Vbg ikväll..

Fick ställa klockan på 9.30 för att orka upp till tvättiden kl 10. Hade inte så mycket tvätt alls utan det var just nya överkastet som behövde genomköras för jäklar vad det luktade illa. Tvättade det i något för varmt för att det skulle få krympa lite och det gjorde det. Innan var det så stort mot min säng men nu blev det mer passande. Nackdelen med tvätt var att det blev så förbaskat skrynkligt. Sträckbänk i en vecka hade gjort susen!
Nu fick jag stryka där det var som allra veckigast men det gjorde knappt någon skillnad. Överkastet förblir skrynkligt. Lagt ut det på sängen och hoppas på mirakel att det jämnat ut sig när jag kommer hem på fredag. Fått diskat, dammsugit, städat fågelburarna och lagat D tröja. Så denna dagen blev ingen slödag till slut.

Åker till Vbg ikväll och kommer sedan någon gång innan 14.30 då barnen kommer från skolan.
Kl 17. får jag en säck med pellets levererad så gojjsen får sin riktiga mat igen, bra tajming precis innan jag ska åka. Funderar på pannkakor nu, snabbt o enkelt.

Slänger in några Gojjbilder från idag..

Wilma först ut..





O så Doris





Ont igen..

Smygit på mig en dunderhuvudvärk.. igen. Tycker det varit mycket sånt det sista. Just idag skyller jag på att jag är trött. Natten var ok men jag kände mig mer utmattad. Somnade omedelbart jag la mig i sängen efter jag kommit hem. När D ringde vid tolvtiden var jag nästintill borta innan jag fick fokuserat mig. Somnade om tills klockan ringde vid halv två och det var dags att stiga upp för att hinna.
Inte fått mig något kaffe så nu ska jag hälla upp en kopp och bara lyssna till tystnaden här hemma. Förhoppningsvis kan koffeinet jaga värken på flykten så alles blir gott igen..





Tjejer kan.. eller hur de nu sa i Robinson?

Hon kan inte bara måla.. hon kan koppla ihop kontakter och sladdar också..



Jepp.. det gick ju riktigt fint, kvickt dessutom. Nu lyser det i både köket och sovrummet..


William 7 år!

Min lille store Bibbibus har idag passerat tidströskeln över till 7 år gammal. Jag minns att jag kände mig rätt stor vid 7 års ålder. Det var ju en hel hand plus två till!!

Mötte skruttsen nere i stan, shoppat nya månadskort för oss alla tre. Gott efter några veckors pusslande hit och dit med kuponger och smsbiljetter. Fortsatte till ClasOhlson där jag fick köpt mig kontakter och sladdar för att montera ihop egenhändiga förlängningsannordningar till fönsterlamporna som kom med Jotexpaketet igår. Naturligtvis kom de med enbart takkontakt. Fick handlat det jag trodde jag behövde för att komma runt detta.
Som den lilla tradition vi har med att äta upp Happymealkupongen på födelsedagen så tog vi oss en liten minimiddag där innan vi for hemmåt. Barnen med en tidigare buss då de ej ville vara med och Willyshandla och jag tog den nästföljande.

William var i full färd med att byta om till födelsedagspresenten som låg och väntade på honom. Fotbollskläder med namnet på i IFK:s färger. Glad gosse :)

    


Mer tårtkalas får det bli till helgen då de kommer hem hit igen. Nu har de åkt till C och tror faktiskt de skulle ha tårta till honom ikväll :)



Paket..

Mitt efterlängtade Jotexpaket har infunnit sig hos Ica Dalaberg. Egentligen har jag noll lust att ge mig ut men lika bra att få det gjort, kan få handlat mig något att äta till middag då jag inte är så sugen på havregrynsgröt ikväll. Gojjorna är nog rätt sugna på att få sig något ätbart tills nya säcken med Harrisonpelletserna kommer.



Lön :)

Natten gick bra energimässigt. Var bra slö när jag kom dit eftersom jag hade sovit en stund innan under kvällen.
Dygnsvändningen är bra de nätter jag jobbar men hoppas jag kan fippla tillbaka när jag går på långledighet till morgonen.
Vaknade av egen maskin halv två idag. Kan det ha varit lönespecen på hallgolvet som var dragande orsaken kanske. Hade inte en susning hur jag skulle hamna den här månaden med OB osv. så var som vanligt en viss spändhet när man sprättade kuvertet. Idag är jag glad, glad och nöjd. Fick ut 2000:- mer än jag hade räknat med och plötsligt har den här pissiga månaden faktiskt vänt till att jag nu tom ska kunna spara några slantar istället för att vända femtioöringar för att kunna köpa mjölk. Härligt när det blir så oväntat :)




Grey´s Stairway to Heaven

Tittade på avsnitt S05E12 av Grey´s Anatomy igår kväll. Greys håller alltid en viss klass oavsett vad avsnitten i sig egentligen handlar om. Man vet redan innan att det kommer bli en väl använd filmstund. Så finns det vissa avsnitt som är något starkare, något mer fängslande och som berör något lite extra. Detta var ett sådant avsnitt.
De som inte kollar Greys Anatomy kommer ej se det som något speciellt men tror att de som är inbitna som jag kommer känna precis likadant som jag. Det här var starkt..




Powderfinger - Drifting Further Away


Gammalmodig eller Snirklig - Tema 247 365 Foton

365 Foton 2009

Gammalmodig eller Snirklig - Tema 247





Snirklig text från min gamla Bibel som är arvegods efter min Farmor. Trots att jag inte är det minsta kristen har den här Bibeln alltid fashinerat mig ända sedan jag var riktigt liten..
Texten på bilden kan man finna på utsidan av främre bokpärmen.


Gammalt & Nytt - Tema 125 365 Foton

365 Foton 2009

Gammalt & Nytt - Tema 125




Hundraårig Bibel vs. Säsongens Tulipan


UFC 94..

Vi har inte ens hunnit in en månad på det nya året men ändå har jag gjort så mycket jag annars aldrig gjort. Så även nu ikväll.

Att jag blivit rätt insnöad på UFC har väl inte undgått så många här utanför. Jag vet.. klockan är nu i skrivande stund snart halv fyra och egentligen borde det vara läggdags. Nu är det så att tv4sport visar UFC 93 där inatt. Iof inte varit någon riktig höjdarmatch än så länge, men tvn står på och jag får valuta för tvlicensen.
Vad jag ville komma till var att på lördag natt är det UFC 94 och det bästa med det är att B.J Penn ska möta Georges St.Pierre i en mästerskapsmatch om welterviktstiteln. Spännande spännande.. såpass spännande att jag för första gången någonsin spelade på odds på Betway.com.
Jag hoppas och önskar så innerligt att Penn sopar till divan G S-P så det riktigt skwätter som i UFC 80.
Skulle jag nu förlora mina femtio satsade kronor skulle nog faktumet att Penn förlorade svida mer än pengaförlusten.
Jag vill ha PPV och allra helst vill jag se det live från Las vegas!



UFC 94


Men nu får det bli sova.. om några få timmar lyfter Donnsen hemåt igen :)



Braingar

Lite hemmastolt blir man allt när man ser Team Erik regera i Körslaget :)

Sova kan man göra när man blir gammal..

Trött var jag efter dagen som avlöst moment efter moment utan vila däremellan.
Morgonstök, måleri, blomsterlandet, apoteket, disk, fotbollsträning, middag, mer disk och sedan välbehövlig duns ner i soffan för att se på Revolutionary Road med syster.
Nu är klockan snart två och allt har växlat. Jag är inte trött, shit vad jag vänt på dygnet det här året. Funderar på att gå och byta gardiner på ungarnas rum. Kan nog klara det utan att väsnas för mycket. Känner mig ändå för rastlös för att gå att sova.

Barnen campar i vardagsrummet inatt. Vi bäddade ner dem där när vi satte på filmen och båda två slocknade snart. Idag kändes det som en riktig myskväll.

Tog en del kort på W:s träning men osäker om det blev okej resultat.. orkar inte ladda in dem nu ändå så skitsamma. Ute blåser det ganska så hårt och emellanåt yr det ner lite snö från de orangea stadsljusfärgade molnen. Tyvärr tror jag ej den stannar kvar, alldeles för många plusgrader ute..

En sak till.. radioreklam är förbaskat tråkig!!


Bisssiii

Målat och varit till Blomsterlandet.. nu till Wiliams fotbollsträning och sedan hem o få ätit sen middag..
Hast hast..

Sömnbesvär..

Inte den mest sömnproduktiva natten i mitt liv.
Efter att ha somnat vackert någon timma när barnen skulle sova igår vaknade jag ganska lagom till D flyg skulle lyfta och höll mig sedan uppe tills jag såg att det hade landat någon timma senare. Fick pratat med Marie om ditten och datten o så blev vi lite uppdaterade från båda sidor.

Men så kommer vi till det där med sovandet. När klockan var 02:30 var jag fortfarande vaken. Ingen alvedon hemma alls och bihålorna/käkarna värkte med full styrka vilket bara fick mig att vilja dänga en stekpanna i huvudet så jag slocknade för en stund. Stekpannemetoden kändes ändå aningens brutalt så fick fundera på annat alternativ. Knacka på granne kändes också rätt uteslutet. Då fanns det enbart en sak kvar som jag försökte förtränga i hopp om att komma på något annat. I badrumsskåpet låg det kvar ett halvt paket av ungarnas alvedonsupp. från det att de var små. Nackdelen var att styrkan låg på 125mg per supp. Ni kan ju själva räkna ut ungefär hur många som krävs för att komma upp i en ok normaldos. Nöden har ingen lag och X antal är nu förbrukade.

Somnade nog framåt tretiden och imorse ringde klockan halv sex. Jag borde vara tröttare men det känns rätt fint. Lite småont i ansiktet ännu men får hålla mig tills sedan då jag måste till apoteket senare idag inför helgen eftersom Williams kräm ej kom med från deras farföräldrar. *suck* Så bara att köpa ny, igen!!
Har ju även smörjt mig själv på fläcken på ryggen och det verkar hjälpa :) Något positivt, peppar peppar!!

För att glatta upp detta inlägg kommer här min Facewarp från igår kväll.. man har inte roligare än vad man gör sig :p



Monster

Vilken jäkla eftermiddag! Undrar vad tusan ungarna åt hos far sin eftersom de kommer hem med sådan hiskeligt humör båda två. Småmonster!! Nä, ikväll blir det läggdags tidigt och det är ett måste. Dessutom har jag nu börjat få förkylningsvärk i kroppen så sömn ska bli välbehövligt.

Ska bara försöka vara vaken när D lämnar mark senare ikväll och förhoppningsvis även när han landar.

Mer bilder och sånt får jag försöka lägga ut när jag får mer ork i kroppen, kanske förhoppningsvis redan imorgon. Ja så får det bli..

Ontig..

Vaknade med en känsla att något måste ramlat ner på mig medan jag sovit. Idag är ansiktet ömt och vill inte alls vara med. Tror dessutom alvedonen är slut, stammis på apoteket nu känns det som. Vilken konstig förkylning det här blev. Jag är rätt pigg i det trötta, huvudet är fortfarande med trots att det känns dimmigt. Som om jag finns här inne men inte kan få lov att komma ut.

Tror inte det är någon idé med frukost när kiddos snart vill ha middag. Lite kaffe kan jag nog sätta på ändå.

På tiden..

Inte trodde jag att Moderaterna kunde vara delaktiga tillsammans med Centerpartiet och Folkpartiet till något så oerhört smart som en motion angående allas rätt till äktenskap oavsett sexuell tillhörighet!
Well done!!
Nu är inte jag en blå anhängare men detta är jag glad över. Har alltid ansett att alla är värda lika mycket och ska ha samma rättigheter och möjligheter som någon annan. Nu är det ju inte riktigt så i denna värld. Vill ändå tro att detta är ett steg i rätt riktning även om jag är väldigt medveten om att detta knappast kommer lösa alla motsättningar bara på ett kix. Just faktumet att det markeras att alla har lika rätt.

Stort problem är att det tycks och tänks så mycket om alla andra. Om bara kunde ta och vårda sina egna liv och ge tilliten att medmänniskona runt om kan ta hand om sig själva. So what om det är likkönad vigsel. Vem står över någon annas liv såpass att de har tillåtelsen att nedvärdera och bestämma!! Man skäms när man tänker på hur vi behandlat varandra förr genom tiderna men är det verkligen bättre idag? Samma problem bara att det har bytt uttryck en aning.
Har svårt att se vad motståndarna till detta provoseras av. Avundsjuka, underlägsenhet eller kanske utanförskap? Vissa har nog enbart begåvats med ett trögflytande huvudinnehåll och några dras nog kanske med genom grupptryck osv.

Men likväl.. skit i vad grannen gör och ta hand om ditt eget liv. Svårare än så behöver det ej vara..

Mer om detta briljanta förslag finns att läsa hos tex. Aftonbladet eller DN.


Rätt nöjd..

Hämtade ut mitt Ellospaket igår..

Skjortan som jag trodde skulle bli bäst blev okej. Den funkar men tyckte att den satt något knepigt över bysten, men säkerligen en vanesak så det blir nog bra till slut.

Men byxorna.. wow!! De var hur finemang som helst. Jag som har såna komplex för mina skitben men dessa gjorde att det såg bra ut. Annars har jag aldrig några sommarbyxor som jag upplever som somriga utan att de känns olustiga att använda. Dessa kan jag använda både till vardags och till lite finare tillfällen, både varm som kyligare dag.
De kostade 149:- så ska ta och beställa ett par svarta också så har jag två kanonbyxor till sommaren som kan kombineras med alla de möjliga överdelar. *glad* :)

 


Sem klar :)

La in sem.ansökan inatt för de två nätterna jag behöver ledigt i Feb. när jag o D ska iväg på lilltrippen. Såg nu att de är beviljade och klares, ytterst trevligt att allt är ordnat och färdigt.
Mycket ledigt kommer det bli i feb, ser ut som att jag enbart kommer göra 7 tillfällen eftersom jag tagit två sem och sedan har jag en utb.dag. Inge kul OB men rätt gott att vara ledig ändå..


Yuck, IFL och Mössa..

Dålig uppdatering nu.. Förkyld rejält igen. Inatt glömde jag nässprayen hemma och självklart tätade det till sig ju längre det led. Ingen halsont som tur är men den klassiska äckelhalskänslan har infunnit sig. Natten gick bra och fick tom sett lite av IFL i brist på UFC. Nu hejjar vi på Condorerna, pappa Keno och jag :) men måste säga att skillnaden mellan de båda är enorm. IFL kommer inte upp i UFC klass, allt går långsamt och känns lite mesigare i jämförelse. Men småkul när det är lagtävling.




Fick dessutom en glad surprice ang min borttappade favoritmössa som försvann förra vintern spårlöst. Frågat runt överallt var den kan tänkas vara tills jag nu fick frågat A och visst hade jag tappat den i hans bil någon gång för snart ett år sedan när jag fick lift hem på morgonen. Bad snällt eller barsk hur man nu vill se det, att mössan skulle återlämnas till sin rättmätige ägare. Vet att det är en fin mössa men den hör hemma på mitt huvud!
Han skulle göra sitt bästa för att minnas få med den.. men jobbar man med dementa så smittar det av sig. Jag har hans penna och lika mycket demens inom dessa väggar så får se när vi kan göra ett utbyte.

Sov till två minuter innan klockan skulle väcka mig på eftermiddagen men rätt seg ändå. Enbart lugna aktiviteter tiden som är kvar till jobb igen.


Vip..

Liten vip..

Räkningsröj

Började styra upp min och Kevins mobilräkning förra månaden genom att skaffa 3Familj. På det sättet kommer vi minska Kevins räkningsdel eftersom han enbart för det mesta bara ringer och messar mig. Med 3Familj blir då allt kostnadsfritt för oss två att nå varandra både med sms och samtal, dvs inga uppkopplingsavg osv. Kostnaden för detta abb. är 99:-
Jag tyckte även att jag låg något högt på smsförbrukningen så lät det gå en månad till för att se hur jag ligger till och visst är det så att jag kommer spara pengar på att välja tillvalet 3Flat, innebär 3000 sms för 99:- Enbart denna månaden låg mina sms för en kostnad av 285:- Så även där finns pengar att spara in. Totalt sett hoppas jag att dessa två små förändringarna gör att mobilräkningen minskar minst 200:- per månad.
Varför betala mer än man behöver. krävs att man ser över sina utgifter då som då.

Det här året har startat med en rejäl röjning bland de bekväma pengafällorna som man oftast bara betalar och inte bryr sig så mycket om utav av korkade anledningen att det är bekvämt.


Mot sängen..

Så glad när det snöar, supermys!
Men ska nog ta och försöka sova en stund istället för att stirra ut genom fönstret på det vita. Vet inte om det var någon raceförkylning som slog till, kände mig aningens olustig i näsan igår när jag vaknade på kvällen och detta fortsätter även idag. Känns sådär, men så länge jag inte har halsont så överlever jag.
Barnen rediga och for iväg själva som de gjort innan. Såå duktiga, idag dessutom inte ett enda gnäll/tjafs/tjat på hela morgonen.
Men bör passa på och lägga mig när jag kan, ikväll blir det jobba igen..


Nöjd och såld

Jag somnade.. kom väl knappast som någon chock. Vaknade till med ett ryck och hann precis säga natti till D innan han fick dejt med JohnBlund.

Inte mycket annat att göra nu än att försöka somna om igen. Tröttheten sitter i mer än igår.

Jag är nöjd över dagen, Fick både diskat och fixat buren som jag hade tänkt där på slutet. Disken tog emot men efter överläggning med mig själv så förlorade jag stort och fick diska i alla fall. Glad över det nu efteråt för massa disk var det. Sen har jag en löjlig kaffevana. Kaffet smakar aldrig lika gott som i några speciella muggar jag har. Är de odiskade blir kaffeupplevelsen bara halv om ens det! Imorgon får moi ren kaffenjutning :p

Jag är ju helsåld på den där pastagratängen jag pratat om innan. Nu var det tredje gången på 2 veckor som jag gjorde den. Första ggn hade jag som sagt i lite julskinka, andra ggn skivade jag i lite köttfärsbiff som jag hade över sedan dagen innan. Idag blev det falukorv som jag strimlade i i fina småstavar. Pastamojset funkar ju till precis vad som helst och ungarna slukar det lika mycket som jag.. ooh, nu kurrade magen till igen! Billigt, enkelt och lättlagat!

Vilken gladkänsla det är när man öppnar kylskåpet och det inte gapar tomt tillbaka mot en.. Mathandling är något av det roligaste som finns. Och veckans Willysvara måste såklart vara Falukorvarna från Scan. Köp två för 30:- Ska köpa en vända till så har jag falukorv för ett tag framöver sedan. En annan sak som köptes var kycklingklubbor från Kronfågel. Två stora påsar för 35:- Så nu har vi både korv och kyckling.. Wihuu!!


Knottror..

Jag känner mig ganska nöjd med dagen. Klarat av att inte somna, måleri, systerfirande, bup, handling, middag, läxläsning med K och nu återstår bara städ i marsvinsburen och disk.
Marsvinen är i soffan och den lille piper rätt ilsket så antar att buren får gå först.

Jag är trött på alla sjukdomar hit o dit vid det här laget. Jag har varit ganska lyckosam och inte smittats av vare sig svinkopporna eller ringormen. Men nu har jag fått ett 5 cm stort område på sidan/ryggen där jag blivit jätteknottrig på denna yta. I början trodde jag bara att jag var torr, sen att det var någon slags kontaktallergi då den bara är koncentrerad till just dit. Smörjt med miniderm men nu har det snarare växt och blivit mer ilskare färgmässigt än minskat så ska ta och smörja med Williams Cortimyk i några dagar och se om det blir någon effekt. Även om det inte är ringorm kanske det är samma slags hudåkomma fast det yttrar sig på annat sätt hos mig.

Williams ringorm var så fin och nästintill borta i torsdags när de for till C men efter en helg där kom han hem och ringormen hade blivit mer tydlig igen, nästan som prickar i dessutom. Han hade ej fått hjälp alls en endaste gång med påsmörjningen morgon och kväll. Jag tycker det är för stort ansvar för en liten sexåring att först komma ihåg det varje gång till att börja med och sedan dessutom lyckas få till det ordentligt lagermässigt.
Så några steg i fel riktning där men bara att fortsätta smörja. Frågan är om hans småprickar/knottror i ringormen är likadana som jag har bara att mina är placerade på annat sätt så jag också åkte på det fast i annat uttryck?


Konkurs?

Målad och klar för idag.. tog ganska precis två timmar att måla det som kunde målas för idag. Mycket bra tajming. På fredag kan jag hålla på en fyra timmar och då kommer jag klara av två strykningar under den tiden. Sen tror jag nästan att det är klart :) Tycker allt det blir fint jag!!

Nu var den där tråkiga radiotjänsträkningen betalad för denna gång. Usch säger jag bara. Är det värt 521:- kvartalet för att ungarna ska få se på Bolibompa och Barnkanalen. Skitpengar, känns så onödigt.

Idag förresten eller snarare i morse bokstavligen drog William ut en tand till. Ser så rått ut när han gör det men lika bra den åker ut när den är halvvinglig. Tanden trycker säkert på underifrån dessutom. Inte så många tänder i överkäken nu, tur han fått en av sina framvuxentänder :p Tandfén är på väg mot konkurs om han ska hålla på i den här takten!


Rubbning..

Den här natten var ingen höjdare sömnmässigt sett. Troligtvis hade kroppen svårt att ställa om sig efter helgen och sovandet fram till 16 hjälpte nog inte till. Om jag har tur kan jag nog ha uppnått fyra timmar inatt. Det mest onormala var hur jag vaknade av klockan 05.30 och sedan var vaken. I vanliga fall brukar jag somna om direkt efter jag tryckt på snoosen.

Något lockande att somna en stund nu men det lär inte hjälpa mig ikväll.. bättre att göra slut på energi under dagen och somna utmattad ikväll. satt på kaffet och ska snart packa mig ut i köket och göra lite gröt. Gröt är det vi har hemma, behövlig handling i eftermiddag.

Ja dagen lyder som följer. Lite frukost och sedan dusch innan jag ska tralla mig bort till grannområdet och påbörja hallmålandet. Hinner inte så mycket idag men två timmar ska jag nog få till. När barnen slutar skolan ska jag möta upp dem och ev. gå och fira syster i efterskott innan vi har möte på bup 15.15. När vi kommit därifrån ska vi äntligen handla lite, thank god för danske bank som pytsar ut pengarna den 19:de istället för den 20:de. Ja efter det är det inte så svårt att gissa sig till att det blir middagsstök och sen är det kvällen igen. Trött då förhoppningsvis. Är jag redigt trött kan jag ta och lägga mig för natten redan när barnen ska sova, istället för att sitta uppe några timmar till.

Men nu ska det skapas en skål havregrynsgröt med överdrivet mycket lingonsylt på.. Glöm det!! Hade visst ätit upp lingonsylten så blev överdrivet mycket äpplemos på istället. Duger det med..


Snö eller Is - Tema 291 365 Foton

365 Foton 2009

Snö eller Is - Tema 291





Rekord

Idag vaknade jag än senare än igår. Nya rekordtiden 2009 sattes till 16.00. Nya ansvaret/ruinerna på jobbet detta år suger ur all energi. Vi är alla så trötta efter dessa moment och då har klockan inte ens hunnit nå midnatt.

Natten var okej annars.. väldigt mycket spring men det kan man nog se som en sammanfattning för dessa nätter. Spring!

Nu är jag rätt seg men kaffekoppen har precis hittat ut till soffan från köket. K ringde, snart är kiddosarna här. Dags att vakna, snart är det läggdags!

Fototriss v.4 Tema Frost

Söndag morgon och vad passar väl bättre en en liten Fototriss innan John Blund dyker upp.

Veckans Tema är Frost

Mina bidrag:







Dessa bilder togs en mycket mycket kall kväll efter flera dagar av minusgrader.


Titta in hos Fototriss för fler Frostfoton.




Nu är det natti..

Vilken jobbig jobbhelg det har varit.. men nu är den avklarad.


Tack och Lov.


Spöken med klåfingrar..

Ja den här dagen har gått fort.
Sov dåligt igår och hade en ovanligt ansträngande natt vilket nog gjorde sitt till att jag idag vaknade 15.45. Vid den tiden gick solen ner så för mig har det varit natt i över ett dygn.

Ganska omgående efter jag vaknat fick jag besök av Ronny som var i stan. Lite kaffe och prat tills strax innan halv sju då han fick fara till D. Har sedan dess ätit lite nudlar och laddat in korten jag tog igår. Att det är extra aktivitet här hemma är inget nytt. Spökena har jag vant mig med, de skapar enbart trygghet. Men en sak tänker jag inte gå med på.. det är när de pillar på min kamera!!! Två gånger de senaste dagarna har jag kommit in i vardagsrummet och kameran står påslagen. Knappen är på On och kameran har fått stänga av sig automatiskt för att spara energi. Är det något jag har koll på så är det att den stängs av ordentligt, men ändå står den sedan på On.
Skärpning.. visst, min kamera är fin men back off!

Nu ska jag snart till jobbet igen. Innan dess är jag i behov av en dusch..


Syskonkärlek Tema 90 - 365 Foton

365 Foton 2009

Syskonkärlek - Tema 90



De få tillfällen då de verkligen håller sams bör bevaras.
Syskonkärlek a la William & Kevin.


Greys

Greys var bra som i vanlig ordning.. pissit att vänta en hel vecka nu till nästa.
Jag får mersmak och vill inte alls vänta snällt!


 


Soffdate..

Trumvirvel...
Det är fredag. Fredag är veckans högtidsdag. Fredag är likamedtecken nytt avsnitt av Grey´s Anatomy.
Idag kan vi avnjuta S05E12 :) Så som ni redan insett kommer jag gotta ner mig i soffan när barnen åkt och ha en egenstund med McDreamy!






Vaken men rätt sömnigt

Inatt hade jag storslagna planer för hur den här dagen skulle startas upp. vakna i tid, frukost och sedan gå till Bjursjön.
Det som hände var att jag faktiskt vaknade i tid, eller med rätta ord blev väckt och inte ansåg det vara någon idé att somna om. Frukosten tog tid på sig och sedan försvann orken..

Snart ska barnen få tillåtelse att åka hem från fritids en sväng innan de blir hämtade till C igen.

Jag måste få motivation att försöka fixa till bloggen för det håller inte som det är nu.. Tanken är god men ej hittat komplett lösning.. men jag ska fixa det, på egen hand!!!


Hjälp, tips, förslag..

Jo, jag behöver tips!

Hur spenderar jag bäst 620:-? Det ska vara till något roligt, eller allra helst en rolig upplevelse? Det kan vara antingen för två vuxna eller för de två vuxna samt två barn. Summan kan vara mindre än den nämnda men även något högre oxå om det skulle vara något jätteroligt så det är värt det.

Någon som sitter inne med något fyndigt förslag? Själv fick jag tanketorka så fort jag började fundera..
Kan vara nästan vad som helst bara det upplevs som just underhållande, roande eller roligt :)


Kom nu med kloka idéer vetja!!


Då var det dags igen..

Ja det gick ju fort det här. Nio dagars långledighet och nio dagar med pojkarna till ändo. Får säga att det har varit en positiv period den här gången. Bråket och tjafset har varit minimalt mot det kan vara och barnen har varit så rediga med att åka till och från skolan på egen hand varje dag :) Hemma har det varit mer snälla ord sammanfattningsvis har det varit gladare.

Ska iväg till jobbet om en timma cirkus. Jag är glad att jag fick några timmar extra sömn på förmiddagen för de lär behövas. Känner mig redan lite slö men borde gå okej eftersom jag suttit uppe länge om nätterna, borde ha rytmen i mig redan.

Halsontet ligger där bak och påminner mig om att inte tro för lätt på att det snart ska gå tillbaka. Kände idag hur det enbart är vänster sida som är påverkad. Vänster sida i halsen, vänster bihåla och vänster huvudvärk :p Att ha det lite såhär småmesigt i evighet stör mig så ska nog lägga mig i massagestolen inatt, då brukar förkylningen få fart när kroppen knådas och blir omtöcknad..


Glad och Tacksam

Jag är så glad över alla de positiva kommentarerna om min allra första FotoTriss. Fast lite extra glad blev jag av en kommentar lite tidigare idag.

"Wow! Otroligt coola bilder - ursnyggt! Ring IKEA, de har säkert tröttnat på stenbilderna..."

Det kändes så roligt och förvånande att höra. Innan har jag inte ens tänkt så långt som att någon annan skulle ens vara minsta intresserad av mina bilder. Nu tror jag fortfarande inte någon skulle vara det men ändå har jag stor glädje att få höra dessa ord även om det är ren skär rappakalja :)

Så tack! Tack alla ni som skrivit så snälla saker om mina nybörjarfoton..



Vaken och nu frukost.

Nog behövde jag sömn. Turnade in någon gång efter halv nio och vaknade till av att D ringde strax efter tio. När vi avslutat lyckades jag somna om och fick dessutom snoosa två ggr innan jag vaknade till ordentligt 18 min över ett. Med kläder på och under två täcken var det så varmt och slött att jag inte alls ville vakna.
Nu har jag satt på kaffet och hoppas vakna lite innan barnen dunsar in genom dörren.

Fint väder det verkar vara idag!

Kaffe och ägg.. breakfast of life.


Behöver sömn..

Jag tror jag måste försöka sova lite.
De sista dagarna har jag inte alls fått till det med sömnen och skulle jag nu hålla mig vaken medan ungarna är i skolan kommer det bli ett oerhört långt dygn tills jag får sova nästa gång med tanke på att jag ska jobba inatt. Så får nog göra ett försök..

Blä, känner av lite smått halsont :( Fast riktigt lika dålig som jag var för tre veckor sedan är jag inte. Alltid något att vara tacksam för!


Men nu har det hunnit bli torsdag..

Hmm.. jaa. Denna dagen har varit, verkligen varit åt alla håll och kanter.

Började trött för att övergå i kafferus till senare dusch-pigg som blev till frisk-luft-hurtig som ändrade sig till yay-över-lyckade-middagen-glad för att bli halvmosig tills ungarna nämnde buggad dator då vips panikhysteri infann sig ända tills lugnet började infinna sig när jag fann lösningen.

Ja så var det. En rätt okej dag, helt okej humörmässigt. Ja, ända fram till datorn ballade ur då såklart. Har kört Vista i 1½ år nu och aldrig aldrig haft minsta insident eller råkat ut för fel. Verkligen varit görnöjd. Idag försvann den sviten. Tydligen reagerade bildskärmskortet mot en Vistauppdatering som troligtvis installerades under eftermiddagen. Resultatet var en skärminställning på 800x600 med noll möjlighet att ändra. Efter x antal drivrutinsuppdat. och liknande fick jag gjort en systemåterställning från långt tillbaka som fungerade. De senaste dagarnas blev det ingen ändring på.
Så nu har jag avbockat att nya uppdateringar ska installeras automatiskt så jag kan gallra bort de som gör att det havererar. Nu är jag lugn igen, inte lika lugn var jag när jag trodde att allt buggade på grund av ungarnas pc-spel.

En bra sak med att jag fick se allt i 800x600 var att jag såg hur bloggen uppförde sig. Inte så bra. Men jag intalar mig själv att det måste vara väldigt få människor som har den skärminställningen dessa dagar och att de som ändå harvar runt med den ändå inte hittar till min blogg.
Jaja, märker jag att det blir mycket kommentarer ang detta får jag försöka trixa ännu mer.





Var det någon förresten som såg fina månen tidigt ikväll hur stor och färgfull den var?
Himla vackert för er som missade.
Då saknade jag ett bättre objektiv till min kamera men det får bli min framtidsdröm.

Här har vi min lilla pluttmåne tagen nu senare på natten. Har mist både färg och storlek under de gångna timmarna.



Det är svart ute inatt..



Lisa Magnusson

Jag vet inte om ni någonsin läst Lisa Magnussons krönikor?

Krönika efter krönika ger hon sig in i debatterade ämnen och oftast får hon en mängd tyckare efter sig.
Jag har inte hållt med i alla ämnen hon skrivit om men jag alltid kan se från vilket synsätt hon menar.

Den senaste krönikan finner ni här.

För oss som inte nöjer sig med enbart dessa texter finns även bloggen att besöka. Skriver så underhållande klipskt.. svar på tal är hon verkligen begåvad med.

Har skrivit om henne innan men tycker än en gång hon är värd att få lite bloggljus a la Secret Life of Us över sig!


Siande

Det är så härligt när horoskopen slå rätt in, extra härligt när det sker med de som brukar avfärda dem helt!

Sa till D i måndags ang hans veckohoroskop hur det stod att arbetet skulle utveckla sig under de kommande dagarna. I måndags och även igår var allt som vanligt men idag ringde han och sa att horoskopet nog hade rätt. helt oväntat hade det börja röra sig åt det hållet horoskopet angav :p
För att sniska till det ytterligt stämmer hans dagshoroskop för idag in superbt!

Dravel, kanske det.. men för flum som jag är det roande läsning :)



Test

Ja okej då, jag la in den nu för att se hur det kommer fungera med allt innan dagen när månadsbilden väl ska upp är här.

Det ser ok ut i min Vista och även på ungarnas XP..  så ni får helt enkelt hojta till om det är oläsligt eller jättekonstigt någonstans.

Syftet med högerkolumnen är alltså att det där ska radas upp fler och fler bilder ju mer tiden går..

När jag pillat fick jag sug efter en helt ny blogg, helt nytt upplägg. Inte säkert då att det hamnar hos blogg.se som velat rejält det sista.. får se hur allt utvecklar sig!

Kan själv!!!

Självförvållad sömnbrist, resultat av envishet!
Mindre än fyra timmars sömn inatt tack vare den briljanta idén jag kom på hur jag skulle få plats för kommande projektet Månadsbilden 2009.  Bara för att idén skapas är inte det värsta över. Sen ska jag sitta och plura i timtals och läsa guider hit och dit för att inte behöva fråga någon om hjälp utan klara av det på egen hand.
Satt vaken fastspänd med datorn i knät tills klockan var halv två och jag äntligen kunde vara överrens med mig själv om att fortsätta idag istället. När klockan ringde halv sex ville jag bara sova och det var det enda jag fokuserade på när barnen väl kommit till skolan - soova! Men ikke.. när jag kom in från att ha lämnat dem vid bussen så råkade jag ge datoren en blick och det var kört. Men nu tror jag att jag lyckats till slut.
Testbloggen har uppdaterats varm under morgonen och jag har bestämt mig för att vara nöjd nu.

Resultatet kommer lite senare när jag bestämt naturmotiv för just denna bild som skall tas en gång i månaden. Syftet är att man sedan kan se årstidernas skiftningar under årets gång. Kul tanke, ska försöka iaf :)


Fjädrar Tema 96 - 365 Foton

365 Foton 2009

Fjädrar - Tema 96





Det här måste nästan vara det lättaste temat för mig. Gojjorna inte är så sparsamma med sina fjädrar utan skänker gärna bort några till låns.



Oops Tema 210 - 365 Foton

365 Foton 2009

Tema 210 - Oops!




Oops, vem hittade vi här?
En förkyld liten William undgår inte ens kameran i duschen. Men han ser inte så arg ut för det inte..




365 - 2009

Nu har jag gett mig in på en inspirerande fotoutmaning.
Det handlar om att publicera 365 bilder jag själv tagit under 2009.

Idén kommer ursprungligen från Julie McCleod. Om ni själva är intresserade av denna utmaning är det så enkelt som att klicka sig in hos Aksons 365 Foton 2009 och följa vidare instruktioner.


                                                         365 Foton Utmaningens Regler


Fotona måste vara tagna under 2009

Endast dina egna bilder är tillåtna

Gör ett inlägg som matchar varje tema

Gör egna teman upp till 50 gånger under året

Bilderna kan vara redigerade eller inte - valet är ditt

Dina bilder, texter och kommentarer ska vara lämpliga för alla åldrar

Stöd med-deltagare med kommentarer och feedback

Ha roligt och lär något


Visst låter det lockande.. så vad väntar ni på! :)



 

Till Temalistan




Temalista för 365 Foton 2009

Här nedan finner ni temalistan för 365 Foton 2009
Varje nytt ny bildpublicering kommer bli länkad från denna lista. 
Är temat länkat finns det bilder att se.

Välkomna att titta runt.


TemaLista

1 Ett hundra

2 09.00

3 En filmtitel

4 Ett par ...

5 Förbjuden

6 Abstrakt

7 Accessoarer

8 Uppväxttid, Ungdom

9 Annons

10 Åldrad

11 Änglar eller Djävlar

12 Antik

13 Arkitektur detaljer

14 Konstgjord

15 Höst

16 Utmärkelse

17 Baby

18 Kallt, kyla

19 Bakgrundsbelysning

20 Hembakat

21 Fynd

22 Karga

23 Klocka

24 Krokig

25 Läskedryck

26 Stor tilldragelse

27 Svart & Vit

28 Blå

29 Vattensamling

30 Låda

31 Posten

32 Pojke

33 Tredjedel

34 Frukost

35 Bro eller Tunnel

36 Bruten

37 Byggnad

38 Knapp

39 Stearinljus

40 Godis

41 Hundar

42 Fira

43 Himlakropp

44 Kedja

45 Stol

46 Krita eller Rittavla

47 Barndomsminne

48 Favoritleksak från barndomen

49 Strand

50 Cirkel

51 Stadsljus

52 Klassisk

53 Klockor

54 Stängd

55 Kortklippt

56 Moln

57 Clown

58 Myntapparat

59 Färgat glas

60 Meddelande

61 Kompanjon

62 Dator

63 Betong eller Cement

64 Fjärrkontroll

65 Matlagning

66 Hörn

67 Kostym

68 Kors eller Diagonal

69 Vägkorsning, enkel

70 Odling

71 Kurvig

72 Kurva

73 Kniv

74 Farlig

75 Öken

76 Smuts

77 Växel

78 Förvriden

79 Dörrar

80 Drive Thru

81 Öronhäng

82 Restaurang

83 Åtta

84 Tomt

85 Entré

86 Landskapsbild

87 Motion

88 Ögon

89 Vissen

90 Syskonkärlek

91 Marknad eller Mässa

92 Författare

93 Mönster

94 Lås

95 Favoritsak

96 Fjädrar

97 Vänner

98 Stängsel

99 Film

100 Eld eller Flammor

101 Flagga eller Vimpel

102 Skimra

103 Blommor

104 Folkets Konst

105 Följa John!

106 Mat underbart Mat!

107 Skor

108 Till Salu!

109 Utländsk

110 Fri

111 Från marknivå

112 Från havet/sjön

113 Kall, frusen

114 Frukt för säsongen

115 Raseri

116 Futuristisk

117 Gap

118 Trädgård

119 Samling

120 Ädel

121 Spöken eller Troll

122 Flicka

123 Fiska

124 Mål

125 Gammalt & Nytt

126 Graffiti eller Kyrkomålning

127 Gräs, gräsmatta, gräsbana

128 Grekisk

129 Grön

130 Flin

131 Specialbutik

132 Växa

133 Tjurig

134 Grunge

135 Njutning

136 Hår

137 Rådhus eller Domstol

138 Handarbete, slöjd, hantverk

139 Händer

140 Handskrift

141 Hänger på väggen

142 Slumpmässig

143 Skörd eller Skördetid

144 Hattar

145 Önskedröm

146 Släktklenod

147 Hjälp önskas!

148 Historisk

149 Hobby

150 Håla, grop

151 Hemma är där hjärtat bor

152 Timmar, Dagar, Månader, År

153 Vad säjs om detta vädret?

154 Humor

155 Bristfällig

156 Importerad

157 I min omgivning

158 Industri

159 Inspiration

160 Vägkorsning

161 Det är lördag morgon

162 Hoppa, studsa, hoppa över

163 Dagens barn

164 Drake

165 Landskap

166 Larger than Life

167 Lagar

168 Löv

169 Ben

170 Brev

171 Linjer

172 Miljöanpassat

173 Lokalt minnesmärke

174 Stock

175 Look Alikes

176 Titta ner

177 Försvunnen och Återfunnen

178 Magiskt eller Mystiskt

179 Marschera

180 Mekanisk

181 Minne från barndomen

182 Metall

183 Millenium

184 Minimalism

185 Oklädsamt

186 Entonig eller Enformig

187 Monument eller Minnessten

188 Flytta

189 Många

190 Museum

191 Musikinstrument

192 Musikalisk

193 Naglar

194 Nationell Stolthet

195 Navigationshjälpmedel

196 Försummad

197 Ny

198 No Exit

199 Nostalgi

200 Inte ditt modersmål

201 Noter

202 Nummer

203 Barnvisa, barnsång

204 Upptagen av

205 Yrke

206 På mitt bord

207 På vägen

208 På vatten

209 Ett dussin

210 Oops!

211 Öppet

212 Orange

213 Organiserad

214 Dekorerad

215 Vår stad

216 Förr gammal

217 På lunch

218 På äventyr

219 Vid elden

220 Sittplats ute

221 Färg eller Färgad

222 Par

223 Bortskämd

224 Partner

225 Passion

226 Utsliten

227 Patriotisk

228 Tassar

229 Berg eller Dalar

230 Passar Perfekt

231 Fotografi

232 Fotograf

233 Rosa

234 Plats för bön

235 Lekplats

236 Polkagris

237 Porträtt

238 Kraft

239 Skrivare

240 Privat

241 Förbjuden

242 Gratis konst

243 Allmänna kommunikationsmedel

244 Pumpa

245 Lila

246 Pussel

247 Gammalmodig eller Snirklig

248 Försvinn regn, försvinn!

249 Regnbåge

250 Rakbladsvass

251 Litteratur

252 Ekonomi

253 Återvunnen

254 Röd

255 Reflektion

256 Kunglig

257 Slappna av

258 Upprepande mönster

259 Vila i frid

260 Riskabel, vågad

261 Gata, väg

262 Sten, sax, papper

263 Rulle

264 Lantlig

265 Rostig

266 Sandig

267 Skola

268 Skulptur

269 Mogen

270 Second Hand

271 Säkerhet

272 Säd eller Frö

273 Utvalt mål

274 Sunt förnuft

275 Känsla

276 Sju

277 Skuggor i grått

278 Skuggor

279 Shopping

280 Min egenskap

281 Tecken eller Märke

282 Siluette

283 Löjlig

284 Silver eller Guld

285 Skelett

286 Hud, skinn

287 Trött eller Sovande

288 Rök

289 Mjuk, len

290 Snacks

291 Snö eller Is

292 Ensam

293 Någonting lånat

294 Någonting saknat

295 Sångtext

296 Stavfel

297 Spiral

298 Sport

299 Vår

300 Trappor

301 Kyrktorn

302 Fortfarande

303 Stopp

304 Gatuscen

305 Randigt

306 Fullt

307 Sommar

308 Kul på sommaren

309 Söndag

310 Soluppgång, solnedgång

311 Färsk

312 Simma

313 Virvel eller Virvla runt

314 Symbol

315 Tänder

316 Temperatur

317 Tält

318 Spel vi spelar

319 Stora vida Världen

320 På den gamla goda tiden

321 Personal

322 Vilda djur

323 There's No Place Like Home

324 Saker som går

325 Saker med vingar

326 Spänning, Thriller eller Skämmas

327 Rosett

328 Luta

329 Tidpunkt

330 Tiden som går

331 Verktyg

332 Torn, Borg eller Fästning

333 Leksaker

334 Genomskinlig

335 Skräp eller Skatt?

336 Resa

337 Triangel

338 Trio

339 Kalkon eller Höna

340 Två

341 Nedanför

342 Oavslutad

343 På toppen

344 Upp och ner eller Ut och in

345 Stad

346 Ledighet & Semester

347 Dimma

348 Vin

349 Vägg

350 Varning

351 Titta

352 Vatten

353 Strandkant

354 Vikt eller Mått

355 Vem är Jag?

356 What's For Dinner?

357 What's Inside?

358 Hjul

359 Mutter

360 Nyttig

361 Fönster

362 Vinter

363 Verktygslåda

364 Gul

365 Tvätt


Veckans Fototriss by Noashine v.3 - 2009

Veckans Fototriss

Tema: Fotografera ett motiv ur tre vinklar.









Titta in hos Veckans Fototriss och se fler motiv av veckans tema..


William kan läsa!!

William har idag löst gåtan hur bokstäver kan bli till ord. Inte reflekterat över det innan men idag släppte allt och kunde läsa varenda småord innehållande upp till och med 4 bokstäver :) Så glad så lille skrutt.

Annars så har vi gjort pannkakor, varit till apoteket/affären i regnet, schamponerat marsvin och städat bur och haft vilt kuddkrig i sängen vilket tydligen är det roligaste man kan göra när man är små pojkar!

Trött är jag men lätt sugen på några ägg.. ska det här äggsuget aldrig ge med sig!!


Tinas Måleri AB

Jag slocknade även jag när tystnaden bredde ut sig här hemma. Vaknade med blodsockret nere i fotknölarna. Även Kevin sov när jag kvicknade till, behövdes skolstart med rutiner igen.

Idag gjorde jag en rätt oväntad grej, men riktigt kul.
Jag var över i ett av radhusen här på Helenedal och målade en hall på övervåningen :p
Hade sagt att jag kunde knäcka lite extra som målerihjälp om det behövdes så idag när barnen var i skolan gick jag dit och satte igång. Flöt bra smidigt och efter 4½ timma var jag klar med två strykningar. Jag var nöjd och även barnen som for dit istället för hem efter skolan tyckte också det såg bra ut. Vad jag hoppas blir nog även grannen nöjd, verkade så iaf innan det torkade helt :p Ev. får jag mer måleriuppdrag nästa vecka, om resultatet blev till belåtenhet såklart :)

Är jag ändå hemma när barnen är i skolan så varför inte.. nu la jag några timmar där och fick en slant för detta vilket uppskattas och behövs så väl. Så inget att tveka på egentligen. Det är kul och man blir aktiverad samtidigt som man hjälper till och får en belöning för det. Inga nackdelar alls :)







Man ser litet resultat :)


Rabattkoder

Här kommer ett tips..
När jag handlar via nätet eller postorder tycker jag om att använda mig av rabattkoder. Man får helt enkelt mer för pengarna. Skulle man även få med en bonussak är det nästan som julafton.

När jag är i handlingstagen brukar jag ta en kik in på Rabattkod.se ifall det finns något lämpligt tillgängligt erbjudande.

Idag när jag skulle handla reakuddar att ha i mina nya kuddfodral till sängen så var Ellos det billigaste alternativet. För att komma upp i ordersumman 200:- fick jag lägga till en skjortblus och ett par ankelbyxor till moi. Fann ett erbjudande om 50% på dyraste varan + fri exp.kostnad + fri frakt så i slutändan hamnade jag på 220:- för dessa klädesplagg tillsammans. Så det ska vara :)

 

Blir nog bra när de ljumma vårvindarna anlänger :)


Nattaktiviteter..

Sitter nu och väntar på samtal från ungarna som alldeles strax bör vara framme vid skolan, på egen hand :)

Den här morgonen var lite grinig. Jag förstår om Kevin var övertrött eftersom han nog inte somnade förren 22-tiden igår kväll, trots att han legat sedan 20. Vet inte vad det är för period han är inne i nu men sedan jullovet är det tok omöjligt för honom att somna om kvällarna. Är inte trött är hans ursäkt, men på mornarna låter det annorlunda.. jag är så tröööött, ooorkar iinte. (Nu ringde K, framme vid skolan och allt var bra :)) Hade varit bra om vi fick vänt tillbaka dygnet för honom det snaraste. Fast i fredags var han tokilsk hela dagen över att jag inte hade väckt honom på morgonen då jag lät honom sova när han ändå skulle vara hemma från skolan. Men ne, upp skulle han..

Skrev ju igår om hur Kevin lever runt i sängen. Trodde inte det kunde bli mycket värre än den bilden jag la ut men se här. Så här såg det ut igår kväll..



Inte konstigt att ungen inte är utvilad när han vaknar om han grejjar så när han sover..

Ute är det förresten mörkt och väldigt väldigt blåsigt- Fför att smaska till det hela kommer det duschar av finfördelade regndroppar i vindbyarna. Tycker det är rätt mys att kunna sitta inne.





Före och efter..

Avfrostningen av frysen gick bra. Tog tid gjorde det men en söndag som denna får det vara tillåtet. Nu är det så fint att jag nästan blir alldeles till mig. Något som däremot känns fel är hur naket det nu är. Innan fanns det massa vit luddig is som kapslade in den lilla maten som fanns där. Nu är det bara kalt och kallt och alldeles eko. Om en vecka ska jag täppa till denna tomhet men tills dess får de nuvarande matvarorna glädjas av all plats och vi andra glädjas åt att vi kan se hyllorna. .

 
Före    -    Efter



Tandlossning

Lille Wille Tok skrek till vid kvällstandborstningen. En tand var lös, hur vi nu kunde missa det i morse. Skrutt tog ett ordentligt tag och bara sådär drog han ut den. Hur enkelt som helst och ingen kinkighet alls. Så vi löser problem, vi åtgärdar dem :p Hur oväntat för mig det nu blev.
Nu ligger den lilla tanden i ett glas med vatten i väntan på tandfén. Jo hon kommer nog ska ni se. Det jag oroar mig för är att jag utan att tänka mig för går förbi detta glas och sedan häller ut innehållet i vasken och ställer ner glaset i diskhon. Ja det har hänt förr, två gånger. En gång fick jag rota i avloppsrören, fick fram den som gott var.. juck för att pilla där utan någon belöning.




Nya scanningtag..

Något som jag var usel på under 2008, urusel om sanningen ska fram. Ja det var iaf att sköta min GFKscanning. Visst det skannades men sen skulle det ju rapporteras in i datorn oxå. Det var den lata jag som inte orkade ödsla energi.
Men i år så.. nu har jag börjat om med nya tag o nu jäklarns ska det samlas de sista poängen för att få min premiemicro som tänkt.





Hmm..

Något är konstigt. Upp&nerkonstigt.
Antalet besök för idag har dubblats gentemot det antal jag haft i snitt per dag förut i veckan. Nu är det inte så många träffar ändå vi pratar om men något lurt är det någonstans. Jag som ens knappt bloggat något alls dessutom.






Sovbök

Kevin har inte riktigt fattat hur mycket han rör sig när han sover, Malin vet :p  William ligger alltid still men Kevin är som en orkan. När de somnar i min säng ser det alltid likadant ut när jag senare kommer in för att flytta över dem till sina egna sängar. William snällt liggandes på kanten med Kevins armar eller ben över sig. Trots att K från början somnar på andra sidan sängen.
Så här såg det ut inatt när jag kom in..



Inte mycket till försvar han har där!


Frostning..

Igår var en riktig shittusdag. Började iof okej men ju längre dagen led desto mer trött blev jag. Det enda nyttiga jag fick gjort var de 4 maskinerna med tvätt och pizzan till middag. Resten av tiden känns det som att jag låg och tittade på hur nedladdningen gick upp och ner i hastighet, upp och ned i hastighet.. kanske den går ännu lite högre upp nästa gång det stiger, nehe inte.. men nu kanske! OSV..

Idag har det börjat bättre och jag har varit lite småredig och fick tummen ur och började frosta av min frys på förmiddagen. Ser ut att ta en stund vad det verkar.
Jag borde kasta av mig pyjamasbyxorna och ta en dusch, attans att det ska vara så motigt.
Men nu ta tag i denna dagen, kanske..

Slött

En riktig slödag, timmarna bara försvunnit in i intet.
William ont i örat och Kevin skrövlig i halsen så lät dem vara hemma från skolan så de kan få nya krafter tills nästa vecka. Trots att vi varit hemma hela dagen har det gått i slowmotion, inte nått vettigt har blivit gjort!

Såg att S05E11 av Greys finns tillgängligt nu.. nått kul iaf.

Wind of change..

Som ett resultat av den starka tilltro till det nya året har jag ett enormt sug att förnya mig. Bort med det gamla, in med det nya. Sen såklart behöver det inte vara det dyraste eller det finaste, bara det betyder något för mig. Fick Elloskatalogen idag och hittade massa linnen och blusar/skjortor jag hade kunnat tänka mig.. men allra allra störst har viljan att få någon annorlunda färg här hemma. Så det känns som ett ommöblerat rum, nytt i det vardagliga.

Köket är nog nr uno för makeover men tycker det är svårt att matcha med den guloreanga tapeten som väggarna består av. Men nu idag fann jag en gardin med tulpaner som både innehöll gult och några nyanser av grönt. Grönt är skönt. Tulpanerna är väl perfekt nu under våren och det gick lätt att få den att gå ihop med andra gröna färgtoner. Kanske inte alla gillar den men den hade nått tycker jag. Bara det att den går med tapeten är tacksamt. Så till gardinen passade det fint med grön löpare till köksbordet och en ny trasmatta till golvet. I dagsläget består allt av beige så detta kommer bli en färgklick och en upprustning. Även en ny liten enkel billig fönsterlampa till detta då den vinröda jag har är rätt utsliten och inte alls kommer passa in. Dessutom mer plats för blommor på fönsterbrädan när lampan blir hängande.

Som om detta inte var nog hittade jag reaöverkast och tillhörande reakuddar för totalt 187:- i beige och creme som kommer få sovrummet att ändra sig. Även där en likadan fönsterlampa i passande färg som överkastet då jag mosade den befintliga ikealampan när jag rensade klädkammaren för några veckor sedan.

Summan av kardemumman blev överkomligt under 800:- för två lampor, en matta, en gardin, två löpare, ett överkast och två prydnadskuddar :) Grejt va!
Som om det inte kunde bli bättre så frågade jag moder om gardiner kunde bli en tidig födelsedagspresent och yes det kunde de.. kan inte bli så mycket bättre eller hur!


 

 




Morgonen..

Jag vill inte ta ut något i förskott men jag tror faktiskt killarna är med om en riktig självförtroendeboost just precis nu. Som ni ser sitter jag hemma och inte alls på en buss mot Sandersdal som jag alltid brukar göra vid den här tiden.
Har länge varit övertygad om att boys utan problem klarar att ta bussen även till skolan på egen hand. Det som stoppat är den tryggheten Kevin känt av att ha mig med. Sen så har jag inte tasslat så mycket om det då jag hellre åker med enbart till skolan och lämnar dem än att bli sittandes där i klassrummet som i våras. Valet var rätt enkelt där.

Men idag så :p
Ingen hemlighet att ekonomin vart rätt genomusel sen oplanerade veterinärbesöket vilket gjort att vi denna månad har fått spara in på månadskorten till bussen, inget konstigt med det. Vilket gör att var resa jag gör med dem drar iväg rejält på hundrakorten jag köpt. Så snirklade det lite fint och pratade om prioriteringar med Kevin. Om de åker själva till skolan nu tors och fre så sparas det då 32:- som man faktiskt skulle kunna använda till ett glasspaket eller liknande under helgen. Pengar som vi annars ej hade haft.
Klart K var intresserad av detta. W var lite mer tveksam då han tycker att K tjatar på honom under bussfärderna de gör utan mig. Till en början var K inte alls på humör för kompromissa att W skulle slippa sitta längst in på sätena som han inte vill men väl borta vid busshållplatsen när W protesterade mot att åka själv så ändrade K sig och var übervänlig, och båda pojkarna kom med bussen härifrån.
Sa till att de skulle ringa när de kom fram till skolan.

Det här skapar en timma extra egentid för mig idag om allt går vägen :)


Morgonen startade upp jättebra. Jag och Kevin fick en liten mjukstart innan William väcktes. Men tror nog det var små oroliga fjärilar i magen trots allt för när det började dra ihop sig var han seg med att få på sig kläderna, började klaga på ont i vänster handled osv. Förstod att det han ville var att få vara hemma men utan en enda tår eller panikanfall så kom vi oss ut. Ute snöar det idag :D Underbart väder.. sa till dem att om snön finns kvar när de kommer hem från skolan vid 14 tiden så ska vi ut och åka pulka. Tror det uppskattades :)

Uppdat. Nu ringde K och allt hade gått bra på vägen.. Det här är en stor dag, även om de sen slutar att åka ensamma när vi fått månadskort igen så har de ändå bevisat för sig själva vad de kan klara av på egen hand!!


Så nu är jag redan hemma, varm och go istället för frusen på en fullpackad buss i morgonrusningen. Hur fantastiskt som helst, tror jag ska fira med lite havregrynsgröt :)


Tror jag säger god natt nu..

Ska lägga mig tidigare idag än igår.. redigt trött i ögonen.
Imorgon är det upp tidigt och skola igen. Båda barnen hade otroligt svårt att somna ikväll men Kevin var värst med sina 2½ timmar.
Mätt efter resterna från middagen.. hur gott som helst verkligen :)


Tortellinigratäng

Fann den här på Aftonbladet för någon dag sedan. Verkade enkel och bra. Passade på och tillagade den till middag idag med skillnad att jag använde mig av tagliatelle istället för tortellini samt att jag även tärnade i resten av lilla julskinkan som var kvar.
Resultatet var grymt med tanke på så få ingredienser och så enkel tillagning. Barnen tog flera portioner och alla blev vi mätta och glada :)


Du behöver:

0,5 kg tortellini

1 stor gul lök

2-3 vitlöksklyftor

400-500 g krossade tomater

2-3 dl grädde

Riven ost till gratinering

Salt

Svartpeppar

Olivolja

Gör så här:

1. Hacka löken och fräs den mjuk i en kastrull. Den ska inte bli brynt.

2. Tillsätt pressade vitlöksklyftor och krossade tomater. Låt koka en stund under lock. Tillsätt eventu-

ellt ett uns vatten om det blir för torrt.

3. Koka tortellinin enligt förpackningen - bara en, två minuter kortare tid.

4. Smöra en ugnsfast form och lägg i den väl avrunna tortellinin.

5. Tillsätt grädden i såsen och smaka av med salt och peppar. Låt koka upp. Häll sedan såsen över tortellinin i formen. Strö över riven ost.

6. Gratinera i ugn på cirka 225 grader tills gratängen fått fin färg.


Ett tips såhär i fattigmanstider..



Vip..

En fin vip :)


Leeena :D

Jag och Lena skickar ibland såna där barnsligt löjligt roliga Facewarps till varandra. Nu tror jag vi har nått en vinnare, vad kan slå detta underverk! Fnisset bubblar ur mig var gång jag ser den! Lena är bäst!





Dammsuga Gran?

Jag undrar om alla använder sig av den briljanta idén att dammsuga granen innan man kastar ut den?
Denna årliga procedur gör att barren hamnar i dammsugarpåsen istället för alla andra tänkbara platser.. hur smart som helst om jag får säga det själv.



Rätt ståtlig pinnhög :p


Avslutet på Queer as Folk



Nu har det gått några dagar, snart en vecka faktiskt sedan jag såg avslutningsavsnittet av Queer as Folk. Ska försöka komma med några balanserade ord om denna fenomenala serie. Den passar inte alla, är väldigt medveten om det. Den visar vyer vi i vanliga fall inte ser och många kan nog ta illa vid sig.

I mars -08 satt jag och kollade runt på youtube när jag fick upp en Brian/Justin video till Kents "Utan dina andetag". Hade aldrig hört talas om denna fem säsonger långa serie som gick i graven 2005. Jag vill inte säga att det var en chockupplevelse att se den videon men jag hajjade till absolut. Kollade runt efter mer information och tydligen hade den visats på Canal+ här i Sverige. Det tog några månader till innan jag hade röjt undan andra serier och kunde ta itu med pilotavsnittet av QAF Us.

Jag kan nog säga att jag blev rätt fast rätt omgående. Det fanns en känsla där i som gjorde att jag inte alls ville lämna det åt sidan. Jag kände mig hemma där och jag hade mått super på Babylon fångad av hipshakes och dansmusik. Karaktärerna fick alla på sitt eget sätt en plats inom mig. Några en liten mindre och andra en lite större. Alla har växt genom seriens gång till något så bra. Nu när det är slut kan jag sakna alla och deras sammanvävda liv även om det är Emmet & Brian som mina första tankar går åt. Stor gratisbonus var musikupplevelsen, många nya influenser som jag aldrig skulle nått annars.

 

Om det var ett värdigt slut på serien?
Jo, jo jag får nog säga så. Jag är inte helt missnöjd och dessutom finns små luckor för eget spekulerande.
Skulle jag rekommendera den till andra?
Ja, om det är öppensinnade och vill få nya synsätt, annars - nej!

Tycker att betyget på IMDb är väldigt rättvist för trots all neg publicitet den fått är det en bred serie som verkligen fångar in beskådaren.

Ska avsluta där jag en gång började för snart ett år sedan..
Kent med "Utan dina andetag" a la Brian/Justin..
Ni som på förhand vet att detta inte är något för er undviker helt enkelt att titta, så enkelt är det!




Bye bye Qaf:are


Ledig..

Känner ni hur det luktar långledighet? Jo, jag kan känna det faktiskt.



Enrique

Jag är en flicka.. även om jag är en pojkflicka kan jag ibland få stunder av suktan efter riktig smörsång.
Enrique hjälper mig då. Såna stunder är han bra att ha!



Men visst känns det som att någon låt saknas på detta album.. undrar vilken.





Green God



Jag har alltid gillat grönt.
Grönt är skönt, ibland även gott. Den här var ögongodis samtidigt som den killade smaklökarna.
Donns blandade drinkar med fantasi i lördags kväll och denna blev riktigt bra, vi gissade på den färskpressade apelsinjuicen som hade blivit över sedan morgonen var det som gjorde tricket.
Så där satt vi  och pimplade färgglada drinkar till Guds Stad medan det utanför fönstrat dalade ner flingor under gatlyktans sken.




Känns skitabra!

Jag är kaffehög. Det är okej så.

Idag är det den 5 Januari 2009 och fortfarande har mitt ljusa seende för detta nya år inspirerat mitt sinne. Känns jäkla gott att vara förbi 2008 nu. Jag tror och känner att det här kan vara det mest harmoniska året på länge.
Här sitter jag nu.. rätt nyvaken. Egentligen kunde jag lika gärna fallit ner i någon tröttsvacka men nej, inte idag.

När saker nu gått emot mig har jag vänt på synsättet och istället för att det skulle vara en negativ påverkan har det blivit till en tacksamhetskänsla av det istället. Som ett uppvak att man ska vara glad för det man har utan att ta något för givet. Ett ypperligt exempel var i torsdags kväll.

Jag satt hemma med mina gojjor i soffan. Inlindade i täcken och sladdar från datorn som låg bekvämt i mitt knä. Allt var lugnt tills Doris fann något jag inte tyckte hon skulle äta upp och flaxade iväg till buren. Kvickt, alldeles för kvickt var jag uppe efter henne.. så kvickt att jag missade kolla var headsetsladden var vilket resulterade i ett jättekraftsdrag från fel håll ur usbporten. Mitt tre månader gamla jättefina superbra headset har nu en total mosad usbkontakt.. skalet runt om trasades i bitar och föll till mattan och sladdarna inuti är rätt av. Men min första tanke efter "neeeeeeeeeeej" var ändå vilken himla tur jag hade att både usbingången och resten av datorn hade klarat sig oskadd. Datorn är intakt och det är det viktiga. Headsetet fick mig vara tacksam över att min kära dator klarade sig fint trots det hårda rycket. Headset är en lyxpryl som jag får skaffa när jag anser mig få råd igen.. men nu spelar det ingen roll. Ledsen över att det gick sönder ja, men ändå überglad över min hela fina dator.
Hellre en dator utan headset än ett headset utan dator!

Lite samma det där med ekonomin som blev så totalförintad med tanke på marsvin och veterinär och mediciner osv. För en vecka sedan kändes det stenkört att vi skulle ha minsta chans att klara oss fram till den 19 Jan. Nu ser jag det som att det kan kanske gå med lite tur från universum. Bara 14 dagar kvar innan pengar dimper in igen, ingen omöjlighet att leva på 50:- per dag om allt vill sig väl :)

Marsvinen ja.. nu vill jag inte ta ut någon glädje i förskott utan håller mig ändå reserverad, men faktiskt hade Gosens sår han bitit på ena benet läkt sig en hel del sen schamponeringen förra veckan. Kan det vara så att det inte kliar längre så han inte behövde bita alls. Jag håller tummarna för att vi får bukt med det här nu. Schampot visar sig i så fall vara dunderschampo och något lurt med det är det nog om de inte får lov att sälja det i Sverige hur som helst , nu får de enbart lov att skriva ut det på licens. Ska göra en ny renstädning av buren samt nytt Maliseb-bad av dem innan jobbet ikväll.

Så trots allt som varit påfrestande sista veckorna känns det ändå rätt toppen :)
Idag lyckades jag dessutom sova ända tills kl 14.30 när D ringde, bra mycket mer sömn än jag hade räknat med! Yay!

Diggar 2009!


Solnedgång i Vbg.





Solen går ner även i Vänersborg.
Första bilden blev helt utav misstag men jag gillar den. Molnen och himlen känns mer svepande än på bild nr två.


Söndag

Vad intresserar två pojkar mest en söndag som denna på Överby?



Julskinka på REA!

  

Säkert ett år sedan jag åt min absoluta favorit till middag.. El Maco!



Tåget hem var försenat vilket faktiskt inte gjorde något då väntetiden i Uddevalla minskades innan bussen gick hemåt. Rätt frusen kom jag innanför dörren och välkomnades av alla djur. Lite tråkigt att gå iväg om 20 min igen, men ska man jobba så ska man!


Far iväg..

Jag sov aningens längre än jag hade tänkt vilket blev att dagen inte blev lika lugn som jag hade siktat på.. men så går det när man blir väckt av sms kl. 11.50!!
Nu har jag småsprungit till Ica och bunkrat marsvinsmat för helgen. Snart går bussen som tar mig till tåget som tar mig till Vbg och till Donns. Min hellediga helg :)
Ska bli greejjt!!

QAF

QAF är till ändo.
De fem säsongerna är nu sedda och redan saknade.



Här kommer Shine med Cyndi Lauper, Babylonmixen som ett avslut för serien.
Mer ingående recension kommer annan dag när jag orkar..


Nyår på jobbet..



Nyårsglada jobbisar som snart ska hugga in på nyårssupén som Ramona hade med sig.. Sen blev vi så mätta att vi inte orkade något av allt snacks vi hade med oss.

Idag var jag tydligen trött för jag började med att sova bort allt ljus årets första dag hade att erbjuda då jag vaknade efter kl 16!


RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari