Akuten mm. Senaste dygnet..

Lite ro efter de senaste dygnet. Kevin är med sin pappa (hoppsan :p) på någon fotbollsträning och William är ute och just cyklar.

Det vart det som hände igår, cyklande. Vi hade bestämt oss för en tur ruint Bjursjön, barnen cyklandes medan jag fick promenera. Direkt när vi startar så har vi en ganska lång kurvig nedförsbacke. Trots varningar från mig vart det full fart nedför denna backe, de svischade förbi kröken o så vart de borta. När jag närmade mig kurvan fick jag se William traska runt ledsen, mörk runt munnen. Han hade då gjort en vurpa som hette duga och flugit över styret och gick där med munnen blodig. Tur cykelhjälmen vart uppfunnen!
Fick stampat oss hemåt, som tur var hade barnen med sig handdukar så William fick hålla en handuk över munnen som skydd tills vi kom hem.

Avtvättning och samtal till Sjukvårdsupplysningen som efter lite funderande bestämde sig för att låta oss komma till akuten med en gång istället för att gå via jourcentralen eftersom det vart helg. William upplevde det lite konstigt i nacke och händer så de ville nog vara på säkra sidan.
Kom ner till akutmottagningen och fick oss ett eget rum ganska så omgående, slapp sitta ute bland alla andra och vänta. Trots all den väntetid vi hade så gick det ändå smidigt, men klart de tyckte det vart långtråkigt efter en stund.
Fick sig en finfin nackkrage :p Utan protester fast han helst hade velat slippa!!

 

Efter att ha träffat doktor blev det bestämt med nack-rygg röntgen och efter de bilderna vart klara så bestämdes det med inläggning for observation. William vart så duktig under röntgen, helt ensam gick han in och blev fotat, inte ett ljud från honom. När vi kom ner till akuten igen så väntade moster o mormor där för att ta hand om Kevin som inte kunde följa vara med på sjukhuset under natten.
Röntgenbilderna såg jättefina ut och lillskrutt fick ta av sig kragen till slut. Bestämdes att vi skulle få åka taxi till NÄL (Norra Älvsborgs Läns Sjukhus) några mil bort, där de har barnavdelningar vilket de ej längre har här i Uddevalla. William vart så nöjd, fick ju sitta fram i bilen :p

Blev inskrivna och fick en säng.
(Exakt samma som vännen Marcus hade för nåra veckor sedan visade det sig sedan)

 

Hungriga som vargar vart vi men Willebus fick bara ett glas juice till o börja med, några timmar senare även lite yoghurt när det hade gått bra med juicen.



Som aktivering låg vi och läste böcker, lite slöa vart vi nu.
Eftersom vi kom dit utan någon som helst packning kom snälla sköterskan med två tandborstar och tandkräm, handduk o två nattrockar.. gissa om vi vart snygga i dem :p

 
 
Lite ledsamt vart det en stund, W ville helst sova hemma. Tog inte så lång tid innan vi somnade båda två. Blev väckta några ggr under natten för att de skulle se så allt vart ok med honom.
På morgonen fick William smörgås och även detta gick bra. Men sa att det gjorde ont i munnen vid tanden. Kollade efteråt på den tanden som hade blivit lös av fallet men då pekade han på en annan tand och sa att det gjorde ont där.. o då syns det att en bit av tanden slagits av.. så imorgon blir det att ringa tandläkaren!

Spelade lite biljard medans vi väntade på att ronden skulle vara och då fick vi beskedet som vi hoppats på, att få åka hem.

 

Bussen hade precis gått så vi fick vänta nästan en timma till, passade då på med lite glassätande i cafeterian :)
Buss mot Uddevalla och sedan hem till mormor för fika innan Kevin skulle hämtas vid skolan. Kevin hämtades och hem in i duschen, guud så gott o få komma hem o duscha ordentligt. Efter det for vi ner till stan och åt lite mat på Donk för att W vart så redig.. o sen på vägen hem åkte vi till C o for iväg och köpte en ny cykelhjälm som Folksam skulle stå för. Nu blev det en ovanligt välpassande hjälm. William har annars svårt att få hjälmar att sitta som de ska, men denna vart som gjuten :)



Så totalt sett blev det en lätt hjärnskakning, rejäl fläskläpp, jack i hakan, skrap på ansikte och händer samt en lös tand och en ohel tand..

Så kan det gå när man minst anar!!

Kommentarer
Postat av: Tigerheart

Skönt höra han e ok!! Känner väl igen avd. konstigt va, när hjärtat va där för 2 veckor sen nu. va de avd 22? Vilket rum hade ni? tom dass e väldigt lik,, asg
Krama w från oss!!

2008-03-03 @ 18:39:18
Postat av: Tina

Yes, avd 22 :P Vi låg på rum 18, vilket hade ni?? :D *krama*

2008-03-03 @ 18:43:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari