Terror mot äldre..

Jag kan inte riktigt se tjusningen i att skrämma gamla damer och tracka personal på ett äldreboende. Vad kan de få ut av det egentligen.

Nu är det några ungdomsgäng som jäklas med ett äldreboende i grannstaden Trollhättan. Just själva Kronogården är väl inte känt som ett av de lugnaste områden i denna stad. Men det ska inte spela någon roll. Äldre människor ska vara helig mark. Hur vilt det nu går till runtom så ska ingen behöva sjunka så lågt att de går på äldre. Har man inte nått botten då!

För en fyra-fem år sedan hade vi något liknande hos oss. Småungar som sen kvällstid sprang runt vårat boende och kastade sten på rutorna, smög i buskarna utanför och skrek inte rumsrena ord om vi gick ut. Om jag inte minns fel hade en kollega en natt öppnat balkongdörren och bjudit in dem på saft och bullar så de skulle få se insidan på detta hus de var så lockade av. Ingen accepterade erbjudandet.

En natt/dag minns ej vilket hade en ruta fått sig en rejäl smäll. I rutan satt tillhygget kvar, en sån där glashammare som oftast är urdragna ur sina fästen längst bak i taket i lokalbussarna. Kort tid därefter hade även samma skett i den skola som barnen idag går i. På något vis hade de då åkt fast och allt stök upphörde omedelbart.

Under denna tid detta pågick hade vi väktare som patrullerade runt huset några gånger per natt. Men aldrig att de var där när det verkligen hände något. Självklart hade ungarna koll på när det var fritt fram. För det var just vad det var - ungar.. max 13-16 år gamla. Trettonåringar som borde ha legat till sängs vid den tiden..

DN

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari