skriver in får man läsa både det ena påhoppet  efter det andra.. Det mest underhållande är nog ändå hennes rappa svar på folks spydigheter :)

Tycker hon verkar vara en framåt tjej med skinn på näsan, även om jag kanske inte i alla lägen håller med henne i hennes åsikter så respekterar jag henne djupt :)

Gratis Bilder

Brukar nappa när de kommer såna här framkallningserbjudande.. som här Fuji, 100 foton för enbart frakten 29:-

image337

Inte snål, snarare ekonomisk ;p

Blåljus av Margit Sandemo

I mina dar hade jag bara läst en Margit Sandemo bok, innan jag fick möjligheten att läsa Blåljus serien som består av sex stycken pockets. De här vart faktiskt fångande!

"Blåljus handlar om Lisa och hennes kollegor, som alltid är redo att rycka ut för att hjälpa människor i nöd. I alla slags väder, dag som natt, är ambulanserna ute på vägarna och ser till att sjuka och skadade kommer till sjukhusen där hjälpen väntar"

Tror att jag är den fjärde personen som läser just dessa exemplar för tillfället. De har blivit som vandringsböcker och efter jag läst ut dem så kommer jag skänka dem vidare så någon annan får möjlighet till gratis trevlig läsning.

Är nu på del 5 och känner redan att det blir tomt när sista boken är utläst!

image336

Donuts/Munkar??

Go Willys :p
Denna veckan har de syltmunkar/berlinermunkar/sockermunkar/runda donuts (you name it, kärt barn har många namn) som erbjudande, 4 st för 10:- :D

Köpte igår och fick mumsiga munkar med vaniljfyllning.. så sprang in en snabbis imorse men förvånade blev vi när de vart äppelkompottliknande i dem idag.. så nu är man änna tvungen att köpa imorogn med för o se om de har ny smak imorgon med :) Ja inte klagar ja, de e ju så grymt gott :p

image335

Men vad brukar ni kalla dem??

Glad Morgon

Det första jag tänker när jag slår upp mina blå om morgonen är hur dum jag är som inte lägger mig i tid. Precis som imorse som andra mornar före denna förbannar jag sena kvällar och uppesittande!!
Morgonen flöt riktigt bra idag. Visst Kevin vart trötter precis som jag. Han hade tryckt av sin klocka när den ringde vid fyratiden och sov gott när jag väckte honom halv sex, ändå tog det 1 timma ch 20 min innan han masade sig upp från sin säng.
Emilias mamma ringde o frågade om Emilia kunde åka med oss till skolan och vips hade Kevin ätit, klätt på sigf och borstat tänderna på 10 min och var färdig när hon kom. Sen satt de o grejjade med sina Tamagotchis och var på glatt humör hela vägen till skolan :)
 
image334

En dag i januari..

Vilken dag de har vart!
Vaknade 4 av K klocka.. han hade bestämt sig för att gå upp just kl 4 av någon oförklarlig anledning. Låg kvar till 5.15 innan jag fick stiga upp. Satt o mös tillsammans  i soffan tills W skulle vakna, då kom monsterK fram och morgonen blev desto mer högljudd!
Fick lämnat skolan efter lite tjafs och efter detta tog W och jag o for ner till syster/moster för kaffe o frukost!

Åkte och handlade innan K skulle hämtas så blev skyttetrafik fram och tillbaks genom stan. K vart på något bättre humör o bestämde lekdejt med klasskamraten/grannen Emilia. Ytterligare tjejklasskamrat kom och både K&W hade vart hos E och lekt mamma, pappa, barn :p

Middagsstök tog lite tid så sköt upp disken till imorgon när K är i skolan igen, istället gick vi ut. Jag och K med våra springskor och W med cykeln :) Sprang av lite energi i den kalla kyliga luften o när sagan och det nuförtiden obligatoriska jag-vill-inte-sova tramset vart överstökat så somnade de inom fem minuter.. Så för en gångs skull sov de innan halv nio, det är rekord för i år :)

Nya minnen..

.. till fina darlingen här i knät.. ska gå från 512 till 2048 i ramminne. Nu borde de bli lite mer fart på han :p
Efter 75 min totalt telefonkösittande hos Acer fick jag koll på vad jag behövde o nu e de beställt. Hoppas de kommer innan fredag för då kan jag få hjälp att få dem insatta ordentligt :)
Håll tummarna!!

image333

*Empati*

image332

Empati betecknar förmågan att ha medvetande om andra personers känslor och att handla i enlighet med detta. Begreppet är nära besläktat med medkänsla och inlevelse, men sträcker sig utöver ett rent känslomässigt inkännande och förutsätter även ett rationellt värderande.
I den empatiska processen ingår både känslor och intellekt.

Det är en traditionell uppfattning att bara människor kan känna empati, och allmänt ansett att barndomen spelar en avgörande roll för dess utveckling. I barns uppfostran ingår självreflektion, till exempel kan de förmanas med orden "tänk om någon gjorde så med dig", vilket syftar till att utveckla empatin. Huruvida empati ska betraktas som biologisk eller socialt betingad framstår emellertid som en ideologisk fråga, och vanligen menar man att den består av båda.

Förmågan till empati är en viktig faktor i bedömandet av en persons EQ. En människa som helt saknar empati kallas psykopat, och även detta begrepp är omtvistat och numera ofta ersatt inom terminologin för psykologisk vetenskap.

Under senare tid har forskare i psykologi funnit belägg för att empati beror på spegelneuron i hjärnan, och att detta system fungerar från och med ettårsåldern. Dessa spegelneuroner spelar även roll för den mänskliga kommunikationen.

Empati åtskiljs dock från sympati: en viktig skillnad är att man i empatin förhåller sig neutral till de känslor man uppfattar att någon annan upplever, medan den som känner sympati själv helt eller delvis delar den andras känslor. Den som hyser sympati för någon delar ofta dennes ståndpunkt i exempelvis en konflikt, medan en empatisk person är medveten om bägge sidors känslomässiga situation.

Källa: Wikipedia


O förresten..

..så är jag kär i min nya mössa!!

Weekend..

Full fart hela helgen som vanligt, från början till slut!
Fredag, hämta barn o sen Torp..
Lördag, Städ o sen kom Tero..
Söndag, åkt till T-hättan till Daddy..

O nu sover barnen o jag snyter mig i ett..
Gott det är vardag igen imorgon så vi kommer in i rutiner o bös så barnen blir trötta om kvällarna. Jag har fortfarande omvänt min dygnsrytm men har i helgen kommit upp i tid ändå. 

Här kommer två bilder på våra sötgrisar.. se så fin munnen är på dem :D

 

Nu så..


Verkar som att jag funnit en slide som tydligen funkar tillsammans med blogg.se :) Eller en som jag får att funka :p

Pjuxs

Idag är det nys och snörvel, hade lätt kunnat somna om om jag fick gå in och lägga mig.

Vaknade inatt av ett "MAMMAA!!!"  Skyndade in till William som började pjuxa bara sådär. Klarade sängen med hjälp av ett extralakan han hade använt som täcke igår kväll. Han fick somna om med en hink bredvid sig men hade mått bättre efteråt så inget mer hade hänt. Och idag är han precis som vanligt.. så vart nog en reaktion på för mycket ostbollar/godis igår kväll.

Ute blåser det mindre än igår men molnen hänger tunga över stan, tror solen sagt upp sig!

Nytt hus..

Den här dagen gick fort!
Åkte iväg runt 14 tiden för att handla lite mat tills helgen. Fick med mig Kevin på hemvägen och bussen sen direkt till Williams dagis för hämtning även där.
Hem och lämnade alla kassar, kläder och väskor. Tog bussen ut till torp där vi mumsade i oss var sin 10:- korv så i orkade hålla igång en stund till. Gick till Djurmagazinet och köpte lite saker till marsvinen, ny vattenflaska - den andra vart läbbig *urk*, nytt hus, burspån o lite annat smått o gott.
Snälla jobbisen/nästangrannen Jürrgen hade vart så gullig så o plockat med sig hö till våra gnagisar så traskade dit när vi vart på hemväg och fick hämtat det :) *tack jürrg*

Nu är buren ren o fin igen o funderar starkt på de där med en smådjurstoa, får se om de e i nått speciellt härn härdanefter. Nya huset blev fint o blev större plats kvar i buren.. satte en "bro" som tak intill så nu är det som en liten hydda vägg i vägg med huset. Jaja, bra blev de iaf..

    


 


Mardröm minst sagt!

Jag har inte alltför många fobier men de som utmärker sig värst är..
Flygplan så länge de är luftburna, står de på fast mark är de ok.
Ormar i min omgivning, långt borta från mig är de ok.

Så för att göra det extra otäckt why not slänga in en bunt ormar i ett flygplan med människor, vetja!! Jag hade blivit hysterisk, eller de vart nog milt uttryckt! Jag hade blivit totalt loss om jag blev fast på samma yta som dessa gräsliga djur, och sen dessutom i ett störtningsbart flygplan.. ne, ne, ne.. Inte konstigt jag är fast besluten att inte ta flygvägen någon mer gång. Nu fick jag vatten på min kvarn, man vet aldrig vad som kan ske!!

Snakes on plane har jag hört en del om, men om jag ska vara ärlig så erkänner jag här o nu att jag medvetet undvikit att se den. Tror den är mer scary o snakeig än "Anaconda" o vill frivilligt inte skapa mig mer ormsyner att tänka på.  Så glad för passagerarnas skull att det gick så bra som det gjorde.. yuck annars!

Aftonbladet "Ett ton ormar"

Dagens Elvis..

.. vart kul :)

Elvis

Klass 2 Varning!!

Tycker absolut den här vintern har vart ovanligt blåsig här hos oss. Regn och stark vind flera ggr i veckan.
Men enligt Aftonbladet verkar de som om nattens vindar kommer vara aningens hårdare.
Här i stan har jag aldrig varit med om något längre strömavbrott men de kan väl vara mysigt de oxå med levande ljus. Allt blir så mycket lugnare då, barnen låter mindre, djuren låter mindre.. omvärlden låter mindre. Alla blir tagna av detta mörker!

Storm, snöstorm, åska är på sitt sätt lika tilltalande som en molnfri varm och behaglig sommardag.. väder ska vara rejält. Inte halvblaskigt, småblåsigt och konstant grått som det varit sista tiden. Så blås nu ut det fula vädret och ge oss det fina vädret åter..

Stormartikel Aftonbladet

Fnyys

Pinsamt o säga hur trött jag är.. men tror till stor del de beror på den här halvdana förkylningen.. huvudvärk, nåra nysningar då o då och läbbig i halsen. Det räcker till!!
Fått i mig frukost o ska åka ner till stan och handla hem lite mat inför helgen, barnen kommer senare. Borde nog ta en sväng förbi apoteket o köpa lite alvedon när jag ändå är där nere.

Kram ni kramiga braiga!!

Mössa :)

Jag har fått mig en mössa *smajl* 19:- Ellos..
Ente behöver ja frysa mera ;p

 

You & Me - Diss

Om en vecka är det 3 månader sedan..
Det vart en bra stund där på bänken, saknar den, brukar tänka tillbaka.. dissande bakisgumsor när de e som bäst.

image323

Torsdagens Middag

Käkar inte smalmat eller liknande men den här har jag fastnat för totalt!
Såsen är kryddig o het och känns inte för söt, o spaghettisarna som är platta är massa goare än vanliga runda. Lite till i förpackningen hade inte skadat men får vara gla för de man får.. gott som satan, speciellt när de e kallt o ruggigt ute!

image322

Puss på rumpan

Så vart o födelsedagsatt hos systera!

image321
♥ Erica ♥ Niklas ♥

Lyssna!!!



Det här är vad jag har i öronen på repeat..
Fonzerelli mixen av "Now you´re gone" med Basshunter e topp enligt mig!
Gitarrpartiet vid 4:16 lockar till mer, kan man inte få en gitarrversion när de ändå är igång.. ne skit samma, de här är bra! HÖG musik o fuldans!!

Tårta vetja!!

Dusch o sen åka ner o gratta lillsyster som idag uppnår den högaktningsfulla åldern av 23 år!

Sen blir de lugnt idag, förkylningen breder ut sig mer o mer o jag e trött!!

Te vs. Te

Som jag fattade de skulle de nya "pyramid" teerna vara så mycket bättre, ge en goare smak eller nått.
Men jag har inte kommit på vitsen med dem alls. Jag tycker de gamla hederliga tepåsarna ger ifrån sig dubbelt så mycket smak och att pyramiderna bara ger ifrån sig blaskigt te. Eller hur gör ni??

image319 vs. image320

Sicko.. mm minst sagt!!

image318

Jag är så tacksam att jag bor i ett sådant bra land som jag gör ändå. Visst, det finns alltid något att gnälla över men så är det nästan överallt! Men jag är glad att jag betalar skatt så vi kan ha den sjukvården vi har här.. att alla kan få hjälp. Självklart blir det ibland fel men oftast oftast får vi den sjukvård vi är i behov av utan att vi blir skuldsatta resten av livet, eller avlider för att vi ej har råd med kostnaden.
Vad är egentligen 200:- för ett läkarbesök när det kunde vara så mycket dyrare??

Jag känner medlidande med alla oskyldiga amerikaner som lever i ett såpass rikt land, där det enda som har ett värde är pengar, där människovärdet ligger pinsamt lågt. Där de rika får hjälp och de fattiga får smärta.
Jag hoppas att Demokraterna tar makten detta val och kastar Bush långt åt sidan..

Har ni inte sett den, se den.. Även om ni är av motsatt åsikt ang statlig/privat sjukvård så se den.. Så orättvist kan ett land behandla sina egna medborgare.
Nu är det dags ni invånare i USA, gå och rösta.. och rösta för en hälsosammare framtid och för att alla är lika mycket värda!!

poppning

Popcornspoppning.
Tänkte kolla på Michael Moore´s "Sicko"
Två timmar lång så får se om de fångar mig ända till slutet..

Bjäffs

Tror jag är på G med en förkylning!
Halsen börjar äckla sig o huvudet e sådära o segheten är seg. Hur gott är de o äta nått när allt smakar bjäffs, men ändå funderar jag på popcorn *humma*

Fick ett Buzzador erbjudande idag.. Tydligen gällde det färdiga soppor denna ggn. Bara o hälla i en skål o in i micron. Kan vara värt o testa på mina workers om nätterna. O gudsinen, nu äter de tacos på tvn..

Har fått diskat idag, inte så mycket städ. Men bara det att disken är borta gör att de känns bättre här hemma. En rejäl dammsugning får de bli imorgon innan systra ska firas så blir de dubbelt så bra!

Beach 2008 - Jorå så atte..

Hämtat ut paketet med byxorna.. o baggy vart de inte alls på mig.. men jag får iaf på mig dem!
Om nåra kg så kanske de sitter lite lösare :D
För i natt bestämdes det om vår "beach 2008" ;p Lena, Jonne, Jörgen o jag ska försöka att tillsammans pucha o tappa vikt fram till den 10 Maj då målet är satt till. Nu är jag taggad o tror de andra oxå vart de :p
Jag har sagt att tills 10 Maj ska jag ha gått ner 4 - 4.5 kg, de dära sista som vägrar ge med sig.. nu kanske det kan bli av till slut!

Tog en bild när jag vart över där inatt och det verkar som vi hade sällskap.. det är vad jag vill tro iaf.. där bakom lampan bredvid Lena.. De där sträcken finns inte där annars!!

image317

"Lena, Jörgen & Jonnis"

Absolute Dansa with ME

:D

Tina shakeyshake..

Absolute dance Winter 2008.. Många bra låtar på denna..

image316
Nån som diggar me mig eller ska jag stå här o fuldansa för mig själv??




Dear Mr President



Pink har en speciell plats i min musikbubbla..

SE K850i

Nu snart en månad senare så kan jag säga att jag är nöjd med min darling nya mobilen!
Menyerna är ok och bilderna är mer än ok.
Enda neg jag hade hört innan vart att de vart lite bökigare att skriva sms.. o jag får hålla med. Det vart enklare på SE W800i där man hade styrspaken så lägligt.. nån styrspak finns inte på K850i så man får lära sig från grunden igen. Men det blir enklare!

image271
Dessutom så klarar jag mig helt o håller på de 199:- jag får göra av med varje månad.. inga extrakostnader utan enbart ab.kostnaden :)

Galla

Va gott de e o ösa galla ibland :D
Ha, där fick ni!!!

El Eller

Så vart man långledig *glädjedans eller?* Sa iaf till dem att kan ingen jobba inatt kan jag hoppa in extra, så längtar inte alltför långt bort därifrån ändå.

Jag behöver städa här hemma. Grovstädning såsom finlirsstäd. Innan fredag när kiddos kommer så skare vara iordning här. Ner med adventsljusstakar o tomtar till förrådet, ut med återvinning o allmänt röj överallt.

Lite purken när jag vaknade, hade räknat med att få mig ett par traderabyxor me posten men ikke sa nikke, lika spänd förväntan inför morgondagens postgång. Nu kanske de inte passar mig alls men himla bra om de gjorde de trots allt :)

Guess what ladies and gentlemen.. it´s raining.. men inga men utan cats & dogs.. varför kan de bara inte sluta regna.. o hur kan elen vara så dyr när de bara vräker ner vatten till alla elvattenverk hela tiden!! Nått jag inte förstår mig på. Elen e bra mycket dyrare i år än för ett år sen.. o vad gjorde det hela detta året.. jo det regnade, dag efter dag, hela sommaren igenom. Så varför ligger inte priserna på samma nivå om de nu inte vill sänka dem :S
Fast lite gla e jag ändå för min elleverantör ligger granne med majgums :D

Greys igång igen

Så vart Greys Anatomy igång i USA igen, tacksam för de..
Denna helgen gick fort för nu e de inte många dagar kvar innan det är torsdag och ett nytt avsnitt :p
Vart nog längesedan jag vart så frälst av en serie, kan nog liknas vid Friendshysterin jag hade för många år sedan.

McDreamy & Co är bäst!

O minns ju Patrick Dempsey från förr.. o han e som ankungen som bidde en svan :p

image315



 


Lösenord

Jag fick ju som många många andra mailet från bilddagboken ang lösenordsbyte.. och av en slump så hade jag helt annat lösenord till mail/msn.. tur för annars vet man ej hur de hade gått!
Så kan de vara. man kan aldrig vara för säker in this world.

Artikel Aftonbladet


Svin här o där..

Vart iväg o köpte spån o hö och sen satte vi igång o städade hos marsvinen.. o när vi började röra i de märkte vi hur behövligt det vart. Tyckte det luktade lite starkt igår o mindes ej att det gjorde det när jag hade en när jag vart ung ;P
Men nuu.. :D Luktar rena skogen där inne.. sågspånen doftar ljuvligt, o småsvinen bidde happy när de fick rent o fint. De är så fredliga de små liven o barnen totaldiggar dem.
Kevin skulle komma en sväng imorgon efter skolan och mata dem o sådär :)

image313

Kevin & Tom igår kväll
..

Tom & Jerry

I barnens rum har två små herrar nu flyttat in.. Tom & Jerry heter de visst.. Tom e lite lurvig och enfärgad medan Jerry är slät och tvåfärgad.

Kläckte iden för K idag om att han kanske kunde få ett husdjur i storlek hamster/marsvin. Ta lite ansvar och ha något att ömma för. Kollade Blocket och lite sådant imorse men fanns inget direkt intressant.
Det Kevin helst ville vart att den/de skulle vara bruna. For ut till Torp för lite ärenden och kollade även in Zoo vad de tog för marsvin o burar etc.. o de e dyyrt!!

Efter middagen googlade jag Marsvin Uddevalla och fann en annons på en annan annonssida än blocket. Gällde två marsvin med bur för 300:- Kollade telefonnr och visade sig att de som hade dem till salu bodde endast 50 m från oss på samma område. Ringde och fick komma över inom 5 minuter efter jag fann annonsen och tio min senare är vi nu en familj på sju :)
Buren ligger runt 1000-lappen ny om man ska köpa den på torp.. över 1.20 lång. Så vi gjorde ett bra köp.
Kevin hade svårt att slita sig när han och William skulle åka med C till sin farmor för att fira jul, han ville vara hemma hos sina egna djur ju.

Fick åka med barnen bort till Dalaberg och fick köpa marsvinsmat eftersom de ej vart nått vi hade liggande innan :p

  

Exakta buren vi fick med.. 798:- zoosajten..



Tandlossning & Vattenlek

Ojoj, va ska de bli av ett..
Somnade i sängen med barnen ikväll med, helt borta på en sekund.. men när jag sen ska sova på riktigt är det som förgjort.
Att boys somnade ganska smidigt ikväll beror på en lång dag med massa energiåtgång.

Somnade ej förren efter 3 inatt o klockan 05.15 ringde klockan för att vakna.. då vart man trött *huga*
Men det gick bra ändå och efter en ok morgon avlämnades K på skolan och jag o W åkte ner till stan och handlade lite Willys innan vi for hem.
Småröjde lite på ungarnas rum och de ska nog bli fint där någon dag :p
William låg och kollade på Saltkråkan på datorn o hade en gottig ensamstund utan storebror.

image302

Packade ryggsäckar och matsäckar och direkt när Kevin slutade skolan för dagen åkte vi med bussen till Vänersborg för att gå till vattenpalatset och bada..
Williams tänder har inte visat en tillstymelse till att vilja bli tappade men imorse sa han att ena tanden vart lös, vilket den var :p



Dröjde inte mer än några timmar så såg det ut såhär..



Strax innan vi skulle gå ombord på VBG bussen vart det en liten herre som hade plockat ut sin tand och vart mäkta stolt över detta..

  

Väl framme i vattnet blev det plask och lek o simning och åkning i över tre timmar. Glass, snacks, korv & bröd fanns det oxå plats för. Man blir hungrig av badning.. Pojkarna gillar hur man kan simma ut ur badhuset och så sätt vara utomhus och bada fast det är mitt i vintern :)
William har lärt sig finfina bentag när han var på Lanzarote och kan nog få till de med simning snarast om vi ger oss fäen på det :) Kevin utmanade sig själv flera ggr och vågade i slutet hoppa från 60 cm över ytan och ner, med huvuddopp som resultat.. så glad han var över detta.

De vart så roligt där att boys helst hade stannat där över natten, får väl se till att fara dit oftare än en gång vartannat år :p
När vi hade duschat och kommit iordning kom morfar och driveade hem oss men innan det hade magen plats för ytterligare en korv och en glass.. så en heldag har de verkligen fått.
William somnade gott i bilen och vi alla tre slocknade som trasiga glödlampor där inne till sängs.. undrar om de drömmer om dagen sin nu :)

Och imorgon får vi ny dator, pratat med alla parter hit o dit och kl 16 ska daddy hämta den till oss :D

Lynch

image301

De har höjt priserna igen!
Och jag missade det totalt..

Reagerade lite o tis när K skulle till skolan att summan på kortet ej stömde med vad det brukade men ägnade inte mer tankar åt det. Förren nu.
Gick in på deras hemsida och får se att de höjt kupongpriset med 25% om man betalar kontant på bussen istället för med kort. För en vuxen som ska åka inom stan kostar de nu 25:- mot innan 20:-! En stor höjning..
Månadskorten som jag tror de höjde senast i Aug har de lagt på 35:- till totalt för mig och K. Ska de fortsätta såhär blir de snart hutlöst ohållbart!

Fick svar från dem ang min resa som ej blev av den 23 dec, de sa att jag skulle åka ner och hämta en speciell blankett och skicka in min berättelse på nytt.. tydligen kan man inte maila 2008!!

Surt & Segt

Allt går i slowmotion, ögonlocken tom blinkar sakta.

Natten på Hovhult gick helt ok, tröttheten vart tyngre på morgonen eftersom allt hade vart så nytt, rutiner o sånt.. så omedvetet hade man nog spänt sig mer än man gör annars. Så sov till klockan smärtsamt väckte mig 14.30. fick på mig kläder och gav mig iväg för att hämta barn. Regn i Uddevalla idag.. pissregn med stora våta droppar, kändes snarare som vattenballonger.
Bussen vart sen och fick åka ner till stan för att byta där nere och kom till Kevin en halvtimmare senare än tänkt men ändå 45 min innan han skulle hämtas enligt tiden på fritids. Den Kevin som mötte mig vart sur som en ättika. Han tyckte jag skulle kommit kl 13 -14 som jag hade gjort en annan dag och därför vart allt fel, nästan i klass med jorden går under fel! Eftersom vi vart såpass sena som vi var fick vi ej någon chans att handla willys när vi var nere i stan eftersom William skulle hämtas på dagis.

Åkte upp och hämtade William och sen vart det dags att släppa bomben att vi behövde handla.. är det något de ogillar är det att handla efter de kommer från Dagis/Fritids och är trötta o längtar hem. Så vi gjorde en deal att de vart hemma så åkte jag iväg själv till Dalaberg o handlade det nödvändigaste.. smidigt det är med stora barn. De gjorde sig hemmastadda här med Legot o jag åkte iväg.

När jag väntade på bussen hem ringde Kevin och hörde vart jag befann mig, inget konstigt med det, han brukar ringa o kolla läget när jag de är hemma själva. Men sen när jag kom hem vart Hitta.se och mitt namn sökt och funnet. K ville dubbelkolla så mitt mobilnr stämde.. Han är 7 år gammal och söker på Hitta.. Va månne bliva av denne son tro!

Efter pannkakor, disk och sagoläsning så somnade vi alla tre. Jag vaknade till två ggr efteråt men kroppen ville inte röra sig.. sen jag väl kom på benen har de gått långsamt långsamt.. o jag överväger olika alternativ hur jag ska få mig från soffan.
Jag är trött..

Rotation

Om 40 min byter jag arbetsplats för en natt.. så kallad rotation som de har beslutat om här i kommunen.. man ska ut på andra arbetsplatser så man inte snöar in för mycket i sin egen..

I natt ska jag vara på Hovhults servicebostäder, som för övrigt ligger vägg i vägg med mitt jobb.

image300

Taget i fredags från mitt jobb och det man ser är där jag ska uppehålla mig inatt..

Ny dator?

Man ska aldrig hoppas i förtid men lite småförhoppningar har jag ang en ny beg dator till barnen på lördag :D Så skönt det hade vart, nu har deras rum stått utan dator i snart ett halvår.. och det märks att min lilla Lasse här i knät får alldeles för mycket att tänka på när vi är tre som försöker samsas om honom..
Men kanske kanske.. han skulle iaf hålla den åt mig..
Va bra det hade vart!!

Skola Fritids

Jojo, då vart de dags för kaffe o frukost igen.. och redan är det den nionde Januari..

Fick hem papper för William och hans skolval. Nu är det bara att hålla tummarna att han hamnar där vi önskar, för annars blir det bökigt till max.. ne, nått annat går jag inte med på helt enkelt. Om några månader hör bpda mina barn till skolan, dagistiden ett minne blott. William har ändå trivts oerhört på sitt dagis.
Ringde barnomsorgssekreteraren här i stan imorse när jag kom hem ang nattis och det blir som jag trodde.. Nattis på natten och hans egna fritids på dagen.. bra de!! Men de lär säkert dröja tills han får någon plats. Jag hoppas han kan få komma in där efter sommaren iaf, om vi har tur.


gizmo

Min bakgrundsbild har försvunnit nånstans i cyberspace och tills root2art får gizmon länkad till rätt sida får de se ut som de gör..

Nu e de natti..

Nattis

Precis skickat in en ansökan för Nattis till Kevin.. Får ringa dem imorgon och fråga närmare om när var o hur.
Nu fåre bli någon ordning på de här..


Nu måste jag duscha..

Som Jamie, nästan..

Ojojoj va mätt man kan bli.. ojojoj vad jag lyckades denna gång :D Utan tvekan bästa helkycklingsmåltiden gjord av mig själv!
Om jag skulle ändra på något tills nästa gång vore nog att kanske inte använda riktigt lika mycket smör, för fett bidde de.. går nog o minska ner på den dosen så blir de ännu mer hälsosammare. Morötterna vart super i smaken, söta, lena.

image298

Nu är jag nästan som en Jamie ;)

image299

Bra dröms för tillfället..

Blogginlägg på löpande band nu medan middagen gör sig iordning i ugnen!
De där med drömmar är trickigt, eftersom jag blir så påverkad av dem i vaket tillstånd.
Men igår och idag har jag haft finfina drömmar.. o inte att glömma Jamiedrömmen förra veckan.. såna här vill jag ha. Igår drömde jag att jag träffade TO min gamla se upp till -are.. Då blev jag glad :)
Nu när jag sov efter frukosten så vet jag ej vem det vart som var med i dömmen men det vart en varm känsla som smög sig in i allt!

Be careful what you wish for... you just may get it..

Lego

Japp, ni läste rätt.. o ärligt talat är de faktiskt lite kul.. ungefär som att bygga ihop en Ikeamöbel :D O we löööv Ikea, right!!
Igår kväll satt vi tre på golvet och byggde för glatta livet.. för att berätta sanningen vart det mest jag som byggde och barnen vimsade runt om.. K fick byggt nästan hela polisbilen men när de kärvade sig så kärvade sig även tålamodet en del.. o inte blir de lättare då.. men redig är han!
Men fint blev de när de blev klart, och har ett suddigt minne om att jag sa att jag skulle bygga ihop brandstationen så den vart klar när de kommer från C på tors.. är la bara att börja bygga antar jag..

 

Igår en Kap dag!

Igår så fick vi gjort en hel del jag o boys. Granen är uppdammsugad och vilar nu på en kyligare snöigare plats i skogen på andra sidan vägen. Ingen gran på balkongen till Maj detta året inte ;P
Var på torp och fick köpt tre små silverringar till mina hål i öronen.. ej haft i några på ett bra tag.. just för att det har kliat och svullnat upp och varat sig. Berodde nog på att jag använda ett par osilver så nu har jag tryckt in dessa riktiga och oavsett att det ömmar nu får de sitta i så jag ser om det blir som normalt igen. Billigt blev de med :p 3 ringar för 38:- tillsammans, bra när de har hela butiken rea då och då :)

Sen gjorde K ett fynd på EB Games. Han kollade begspel till gamecubet och fann ett Fifa för 19:- Sen att det ej är årets utgåva spelar ingen roll.. om han ska börja intressera sig för fotbollsspel så kan han likaväl börja med de. Sedan fick han tag på ett Need for Speed som han ej har för 99:- Ska nog kolla där oftare när vi är ute.. för 19:- kan man handla på sig något spel då och då :p
På Panduro fick K även köpt sig en bra förvaringsväska till sina inhandlade pärlor o smyckegrejjer.. bra han har det på en plats!

William vart nöjd över sin lilla ostbågspåse för 8:- Som han sen när han kom hem inte åt alls av utan ligger kvar i skåpet. Och även pistolen ha fick för sig att köpa på BR.. tycker helst han kan skippa handla sånt men tydligen är det intressant i hans värld.

En födelsedagspresent till moster fick vi med shopat o många kassar blev det hem från Torp :)
Bästa vart nog Korv & Bröd o Dricka för 10:- Det blev jag glad över!!

Chicken tonight

Spännande :D
Willys har bra pris på färsk hel kyckling denna veckan så inhandlade två för o se om mitt kycklingkunnande kan utveckla sig lite.. för ärligt talat tror jag att jag är helkass på det där med helsekt kyckling.. aldrig att det blir som farmor gjorde när vi var små. Den smaken kommer nog aldrig igen, för sablar vilken kyckling hon kunde göra. Hon gjorde sin i lergryta vilket jag oxå har en ståendes. Men tycker mina blir så bleka där inne , så gör min nu i en f
vanlig öppen form med höga kanter:) Försökt läst i farmors gamla receptböcker hon skrev men finner inget sånt kycklingrecept.. hon gjorde det nog på känsla.

Men idag så.. gjorde som ett kryddsmör med det jag hade hemma, timjan, citronpeppar, lite chili o curry och stoppade in detta under skinnet på pippin. Gned utanpå med citron och saltade. La citronklyftor och lökskivor och två lagerblad inne i fågeln tillsammans med det resterande smöret som fanns kvar.
Skalade och skivade potatis och morötter i stora bitar och la detta och några lökbåtar runt om kycklingen.

Tog max 15-20 min i förberedelse och sedan in i ugnen med alltihopa.. Väntar spänt in resultatet.. skulle de smaka för dåligt får jag tänka i andra banor till den andra kycklingen jag har kvar. Men tycker redan det börjar dofta utifrån köket när det redan gått en kvart!
Resultat berättas om om en stund :)

Weeooo

Nu ka jag alldeles snart få sova igen :D

Tänkte de vart lika bra att hålla sig vaken ordentligt inatt med eftersom jag ändå ska vända på dygnet nu ikväll när jag ska jobba.. så kom i säng strax innan halv tre..
Klockan ringde 05.30.. ställde den något tidigare än innan och så mycket bättre morgonen blev.. Nu hade de, eller K för de e han som är den morgontrötte, hela två timmar på sig att vakna, klä på sig och äta innan vi måste åka iväg. Inget stress utan bara lugn o ro.. och det bästa av allt, idag åt han ordentlig frukost. Oftast är han som mig, kinkig med att äta tidigt på morgonen, glad jag får i han något över huvud taget innan skolan. Men idag åt han en hel minibaguett han valde på Willys igår, det är ändå två halvor :) och en drickyoghurt.
Den här morgonen vart nog den bästa vi har haft tror jag.. allt flöt som det borde o alla vart nöjda.

Kom till dagis bara för att se att C plockat med sig overallen o regnkläderna hem innan jul.. vart bara att traska hem o hämta termobyxor o extra regnbyxa och vända tillbaka till dagis igen. Så blött ute, det slaskar rejält.. men ute nu så snöar detstora fina flingor.. och minsann tror jag det lägger sig ovan det våta, för vitt blir de :) Men smälter nog de med till slut..

Nu ska jag bara ta och dricka mitt frukostkaffe och äta mina mackor så ska jag krypa till sängs, o nu har jag hela sängen för mig själv.. annat vart det inatt när jag skulle försöka böka mig plats i mitten.. De tar upp space mina kids :p

image295

The Return..

image292

Nu är skrutten hemma igen :)
Väldigt uppe i varv och allt ska sägas och göras på samma gång!
Började direkt med julklappsskattsjakt med skattkartan här i lgh.

image293

Glad över sina klappar och nu efter modern deras fått frukost och de en fikamacka så ska vi nu ut i snön en stund. Få lite frisk luft och lite snö i nacken :)

Väldigt vaken..

..är jag nu.
Får skylla  mig själv som inte drog ur telefonen innan jag somnade imorse.. otåliga förväntansfulla barn som ville hem fortast möjligt så de vart ihärdiga och fick som de ville mig vaken till slut.

Snöovädret.. huga, låter som ett monster :p är här nu.. fast inte ens ett minimonster. Det har sakta snöat hela natten och fast vi trodde de vart på väg att övergå i regn verkar det vita hållt i sig för det är mer snöfluff ute nu än imorse :) Tråkiga är nog att det snart regnat bort igen..

  

Therese & Jörgen sopar snö / Vintervyn när jag vaknade

Snöstormen..

.. som de har pratats om kanske är på g nu då.. På hemväg föll de första flingorna, fjuttiga små men i allt raskare takt. Klart man ska sova o missa allt det mysiga.. men förväntar mig vinterlandskap när jag vaknar.. så keep on snowing!

William är hemkommen till Uddevalla igen, en smått speedad minison med minilust till att sova inatt när jag pratade med honom. :)

Oyes Gyms, mitt gamla nr är det jag använder. Nu är det porterat o klart :p

Macho Deutch

Spännande på jobbet faktiskt.. får framöver möjlighet att öva på mina bortglömda tyskakunskaper från högstadietiden.. långt där inne verkar de finns kvar, några glosor är bättre än inga glosor :) Så suttit en stund och skrivit ner de vad jag tror mest användbara tyskaorden till jobbet. Ich spreche deutch.. here we goo..

Pömsen jag.. Såg ut som ett spöke när jag kom ner till syrran idag strax innan två.. en kopp kaffe och sedan med henne ut till Torp. Kevin fick äntligen handlat från sitt Panduropresentkort och vart nöjd och glad hela dagen lång.
Hungrig o matt eftersom jag ej hade hunnit äta frukost innan så tog svängen förbi donk på tillbakavägen och fick handlat hem till mig och K.. Nu har El Macho kommit igen :D *glad jag* O en färskfärsk semla som efterrätt.. sen vart jag mätt.

Nu K hos mormor över natten när jag jobbar igen, inatt någon gång kommer W hem till Sverige igen. Så efter jag sovit läänge imorgon så blir det kramkalas!

Kallt det är överallt.. fåglarnas fötter vart inte alls varma o trevliga imorse när de skulle in till sovrummet.. fått stänga fönster o sätta på elementet..

Inatt kl 03:30 blev mitt Halebopsim inaktivt :( Kändes sorgligt.. men nu funkar mitt nr precis som det ska :)

  
Erica & Kevin / Kevin tittar när Nicklas spelar

Mardröm

Wilma badar i vattenskålen :) Yrig fjäderboll och fullt av vattenstänk runt om buren. Doris ser mest ut som om Wilma gör något heltokigt.
Fick goa skratt igår när vi skulle lägga oss.. de sa rätt saker i rätt sammanhang vilket fick de låta bra lustigt.

Idag har vi lite sol bland molnen, sådär så det sticker i huvudet av ovanhet när man tittar ut. Några små lätta snöflingor då och då men inget som lägger sig så man kan utnyttja snön för pulkaåkning osv.

Jag och Kevin kollade på den där filmen The Triangle igår.. eller trodde det vart en film men vart en miniserie, del 2/3 typiskt nog.. och ikväll missar vi upplösningen pga jobb. Men iaf sa till K igår att han nog skulle få mardrömmar men den som fick de vart faktiskt jag, jag som aldrig blivit påverkad av någon film innan.. Men Jag/Bil/Vatten hör inte ihop o de e knappast någon ny fakta.

Idag så är min långledighet slut och dags för första arbetspasset detta år. W är fortfarande med C på Lanzarote så ikväll får Nicklas passa Kevin medan Moster jobbar och sedan får han sova hos dem när jag är på jobbet.

Imorgon kväll kommer nog lillskrutten hem till Sverige igen :)

Kevin Nyår

Glad Kevin
image286

Alone



Celine Dion Har gjort en cover på den gamla Heart låten Alone.. helt lyssningsvärd version.. Inte som orginalet men båda är bra på sitt sätt!

Snö tro?

Jag lyssnar radio.. händer inte så ofta men idag hade jag ett musiksug som bara behövde botas. Så här skrotar jag runt med mobilen i jeansen och hörlurarna inpluggade i öronen medan jag röjjer här och där.
Kevin är ute.. och om man tittar riktigt noga så faller det små tunna flingor från skyn. Ska snön finally komma nu?

O förresten är FB ytterligare en gång bevis på att det kan länka ihop borttappade barndomskamrater..

Not ready to make nice..

Forgive, sounds good
Forget, I'm not sure I could
They say time heals everything
But I'm still waiting

I'm through with doubt
There's nothing left for me to figure out
I've paid a price
And I'll keep paying

Dixie Chicks

Frukost

Kevin vaknade 11.57.. och då kunde jag änna inte säga, somna om! :p
Så nu ska vi äta första frukosten middagstid 2008..

RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari