Slow Food!!

Kom hem, trötta och hungriga.. allt verkade vara som vanligt tills Kevin öppnade kylskåpsdörren och tjoade att kylen hade gått sönder för lampan vart släkt. Okidoki, nemas problemas.. har en extralampa att sätta in. Öppnade frysen och lika mörkt vart det där. Vad är sannolikheten att båda lamporna går sönder exakt samtidigt? Vände rmig om och kollar spisen, ingen ström.. går raskt till badrummet, ne ingen ström där inne heller. Testar barnens rum, vardagsrummet och slutligen mitt sovrum men överallt är det så off så off.

Kollade säkringarna men var i sin ordning, skickade ner Kevin i cykelrummet för o se om det fanns ljus där.. Inte där heller o de vart skönt, då fanns inte felet i min lgh.. K sprang ner till Emilia och tydligen vart det strömlöst även i deras hus. Enligt vaktmästaren låg hela området i mörker efter ett fel någonstans.

Så stod man där hungrig. Jahopp, vad gör vi nu med den frusna pyttipannan, vad snopet allt blev! Och hemskare är - vad beroende vi är av vår elektricitet!! Hur skulle vi klara oss om hela Sverige blev nedsläkt en längre period? Vi har väggar, tak och vatten men vad har vi mer? Ficklampor och stearinljus.. Tänk vilken tid en korv och bröd skulle tagit, grillandes över värmeljus.. här snackar vi slowfood!
Tror särskilt vi i lgh här inne i stan är särskilt utsatta. I hus eller stugor kan det finnas vedugnar eller vedspisar för värme och matlagning, här hos oss har vi ingenting.. ingenting!

Nu kom strömmen tillbaka inom 45 minuter efter vi kom hem så vi varken svalt eller frös ihjäl. Vi hade tur, denna gång!
Mätta o goa och har nu fått ytterligare ett uppvaknande att vara tacksam för!

Kommentarer
Postat av: Sofie

hahahah jaaa det är sant, men jag simmar fortfarande väldigt dåligt ;D + så ser det nog roligare ut om jag simmar som en drunknande fisk än som en sten ;D haha

2008-01-22 @ 16:15:18
URL: http://svarta.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari