På tiden..

Inte trodde jag att Moderaterna kunde vara delaktiga tillsammans med Centerpartiet och Folkpartiet till något så oerhört smart som en motion angående allas rätt till äktenskap oavsett sexuell tillhörighet!
Well done!!
Nu är inte jag en blå anhängare men detta är jag glad över. Har alltid ansett att alla är värda lika mycket och ska ha samma rättigheter och möjligheter som någon annan. Nu är det ju inte riktigt så i denna värld. Vill ändå tro att detta är ett steg i rätt riktning även om jag är väldigt medveten om att detta knappast kommer lösa alla motsättningar bara på ett kix. Just faktumet att det markeras att alla har lika rätt.

Stort problem är att det tycks och tänks så mycket om alla andra. Om bara kunde ta och vårda sina egna liv och ge tilliten att medmänniskona runt om kan ta hand om sig själva. So what om det är likkönad vigsel. Vem står över någon annas liv såpass att de har tillåtelsen att nedvärdera och bestämma!! Man skäms när man tänker på hur vi behandlat varandra förr genom tiderna men är det verkligen bättre idag? Samma problem bara att det har bytt uttryck en aning.
Har svårt att se vad motståndarna till detta provoseras av. Avundsjuka, underlägsenhet eller kanske utanförskap? Vissa har nog enbart begåvats med ett trögflytande huvudinnehåll och några dras nog kanske med genom grupptryck osv.

Men likväl.. skit i vad grannen gör och ta hand om ditt eget liv. Svårare än så behöver det ej vara..

Mer om detta briljanta förslag finns att läsa hos tex. Aftonbladet eller DN.


Kommentarer
Postat av: Tigerheart

Alltid lika impad av dig,, tom politisk.

Tjoa när prom,, need that badly,, fråga mr godispåse, mit humör tär han,, and still he loves me,, wow

Krams

2009-01-21 @ 22:51:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Månadsbilden 2009

Januari