Tandläkarbesök

Jag befarade det värsta, grin vägran och hysteri.. men allt uteblev :p
Barnen skulle till tandläkaren idag, och sist för två år sedan vägrade båda två att ens pröva att sitta i stolen. Men idag gick det hur bra som helst. Bådes tänder blev räknade och fotade :)

Med William vart allt bara bra men hos Kevin såg de att han är för trång i munnen.. såpass ont om plats att de tänder han ska tappa om en 6 år redan är lösa just för att vuxentänderna trycker på nerifrån. Så vi ska tillbaka om ett halvår o då får de se om han tappat de tänder som håller fast de som vill fram underifrån.. men blir troligtvis så att han får plocka bort några så de får plats.
Detta får man tänka på hur man säger till K. Säger man att han ska dra ut tänder så tvärtokvägrar han.. men säger mnan att tandläkaren ska hjälpa till o lossa försiktigt så de nya tänderna får plats gå de ann.. just det där med orden "dra ut" som verkar skrämmande.. så vi ska ikke dra ut nåra tänder här inte, vi ska hjälpa de andra fram försiktigt istället :p
Så funderar på den där nya Braun eltandborsten som sägs vara så bra.. dels för egen vinning men även för K skull nu när han har så trångt där bak bland tänderna, kanske den hade kunnat vara bra och underlätta borstningen där. O med den där monitorn så kan han ha lite koll på hur länge han ska borsta på varje sida :)
image416

Så nu bara hunnit äta frukost o lite tiramisu till kaffegott, innan dess har de vart full fart.. O snart slutar K skolan.. han vart ganska nöjd över att slippa morgonlektionerna ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari